Slovinsko – Rakúsko 4:0 (kon.) | Rusko – Nórsko 4:0 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
Česko – Slovensko 5:3 (kon.)
koniec
Česko
5:3 (3:0, 1:1, 1:2)
Slovensko
Utorok 18.02.2014, 18:00 • Šajba Arena, Soči • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu Slovenska najaktívnejšia, keď v nej naši chlapci zabrali naplno a dvoma gólmi dokázali zdramatizovať svojim súperom postupové šance. V 48. minúte opäť skóroval Marián Hossa, ktorý z dorážky nedal gólmanovi Pavelcovi žiadnu šancu. Následne v 49. minúte vsietil kontaktný gól Tomáš Surový, no to bola posledná slovenská gólová bodka tohto zápasu. V poslednej minúte bol vylúčený Andrej Meszároš, následne Tomáš Plekanec potrestal uponáhľanú slovenskú powerplay gólom do prázdnej brány.

    Česi po kompaktnom výkone v ofenzíve aj v defenzíve dokázali postúpiť do štvrťfinále, kde si hneď zajtra zmerajú sily proti Američanom. Slováci v osemfinále po prehre v derby prehrali a na olympijskom turnaji končia.

    Konečný pomer striel v zápase:
    Slovensko vs. Česko – 29 vs. 32

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z hokejových stretnutí na ZOH.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:41
    Andrej Meszároš si neudržal svoje nervy po vylúčení na uzde a svoju hokejku hodil mimo ľadovej plochy, no napokon potrestaný nebude.
     
    Animácia piatoho českého gólu Tomáša Plekanca do prázdnej brány na 5:3
     
    59:21
    Česko dalo gól!
    V závere tretej tretiny boli napokon úspešnejší Česi, ktorí dokázali skórovať počas svojej početnej výhody a puk do prázdnej slovenskej brány z ľavej strany umiestnil TOMÁŠ PLEKANEC! Asistenciu si pripisuje David Krejčí.
     
    59:16
    Ján Laco opúšťa slovenskú bránu!
     
    59:08
    Česi si v závere tretej tretiny zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Andrej Meszároš, ktorý sekerou zlomil hokejku útočiaceho Hanzala.
     
    58:53
    Plekanec tentokrát tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovka trafila len prilbu gólmana Laca a následne hornú žŕdku slovenskej brány!
     
    58:41
    Sekera opäť tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa českej brány, kde ju gólman Pavelec zblokoval svojim betónom na zadný mantinel.
     
    58:06
    Sekera tvrdo pálil spoza kruhov, jeho delovku napokon stečoval Handzuš, no puk smeroval len tesne vedľa českej brány.
     
    58:00
    Z pravej strany nahadzoval puk na českú bránu aktívny Chára, no jeho projektil gólman Pavelec videl veľmi dobre a puk zachytil pred svojimi betónmi.
     
    57:35
    Meszároš tvrdo pálil od stredovej červenej čiary, no jeho delovka napokon skončila len na zadnom mantineli. Následne sa snažia zaútočiť aktívni Česi.
     
    57:07
    Hemský tvrdo pálil z pravej strany, no jeho projektil napokon gólman Laco bez problémov vyrazil do bezpečia. Krejčí chcel ešte dorážať, no napokon sa mu to nepodarilo.
     
    56:51
    Marián Hossa sa dostal k puku za kruhmi, no napokon bol neúspešný, keďže sa pri ňom pristavil pozorný Jágr, ktorý ho od puku odstavil. Následne sa Slováci previnili postavením mimo hry.
     
    Po krátkej komerčnej prestávke sme opäť v hre, ktorá sa reštartuje vhadzovaním puku napravo od gólmana Laca.
     
    56:05
    Voráček si skvele obhodil pozorného Marinčina v samostatnom úniku a následne zakončoval, no gólman Laco bol pozorný a skvelým zákrokom svojimi betónmi vyrazil puk na zadný mantinel!
     
    55:50
    Sekera si mierne nerozumel so Surovým a tomu sa puk zaplietol medzi nohami. Následne sa snažia zaútočiť aktívni Česi, ktorí chcú potvrdiť svoje vedenie v zápase.
     
    55:12
    Záborský tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa českej brány, kde ju gólman Pavelec bez problémov vyrazil.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Góly a asistencie: 7. Hemský (Voráček, Kaberle), 8. Červenka (Plekanec, Jágr), 18. Krejčí (Kaberle), 36. Červenka, 60. Plekanec (Krejčí) – 39. Marián Hossa (Handzuš, Sekera), 48. Marián Hossa (Tatar, Handzuš), 49. Surový (Bartovič, Sekera)


    Česko: Pavelec (Salák) – Židlický ("A"), Šmíd, Kaberle, Z. Michálek, Gudas, Rozsíval, Krajíček – Červenka, Plekanec ("C"), Jágr ("A") – M. Michálek, Krejčí, Hemský – Hanzal, Voráček, Erat – Novotný, Palát, Frolík – Nedvěd
    Slovensko: Laco (Halák) – Starosta, Chára ("C"), Meszároš, Vydarený, Sekera, Marinčin, Jurčina – Handzuš ("A"), Marián Hossa ("A"), Tatar – Jurčo, Záborský, Ölvecký – Surový, Bartovič, Miklík – Pánik, Marcel Hossa, Radivojevič

    Rozhodca: Tim Peel (USA), Marcus Vinnerborg (SWE) – Lonnie Cameron (CAN), Sakari Suominen (FIN)