Slovensko – Slovinsko 1:3 (kon.) | USA – Rusko 3:2 (kon.) | Švajčiarsko – Česko 1:0 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 5:3 (kon.)
koniec
Švédsko
5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Lotyšsko
Sobota 15.02.2014, 18:05 • Shayba Aréna, Soči • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:36
    Vzájomné vylúčenie za hrubosť – na švédskej strane Jonathan Ericsson a na lotyššskej Lauris Darzinš.
     
    58:36
    Na ľavej strane sa teraz uvoľnil Darzinš a zblízka sa snažil prekonať Lundqvista, ten puk vyrazil pred seba, kde ešte dorážal Ozolinš, jeho strelu ale už zblokovala obrana a Lundqivst tak následne nemal problém zasiahnuť.
     
    57:28
    Lotyši majú výbornú možnosť na zdramatizovanie záveru zápasu! Zahrajú si presilovku, na 2 minúty je za hákovanie vylúčený Marcus Johansson.
     
    54:52
    Loui Ericsson vo veľkej šanci priamo pred Gudlevskisom, snažil sa lotyšsského brankára položiť na ľad a po blafáku zakončiť, brankár Lotyšska však skvele reagoval a rýchlym sklzom zabránil puku v ceste do siete!
     
    52:20
    Švédsko dalo gól!

    Lotyši sa snažili vyrovnať, miesto toho inkasujú! V útočnom pásme sa na ľavom kruhu dostal do dobrej pozície ALEXANDER EDLER a strelou nad vyrážačku k bližšej žrdi prináša Švédom opäť pokojný dvojgólový náskok!
    Asistencie : Daniel Sedin, Marcus Johansson
     
    51:11
    Karsums po peknom priťuknutí mohol postupovať sám na Lundqvista, snažil sa ho prekonať ľahkou strelou nad ľavý betón, brankár Švédska však výborne zasiahol a puk tak vyráža do bezpečia!
     
    47:30
    Bartulis vo výbornej streleckej pozícii medzi kruhmi a aj pekne zakončoval do ľavého horného rohu, tam však výborne zasiahol ramenom Lundqvist a zachránil Švédov od vyrovnania!
     
    45:30
    Teraz predviedol Gudlevskis priam neuveriteľný zákrok! Po prihrávke Sedina strieľal do odkrytej brány z veľkej blízkosti Loui Ericsson, brankár Lotyšska však famózne zasiahol svojou lapačkou a podržal tak svoj tím!
     
    43:16
    Švédi mohli opäť viesť o dva góly! Po prihrávke spoza brány sa totiž vo výbornej pozícii medzi kruhmi ocitol Loui Ericsson, jeho strelu fantasticky likviduje Gudlevskis!
     
    41:28
    Lotyšsko dalo gól!

    Lotyšom sa podarilo znížiť! Využívajú presilovku, keď tečovanú strelu od modrej čiary ešte Lundqivst reflexívne vyrazil, zareagoval aj na dorážku Daugavinša, na ďalšiu dorážku ZEMGUSA GIRGENSONSA však už dosiahnuť nedokázal a Lotyši sa tak priblížili na rozdiel jedného gólu!
    Asistencie : Kaspars Daugavinš, Ralfs Freibergs
     
    40:15
    A mohlo byť znížené! Švédov zachránil Kronwall, ktorý odpálil puk poskakujúci na bránkovej čiare!
     
    39:51
    V závere tretiny vylúčenie na strane Švédska, za držanie si na trestnú lavicu sadá Alexander Steen, túto presilovku s najväčšou pravdepodobnosťou predelí prestávka.
     
    38:47
    Švédsko dalo gól!

    Tesne pred skončením presilovky sa do puku na modrej čiare oprel Ekman-Larsson, ten síce nemieril presne, ale puk sa ešte od zadného mantinelu odrazil pred odkrytú bránu, kde najrýchlejšie reagoval JIMMIE ERICSSON a s prehľadom zvyšuje na dvojgólový rozdiel!
    Asistencie : Oliver Ekman-Larsson, Jacob Silfverberg
     
    36:49
    Lotyši sú nepoučiteľní! Vylúčiť sa totiž nechal aj Koba Jass, odsedí si 2 minúty za držanie, je tu ďalšia presilovka Švédov.
     
    36:14
    Švédsko dalo gól!

    Švédi strieľajú už tretí presilovkový gól! Sedin poslal krížnu prihrávku cez celé pásmo na DANIELA ALFREDSSONA, ktorý nekompromisnou strelou do odkrytej brány vracia Švédom vedenie.
    Asistencie : Daniel Sedin, Alexander Edler
     
    34:22
    Stav najvyššej pohotovosti pre Lotyšov! Je tu totiž ďalšia presilovka Švédov, vylúčený je na 2 minúty za držanie Arvids Rekis.
     
    31:44
    Bezprostredne po skončení presilovky sa rútil sám na Gudlevskisa Johansson, lotyšský brankár zotrval vo svojom postoji a strelu švédskeho útočníka vyráža! Následne sa ešte Johansson po nakorčuľovaní spoza brány snažil zakončiť bekhendom, Gudlevskis vyrazil svojim betónom.
     
    29:42
    Lotyši si zahrajú ďalšiu presilovku! Cipulisa teraz v útočnej snahe nedovolene zastavil Krüger, ktorý si odsedí dve minúty za držanie.
     
    23:26
    Je tu lotyšská presilovka, na trestnej lavici Ericsson za hákovanie.
     
    22:45
    Švédsko dalo gól!


    Švédi odpovedajú v presilovke! Presnou strelou bez prípravy do ľavého horného rohu vyrovnáva ERIK KARLSSON!
    Asistencie : Nicklas Bäckström, Daniel Alfredsson
     
    21:46
    Švédi budú môcť rýchlo odpovedať v presilovke, na 2 minúty je za hákovanie vylúčený Ronalds Kenins.
     
    21:22
    Lotyšsko dalo gól!

    Lotyši využili presilovku! Od modrej čiary poslal typickú strelu ,,na teč" Krisjans Redlihs, puk medzi kruhmi veľmi dobre sledoval JANIS SPRUKTS, ktorý skvelým tečom pod hornú žŕdku posiela Lotyšov do vedenia!
    Asistencie : Krisjanis Redlihs, Martins Karsums
     
    20:56
    Nasleduje prvá lotyšská presilovka! Za podrazenie si dve minúty odsedí Niklas Kronwall.
     
    20:23
    Lotyši vyrazili dopredu vo väčšom počte, Sprukts strieľal najprv vedľa, potom sa ešte vo výbornej pozícii na ľavom kruhu ocitol Ozolinš, toho vychytal Lundqvist!
     
    18:48
    Lotyšsko dalo gól!

    Krásna akcia Lotyšov! Akcia začala ešte v ich obrannom pásme, keď Sotnieks vysunul do protiútoku Spruktsa. Ten prihrávkou z prvého dotyku našiel na ľavej strane voľného LAURISA DARZINŠA, ktorý si pekne položil Lundqvista a nezadržateľne vyrovnáva!
    Asistencie : Janis Sprukts, Kristaps Sotnieks
     
    17:08
    Jimmie Ericsson strieľal bezprostredne po vyhranom buly, puk smeroval po ľahkom dotyku brankára od hornej žrde smerom na ochrannú sieť!
     
    15:50
    Švédsko dalo gól!

    Švédi mali možnosť presilovky a okamžite ju využívajú! K puku sa dostal na modrej čiare Erik Karlsson a ľahkou strelou nahodil puk pred bránu, kde ešte skvele tečoval PATRIK BERGLUND a prekonáva Gudlevskisa!
    Asistencie : Erik Karlsson, Alexander Steen
     
    15:21
    Girgensons sa pekne uvoľnil v rohu klziska a krížnou prihrávkou našiel pred bránou voľného Karsumsa, jeho strelu zblízka vyráža Lundqvist ľavým betónom!
     
    13:51
    Z ľavej strany na bránu strieľal Berglund, jeho prudkú strelu vyrazil Gudlevskis len pred seba, kde dorážal Steen, aj toto zakončenie ale Gudlevskis so šťastím kryl!
     
    12:33
    Hru teraz oživí presilová hra Švédov! Vylúčený je Arturs Kulda, ktorý si odsedí dve minúty za podrazenie.
     
    09:06
    Prečíslenie aj na druhej strane! Johansson ale ešte zbytočne vracal puk bránu, kde už nemal spoluhráčov, možno keby bol strieľal, tak sa skóre mení, takto je stále bezgólové!
     
    06:49
    Lotyši mohli nečakane udrieť! Sprukts dostal peknú krížnu nahrávku na pravom kruhu, uvoľnil sa kľučkou smerom k stredu klziska a okamžite nebezpečne strieľal, Lundqvist takmer nič nevidel a jeho šťastím je, že strela tesne minula bránu!

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Góly a asistencie: 16. Berglund (Karlsson, Steen), 23. Karlsson (Bäckström, Alfredsson), 37. Alfredsson (Sedin, Edler), 39. Ericsson (Ekman-Larsson, Silfverberg), 53. Edler (Sedin, Johansson) – 19. Darzinš (Sprukts, Sotnieks), 22. Sprukts (K.Redlihs, Karsums), 42. Girgensons (Daugavinš, Freibergs)


    Švédsko: Lundqvist (Enroth) – Hjalmarsson, Oduya, Berglund, Steen, Landeskog – Jonathan Ericsson, Kronwall (C), Bäckström, Eriksson, D.Sedin – Edler, Karlsson, Alfredsson, Silfverberg, Johansson – Ekman-Larsson, Krüger, Nyquist, Jimmie Ericsson, Hagelin
    Lotyšsko: Gudlevskis (Mustukovs) – Rekis, Ozolinš (C), Sprukts, Darzinš, M.Redlihs – Kulda, Bartulis, Karsums, Daugavinš, Girgensons – Sotnieks, Pujacs, Cipulis, Indrašis, Kenins – K.Redlihs, Freibergs, Berzinš, Jass, Pavlovs

    Rozhodca: Jeřábek (CZE), Walsh (USA) – George, McElman (obaja USA)