Slovinsko – Rakúsko 4:0 (kon.) | Rusko – Nórsko 4:0 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
Česko – Slovensko 5:3 (kon.)
koniec
Rusko
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Nórsko
Utorok 18.02.2014, 13:30Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Žiadne prekvapenie sa nekoná a podľa očakávania postupujú do štvrťfinále Rusi po výsledku 4:0! Prvá tretina bola celkom vyrovnaná a skončila sa stavom 0:0. v druhej tretine už Rusi zapli na vyššie obrátky a dali dva góly. V tretej tretine bolo dlho stále len 2:0 a Nóri bojovali ešte o nejakú šancu. Dve minúty pred koncom odvolali brankára a dostali gól do prázdnej bránky. Rusom sa ešte potom podarilo pridať posledný štvrtý gól. Skóre síce hovorí, že to je jasná záležitosť, ale Nóri boli dôstojným súperom. Veľa toho pochytal aj brankár Haugen a určite bol najlepším hráčom Nórov.

    Mne už neostáva nič iné ako Vám zaželať pekný zvyšok dnešného dňa. Nezabudnite, že o 18:00 hrá naša reprezentácia proti Česku a treba držať palce a poriadne fandiť! Lúči sa s Vami komentátor Miroslav Revaj. Dovidenia pri ďalších prenosoch. (15:54:45)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:19
    Rusko dalo gól!

    Rusi ešte dostali Nórov pod tlak a dokázali ešte pridať jeden gólik na radosť svojich fanúšik a stretnutie sa už asi skončí stavom 4:0! Tichonov išil za bránku Nórov po puk, počkal si, kým ALEXEJ TEREŠČENKO sa dostal pred bránku Nórov a krásnou tvrdou strelou poslal puk za bezmocného Haugena!
    Asistencia : Viktor Tichonov.
     
    59:15
    O víťazovi je už rozhodnuté! Prekvapenie sa nekoná, Rusko postupuje ďalej!
     
    58:53
    Rusko dalo gól!

    Kto iný, ako dnešná hviezda ALEXANDER RADULOV spečatil postup Rusov do štvrťfinále gólom do prázdnej bránky.
    Asistencia : Pavel Dacjuk.
     
    58:00
    Olimb stratil puk, Rusi išli do brejku, puk dostal Dacjuk ale puk do prázdnej bránky nedostal.
     
    57:45
    Áno, je tomu naozaj tak! Haugen na striedačke a do hry sa zapojí šiesty korčuliar! Nóri hrajú power-play!
     
    57:45
    Oddychový čas si berú Nóri. Ich tréner im dáva pokyny a zdá sa, že odvolajú už aj brankára!
     
    57:15
    Ku odrazenému puku sa dostal Skroder, jeho pokus však končí len na betóne pozorného brankára Rusov Bobrovskijho. Nóri sa však ešte skúšajú natlačiť do útočného pásma a zavrieť Rusov.
     
    56:40
    Teraz sa Nóri zmocnili puku a dostali sa aj do útočného pásma. Olimb to skúsil od modrej, priestor bránky Rusov však netrafil.
     
    56:00
    Rusi opäť pri puku a vyrážajú do útočného pásma. Nóri sa nemôžu teraz dostať ku puku a čas na strelenie potrebných gólov sa im už rýchlo kráti.
     
    55:25
    Krásny prienik kapitána domácich Dacjuka, zbavil sa hneď niekoľko obrancov Nórska, dostal sa ja pred brankára Haugena, ale jeho bekhendový pokus do bránky Nórska nevošiel!
     
    55:15
    Belov pokus od modrej bol nepresný, puk spoza bránky rozohráva brankár Haugen.
     
    54:40
    Jemelin to skúsil od modrej, pozorný Haugen však puk zachytil do svojej výstroje. Čas sa nám už pomaly kráti, uvidíme či sa ešte niečoho zaujímavého dočkáme.
     
    54:00
    Teraz už Rusi ubrali z útočnej aktivity, ale nestiahli sa len na bránenie. Vojdu do útočného pásma s pukom, ale do tlaku sa nesnažia Nórov dostať. Takticky držia puk na svojich hokejkách, čo núti Nórov ich napádať.
     
    53:00
    Rusi opäť zatlačili Nórov do ich obranného pásma, ale nemôžu sa dostať ku presnej strele. Nóri stále ešte bojujú, zápas ešte nevzdávajú a skúšajú ohroziť Rusom svojimi brejkmi.
     
    52:00
    Ovečkin sa sám rútil na bránku Nórska, jednoznačne bol podrazený, ale ani jeden z rozhodcov neavizoval vylúčenie. Všetci sa tomu čudujú, veď to bol predsa faul, ale na trestnú lavicu nemieri nik!
     
    51:25
    Nóri to skúšajú aj od modrej, tvrdý pokus vyslal Odegaard, ale Bobrovskijho lapačka je pozorná.
     
    50:15
    Nóri sú stále v obrannom pásme Rusov, to sa nepáči domácim fanúšikom a začínajú na svojich miláčikov pískať! Olimbov pekný pokus z uhla Bobrovskij kryje.
     
    49:50
    Predsa len sa Nórom podarilo sa usadiť v útočnom pásme, Olimb teraz robí veľké problémy Rusom, zatiaľ Rusi vzdorujú, ale Nóri pekne zavreli Rusov. Asi som to s tým víťazom ešte predbehol.
     
    48:15
    Teraz už Rusi z tlaku trochu upustili, ale Nóri sa do útočného pásma dostávajú len sporadicky. Je tu síce ešte len 2:0, ale pomaly sa zdá, že Rusi zápas asi vyhrajú.
     
    47:05
    Teraz je už na ľade elitná prvá formácia a zase robí pekný prievan pred bránkou Nórov. Kovalčuk sa snažil presadiť individuálne, ale to sa mu nepodarilo.
     
    46:15
    Na ľade je štvrtá formácia Ruska, ktorá sa moc dopredu nehrnie a plní si skôr obranné povinnosti. Nóri sa však do šance dostať nemôžu, pretože aj štvrtá formácia Rusov je veľmi dobrá.
     
    45:15
    Stále vidíme ten istý obraz hry. Rusi pri puku a v útočnom pásme. Nóri ešte bojujú, ale do útočného pásma ich Rusi nepúšťajú. Rusom dva góly nestačia a chcú ešte nejaký pridať.
     
    44:00
    Už to mohlo byť 3:0! Ruský diváci tomu neveria, že tak nie je! Tarasanko sa po chybe Nórov rútil sám na bránku Nórska, ale brankár Haugen krásnym zákrokom zabránil gólu! Nóri už útočia vo väčšom počte, takéto situácie sa si budú ešte opakovať.
     
    43:15
    Nóri sú už v plnom počte a môžu sa brániť tlaku už s 5 hráčmi, pretože Rusi sú stále usadený v ich obrannom pásme.
     
    43:10
    Iba do stredného pásma posielajú Nóri puk. Presilovka Rusov sa však čo chvíľa skončí a asi ostane nevyužitá.
     
    42:20
    Medvěděv vypálil od modrej, ale Haugen sa včas stihol premiestniť ku pravej tyčke a puk vyraziť preč. Nóri stále nemôžu vyhodiť puk preč z ich obranného pásma.
     
    41:55
    Opäť pálil Ovečkin, ale opäť len nepresne. Rusi sú s pukom stále v útočnom pásme, Nórom sa ich nedarí vytlačiť preč.
     
    41:20
    Ovečkin krásne vypálil od modrej, strela len tesne minula pravú tyčku nórskej bránky. Rusi stále ostávajú v útočnom pásme.
     
    41:15
    Ich aktivita sa však práve skončí, pretože budú hrať v oslabení potom čo sa Olimb previnil nedovoleným bránením. Budú to opäť dlhé dve minúty pre Nórov.
     
    41:00
    Nórom sa darí sa držať v útočnom pásme, ale ku strele sa dostať nemôžu. Začali však aktívnejšie.
     
    40:20
    Aj ruské hviezdy niekedy chybujú v rozohrávke a Belov zavinil zakázané uvoľnenie Rusov.
     
    40:01
    Tretia tretina sa nám začala. Vhadzovanie vyhrali Rusi.
    Čo nám prinesie tretia tretina ?
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Všetko je už pripravené na začiatok tretej tretiny, ktorá sa nám o chvíľu začne!
     
    Po druhej tretine je počet striel na bránku :
    Rusko – 21
    Nórsko – 12
     
    Druhá tretina už Rusom vyšla podľa ich očakávania a dokázali v nej dať dva góly a sú tak vo vedení 2:0! Nórov opäť dokázali dostať pod tlak, do ničoho ich nepustili a Radulov dokonale nakopol svoj tím. Najprv sa mu podarilo v 25.minúte po jeho individuálnej akcii dať prvý gól a potom bol aj strojcom druhého gólu, ktorý zaznamenal Kovalčuk. Uvidíme, čo nám prinesie tretia tretina. Očakáva sa opäť veľký tlak Rusov.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:30
    Rusi sú stále s pukom v útočnom pásme, ale z tlaku na ich súpera už ubrali. Rozumne už čakajú na koniec druhej tretiny, ktorá im vyšla na výbornú!
     
    38:15
    Žeby tento gól už definitívne položil Nórov na kolená ? Rusi sa stále tlačia dopredu a snažia sa pridať ďalší gól. Viac nám napovie tretia tretina.
     
    37:11
    Rusko dalo gól!

    Tesne pred koncom druhej tretiny sa podarilo dať Rusom gól a stav stretnutia je tak 2:0! Opäť krásna akcia Rusov, ktorý dostali Nórov pod tlak, na modrej sa dostal ku puku Radulov, jeho bekhend skončil však len na ľavej tyčke bránky Nórska, avšak, ILJA KOVALČUK stál úplne voľný pred bránkou a nemal problém odrazený puk poslať do bránky Nórska.
    Asistencia : Pavel Dacjuk, Alexandr Radulov.
     
    37:00
    Nóri pri puku a jednoznačne sa musia s ním dostať do útočného pásma. na chvíľu sa tam dostali, ale Rusov pod tlak nedostali a už idú dopredu Rusi.
     
    36:15
    Pekná akcia domáceho Anisimova, ktorý nahadzoval puk pred bránkou, dokázal sa predrať pred bránku Nórska, ale puk už nestihol zachytiť a brankár Haugen ho prikryl svojou lapačkou.
     
    36:00
    Rusi sa teraz moc do útočného pásma dostať nemôžu, práve naopak dostali sa do neho Nóri. Rusi však dokazujú, že majú aj dobre organizovanú obranu a Nóri sa do šance dostať nemôžu.
     
    35:10
    Ojedinelý útok Nórov potiahol Olimb, z pravého kruhu vyslal strelu zápästím, ale chýbala jej potrebná razancia a Bobrovskij s ňou problém nemal, ale hru radšej prerušil.
     
    34:30
    Dacjuk už po niekoľký krát spravil dobrú prácu v rohu klziska, puk prihrával pred bránku Nórska, ale tam nikto z domácej reprezentácie nedokázal zachytiť puk a tak si Nóri vydýchli.
     
    33:00
    Nóri si z tlaku vydýchnu len na chvíľu, pretože sa dopustili zakázaného uvoľnenia. Teraz to si veľmi silné chvíle Rusov, ktorý sa snažia pridať druhý gól. Nóri poriadne v tejto tretine ruského brankára nepreverili.
     
    32:15
    Avšak, tlak Rusov už opäť pokračuje a hlavne Radulov je dnes ich veľkou zbraňou. Robí poriadny prievan v obrane Nórov, ktorý ho len z námahou dokážu ubrániť, ale raz po jeho individuálnej akcii už kapitulovať museli.
     
    31:45
    Teraz sa Nórom podarilo sa vymaniť z tlaku Rusov, dostali sa aj do útočného pásma, ale pokus Olimba bol nepresný a skončil len na zadnom mantinely.
     
    30:30
    Nóri sa stále nemôžu dostať z tlaku Rusov. Rusi v týchto chvíľach jasne dominujú a nič Nórom nedovoľujú. Nóri prehrávajú a potrebujú streliť gól. Avšak ak budú len vo svojom obrannom pásme, tak sa ho nedočkajú.
     
    29:30
    Dobrá práca Dacjku v roho klziska, poslal puk na Malkina, ktorý chrbtom ku bráne vyslal bekhend, ale jeho parádička mu nevyšla tak ako chcel.
     
    28:30
    Rusi sú však stále v útočnom pásme a Nórom nechcú puk požičať. Točia si puk medzi sebou a skúšajú páliť na bránku Nórov. Haugen sa na nedostatok práce sťažovať nemôže.
     
    27:47
    Nóri sú už v plnom počte, našťastie pre nich sa veľkému tlaku Rusov ubránil. Nič nie je pre nich ešte stratené a je o čo bojovať.
     
    27:30
    Ďalšia dobrá šanca Rusov pri tejto presilovke, Malkin tvrdo vypálil z pravej strany, ale Haugen puk dokázal zachytiť.
     
    27:00
    Ruské presilovky sú vždy nebezpečné, pociťujú to aj Nóri, ktorý sa s dávkou poriadneho šťastia bránia. Ešte budú musieť chvíľu vzdorovať.
     
    26:50
    Teraz tam už ten gól Rusi skoro videli, ale nestalo sa tak! Dacjuk sa dobre postavil ku pravej tyčke, počkal si na prihrávku, ako náhle ju dostal hneď pálil, ale Haugen sa stihol včas premiestniť.
     
    26:00
    Ovečkin si krásne zbehol z pravého kruhu, následne poslal jeho obávanú tvrdú strelu, ale pri strele zlomil svoju hokejku a tak puk ani nedošiel ku bránke.
     
    25:47
    Tlak Rusov môže opäť viac narásť. Solberg si posedí dve minúty na trestnej lavici za držanie. Rusi majú šancu streliť druhý gól.
     
    25:15
    Nóri sa však nevzdávajú a skúšajú vyrovnať skóre. Olimb sa dostal aj ku strele, ale bol v ofsajde.
     
    24:12
    Rusko dalo gól!

    Tak teraz to už Rusom vyšlo a v úvode druhej tretiny idú do vedenia 1:0! Tlak Rusov už bol veľmi veľký, Nóri boli zatlačený v obrannom pásme, ku puku sa dostal ALEXANDER RADULOV, spoza brány si nakorčuloval, z uhla to poslal bekhendom na bránku Nórov a puk so šťastím skončil za chrbtom bezmocného Haugena!
    Bez asistencie.
     
    23:15
    Rusi ostávajú v útočnom pásme a tlačia na Nórov. Už je len otázka času, kedy tam ten vytúžený ruský gól padne.
     
    22:45
    Opäť skvelý brankár Haugen! Sjomin sa dostal ku odrazenému puku, vypálil na bránku, ale Haugen krásne puk zachytil.
     
    22:00
    Ovečkin si krásne nakorčuloval pred bránku Nórska, ale jeho tvrdý projektil chytil do lapačky dnes veľmi pozorný brankár Nórov Haugen!
     
    21:30
    Ani strela Kovalčuka nepriniesla zmenu skóre. Haugen mal dobrý výhľad a puk schoval do svojej lapačky. Rusi sa tlačia do zakončenia a robia Nórom problémy.
     
    21:00
    Rusi na nič nečakajú a začínajú tlačiť na Nórov. Nóri sú nútený sa brániť čo im sily stačia.
     
    20:20
    Radulov sa snažil zachytiť odrazený puk, ale to sa mu nepodarilo. Do brejku išli Nóri, ale v strednom pásme puk stratili.
     
    20:15
    Prekvapivo v úvode sú v útočnom pásme Nóri, a už sa točia okolo bránky Rusov. Thoresen netrafil dobre puk a tak sa do brejku dostávajú Rusi.
     
    20:01
    Druhá tretina sa nám už začala. Vhadzovanie vyhrali Rusi.
    Prebudia sa oba tímy strelecky ?
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Všetko je už pripravené na druhú tretinu, ktorá sa nám už o chvíľu začne!
     
    Strely na bránku v prvej tretine:
    Rusko – 7
    Nórsko – 6
     
    Po prvej tretine zápasu je stav prekvapivý 0:0. Rusi mali síce nejaké šance, ale nehrajú zatiaľ tak, ak osa čakalo. Nóri sa skvelo bránia a vyrážajú do brejkov a tiež si vytvorili nejaké šance. Rusi sa nemôžu dostať do sústavnejšieho tlaku. Uvidíme, čo nám prinesie druhá tretina a či sa v nej dočkáme gólu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    Nóri ešte vypálili na bránku Rusov tesne pred sirénou, ale strela z hokejky Olimba bola nepresná.
     
    19:20
    V závere prvej tretiny sú pri puku Nóri, ktorý sa usadili v útočnom pásme, Thoresen tvrdo vypálil, ale Bobrovskij puk vyrazil do rohu klziska.
     
    18:20
    Ďalšia veľká šanca Rusov! Sjomin sa krásne uvoľnil, hneď po prihrávke pálil tvrdo a presne, ale Haugen krásne puk vyrazil svojim pravým betónom.
     
    18:00
    To boli teraz veľké šance Rusov. Ich tlak je už veľmi veľký a Nóri sa nestíhajú brániť. Našťastie pre nich, strely Ovečkina a Dacjuka len tesne preleteli okolo bránky Nórska!
     
    17:30
    Nóri sa presilovke Rusov ubránili a už sú v plnom počte. Ruský tlak však pokračuje naďalej.
     
    17:00
    Popov pálil od modrej, puk však minul priestor bránky Nórov a Nóri opäť vyhadzujú puk.
     
    16:15
    Nóri úspešne vzdorujú presilovkovému kolotoču Rusov. Rusi málo strieľajú, čo je len dobre pre Nórov. Navyše sa Nórom podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary preč.
     
    16:00
    Rusi hneď v útočnom pásme, točia puk a tlačia na Nórov. Dacjukov tvrdý projektil s námahou vyrazil Haugen.
     
    15:30
    Rusi budú hrať presilovku a tomuto sa musia Nóri vyhýbať. Olden sa previnil hákovaním a dostáva 2 minúty.
     
    15:00
    Opäť však Nóri skvelo vytlačili Rusov preč z ich pásma. Rusi musia začať s útokom spoza svojej bránky.
     
    14:15
    Tarasenko pálil nebezpečne ihneď po vhadzovaní, jeho strela našťastie pre Nórov bola zblokovaná. Rusi však ešte ostávajú s pukom v útočnom pásme.
     
    13:00
    Sjomin hľadal na modrej Nikitina, ktorému však puk odskočil z hokejky. Nóri opäť idú do brejku. Zatiaľ hrajú Nóri veľmi dobre.
     
    12:35
    Ovečkin vyslal svoju obávanú strelu švihom, Haugen mal zakrytý výhľad, našťastie puk smeroval do jeho ľavého betónu a pred ním puk rýchlo odstrelil jeho obranca.
     
    12:15
    Thoresen sa snažil tvrdou strelou prekonať Bobrovskijho, ale to sa mu nepodarilo. Nóri sa musia rýchlo vracať späť a brániť sa útoku Rusov.
     
    12:00
    Malkin sa snažil sám predrať cez obranu Nórov, ale to sa mu nepodarilo. Do brejku opäť vyrážajú Nóri.
     
    11:40
    Krásne sa na ľavej strane uvoľnil Olimb, po prihrávke hneď vypálil a puk len tesne minul bránku Rusov. Medzi tým sa už z trestnej lavice vrátil Malkin.
     
    10:15
    Rusom sa teraz podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary preč. Nóri si zatiaľ väčší tlak nevytvorili, ale do šance sa už pri presilovke dostali.
     
    10:00
    Thoresen pálil z uhla, ale Bobrovskij bez problémom dokázal puk zachytiť. Nóri ešte ostávajú v útočnom pásme.
     
    09:40
    Ruský tlak asi ustúpi, pretože Malkin sa previnil hákovaním a dostáva 2 minúty. Nóri môžu teraz pritlačiť na Rusov a možno ich aj niečim prekvapiť.
     
    09:15
    Rusom sa nedarí sa dostať do útočného pásma, Nóri sa úspešne bránia a vyrážajú do brejkov.
     
    08:30
    Radulov to vie aj individuálne, teraz nám to ukázal, ale tesne pred bránkou Nórska puk stratil a do zakončenia sa nedostal. Nóri môžu založiť protiútok.
     
    07:00
    Stále sú častejšie pri puku Rusi, ale do pásma ich Nóri púšťajú len minimálne. Nóri prekvapivo zatiaľ dobre vzdorujú.
     
    06:15
    Tak teraz to už bola veľká šanca Rusov! Popov pálil nebezpečne od modrej, puk poskakoval okolo Haugena, dokonca bola odkrytá brána, ale nikto z Rusov nedokázal puk poslať do bránky Nórska!
     
    06:00
    Ovečkin pálil od modrej, ale strela to bola veľmi nepresná. Rusi však ešte ostávajú v pásme.
     
    05:10
    Rusi sa moc dlho v útočnom pásme neudržali, dopredu sa hnali Nóri, ale zastavil ich ofsajd. Nóri poctivo bránia a neboja sa ísť do osobných súbojov.
     
    05:00
    Rusi sa usadili v útočnom pásme, o puk však bojujú v rohu klziska. Nóri sa dostávajú pod tlak.
     
    04:25
    A Nóri sa opäť dostali do útočného pásma a Bobrovskij musel zasahovať po strele Solberga. Puk však v pohode chytá do svojej lapačky.
     
    04:15
    Nóri zatiaľ stíhajú za Rusmi, dobre striedajú a rozkladajú svoje sily. Zatiaľ si Rusi veľkú šancu nedokázali vytvoriť.
     
    03:15
    Nakoniec sa Nóri aj do útočného pásma dostali, Thoresen pálil nebezpečne od modrej, ale Bobrovskij puk kryje.
     
    03:00
    Po buly v útočnom pásme Rusov sa ku strele dostal Malkin, ale jeho tvrdá strela skončila len na zadnom mantinely. Po puk si idú Nóri a budú mať šancu zaútočiť.
     
    02:35
    Tak, úvod stretnutia podľa očakávania patrí domácej zbornej. Sú častejšie pri puku a dostávajú Nórov pod tlak. Zatiaľ však strelecky mlčia. Uvidíme dokedy.
     
    01:15
    Rusi začali veľmi aktívne, ku strele sa dostal Kovalčuk, ale opäť všetko rieši brankár Nórov Haugen.
     
    01:00
    Následne sa do brejku dostali Rusi, Ovečkin vyslal tvrdú strelu, ale brankár Haugen puk kryje.
     
    00:35
    Thoresen dobre napádal Kovalčuka, vypichol mu puk pred bránkou domácich, ale bol z uhla a tak zakončil nepresne. Rusi mali teraz šťastie.
     
    00:10
    Hneď v úvode sa hnal pred bránku Radulov, ale zastavil ho ofsajd.
     
    00:01
    Zápas sa nám už začal. Vhadzovanie vyhrali Rusi.
    Rusi nastupujú v červeno-modrých dresoch, Nóri nastupujú v bielych dresoch.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Ešte raz Vás všetkých vítam, ktorý ste sa rozhodli sledovať tento prenos. Do začiatku zápasu ostáva už len pár minút. Čakanie na zápas môžte vyplniť pozretím si zostáv oboch tímov. Uvidíme, či Rusi splnia úlohu favorita.
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko: Bobrovskij – Vojnov, Markov, Medvěděv, Jemelin, Belov, Nikitin, Tjutin – Kovalčuk (A), Dacjuk (C). Radulov – Popov, Malkin, Ovečkin (A) – Sjomin, Anisimov, Kuljomin – Ničuškin, Tereščenko, Tarasenko.

    Nórsko: Haugen – Holos, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen(C), Solberg, Odegaard, Sorvik – Skroder, Olimb, Thoresen (A) – Bastiansen, Olimb, Roselli – Roest, Ask, Dahlstrom (A) – Roymark, Lund Hansen, Olden.

    Rozhodca: Piechazcek (GER), Pollock (CAN) – Mcelman (USA), Valach (SVK).
     
    Vítam všetkých, ktorý ste sa rozhodli sledovať tento olympijský prenos zo zápasu hokeja mužov, kde na seba narazia Rusko a Nórsko. Úvodné buly je na programe o 13:30. Zápasom Vás bude sprevádzať komentátor Miroslav Revaj. Prajem pekný a ničím nerušený športový zážitok.

    Hokejový turnaj mužov sa presunul do ďalšej časti. Dnes je na programe kvalifikácia o štvrťfinále, ktorej sa zúčastnia tímy, ktoré sa neumiestnili v základných skupinách na 1.mieste. Systém turnaja proti sebe postavil domáce Rusko a ich súperom budú reprezentanti Nórska. Ako sa obom dnešným aktérom darilo v základných skupinách si teraz pripomenieme :

    Rusko :
    Domáca reprezentácia patrí od začiatku turnaja medzi TOP kandidátov na zisk olympijského zlata. Pravdu povediac, nič iné ani v Rusku ako zlato neberú. Avšak, nastala menšia komplikácia, s ktorou asi nepočítali. Základnú skupinu nevyhrali, skončili na druhom mieste so 6 bodmi a tak prišli o priamu miestenku vo štvrťfinále. Hrali v základnej skupine A, kde ich súpermi boli USA, Slovinsko a Slovensko. Prvý zápas odohrali proti Slovinsku, tretiny poriadne trápilo a po druhej tretine bol stav len 3:2 pre domácich. Naplno však zabrali v tretej tretine a zápas napokon vyhrali 3:2. Druhý a veľmi dramatický zápas odohrali proti USA. Po základnej hracej dobe svietilo na ukazovateli skóre 2:2. Nerozhodlo ani predĺženie a tak prišli na rad samostatné nájazdy. V nich však nakoniec museli domáci skloniť hlavy po krásnom 4 gólovom koncerte T.J. Oshieho. Posledný zápas v skupine odohrali proti našej reprezentácii. Zápas to bol veľmi vyrovnaný a pri oboch tímoch stálo kusisko šťastia. Zápas skončil 0:0 a aj tu prišli na rad samostatné nájazdy. V nich však na smútok Slovenska Rusi už uspeli. Druhé miesto je menším sklamaním pre Rusov, ale nič sa nedeje. Najproduktívnejším hráčom Ruska po základnej skupine je Evgenin Malkin (1+2).

    Nórsko :
    Nóri moc s veľkými ambíciami na ZOH asi nepricestovali, ale hrajú o čo najlepšie výsledky. Dúfali, že bi sa mohli dostať aspoň do štvrťfinále, ale to bi dnes museli poraziť Rusov a to asi nik nečaká. Nóri pôsobili v základnej skupine B, kde ich súpermi boli Kanada, Fínsko a Rakúsko. V základnej skupine skončili posledný a nezískali ani jeden bod. Prvý zápas odohrali proti Kanade, proti ktorej podali celkom sympatický výkon a prehrali len 3:1. Druhý zápas odohrali tiež proti jednému z kandidátov na medailu a to Fínsku, proti ktorému po celý zápas nestačili a podľahli vysoko 1:6. Na tretí zápas nastúpili proti Rakúsku a tu už dúfali, že bi vyhrať mohli. Avšak, podali veľmi zlý výkon a prehrali 3:1 v zápase, v ktorom chceli brať všetky body a nakoniec museli byť po zápase veľmi sklamaný. Najproduktívnejším hráčom Nórov po základnej skupine je Per-Åge Skrøder (2+2).

    Favoritom zápasu sú jednoznačne domáciRusi. Nič iné ako víťazstvo v tomto zápase sa nečaká, dokonca bi to mal byť z ich strany gólový koncert. Avšak, je to už vyraďovacia fáza, v ktorej sa môže stať čokoľvek a určite netreba Nórov podceňovať. Ako napokon zápas skončí, sa dozvieme až po jeho odohraní. Na sledovanie prenosu ste srdečne pozvaný.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 25. Radulov (bez asistencie), 38. Kovalčuk (Dacjuk, Radulov), 59. Radulov (Dacjuk), 60. Těreščenko (Tichonov)


    Rusko: Bobrovskij – Vojnov, Markov, Medvěděv, Jemelin, Belov, Nikitin, Tjutin – Kovalčuk (A), Dacjuk (C). Radulov – Popov, Malkin, Ovečkin (A) – Sjomin, Anisimov, Kuljomin – Ničuškin, Tereščenko, Tarasenko.
    Nórsko: Haugen – Holos, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen(C), Solberg, Odegaard, Sorvik – Skroder, Olimb, Thoresen (A) – Bastiansen, Olimb, Roselli – Roest, Ask, Dahlstrom (A) – Roymark, Lund Hansen, Olden.

    Rozhodca: Piechazcek (GER), Pollock (CAN) – Mcelman (USA), Valach (SVK)