Slovinsko – Rakúsko 4:0 (kon.) | Rusko – Nórsko 4:0 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
Česko – Slovensko 5:3 (kon.)
koniec
Rusko
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Nórsko
Utorok 18.02.2014, 13:30Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Žiadne prekvapenie sa nekoná a podľa očakávania postupujú do štvrťfinále Rusi po výsledku 4:0! Prvá tretina bola celkom vyrovnaná a skončila sa stavom 0:0. v druhej tretine už Rusi zapli na vyššie obrátky a dali dva góly. V tretej tretine bolo dlho stále len 2:0 a Nóri bojovali ešte o nejakú šancu. Dve minúty pred koncom odvolali brankára a dostali gól do prázdnej bránky. Rusom sa ešte potom podarilo pridať posledný štvrtý gól. Skóre síce hovorí, že to je jasná záležitosť, ale Nóri boli dôstojným súperom. Veľa toho pochytal aj brankár Haugen a určite bol najlepším hráčom Nórov.

    Mne už neostáva nič iné ako Vám zaželať pekný zvyšok dnešného dňa. Nezabudnite, že o 18:00 hrá naša reprezentácia proti Česku a treba držať palce a poriadne fandiť! Lúči sa s Vami komentátor Miroslav Revaj. Dovidenia pri ďalších prenosoch. (15:54:45)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:19
    Rusko dalo gól!

    Rusi ešte dostali Nórov pod tlak a dokázali ešte pridať jeden gólik na radosť svojich fanúšik a stretnutie sa už asi skončí stavom 4:0! Tichonov išil za bránku Nórov po puk, počkal si, kým ALEXEJ TEREŠČENKO sa dostal pred bránku Nórov a krásnou tvrdou strelou poslal puk za bezmocného Haugena!
    Asistencia : Viktor Tichonov.
     
    59:15
    O víťazovi je už rozhodnuté! Prekvapenie sa nekoná, Rusko postupuje ďalej!
     
    58:53
    Rusko dalo gól!

    Kto iný, ako dnešná hviezda ALEXANDER RADULOV spečatil postup Rusov do štvrťfinále gólom do prázdnej bránky.
    Asistencia : Pavel Dacjuk.
     
    58:00
    Olimb stratil puk, Rusi išli do brejku, puk dostal Dacjuk ale puk do prázdnej bránky nedostal.
     
    57:45
    Áno, je tomu naozaj tak! Haugen na striedačke a do hry sa zapojí šiesty korčuliar! Nóri hrajú power-play!
     
    57:45
    Oddychový čas si berú Nóri. Ich tréner im dáva pokyny a zdá sa, že odvolajú už aj brankára!
     
    57:15
    Ku odrazenému puku sa dostal Skroder, jeho pokus však končí len na betóne pozorného brankára Rusov Bobrovskijho. Nóri sa však ešte skúšajú natlačiť do útočného pásma a zavrieť Rusov.
     
    56:40
    Teraz sa Nóri zmocnili puku a dostali sa aj do útočného pásma. Olimb to skúsil od modrej, priestor bránky Rusov však netrafil.
     
    56:00
    Rusi opäť pri puku a vyrážajú do útočného pásma. Nóri sa nemôžu teraz dostať ku puku a čas na strelenie potrebných gólov sa im už rýchlo kráti.
     
    55:25
    Krásny prienik kapitána domácich Dacjuka, zbavil sa hneď niekoľko obrancov Nórska, dostal sa ja pred brankára Haugena, ale jeho bekhendový pokus do bránky Nórska nevošiel!
     
    55:15
    Belov pokus od modrej bol nepresný, puk spoza bránky rozohráva brankár Haugen.
     
    54:40
    Jemelin to skúsil od modrej, pozorný Haugen však puk zachytil do svojej výstroje. Čas sa nám už pomaly kráti, uvidíme či sa ešte niečoho zaujímavého dočkáme.
     
    54:00
    Teraz už Rusi ubrali z útočnej aktivity, ale nestiahli sa len na bránenie. Vojdu do útočného pásma s pukom, ale do tlaku sa nesnažia Nórov dostať. Takticky držia puk na svojich hokejkách, čo núti Nórov ich napádať.
     
    53:00
    Rusi opäť zatlačili Nórov do ich obranného pásma, ale nemôžu sa dostať ku presnej strele. Nóri stále ešte bojujú, zápas ešte nevzdávajú a skúšajú ohroziť Rusom svojimi brejkmi.
     
    52:00
    Ovečkin sa sám rútil na bránku Nórska, jednoznačne bol podrazený, ale ani jeden z rozhodcov neavizoval vylúčenie. Všetci sa tomu čudujú, veď to bol predsa faul, ale na trestnú lavicu nemieri nik!
     
    51:25
    Nóri to skúšajú aj od modrej, tvrdý pokus vyslal Odegaard, ale Bobrovskijho lapačka je pozorná.
     
    50:15
    Nóri sú stále v obrannom pásme Rusov, to sa nepáči domácim fanúšikom a začínajú na svojich miláčikov pískať! Olimbov pekný pokus z uhla Bobrovskij kryje.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 25. Radulov (bez asistencie), 38. Kovalčuk (Dacjuk, Radulov), 59. Radulov (Dacjuk), 60. Těreščenko (Tichonov)


    Rusko: Bobrovskij – Vojnov, Markov, Medvěděv, Jemelin, Belov, Nikitin, Tjutin – Kovalčuk (A), Dacjuk (C). Radulov – Popov, Malkin, Ovečkin (A) – Sjomin, Anisimov, Kuljomin – Ničuškin, Tereščenko, Tarasenko.
    Nórsko: Haugen – Holos, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen(C), Solberg, Odegaard, Sorvik – Skroder, Olimb, Thoresen (A) – Bastiansen, Olimb, Roselli – Roest, Ask, Dahlstrom (A) – Roymark, Lund Hansen, Olden.

    Rozhodca: Piechazcek (GER), Pollock (CAN) – Mcelman (USA), Valach (SVK)