Slovinsko – Rakúsko 4:0 (kon.) | Rusko – Nórsko 4:0 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
Česko – Slovensko 5:3 (kon.)
koniec
Česko
5:3 (3:0, 1:1, 1:2)
Slovensko
Utorok 18.02.2014, 18:00 • Šajba Arena, Soči • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu Slovenska najaktívnejšia, keď v nej naši chlapci zabrali naplno a dvoma gólmi dokázali zdramatizovať svojim súperom postupové šance. V 48. minúte opäť skóroval Marián Hossa, ktorý z dorážky nedal gólmanovi Pavelcovi žiadnu šancu. Následne v 49. minúte vsietil kontaktný gól Tomáš Surový, no to bola posledná slovenská gólová bodka tohto zápasu. V poslednej minúte bol vylúčený Andrej Meszároš, následne Tomáš Plekanec potrestal uponáhľanú slovenskú powerplay gólom do prázdnej brány.

    Česi po kompaktnom výkone v ofenzíve aj v defenzíve dokázali postúpiť do štvrťfinále, kde si hneď zajtra zmerajú sily proti Američanom. Slováci v osemfinále po prehre v derby prehrali a na olympijskom turnaji končia.

    Konečný pomer striel v zápase:
    Slovensko vs. Česko – 29 vs. 32

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z hokejových stretnutí na ZOH.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:41
    Andrej Meszároš si neudržal svoje nervy po vylúčení na uzde a svoju hokejku hodil mimo ľadovej plochy, no napokon potrestaný nebude.
     
    Animácia piatoho českého gólu Tomáša Plekanca do prázdnej brány na 5:3
     
    59:21
    Česko dalo gól!
    V závere tretej tretiny boli napokon úspešnejší Česi, ktorí dokázali skórovať počas svojej početnej výhody a puk do prázdnej slovenskej brány z ľavej strany umiestnil TOMÁŠ PLEKANEC! Asistenciu si pripisuje David Krejčí.
     
    59:16
    Ján Laco opúšťa slovenskú bránu!
     
    59:08
    Česi si v závere tretej tretiny zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Andrej Meszároš, ktorý sekerou zlomil hokejku útočiaceho Hanzala.
     
    58:53
    Plekanec tentokrát tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovka trafila len prilbu gólmana Laca a následne hornú žŕdku slovenskej brány!
     
    58:41
    Sekera opäť tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa českej brány, kde ju gólman Pavelec zblokoval svojim betónom na zadný mantinel.
     
    58:06
    Sekera tvrdo pálil spoza kruhov, jeho delovku napokon stečoval Handzuš, no puk smeroval len tesne vedľa českej brány.
     
    58:00
    Z pravej strany nahadzoval puk na českú bránu aktívny Chára, no jeho projektil gólman Pavelec videl veľmi dobre a puk zachytil pred svojimi betónmi.
     
    57:35
    Meszároš tvrdo pálil od stredovej červenej čiary, no jeho delovka napokon skončila len na zadnom mantineli. Následne sa snažia zaútočiť aktívni Česi.
     
    57:07
    Hemský tvrdo pálil z pravej strany, no jeho projektil napokon gólman Laco bez problémov vyrazil do bezpečia. Krejčí chcel ešte dorážať, no napokon sa mu to nepodarilo.
     
    56:51
    Marián Hossa sa dostal k puku za kruhmi, no napokon bol neúspešný, keďže sa pri ňom pristavil pozorný Jágr, ktorý ho od puku odstavil. Následne sa Slováci previnili postavením mimo hry.
     
    Po krátkej komerčnej prestávke sme opäť v hre, ktorá sa reštartuje vhadzovaním puku napravo od gólmana Laca.
     
    56:05
    Voráček si skvele obhodil pozorného Marinčina v samostatnom úniku a následne zakončoval, no gólman Laco bol pozorný a skvelým zákrokom svojimi betónmi vyrazil puk na zadný mantinel!
     
    55:50
    Sekera si mierne nerozumel so Surovým a tomu sa puk zaplietol medzi nohami. Následne sa snažia zaútočiť aktívni Česi, ktorí chcú potvrdiť svoje vedenie v zápase.
     
    55:12
    Záborský tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa českej brány, kde ju gólman Pavelec bez problémov vyrazil.
     
    54:47
    Vydarený predviedol naozaj skvelý bodyček pri slovenskej striedačke, kde od puku bez problémov odstavil Zbyňka Micháleka, ktorý skončil takmer na slovenskej striedačke.
     
    54:02
    Českí reprezentanti sa previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať po pravici gólmana Pavelca.
     
    53:45
    Hanzal sa previnil postavením útočiaceho hráča v bránkovisku a hra sa teda musí presunúť do stredného pásma. Slováci sú stále veľmi aktívni.
     
    53:24
    Sekera tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon trafila len pozorného gólmana Pavelca, ktorý zachytil puk vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    52:54
    Milan Michálek sa dostal k puku na ľavej strane, no napokon proti pozornému Starostovi nedokázal zakončovať. Slováci opäť útočia.
     
    52:18
    Vydarený zachytil puk po nepresnej rozohrávke českých útočníkov, no následne sa zlou prihrávkou previnil aj slovenský útočník Ölvecký.
     
    51:46
    Po peknej prienikovej prihrávke od Mariána Hossu sa k puku na pravej strane dostal Handzuš, ktorý sa snažil predrať cez pozorného Šmída, no nepodarilo sa mu to.
     
    Po krátkej komerčnej prestávke sa tento nervydrásajúci zápas vracia k hre vhadzovaním po ľavici gólmana Laca.
     
    51:07
    Tentokrát sme videli aj obrovský závar pred slovenskou bránou! Jágr nadvakrát zakončoval, no nedokázal trafiť Lacove pozorné betóny, následne to z pravej strany skúšal aj Židlický, no Laco sa stihol skvele presunúť!
     
    50:43
    Bartovič tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa českej brány. Pavelec teda zasahovať nemusel.
     
    50:15
    Slováci si vytvorili poriadny ofenzívny tlak pred českou bránou! Najskôr z pravej strany pálil Sekera, no jeho delovka bola zblokovaná, následne aktívny Surový minul puk a do tretice Marinčin minul priestor českej brány z ľavej strany.
     
    49:50
    Česi majú puk vo svojej vlastnej obrannej tretine a snažia sa ofenzívne presadiť, no Slováci sú mimoriadne aktívni a intenzívne forčekujú.
     
    Animácia tretieho slovenského gólu Tomáša Surového na 4:3
     
    49:13
    Chára našiel skvelou prienikovou prihrávkou Tomáša Tatara pred českou bránou, no ten ho nedokázal spracovať a potiahol ho len za českú bránu.
     
    48:51
    Český tréner Alois Hadamczik si vyžiadal oddychový čas!
     
    48:51
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí hokejisti bojujú srdcom dokázali vsietiť kontaktný gól v dnešnom stretnutí! Po skvelej prienikovej prihrávke od Sekeru sa k puku na ľavom krídle dostal Bartovič, ktorý ho svojou prihrávkou nabil TOMÁŠOVI SUROVÉMU, ktorý svojou delovkou z prvej nedal gólmanovi Pavelcovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Milan Bartovič a Andrej Sekera.
     
    48:13
    Meszároš nekompromisne pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovku gólman Pavelec napokon videl a puk vyrazil svojou vyrážačkou na zadný mantinel.
     
    47:56
    Slovenskí hokejisti sa s pukom opäť usadili v útočnom pásme a snažia sa ofenzívne presadiť. Česi sú však pozorní a dobre sa bránia.
     
    Animácia druhého slovenského gólu Mariána Hossu na 4:2
     
    47:20
    Slovensko dalo gól!
    Slovenská nádej na postup do štvrťfinále ešte žije! Handzuš potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, následne svojou dobrou prihrávkou našiel Tatara, ten dobrým bekhendom zakončoval, no gólman Pavelec tentokrát puk len vyrazil naľavo od svojej brány. Tam stál aktívny MARIÁN HOSSA, ktorý svojou delovkou nedal českému gólmanovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Tatar a Michal Handzuš.
     
    46:58
    Plekanec nahodil puk na zadný mantinel, no napokon sa nikam neponáhľa a odchádza striedať. Slovenskí obrancovia zakladajú ďalší rýchly útok.
     
    46:18
    Po krátkej komerčnej prestávke sme opäť späť v zápase a vhadzovať sa bude po pravici gólmana Pavelca. Slováci sú stále aktívni a snažia sa skórovať.
     
    46:00
    Po peknej prihrávke od Záborského sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Jurčo, no ten napokon nedokázal prekonať dobre osadené betóny českého gólmana.
     
    45:43
    Po peknej prihrávke z pravej strany od Tatara sa k zakončeniu v medziruží dostal Marián Hossa, no jeho delovku napokon pozorný Jágr dokázal svojou hokejkou zblokovať mimo českej brány.
     
    45:27
    Chára nekompromisne pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovka smerovala len tesne vedľa českej brány a gólmanovi Pavelcovi vyrazila z ruky hokejku!
     
    45:06
    Marián Hossa strieľal spoza pravého kruhu, no pozorný Pavelec bol v strehu a puk bez problémov zachytil vo svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať v kruhu po jeho pravej ruke.
     
    44:45
    Martin Erat sa po skvelej zadovke od Voráčka dostal do zakončenia za kruhmi, no jeho delovka spoza kruhov napokon trafila len pravú žŕdku slovenskej brány!
     
    44:07
    Gudas preveril pozornú slovenskú defenzívu, no pozorný Marinčin ho od puku bez problémov odstavil a svojmu súperovi nedovolil zakončovať.
     
    43:41
    Hemský dobrou prihrávkou z ľavej strany našiel Kaberleho, ktorý pálil z prvej spoza kruhov, no jeho delovka minula priestor slovenskej brány.
     
    43:08
    Tatar sa dostal k puku za kruhmi, následne zakončoval, no puk netrafil ideálne, a tak sa k nemu dostal až gólman Pavelec, ktorý svojim zákrokom prerušuje plynulosť hry.
     
    42:55
    Chára tvrdo pálil z pravej strany, jeho projektil ešte stečoval Handzuš, no puk napokon skončil len tesne vedľa českej brány. Slováci však stále ostávajú v útočnom pásme.
     
    42:25
    Marinčin sympatickým bekhendom zakončoval z centrálnej časti, no jeho projektil napokon trafil len jedného z pozorných českých obrancov.
     
    41:58
    Frolík sa dostal k puku v útočnom pásme, obtočil sa okolo pravého kruhu, no napokon narazil na pozorného Mariána Hossu, ktorý ho od puku odstavil.
     
    41:20
    Slovenskí hokejisti sú oveľa aktívnejší ako v predošlých tretinách a snažia sa ofenzívne presadiť. Záborský potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, no ten bol napokon neúspešný, keďže sa pošmykol.
     
    40:38
    Gólman Pavelec si hneď v úvode tretej dvadsaťminútovky pripísal na svoje konto ďalší dobrý zákrok, keď po tvrdej strele od Mariána Hossu z centrálnej časti dobre zapracoval svojimi betónmi.
     
    40:02
    V úvode tretej tretiny sa proti sebe postavila dvojica hráčov Handzuš a Plekanec, no tentokrát bol úspešnejší Plekanec, ktorý poslal puk na hokejky svojich obrancov.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Všetko je pripravené na zahájenie tretej tretiny, verme, že sa našim chlapcom podarí zdramatizovať tento zápas.

    Slovensko do toho!
     
    Pomer striel v druhej tretine:
    Česko vs. Slovensko – 8 vs. 10

    Pomer striel celkovo:
    Česko vs. Slovensko – 21 vs. 17
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola už o niečo vyrovnanejšia a z pohľadu slovenských hokejistov oveľa lepšia ako tá prvá, keďže naši hokejisti dokázali ubrániť aj dve oslabenia. V druhej tretine síce padli len dva góly a prvý z nich do slovenskej brány, keď sa v 36. minúte po Sekerovej chybe a Červenkovom samostatnom úniku gólman Laco poriadne hneval. Následne však naši chlapci zabrali na plné obrátky a v 39. minúte po góle Mariána Hossu dokázali vsietiť Čechom gól do šatní.

    Kľúčovou bude až tretia dvadsaťminútovka, v ktorej by mohli Slováci zabrať na plné obrátky a ešte poriadne potrápiť svojich západných susedov. Podarí sa im to?
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:53
    Tatar sa obtočil s pukom v strednom pásme a svojou bekhendovou strelou ohrozil gólmana Pavelca. Ten však skúsene zblokoval puk svojimi betónmi na zadný mantinel.
     
    39:11
    Meszároš sympaticky pálil spoza ľavého kruhu, jeho strelu ešte stečoval Handzuš, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa českej brány.
     
    Animácia prvého slovenského gólu Mariána Hossu na 4:1
     
    38:57
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci sa napokon dokázali dostať do útočného pásma a skórujú svoj prvý gól v dnešnom zápase. Andrej Sekera napravil svoju chybu, na pravom krídle skvele na seba natiahol dvoch českých obrancov, následne puk vysunul na Handzuša a ten skvelou bekhendovou prihrávkou spoza českej brány našiel MARIÁNA HOSSU, ktorý svojou peknou strelou k pravej žŕdke slovenskej brány nedal Pavelcovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Michal Handzuš a Andrej Sekera.
     
    38:12
    Miklík nahadzoval puk pred českú bránu, no gólman Pavelec bol v strehu a puk svojimi betónmi bez problémov vyrazil na zadný mantinel.
     
    37:58
    Slováci pridávajú na ofenzívnej aktivite, no momentálne sa im nedarí proti pozornej českej defenzíve skórovať.
     
    37:26
    Židlický poslal puk na zadný mantinel, následne ho dobre dokorčuľoval, no Chára bol v strehu a puk bez problémov získal na slovenské hokejky.
     
    36:58
    Hemský sa zbavil na ľavom krídle Pánika a následne dobre pálil, no gólman Laco ostal pozorný a puk svojimi betónmi zblokoval do bezpečia.
     
    36:13
    Marián Hossa sa dostal do skvelej gólovej šance v samostatnom úniku, no jeho zakončenie z centrálnej časti napokon len tesne minulo priestor českej brány!
     
    Animácia štvrtého českého gólu Romana Červenku na 4:0
     
    35:37
    Česko dalo gól!
    Česi dokázali po obrovskom zaváhaní v slovenskej defenzíve skórovať opäť! Sekera nedokázal na útočnej modrej čiare spracovať puk po prihrávke od Cháru, následne ho stratil proti ROMANOVI ČERVENKOVI a ten v samostatnom nájazde dokázal svojim naznačením strely a bekhendovým blafákom prekonať gólmana Laca. Bez asistencií.
     
    35:08
    Po peknej prihrávke od Jágra tvrdo pálil Červenka, no jeho delovka napokon skončila len na betónoch gólmana Laca, ktorý zblokoval puk do bezpečia.
     
    34:53
    Červenka sa snažil s pukom presadiť po pravom krídle, no napokon sa mu to nepodarilo, keďže narazil na pozorného Starostu, ktorý ho od puku skvele odstavil.
     
    34:24
    Jurčo si poriadne nerozumel so Starostom a Slováci prepustili puk do stredného pásma. Česi sa ihneď vydali forčekovať a chcú získať puk na svoje hokejky.
     
    33:53
    Marcel Hossa si na ľavej strane vymenil puk s Meszárošom a následne o neho proti pozornému Gudasovi prišiel. Česi sú pri puku a momentálne kontrolujú tempo hry.
     
    33:15
    Gudas sa z defenzívy vydal do útoku, no jeho delovka spoza ľavého kruhu napokon minula priestor slovenskej brány. Následne sa do útoku dostáva aktívny Tatar.
     
    32:41
    Sekera zachytil puk za kruhmi, následne si ho potiahol bližšie k českej svätyni, no jeho prízemná strela napokon trafila len reflexívne vysunutý pravý betón gólmana Pavelca.
     
    32:02
    Jágr nadvakrát pálil z ľavej strany, no jeho zakončenia z ťažkého uhla napokon skončili len na betónoch gólmana Laca, ktorý si počas druhej tretiny zatiaľ drží čisté konto.
     
    31:56
    Záborský sa dostal k puku na ľavej strane, skvele sa obtočil okolo českých obrancov a skvelou prihrávkou pred českú bránu hľadal Jurča, no ten bol dobre bránený a k zakončeniu sa už nedostal.
     
    31:17
    Vydarený sa dostal do zakončenia na ľavom kruhu, no jeho jemný bekhendový projektil napokon skončil len na nohách obrancu Šmída, ktorý potiahol puk za českú bránu.
     
    Po krátkej komerčnej prestávke sme späť v zápase. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Slovákov naľavo od Lacovej brány.
     
    30:49
    Hemský preveril gólmana Laca dobrou strelou z centrálnej časti, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Laca, ktorý so strelou umiestnenou do stredu brány nemal problém.
     
    30:16
    Erat sa dostal do zakončenia v centrálnej časti, no napokon sa mu nepodarilo skórovať. Pozorný Meszároš ho od puku v poslednej chvíli odstavila a upokojuje tempo hry.
     
    29:54
    Aj Marinčin sa dostal do zakončenia pred českou bránou, no jeho projektil napokon trafil len betóny pozorného gólmana Pavelca, ktorý aj tentokrát dobre zakročil.
     
    29:07
    Marián Hossa tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovku napokon pred českou bránou nestečoval ani jeden z jeho spoluhráčov a puk skončil len mimo českej brány.
     
    28:53
    Chára sa dostal na ľadovú plochu a hráči Slovenska hrajú už v plnom počte. Po peknej prihrávke od Bartoviča sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Miklík, no ten trafil len Pavelcovu vyrážačku.
     
    28:30
    Bartovič sa spolu s Miklíkom dostal do skvelého prečíslenia dvoch na jedného, no napokon sa Bartovič rozhodol sám zakončovať z ľavej strany a svojou delovkou trafil len stred brány a tým pádom gólmana Pavelca, ktorý s týmto zákrokom nemal žiadne problémy.
     
    28:12
    Po rýchlom úniku v oslabení od Ölveckého sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Záborský, no ten si potiahol puk na ľavý kruh a svojim zakončením trafil len hrudnú výstroj gólmana Pavelca.
     
    27:51
    Milan Michálek sa previnil nepresnou prihrávkou, po ktorej sa k puku dostal Sekera a ten ho vyhodil cez všetky čiary až za českú bránu.
     
    27:26
    Marinčin tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovka príklepom napokon neprekvapila gólmana Pavelca, ktorý zachytil puk vo svojej hrudnej výstroji.
     
    27:02
    Marián Hossa sa snažil v strednom pásme obhodiť puk cez mantinel povedľa Hanzala, no nepodarilo sa mu to. Následne sa Česi sťahujú do vlastnej obrannej tretiny a snažia sa ofenzívne presadiť.
     
    26:34
    Ďalší zbytočný faul na strane Slovenska a presilová hra pre Česko. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť slovenský kapitán Zdeno Chára.
     
    26:18
    Erat sa po dobrej prihrávke od Voráčka dostal k puku na ľavom krídle, následne dobrou krížnou prihrávkou hľadal Hanzala, no nepodarilo sa mu zachytiť jeho prihrávku. Česi sú však stále v útočnom pásme.
     
    Po krátkej komerčnej prestávke sme späť v zápase, ktorý sa dostane do plynulej hry vhadzovaním v strednom pásme.
     
    25:43
    Marián Hossa je už na ľadovej ploche a Slováci hrajú v pätici. Následne sa puk ocitol na českej striedačke a vhadzovať sa bude pred českým gólmanom Pavelcom.
     
    25:24
    Kaberle nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho delovku ešte pred gólmanom Lacom napokon zblokoval do bezpečia jeden zo slovenských obrancov. Vyzerá to tak, že Slováci sa už ubránia.
     
    24:58
    Plekanec z pravej strany krížne prihrával cez slovenský obranný štvoruholník, no pozorný Chára bol v strehu, puk zachytil a poslal ho cez všetky čiary.
     
    24:26
    Česi sú s pukom usadení v útočnom pásme, kde si ho v útočnom päťuholníku veľmi dobre prihrávajú, no zatiaľ sa im nedarí zakončovať, keďže Slováci sú pozorní.
     
    23:56
    Jágr prihrával na Plekanca do medzikružia, no ten sa rozhodol puk tečovať len presne do betónov slovenského gólmana Laca.
     
    23:42
    Česi si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Marián Hossa.
     
    23:38
    Frolík nekompromisne strieľal spoza pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len na betónoch gólmana Laca, ktorý bol síce clonený, no puk v poslednej chvíli zblokoval.
     
    23:22
    Chára sa dostal do zakončenia z ľavej strany, no jeho projektil napokon jeden z českých obrancov zblokoval len na zadný mantinel.
     
    22:56
    Pánik nahodil puk na zadný mantinel, následne si ho dobre dokorčuľoval, no Gudas bol pozorný a puk s prehľadom zachytil na svojej hokejke. Následne Česi striedajú.
     
    22:25
    Erat zakončoval z medzikružia, no jeho delovka spoza tela napokon skončila len za bránou Slovenska. Laco teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    21:56
    Miklík sa veľmi dobre presúval po pravom krídle do útočného pásma, no napokon narazil na pozorného Rozsívala, ktorý ho svojim telom od puku odstavil.
     
    21:16
    Milan Michálek sa veľmi dobre presúval po ľavej strane, no napokon narazil na pozorného Meszároša, ktorý ho od puku odstavil. Následne sa po peknej prihrávke od Hemského dostal k zakončeniu na pravej strane opäť Michálek, no ten minul priestor slovenskej brány.
     
    20:50
    Chára si nakorčuľoval na ľavý kruh, následne z ťažšieho uhla dobre zakončoval, no jeho strelu gólman Pavelec videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej výstroji. Veľkú rolu pri defenzívnej činnosti Česka zahral Plekanec, ktorý sledoval celý pohyb aktívneho Cháru.
     
    20:39
    Plekanec veľmi dobre prešiel s pukom po pravom krídle až k slovenskej bráne, no napokon bol dobre odstavený pozorným Chárom.
     
    20:13
    Česi sa v strednom pásme previnili hrou so zdvihnutou hokejkou, po ktorej odpískaní sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    20:02
    V úvode druhej tretiny sa na úvodné vhadzovanie proti sebe postavili hráči Handzuš a Plekanec. Úspešnejší bol napokon slovenský center, ktorý poslal puk na hokejky slovenských obrancov.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Všetko je pripravené na začiatok druhej tretiny, o niekoľko chvíľ bude vhodené úvodné buly druhej dvadsaťminútovky.
     
    Pomer striel v prvej tretine:
    Česko vs. Slovensko – 13 vs. 7
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu slovenských hokejových reprezentantov len veľmi nevydarené, keďže gólman Laco musel puk zo svojej brány vyťahovať už trikrát. Najskôr sa počas presilovej hry v 7. minúte gólovo presadil Aleš Hemský, ktorý svojou strelou z centrálnej časti nedal Lacovi žiadnu šancu. Následne hneď v 8. minúte po rýchlom protiútoku svojou bekhendovou dorážkou skóroval Roman Červenka a do tretice opäť v presilovej hre počas 18. minúty skóroval David Krejčí, ktorý svojou delovkou z prvej prekvapil celú slovenskú defenzívu.

    Podarí sa našim chlapcom zabrať na plné obrátky a pripísať si tak na svoje konto aspoň jeden, či dva kontaktné góly alebo si Česi svoj poriadny náskok už ustrážia?
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:44
    Meszároš sa dostal do peknej gólovej šance na pravej strane, no jeho delovka z príklepu napokon smerovala len do náručia českého gólmana, ktorý puk už udržal vo svojej moci.
     
    19:18
    Po peknej zadovke od Miklíka sa puk dostal na pravý kruh k Surovému, ktorý zakončoval, no jeho nedôrazná strela napokon trafila len pozorný ľavý betón českého gólmana Pavelca.
     
    18:46
    Plekanec sa po skvelej prihrávke z centrálnej časti od Červenku dostal k puku na ľavej strane a svojou krížnou prihrávkou hľadal Jágra, no nepodarilo sa mu to. Pozorný slovenský obranca Marinčin puk zblokoval za slovenskú bránu.
     
    18:16
    Naši chlapci si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej ofenzívnej rozohrávke a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa vhadzovanie presúva pred slovenskú bránu.
     
    17:56
    Nedvěd sa snažil presadiť rýchlym únikom po pravom krídle, no pozorný Radivojevič ho od puku s prehľadom odstavil. Následne sa snažia zaútočiť slovenskí hráči.
     
    Animácia tretieho českého gólu Davida Krejčího na 3:0
     
    17:03
    Česko dalo gól!
    Českí hokejisti dokázali využiť aj druhú presilovú hru v tomto zápase. Po skvelej prihrávke spoza kruhov od Kaberleho sa k zakončeniu na ľavej strane dostal DAVID KREJČÍ, ktorý svojou delovkou z prvej umiestnil puk nechytateľne ponad pravé rameno cloneného gólmana Laca. Asistenciu si pripisuje Tomáš Kaberle.
     
    16:56
    Krejčí sa dostal do zakončenia na ľavej strane, no napokon nedokázal skórovať, keďže trafil len pozorné betóny gólmana Laca. Česi však ostávajú v pásme.
     
    16:28
    Jágr sa dostal do zakončenia na pravej strane, no jeho delovka napokon trafila len jedného z pozorných slovenských obrancov. Následne puk vyhodil cez všetky čiary pozorný Marinčin.
     
    15:50
    Jaromír Jágr je už niekoľko sekúnd na ľadovej ploche a Česi majú k dispozícii presilovú hru v trvaní jednej minúty a 30 sekúnd. Uvidíme, ako sa našim chlapcom podarí brániť svojich federálnych súperov.
     
    15:42
    Milan Bartovič využil moment prekvapenia pri českom striedaní, keď si s pukom nakorčuľoval na pravý kruh a tvrdo zakončoval, no jeho delovka trafila len členok pozorného obrancu Šmída.
     
    15:33
    Krejčí sa dostal do zakončenia na ľavej strane, no jeho delovka napokon trafila pozorného Sekeru, ktorý zblokoval puk mimo slovenskej brány. Následne sa do rýchleho útoku dostáva Bartovič.
     
    15:18
    Sily na ľade sa vyrovnajú. 26 sekúnd pred návratom vylúčeného Jágra si na trestnú lavicu sadne Tomáš Jurčo, ktorý sa previnil seknutím na Plekanca.
     
    14:59
    Hanzal predviedol skvelý obranný zákrok na aktívneho Záborského, ktorého v strednom pásme odstavil od puku a následne puk vyhodil cez všetky čiary.
     
    14:25
    Sekera pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovku gólman Pavelec videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi zblokoval pred seba. Následne sa českí obrancovia dokázali oslobodiť vyhodením puku.
     
    13:56
    Milan Michálek predviedol v oslabení naozaj parádny únik, následne si skvele zasekol Cháru a zakončoval z centrálnej časti, no gólman Laco bol v strehu a puk zachytil medzi svojimi betónmi!
     
    13:44
    Na rad prichádza aj presilová hra pre Slovensko. Na dve minúty si za jasné podrazenie na Pánika v strednom pásme odchádza sadnúť Jaromír Jágr.
     
    13:24
    Hanzal sa snažil zakončovať spoza ľavého kruhu, no napokon bol avízovaný český ofsajd a k puku sa dostali slovenskí obrancovia. Oba tímy striedajú svoje formácie.
     
    12:52
    Miklík potiahol puk po pravom krídle až na úroveň českej brány, no napokon bol odzbrojený pozorným Eratom, ktorý ho od puku bez problémov odstavil. Následne útočia Česi.
     
    12:28
    Záborský sa veľmi dobre presúval po pravej strane, následne chcel puk potiahnuť pred českú bránu, no peknou krátkou prihrávkou našiel Meszároša, ktorý svojou tvrdou strelou trafil len ľavý betón gólmana Pavelca.
     
    11:59
    Rozsíval sa dostal do zakončenia za pravým kruhom, no jeho delovka bola gólmanom Lacom aj tentokrát zastavená. Puk skončil medzi betónmi ochrancu slovenskej svätyne.
     
    11:43
    Zbyněk Michálek skvele pálil z pravej strany, no jeho delovka napokon skončila len na betónoch gólmana Laca, ktorý zblokoval puk tesne vedľa svojej brány.
     
    11:08
    Momentálne sme mohli vidieť niekoľko zaujímavých výmien puku v strednom pásme, no Radivojevič sa napokon cez pozorného Jágra nedokázal predrať a následne útočia opäť Česi.
     
    10:41
    Po krátkej komerčnej prestávke sme opäť späť v zápase. Vhadzovať sa bude v kruhu napravo od slovenskej brány.
     
    10:36
    Po peknej prihrávke od Plekanca sa do zakončenia na pravej strane dostal Červenka, no jeho delovka napokon skončila len tesne mimo slovenskej brány, kde ju gólman Laco reflexívne zblokoval svojim pravým betónom.
     
    10:21
    Erat sa s pukom dobre presúval po pravej strane, no napokon narazil na Vydareného, ktorý ho svojim telom zastavil. Následne sú však Česi stále v útoku.
     
    09:53
    Záborský sa dostal do dobrej šance na hranici pravého kruhu, no jeho delovka napokon trafila len pravú ruku veľmi dobre presunutého gólmana Pavelca!
     
    09:24
    Kaberle nahadzoval puk spoza ľavého kruhu smerom na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len slovenskí obrancovia, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    08:56
    Marián Hossa sa rýchlo presúval po pravom krídle, následne dobrou prihrávkou našiel na ľavom krídle Tatara, no tomu bol puk v poslednej chvíli vypichnutý jedným z pozorných českých obrancov.
     
    08:26
    Českí hráči sa v strednom pásme previnili hrou so zdvihnutou hokejkou, po ktorej sa bude vhadzovať v kruhu naľavo od gólmana Pavelca.
     
    07:59
    Erat sa predral pred slovenskú bránu po pravom krídle, no pozorný Starosta ho napokon od puku odstavil. Následne gólman Laco pre istotu zachytil puk pod svojou lapačkou.
     
    Animácia druhého českého gólu Romana Červenku na 2:0
     
    07:22
    Česko dalo gól!
    Česi pridávajú na svoje konto už druhý gól! Po nepozornosti v slovenských obranných radoch sa k puku dostal Jágr, ktorý svojim bekhendovým vyhodením našiel Plekanca. Ten svojou strelou z pravej strany trafil len pravú žŕdku slovenskej brány, no gólman Laco na následnú dorážku od ROMANA ČERVENKU nemal nárok. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Plekanec a Jaromír Jágr.
     
    Animácia prvého českého gólu Aleša Hemského na 1:0
     
    06:53
    Česko dalo gól!
    Česi sa počas svojej presilovej hry dostávajú do vedenia! Po dobrom nahodení puku spoza kruhov od Kaberleho gólman Laco dobre zapracoval svojimi betónmi, no následne sa puk odrazil na pravú stranu pred Voráčeka, ktorý skvelou prihrávkou našiel ALEŠA HEMSKÉHO a ten z predbránkového priestoru svojou strelou po krátkom spracovaní otvára gólový účet tohto stretnutia. Asistencie si pripisujú hráči Jakub Voráček a Tomáš Kaberle.
     
    Po krátkej komerčnej prestávke sme späť v zápase. Vhadzovať sa bude v kruhu napravo od slovenskej brány.
     
    06:38
    Česi si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie na Jágra odchádza sadnúť Martin Marinčin.
     
    06:18
    Po nepresnej prihrávke od Ölveckého sa k puku na ľavej strane dostal Červenka, ten hľadal Jágra, no pozorný Marinčin puk bez problémov zachytil na svojej hokejke. Následne však Česi opäť útočia.
     
    05:38
    Tatar dobre korčuľoval cez pravé krídlo, následne dobre zakončoval, no jeho strela bola jedným z českých obrancov zblokovaná len na zadný mantinel.
     
    05:18
    Zbyněk Michálek nekompromisne pálil ešte zo stredného pásma, no jeho projektil gólman Laco bez problémov zblokoval mimo svojej brány. Následne chcel puk spoza slovenskej brány pretlačiť aktívny Erat, no nepodarilo sa mu to. Hra sa prerušila kvôli posunutej slovenskej brány.
     
    04:55
    Hemský opäť poriadne potrápil slovenskú defenzívu, následne spoza ľavého kruhu pálil Šmíd, no jeho projektil bol zblokovaný len tesne vedľa slovenskej brány. Následne sa Česi previnili postavením mimo hry.
     
    04:27
    Surový potiahol puk do útočného pásma cez stred, následne dobrou prihrávkou našiel Bartoviča, no jeho príklep napokon trafil len pravý betón pozorného gólmana Pavelca.
     
    04:10
    Hemský sa z ľavého kruhu predral do medzikružia a tvrdo zakončoval, no Chára bol v strehu a puk svojou hokejkou dokázal zblokovať do bezpečia na ochrannú sieť.
     
    03:39
    Tomáš Jurčo sa skvele predral cez dvoch českých obrancov po pravom krídle až na hranicu pravého kruhu, následne sa však rozhodol prihrávať a nepresným pasom nedokázal zastihnúť korčuľujúceho Sekeru.
     
    03:09
    Plekanec sa po rýchlom protiútoku dostal do zakončenia na ľavej strane, no jeho delovka skončila len nad bránou Slovenska. Gólman Laco teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    02:53
    Pánik dokázal vysunúť puk popri pravom mantineli do stredného pásma, tam si ho prevzal Radivojevič, ktorý pálil spoza pravého kruhu, no jeho pekná strela neprešla pomedzi pozorné Pavelcove betóny.
     
    02:28
    Česi sú opäť pri puku v strednom pásme, odkiaľ sa snažia ofenzívne presadiť, no nedarí sa im v tom. Slováci intenzívne forčekujú a nedávajú Čechom veľa priestoru.
     
    01:50
    Česi sa dostali do skvelej gólovej šance, no gólman Laco bol v strehu! Po skvelej prihrávke od Erata sa k zakočeniu pred slovenskou bránou dostal Voráček, no ten nedokázal prekonať Lacove betóny.
     
    01:17
    Záborský potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, následne ho prenechal Ölveckému, ktorý tvrdo pálil z centrálnej časti, no napokon trafil len pozorného Pavelca.
     
    00:58
    Jurčo sa dosta do zakončenia na hranici ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len mimo českej brány. Následne sa pískalo postavenie mimo hry na českej strane.
     
    00:36
    Jágr sa snažil s pukom natlačiť po pravom krídle na ľavý kruh a zakončovať, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorná slovenská defenzíva ho od puku bez problémov odstavila.
     
    00:01
    V úvode prvej tretiny sa na buly proti sebe postavili hráči Plekanec a Handzuš. Úspešnejší bol napokon český center, ktorý posiela puk smerom na českých obrancov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na rad prichádzajú posledné predzápasové povzbudenia oboch tímov pri vlastných bránach, po ktorých sa zápas bude môcť začať.
     
    Českí hokejisti sú už na ľadovej ploche a po nich prichádzajú na ľadovú plochu aj naši chlapci!
     
    Začiatok tohto zápasu sa o pár minút omešká, keďže len v týchto chvíľach nastupujú na ľadovú plochu Šajba Arény všetci rozhodcovia.
     
    Rozhodcovská štvorica v dnešnom zápase:
    Hlavní: Tim Peel (USA), Marcus Vinnerborg (SWE)
    Čiaroví: Lonnie Cameron (CAN), Sakari Suominen (FIN)
     
    Šajba Aréna v dejisku tohtoročných zimných olympijských hier – Soči, je už pripravená. O malú chvíľu sa na jej ľadovej ploche objavia štyria arbitri dnešného stretnutia a hráči oboch tímov.
     
    Víťaz tohto zápasu postúpi do štvrťfinále, kde si zmeria sily proti reprezentácii USA hneď zajtra od 18:00 SEČ!
     
    Českí hokejisti sa v dnešnom zápase predvedú v klasických bielych dresoch pod taktovkou trénera Aloisa Hadamczika.

    Slovákov hrajúcich v modrých dresoch vrámci boja o postup do štvrťfinále povedie veľmi dobre známy tréner Vladimír Vůjtek.
     
    Úvodné zostavy:

    Česko: Pavelec (Salák) – Židlický ("A"), Šmíd, Kaberle, Z. Michálek, Gudas, Rozsíval, Krajíček – Červenka, Plekanec ("C"), Jágr ("A") – M. Michálek, Krejčí, Hemský – Hanzal, Voráček, Erat – Novotný, Palát, Frolík – Nedvěd

    Slovensko: Laco (Halák) – Starosta, Chára ("C"), Meszároš, Vydarený, Sekera, Marinčin, Jurčina – Handzuš ("A"), Marián Hossa ("A"), Tatar – Jurčo, Záborský, Ölvecký – Surový, Bartovič, Miklík – Pánik, Marcel Hossa, Radivojevič

    Rozhodca: Tim Peel (USA), Marcus Vinnerborg (SWE) – Lonnie Cameron (CAN), Sakari Suominen (FIN).
     
    Oba tímy majú aj niekoľko zranených hráčov.

    Slováci nastúpia bez Tomáša Marcinka, ktorý sa zranil v zápase proti USA a má roztrhnutý väz v kolene a bez Tomáša Kopeckého, ktorý nedohral zápas proti Slovincom kvôli otrasu mozgu. Ďalším hráčom, ktorý bude slovenskému trénerovi chýbať je Ivan Baranka, ktorý utrpel zranenie v hornej časti tela.

    Na strane Českej republiky je zranený obranca Michal Barinka (pomliaždenina v dolnej časti tela) a kvôli zdravotnému stavu (po chorobe nie je fit) nenastúpi do hry útočník Patrik Eliáš.
     
    Predzápasové ohlasy hráčov:

    David Krejčí: "Pan Hadamczik nám dal jasně najevo, že nám věří. Ať se nebojíme něco vymyslet. Máme trochu větší sebevědomí než v těch prvních zápasech. Snad nám to půjde, snad nějakou přesilovku proměníme."

    Tomáš Tatar: "S Českom sa dá hrať a cez českých obrancov sa dá prejsť."

    Tomáš Surový: "Bude to zaujímavý súboj. Teraz turnaj začína odznova, v utorok príde deň D. Rozhodne sa, či pôjdeme ďalej, alebo poletíme domov. V tejto chvíli sa všetko maže, sústredíme sa už len na osemfinále."
     
    Slovenský gólman Ján Laco (Donbass Doneck/KHL) predviedol v poslednom zápase proti Rusom naozaj skvelý výkon, keď kryl 36 striel súpera, inkasoval až v samostatných nájazdoch a v zápase dosiahol úspešnosť na úrovni 97,30%.

    Ján Laco si zachytá aj proti Čechom a pred zápasom sa vyjadril nasledovne: "Už to nie je skupina a ideme hrať vyraďovačku. Iba víťazstvo nás môže posunúť ďalej. Dúfam, že duel proti Rusku nám pomôže. Iba podobnou hrou môžeme pomýšľať na dobrý výsledok. Proti Čechom budú rozhodovať maličkosti, to je isté. Verím, že tých chýb urobíme menej my."
     
    Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin, ktorý je reprezentačný nováčik a hrá v službách Edmontonu Oilers práve dnes 18. februára oslavuje svoje 22. narodeniny.

    Verme, že svoje narodeniny bude môcť osláviť radosťou z výhry!
     
    Tento československý federálny súboj bude mať zaujímavú účasť aj na trénerských postoch, keďže do ďalšieho federálneho súboja sa zapoja dvaja tréneri českej národnosti – Alois Hadamczik na strane Česka a Vladimír Vůjtek na strane Slovenska.

    Posledné "trénerské meranie síl" medzi Hadamczikom a Vůjtekom v československom derby na veľkých turnajoch skončilo na MS roku 2012 v Helsinkách semifinálovovou výhrou Slovenska – 3:1.

    Alois Hadamczik pred zápasom: "Žádný soupeř by nebyl jednoduchý. Pokud chceme postoupit, musíme zdolat každého. Ale je jasné, že tento souboj bude umocněný faktem, že jde o derby."

    Vladimír Vůjtek bol pred zápasom o niečo strohejší: "Bude to velký zápas pro celé Československo."
     
    Česi majú vo svojej 25člennej nominácii na ZOH 17 hráčov zo zámorskej NHL, 5 hráčov z KHL a 3 hráčov z domácej českej extraligy.

    Slováci majú v nominácii na hokejový turnaj ZOH v Soči 12 hokejistov hrajúcich v NHL, 10 hokejistov hrajúcich v KHL, jedného hráča hrajúceho vo fínskej najvyššej lige (Milan Jurčina), jedného hráča hrajúceho v českej extralige (René Vydarený) a Tomáša Marcinka z extraligových Košíc.
     
    Srdečne Vás vítam pri osemfinále hokejového turnaja mužov na ZOH 2014 v ruskom Soči!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Šajba Arena v Soči, kde proti sebe od 18:00 SEČ vrámci federálneho derby nastúpia elitné hokejové reprezentácie Česka a Slovenska.

    V poradí už 22. Zimné olympijské hry sa tohto roku konajú v ruskom prímorskom meste Soči v dňoch 7. – 23. februára 2014. Čo sa týka hokejového turnaja, tak práve na ňom sa zúčastňuje dvanásť krajín rozdelených do troch základných skupín:
    Skupina A: USA, Rusko, Slovinsko, Slovensko
    Skupina B: Fínsko, Kanada, Rakúsko, Nórsko
    Skupina C: Švédsko, Švajčiarsko, Česko, Lotyšsko

    Systém tohtoročného hokejového turnaja na ZOH dal šancu zabojovať o postup do štvrťfinále všetkým tímom, keďže z celkovej tabuľky troch skupín postúpili priamo do štvrťfinále reprezentácie Švédska, USA, Kanady a Fínska. Ostatných osem tímov si svoj postup musí vybojovať v osemfinále. Slováci sa celkovo umiestnili na desiatej priečke, Česi na siedmej, práve preto sa stretli v napínavom osemfinále.

    Slovenskí a českí hokejisti sa po svojom rozdelení Československa v roku 1993 predviedli už na piatich olympijských hokejových turnajoch.
    Úspešnejší boli Česi, ktorí v roku 1994 obsadili 5. priečku, následne roku 1998 v japonskom Nagane získali zlaté medaily, no v roku 2002 boli až na siedmej priečke. Rok 2006 im priniesol ďalšiu olympijskú medailu, no už nie zlatej, ale bronzovej chuti a napokon v roku 2010 obsadili Česi len siedmu priečku.
    Slováci zaznamenali v ére samostatnosti tiež už päť olympijských hokejových turnajov, no medailu na svojom konte zatiaľ nemajú. Najbližšie boli k nej v rokoch 2010 (4. priečka), 2006 (5. priečka) a 1994 (6. priečka). V roku 1998 obsadili Slováci 10. priečku a v roku 2002 až trinástu priečku.

    Českí hokejoví reprezentanti sa na tohtoročnom hokejovom turnaji vrámci ZOH predviedli v základnej skupine C, kde si postupne zmerali sily proti Švédsku, Lotyšsku a do tretice aj proti Švajčiarsku. Úvodný zápas Čechom veľmi neprial, keďže Švédi sa už v prvej tretine dostali do dvojgólového vedenia, následne si ho dokázali ustrážiť a vyhrali v pomere 4:2. O dva dni neskôr odohrali Česi zápas proti outsiderovi skupiny – Lotyšom, ktorí ich síce potrápili, no českí hokejisti zdolali túto pobaltskú krajinu výsledkom 4:2. Tretí zápas Čechov sa odohral proti hokejistom Švajčiarska, ktorí začali lepšie v prvej tretine, v ktorej sa dostali do vedenia. Helvéti si následne svoj tesný náskok 1:0 ustrážili až do konca stretnutia a porazili Čechov. Tí sa teda s troma bodmi a gólovým skóre 6:7 umiestnili na tretej priečke základnej skupiny C.

    Slovenská hokejová reprezentácia sa na tohtoročnom hokejovom turnaji vrámci ZOH predviedla vrámci skupiny A v prvom stretnutí proti výberu USA, no Američania svoju úlohu zvládli oveľa lepšie, keď gólostrojom zneškodnili slovenskú defenzívu počas druhej tretiny a následne vyhrali vysoko 7:1. V druhom zápase často mýlených štátov Slovenska a Slovinska boli prekvapivo úspešnejší Slovinci, ktorí počas tretej tretiny prekonali gólmana Haláka trikrát a následne vyhrali výsledkom 3:1. Po dvoch nepríjemných prehrách sa však Slováci postavili k svojim hokejkám zodpovedne a so srdcom (v bráne s Janom Lacom), čo im prinieslo síce prehru, no veľmi tesnú, keď ich ruská zborná zdolala futbalovým výsledkom 1:0 po samostatných nájazdoch. Slováci sa teda s jedným bodom a s nepríjemným gólovým skóre 2:11 umiestnili na poslednej, no aj tak postupovej priečke skupiny A.

    Vzájomná bilancia týchto dvoch tímov hovorí jasne v prospech Česka, keďže z 56 odohraných zápasov zaznamenali naši západní susedia 36 výhier, 7 remíz a len 13krát sa z výhry radovali Slováci.
    Pod olympijskými kruhmi sa československé derby konalo už trikrát, no vo všetkých troch zápasoch dominovali Česi, ktorí najskôr v roku 1994 zdolali Slovákov v zápase o 5. miesto vysoko 7:1, následne vo štvrťfinále roku 2006 a v základnej skupine roku 2010 zdolali Česi Slovákov výsledkom 3:1.

    Slováci však svojich odvekých rivalov z bývalej federálnej republiky zdolali trikrát na dôležitých turnajoch, keď na MS v roku 2003 v stretnutí o bronz vyradili Čechov výsledkom 4:2, následne na MS 2007 v Moskve vyhrali tesne 3:2 v osemfinálovom súboji a do tretice pred dvoma rokmi na MS 2012 v Helsinkách dokázali v semifinále vyradiť Čechov výsledkom 3:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Góly a asistencie: 7. Hemský (Voráček, Kaberle), 8. Červenka (Plekanec, Jágr), 18. Krejčí (Kaberle), 36. Červenka, 60. Plekanec (Krejčí) – 39. Marián Hossa (Handzuš, Sekera), 48. Marián Hossa (Tatar, Handzuš), 49. Surový (Bartovič, Sekera)


    Česko: Pavelec (Salák) – Židlický ("A"), Šmíd, Kaberle, Z. Michálek, Gudas, Rozsíval, Krajíček – Červenka, Plekanec ("C"), Jágr ("A") – M. Michálek, Krejčí, Hemský – Hanzal, Voráček, Erat – Novotný, Palát, Frolík – Nedvěd
    Slovensko: Laco (Halák) – Starosta, Chára ("C"), Meszároš, Vydarený, Sekera, Marinčin, Jurčina – Handzuš ("A"), Marián Hossa ("A"), Tatar – Jurčo, Záborský, Ölvecký – Surový, Bartovič, Miklík – Pánik, Marcel Hossa, Radivojevič

    Rozhodca: Tim Peel (USA), Marcus Vinnerborg (SWE) – Lonnie Cameron (CAN), Sakari Suominen (FIN)