Slovensko – Slovinsko 1:3 (kon.) | USA – Rusko 3:2 (kon.) | Švajčiarsko – Česko 1:0 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 5:3 (kon.)
koniec
Švédsko
5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Lotyšsko
Sobota 15.02.2014, 18:05 • Shayba Aréna, Soči • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Švédsko zvíťazilo aj vo svojom treťom stretnutí na olympijskom hokejovom turnaji, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri ďalších podujatiach zo ZOH 2014 v Soči! (20:32:47)
     
    Štatistiky zo zápasu

    Strely na bránu : 30-23
    Vylúčenia : 6-6
    Presilovky : 4-2
    Úspešnosť brankárov : 86,96 % – 83,33%
     
    V tíme Švédska dnes opäť pozitívne zaujal obranca Erik Karlsson, ktorý zaznamenal 2 kanadské body za gól a asistenciu. Rovnakú bilanciu má aj jeho obranná dvojička Alexander Edler spolu s nestarnúcim Danielom Alfredssonom, presné prihrávke zase rozdával Daniel Sedin, ten zaznamenal dve asistencie.

    Na strane Lotyšov vyčnieva Janis Sprukts, ktorý vstrelil krásny druhý gól a navyše asistoval pri úvodnom zásahu Darzinša.
     
    Švédsko zvíťazilo aj v poslednom zápase C-skupiny a so ziskom 9 bodov sa stáva jej víťazom, vďaka čomu postupuje priamo do štvrťfinále. V dnešnom súboji s Lotyšskom Švédi predviedli vyzretý výkon, keď zabrali vždy, kedy to bolo potrebné. Po úvodnej tretine bol ešte stav vyrovnaný a na začiatku druhej časti sa Lotyši dokonca dostali do vedenia, potom však Švédi tromi gólmi v rade prakticky rozhodli o svojom víťazstve. Na začiatku poslednej časti ešte znížil Girgensons, to však už bolo z lotyšskej strany všetko, pričom výhru Švédov ešte potvrdil pekným gólom Edler. Dnes jednoznačne rozhodli presilovky, v ktorých strelil Švédi 4 góly a Lotyši 2 góly. Veľmi dobré výkony predviedli aj obaja brankári, ktorí ukázali aj viaceré špičkové zákroky a potešili tak hokejových fanúšikov. Zápas priniesol veľmi zaujímavé hokejové predstavenie, po ktorom sú spokojnejší hokejisti Tre Kronor, ani Lotyši však nemusia zúfať. Dnes boli favoritovi vyrovnaným súperom a ani v treťom zápase skupiny nesklamali. Teraz budú čakať na výsledky nedeľňajších stretnutí, ktoré rozhodnú o tom, s kým sa stretnú v utorňajšom osemfinále, Švédi si oddýchnu až do stredy, kedy je na programe štvrťfinále.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Mikels Redlihs v poslednej akcii zápasu, jeho strelu z pravého kruhu ale vyrazil pozorný Lundqvist.
     
    59:24
    Lotyši stále neodvolali brankára a neskúsili power-play, aj keď je rozdiel len dvojgólový, ich presilovka zatiaľ jalová.
     
    58:36
    Vzájomné vylúčenie za hrubosť – na švédskej strane Jonathan Ericsson a na lotyššskej Lauris Darzinš.
     
    58:36
    Na ľavej strane sa teraz uvoľnil Darzinš a zblízka sa snažil prekonať Lundqvista, ten puk vyrazil pred seba, kde ešte dorážal Ozolinš, jeho strelu ale už zblokovala obrana a Lundqivst tak následne nemal problém zasiahnuť.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné 2 minúty tretej tretiny.
     
    57:43
    Karsums strieľal v presilovke od modrej čiary, avšak presne do Lundqvistovej náruče, ktorý puk kryl.
     
    57:28
    Lotyši majú výbornú možnosť na zdramatizovanie záveru zápasu! Zahrajú si presilovku, na 2 minúty je za hákovanie vylúčený Marcus Johansson.
     
    56:22
    Sotnieks hľadal medzi kruhmi v dobrej pozícii Karsumsa, tomu ale puk preskočil hokejku. Teraz Lotyši aspoň vybojovali vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    54:52
    Loui Ericsson vo veľkej šanci priamo pred Gudlevskisom, snažil sa lotyšsského brankára položiť na ľad a po blafáku zakončiť, brankár Lotyšska však skvele reagoval a rýchlym sklzom zabránil puku v ceste do siete!
     
    54:32
    Oduya pálil po vyhratom buly, Gudlevskis sklapol betóny a puk vyráža do bezpečia.
     
    54:27
    Steen napriahol z väčšej vzdialenosti, jeho tvrdú strelu príklepom vyráža Gudlevskis ľavým ramenom na ochrannú sieť.
     
    53:21
    Lotyši už viackrát dokázali stiahnuť manko na Švédov, podarí sa im to aj teraz, keď do konca ostáva takmer 7 minút? Nič nie je vylúčené, avšak zdá sa, že Tre Kronor zaknihujú ďalšie víťazstvo.
     
    52:20
    Švédsko dalo gól!

    Lotyši sa snažili vyrovnať, miesto toho inkasujú! V útočnom pásme sa na ľavom kruhu dostal do dobrej pozície ALEXANDER EDLER a strelou nad vyrážačku k bližšej žrdi prináša Švédom opäť pokojný dvojgólový náskok!
    Asistencie : Daniel Sedin, Marcus Johansson

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Góly a asistencie: 16. Berglund (Karlsson, Steen), 23. Karlsson (Bäckström, Alfredsson), 37. Alfredsson (Sedin, Edler), 39. Ericsson (Ekman-Larsson, Silfverberg), 53. Edler (Sedin, Johansson) – 19. Darzinš (Sprukts, Sotnieks), 22. Sprukts (K.Redlihs, Karsums), 42. Girgensons (Daugavinš, Freibergs)


    Švédsko: Lundqvist (Enroth) – Hjalmarsson, Oduya, Berglund, Steen, Landeskog – Jonathan Ericsson, Kronwall (C), Bäckström, Eriksson, D.Sedin – Edler, Karlsson, Alfredsson, Silfverberg, Johansson – Ekman-Larsson, Krüger, Nyquist, Jimmie Ericsson, Hagelin
    Lotyšsko: Gudlevskis (Mustukovs) – Rekis, Ozolinš (C), Sprukts, Darzinš, M.Redlihs – Kulda, Bartulis, Karsums, Daugavinš, Girgensons – Sotnieks, Pujacs, Cipulis, Indrašis, Kenins – K.Redlihs, Freibergs, Berzinš, Jass, Pavlovs

    Rozhodca: Jeřábek (CZE), Walsh (USA) – George, McElman (obaja USA)