Slovinsko – Rakúsko 4:0 (kon.) | Rusko – Nórsko 4:0 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
Česko – Slovensko 5:3 (kon.)
koniec
Česko
5:3 (3:0, 1:1, 1:2)
Slovensko
Utorok 18.02.2014, 18:00 • Šajba Arena, Soči • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:21
    Česko dalo gól!
    V závere tretej tretiny boli napokon úspešnejší Česi, ktorí dokázali skórovať počas svojej početnej výhody a puk do prázdnej slovenskej brány z ľavej strany umiestnil TOMÁŠ PLEKANEC! Asistenciu si pripisuje David Krejčí.
     
    59:16
    Ján Laco opúšťa slovenskú bránu!
     
    59:08
    Česi si v závere tretej tretiny zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Andrej Meszároš, ktorý sekerou zlomil hokejku útočiaceho Hanzala.
     
    58:53
    Plekanec tentokrát tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovka trafila len prilbu gólmana Laca a následne hornú žŕdku slovenskej brány!
     
    58:41
    Sekera opäť tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa českej brány, kde ju gólman Pavelec zblokoval svojim betónom na zadný mantinel.
     
    56:05
    Voráček si skvele obhodil pozorného Marinčina v samostatnom úniku a následne zakončoval, no gólman Laco bol pozorný a skvelým zákrokom svojimi betónmi vyrazil puk na zadný mantinel!
     
    51:07
    Tentokrát sme videli aj obrovský závar pred slovenskou bránou! Jágr nadvakrát zakončoval, no nedokázal trafiť Lacove pozorné betóny, následne to z pravej strany skúšal aj Židlický, no Laco sa stihol skvele presunúť!
     
    50:15
    Slováci si vytvorili poriadny ofenzívny tlak pred českou bránou! Najskôr z pravej strany pálil Sekera, no jeho delovka bola zblokovaná, následne aktívny Surový minul puk a do tretice Marinčin minul priestor českej brány z ľavej strany.
     
    48:51
    Český tréner Alois Hadamczik si vyžiadal oddychový čas!
     
    48:51
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí hokejisti bojujú srdcom dokázali vsietiť kontaktný gól v dnešnom stretnutí! Po skvelej prienikovej prihrávke od Sekeru sa k puku na ľavom krídle dostal Bartovič, ktorý ho svojou prihrávkou nabil TOMÁŠOVI SUROVÉMU, ktorý svojou delovkou z prvej nedal gólmanovi Pavelcovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Milan Bartovič a Andrej Sekera.
     
    48:13
    Meszároš nekompromisne pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovku gólman Pavelec napokon videl a puk vyrazil svojou vyrážačkou na zadný mantinel.
     
    47:20
    Slovensko dalo gól!
    Slovenská nádej na postup do štvrťfinále ešte žije! Handzuš potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, následne svojou dobrou prihrávkou našiel Tatara, ten dobrým bekhendom zakončoval, no gólman Pavelec tentokrát puk len vyrazil naľavo od svojej brány. Tam stál aktívny MARIÁN HOSSA, ktorý svojou delovkou nedal českému gólmanovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Tatar a Michal Handzuš.
     
    45:27
    Chára nekompromisne pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovka smerovala len tesne vedľa českej brány a gólmanovi Pavelcovi vyrazila z ruky hokejku!
     
    44:45
    Martin Erat sa po skvelej zadovke od Voráčka dostal do zakončenia za kruhmi, no jeho delovka spoza kruhov napokon trafila len pravú žŕdku slovenskej brány!
     
    38:57
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci sa napokon dokázali dostať do útočného pásma a skórujú svoj prvý gól v dnešnom zápase. Andrej Sekera napravil svoju chybu, na pravom krídle skvele na seba natiahol dvoch českých obrancov, následne puk vysunul na Handzuša a ten skvelou bekhendovou prihrávkou spoza českej brány našiel MARIÁNA HOSSU, ktorý svojou peknou strelou k pravej žŕdke slovenskej brány nedal Pavelcovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Michal Handzuš a Andrej Sekera.
     
    36:13
    Marián Hossa sa dostal do skvelej gólovej šance v samostatnom úniku, no jeho zakončenie z centrálnej časti napokon len tesne minulo priestor českej brány!
     
    35:37
    Česko dalo gól!
    Česi dokázali po obrovskom zaváhaní v slovenskej defenzíve skórovať opäť! Sekera nedokázal na útočnej modrej čiare spracovať puk po prihrávke od Cháru, následne ho stratil proti ROMANOVI ČERVENKOVI a ten v samostatnom nájazde dokázal svojim naznačením strely a bekhendovým blafákom prekonať gólmana Laca. Bez asistencií.
     
    28:30
    Bartovič sa spolu s Miklíkom dostal do skvelého prečíslenia dvoch na jedného, no napokon sa Bartovič rozhodol sám zakončovať z ľavej strany a svojou delovkou trafil len stred brány a tým pádom gólmana Pavelca, ktorý s týmto zákrokom nemal žiadne problémy.
     
    26:34
    Ďalší zbytočný faul na strane Slovenska a presilová hra pre Česko. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť slovenský kapitán Zdeno Chára.
     
    23:42
    Česi si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Marián Hossa.
     
    19:44
    Meszároš sa dostal do peknej gólovej šance na pravej strane, no jeho delovka z príklepu napokon smerovala len do náručia českého gólmana, ktorý puk už udržal vo svojej moci.
     
    17:03
    Česko dalo gól!
    Českí hokejisti dokázali využiť aj druhú presilovú hru v tomto zápase. Po skvelej prihrávke spoza kruhov od Kaberleho sa k zakončeniu na ľavej strane dostal DAVID KREJČÍ, ktorý svojou delovkou z prvej umiestnil puk nechytateľne ponad pravé rameno cloneného gólmana Laca. Asistenciu si pripisuje Tomáš Kaberle.
     
    15:18
    Sily na ľade sa vyrovnajú. 26 sekúnd pred návratom vylúčeného Jágra si na trestnú lavicu sadne Tomáš Jurčo, ktorý sa previnil seknutím na Plekanca.
     
    13:56
    Milan Michálek predviedol v oslabení naozaj parádny únik, následne si skvele zasekol Cháru a zakončoval z centrálnej časti, no gólman Laco bol v strehu a puk zachytil medzi svojimi betónmi!
     
    13:44
    Na rad prichádza aj presilová hra pre Slovensko. Na dve minúty si za jasné podrazenie na Pánika v strednom pásme odchádza sadnúť Jaromír Jágr.
     
    12:28
    Záborský sa veľmi dobre presúval po pravej strane, následne chcel puk potiahnuť pred českú bránu, no peknou krátkou prihrávkou našiel Meszároša, ktorý svojou tvrdou strelou trafil len ľavý betón gólmana Pavelca.
     
    09:53
    Záborský sa dostal do dobrej šance na hranici pravého kruhu, no jeho delovka napokon trafila len pravú ruku veľmi dobre presunutého gólmana Pavelca!
     
    07:22
    Česko dalo gól!
    Česi pridávajú na svoje konto už druhý gól! Po nepozornosti v slovenských obranných radoch sa k puku dostal Jágr, ktorý svojim bekhendovým vyhodením našiel Plekanca. Ten svojou strelou z pravej strany trafil len pravú žŕdku slovenskej brány, no gólman Laco na následnú dorážku od ROMANA ČERVENKU nemal nárok. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Plekanec a Jaromír Jágr.
     
    06:53
    Česko dalo gól!
    Česi sa počas svojej presilovej hry dostávajú do vedenia! Po dobrom nahodení puku spoza kruhov od Kaberleho gólman Laco dobre zapracoval svojimi betónmi, no následne sa puk odrazil na pravú stranu pred Voráčeka, ktorý skvelou prihrávkou našiel ALEŠA HEMSKÉHO a ten z predbránkového priestoru svojou strelou po krátkom spracovaní otvára gólový účet tohto stretnutia. Asistencie si pripisujú hráči Jakub Voráček a Tomáš Kaberle.
     
    06:38
    Česi si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie na Jágra odchádza sadnúť Martin Marinčin.
     
    03:39
    Tomáš Jurčo sa skvele predral cez dvoch českých obrancov po pravom krídle až na hranicu pravého kruhu, následne sa však rozhodol prihrávať a nepresným pasom nedokázal zastihnúť korčuľujúceho Sekeru.
     
    01:50
    Česi sa dostali do skvelej gólovej šance, no gólman Laco bol v strehu! Po skvelej prihrávke od Erata sa k zakočeniu pred slovenskou bránou dostal Voráček, no ten nedokázal prekonať Lacove betóny.
     
    Českí hokejisti sú už na ľadovej ploche a po nich prichádzajú na ľadovú plochu aj naši chlapci!
     
    Víťaz tohto zápasu postúpi do štvrťfinále, kde si zmeria sily proti reprezentácii USA hneď zajtra od 18:00 SEČ!

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Góly a asistencie: 7. Hemský (Voráček, Kaberle), 8. Červenka (Plekanec, Jágr), 18. Krejčí (Kaberle), 36. Červenka, 60. Plekanec (Krejčí) – 39. Marián Hossa (Handzuš, Sekera), 48. Marián Hossa (Tatar, Handzuš), 49. Surový (Bartovič, Sekera)


    Česko: Pavelec (Salák) – Židlický ("A"), Šmíd, Kaberle, Z. Michálek, Gudas, Rozsíval, Krajíček – Červenka, Plekanec ("C"), Jágr ("A") – M. Michálek, Krejčí, Hemský – Hanzal, Voráček, Erat – Novotný, Palát, Frolík – Nedvěd
    Slovensko: Laco (Halák) – Starosta, Chára ("C"), Meszároš, Vydarený, Sekera, Marinčin, Jurčina – Handzuš ("A"), Marián Hossa ("A"), Tatar – Jurčo, Záborský, Ölvecký – Surový, Bartovič, Miklík – Pánik, Marcel Hossa, Radivojevič

    Rozhodca: Tim Peel (USA), Marcus Vinnerborg (SWE) – Lonnie Cameron (CAN), Sakari Suominen (FIN)