Slovensko – Slovinsko 1:3 (kon.) | USA – Rusko 3:2 (kon.) | Švajčiarsko – Česko 1:0 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 5:3 (kon.)
koniec
Švédsko
5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Lotyšsko
Sobota 15.02.2014, 18:05 • Shayba Aréna, Soči • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    52:20
    Švédsko dalo gól!

    Lotyši sa snažili vyrovnať, miesto toho inkasujú! V útočnom pásme sa na ľavom kruhu dostal do dobrej pozície ALEXANDER EDLER a strelou nad vyrážačku k bližšej žrdi prináša Švédom opäť pokojný dvojgólový náskok!
    Asistencie : Daniel Sedin, Marcus Johansson
     
    41:28
    Lotyšsko dalo gól!

    Lotyšom sa podarilo znížiť! Využívajú presilovku, keď tečovanú strelu od modrej čiary ešte Lundqivst reflexívne vyrazil, zareagoval aj na dorážku Daugavinša, na ďalšiu dorážku ZEMGUSA GIRGENSONSA však už dosiahnuť nedokázal a Lotyši sa tak priblížili na rozdiel jedného gólu!
    Asistencie : Kaspars Daugavinš, Ralfs Freibergs
     
    38:47
    Švédsko dalo gól!

    Tesne pred skončením presilovky sa do puku na modrej čiare oprel Ekman-Larsson, ten síce nemieril presne, ale puk sa ešte od zadného mantinelu odrazil pred odkrytú bránu, kde najrýchlejšie reagoval JIMMIE ERICSSON a s prehľadom zvyšuje na dvojgólový rozdiel!
    Asistencie : Oliver Ekman-Larsson, Jacob Silfverberg
     
    36:14
    Švédsko dalo gól!

    Švédi strieľajú už tretí presilovkový gól! Sedin poslal krížnu prihrávku cez celé pásmo na DANIELA ALFREDSSONA, ktorý nekompromisnou strelou do odkrytej brány vracia Švédom vedenie.
    Asistencie : Daniel Sedin, Alexander Edler
     
    22:45
    Švédsko dalo gól!


    Švédi odpovedajú v presilovke! Presnou strelou bez prípravy do ľavého horného rohu vyrovnáva ERIK KARLSSON!
    Asistencie : Nicklas Bäckström, Daniel Alfredsson
     
    21:22
    Lotyšsko dalo gól!

    Lotyši využili presilovku! Od modrej čiary poslal typickú strelu ,,na teč" Krisjans Redlihs, puk medzi kruhmi veľmi dobre sledoval JANIS SPRUKTS, ktorý skvelým tečom pod hornú žŕdku posiela Lotyšov do vedenia!
    Asistencie : Krisjanis Redlihs, Martins Karsums
     
    18:48
    Lotyšsko dalo gól!

    Krásna akcia Lotyšov! Akcia začala ešte v ich obrannom pásme, keď Sotnieks vysunul do protiútoku Spruktsa. Ten prihrávkou z prvého dotyku našiel na ľavej strane voľného LAURISA DARZINŠA, ktorý si pekne položil Lundqvista a nezadržateľne vyrovnáva!
    Asistencie : Janis Sprukts, Kristaps Sotnieks
     
    15:50
    Švédsko dalo gól!

    Švédi mali možnosť presilovky a okamžite ju využívajú! K puku sa dostal na modrej čiare Erik Karlsson a ľahkou strelou nahodil puk pred bránu, kde ešte skvele tečoval PATRIK BERGLUND a prekonáva Gudlevskisa!
    Asistencie : Erik Karlsson, Alexander Steen

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Góly a asistencie: 16. Berglund (Karlsson, Steen), 23. Karlsson (Bäckström, Alfredsson), 37. Alfredsson (Sedin, Edler), 39. Ericsson (Ekman-Larsson, Silfverberg), 53. Edler (Sedin, Johansson) – 19. Darzinš (Sprukts, Sotnieks), 22. Sprukts (K.Redlihs, Karsums), 42. Girgensons (Daugavinš, Freibergs)


    Švédsko: Lundqvist (Enroth) – Hjalmarsson, Oduya, Berglund, Steen, Landeskog – Jonathan Ericsson, Kronwall (C), Bäckström, Eriksson, D.Sedin – Edler, Karlsson, Alfredsson, Silfverberg, Johansson – Ekman-Larsson, Krüger, Nyquist, Jimmie Ericsson, Hagelin
    Lotyšsko: Gudlevskis (Mustukovs) – Rekis, Ozolinš (C), Sprukts, Darzinš, M.Redlihs – Kulda, Bartulis, Karsums, Daugavinš, Girgensons – Sotnieks, Pujacs, Cipulis, Indrašis, Kenins – K.Redlihs, Freibergs, Berzinš, Jass, Pavlovs

    Rozhodca: Jeřábek (CZE), Walsh (USA) – George, McElman (obaja USA)