Nemecko – Japonsko 3:2 (kon.) | Fínsko – Rusko 4:0 (kon.)
koniec
Nemecko
3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Japonsko
Utorok 18.02.2014, 09:00Olympijské Hry - ženy
Partner:
     
    Skončil sa nám zápas hokeja žien, v ktorom išlo o konečné 7.miesto a zaručenie si záchrane na OH aj pre rok 2018. Zápas to bol veľmi vyrovnaný, ale dnes stálo viac šťastia na strane Nemiek, ktoré vyhrávajú 3:2. Japonky tak putujú o udržanie v elitnej kategórii OH.

    Mne už neostáva nič iné ako Vám zaželať pekný zvyšok dnešného dňa. Lúči sa s Vami komentátor Miroslav Revaj. Nezabudnite dnes poriadni držať palce našim chlapcom v súboji s Českom. Dovidenia pri ďalších prenosoch. (11:19:09)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Japonky s pukom až za ich bránkou. O víťazovi je už rozhodnuté!
     
    59:45
    Avšak nemôžu sa dostať ku presnej strele. Sekundy sa krátia a krátia!
     
    59:35
    Až teraz opúšťa bránku. Japonky hrajú Power-play!
     
    59:30
    Stále ostáva brankárka Konišiová v bránke, pretože pri puku sú Nemky.
     
    58:50
    Nakamuraová bola blízko vyrovnania, ale nedokázala odrazený puk poslať do odkrytej časti bránky Nemecka! Brankárka Konišiová sa už čoraz viac a viac obzerá smerom na striedačku.
     
    57:45
    Zakázané uvoľnenie Nemecka. Japonky ostávajú stále v tlaku.
     
    56:45
    Nemky sa už len bránia, nič iné im však pri tlaku Japoniek ani neostáva! Japonky teraz hrajú veľmi aktívne a pália odkiaľ sa len dá. Puk však nie a nie skončiť v bránke Nemecka.
     
    55:35
    Stále trvá tlak Japoniek, ale Nemky sa teraz dostali po chybe Japoniek do brejku, Bittnerová nebezpečne vypálila ale puk zachytila brankárka Konišiová! Čas už hrá proti Japonkám!
     
    54:20
    Presilovka Japoniek sa skončila, ale tie stále ostávajú v útočnom pásme a tlačia na Nemky. Aokiová vypálila od modrej, ale trafila len betón brankárky Harssovej.
     
    53:45
    Nemky posúvajú puk len do stredného pásma, gól je už na spadnutie. Dávajú to najavo aj diváci!
     
    53:00
    To je ta správna cesta pre Japonky ako streliť gól. Zatlačili Nemky do ich obranného pásma, vyvíjajú veľký tlak. Avšak, musia zlepšiť presnosť striel.
     
    52:02
    Ukitaová sa hnala do veľkej šance, Weisserové zatiahla ručnú brzdu a za hákovanie ide na trestnú lavicu. Tak teraz majú Japonky veľkú šancu na vyrovnanie!
     
    51:25
    Možno teraz sa už Japonky definitívne dostali z tlaku a skúšajú tam dostať ich dnešné súperky. Uvidíme, či sa im do podarí.
     
    50:20
    Opäť sa do tlaku dostávajú Nemky a Japonky sa musia mať na pozore. Čas sa pre nich pomaličky kráti, pre Nemky to bude práve ešte veľmi dlhý čas.
     
    49:05
    Ukitaová ostala v šoku, že sa s pukom dostala až pred bránku Nemecka a tak poslala len slabú strelu na nemeckú brankárku, ktorá tak puk kryje.
     
    48:40
    Eversová sa dostala do veľkej šance, jej tvrdá strela však skončila na vynikajúcej Konišiovej, ktorá hruďou zatavila puk a potom ho schovala do lapačky. Stále tak živí šancu Japoniek na vyrovnanie skóre!
     
    48:25
    Teraz sa do tlaku dostali Nemky a Japonky zatlačili do ich obranného pásma a to nie je pre Japonky dobré, pretože potrebujú rýchlo streliť gól.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 10. Götzová (Buschová, Janzenová), 25. Zornová (Buschová, Götzová), 36. Seilerová (Schusterová) – 14. Kubová (Osawaová), 43. Jonejamaová (Osawaová, Suzukiová)


    Nemecko: Harssová (Harrerová) – Götzová (C), Lanzlová, Hammerlová, Weisserová, Eisenschmidová, Anwanderová – Fellnerová, Zornová, Buschová – Seilerová, Schusterová, Kratzerová – Beckerová, Janzenová, Eversová – Kameniková, Spielbergerová, Bittnerová
    Japonsko: N. Fudžimotová (Konišiová) – Koikeová, Horiová, Toková, Suzukiová, Aokiová, Takeučiová, Kondová – Osawaová (C), Hiranová, Kubová – Jonejamaová, M. Fudžimotová, Nakamuraová – Adačiová, Ukitaová, Šišiučiová – Jamaneová, Sakagamiová

    Rozhodca: Melanie Bordeleauová (CAN) – Therese Björkman (SWE), Michaela Kúdelová (SVK)