Fínsko – Švédsko 2:4 (kon.) | Švajčiarsko – Rusko 2:0 (kon.)
koniec
Fínsko
2:4 (0:0, 1:0, 1:4)
Švédsko
Sobota 15.02.2014, 09:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské Hry - ženy
Partner:
     
    Švédske hokejistky predviedli neuveriteľnú poslednú tretinu a ukázali, že stav 0:1 v ich neprospech vôbec nie je rozhodujúci. Štyri góly nasúkali súperkám a preto zaslúžene zabojujú o cenné kovy. Favoritkami duelu boli síce fínske hokejistky, ale svoju úlohu nepotvrdili a tak ich čaká iba súboj o umiestnenie.

    S týmto konštatovaním sa dnes s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok soboty. (11:16:42)
     
    Je koniec! Švédske hokejistky postupujú do semifinále a zahrajú si o cenné kovy!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Fínsko to ešte predsa len skúsi bez brankárky. Je to už ale iba zúfalý pokus, postup už oslavujú švédske hráčky!
     
    59:20
    Švédsko dalo gól!

    A je rozhodnuté! Gólovú bodku za týmto štvrťfinále pridáva nekompromisným zakončením do prázdnej bránky EMMA NORDINOVÁ. Rätyová sa teda musí vrátiť späť medzi tri žrde.
     
    58:44
    Rätyová šprintuje na striedačku, jej spoluhráčky to skúsia v šestici!
     
    58:23
    Brankárka Rätyová by už rada opustila svoju bránku, ale to nemôže. Švédske hokejistky veľmi umne vyvážajú puk do stredného pásma a držia ho na svojich hokejkách.
     
    57:50
    Celú minútu sa Švédky museli urputne brániť obrovskému tlaku. Až v jej závere sa im puk podarilo vysunúť do stredu klziska a mohli si tak na moment vydýchnuť.
     
    57:03
    Obrovský tlak vyvíjajú fínske hráčky na svoje súperky. Puk je nasťahovaný v pásme pred Wallnerovou, ktorú čakajú možno najrušnejšie sekundy kariéry.
     
    56:30
    Ako v zlom sne sa teraz musia cítiť fínske reprezentantky, ktoré ešte po prvej tretine zaslúžene viedli. Teraz, pár minút pred koncom, prehrávajú a začína sa stupňovať ich nervozita.
     
    55:45
    Fínsky tréner si vyžiadal oddychový čas.
     
    55:45
    Švédsko dalo gól!

    Švédky dlho presviedčať nebolo treba a sú opäť vo vedení! Postarala sa o to tvrdou ranou od útočnej modrej čairy EMMA ELIASSONOVÁ. Asistencie: Löwenhielmová a Grahmová.
     
    55:37
    Toto môže fínske hráčky ešte mrzieť! V najnevhodnejšom čase prichádza vylúčenie Terhovej.
     
    54:46
    Hrá sa pomerne dlho bez prerušenia čas sa nám výrazne kráti. na ľadovej ploche sa začína boj o každý centimeter ľadu a my budeme sledovať veľkú drámu až do samého konca šesťdesiatminútovky.
     
    53:23
    Medzičasom hráme už v plnom počte na oboch stranách. Švédky s vypätím všetkých síl teda vlastné oslabenie predýchali.
     
    52:54
    Obrovský tlak fínskych hokejistiek gólom zakončený nie je. Brankárka Wallnerová nevie, kam skôr skočiť a podobne sú na tom aj jej spoluhráčky z defenzívy. Fínkam chýba v zakončení kúsoček šťastia.
     
    52:20
    Fínske hokejistky stále ostávajú nasťahované v pásme a ich tlak sa ešte viac stupňuje. Švédsko má čo robiť, aby puky dokázalo odvrátiť.
     
    51:48
    Fínske hokejistky sa usadili v útočnom pásme. v ich podaní sledujeme sériu prihrávok, ktorá ale zatiaľ strelou zakončená nebola.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 34. Hoviová (Välimäkiová), 46. Nuutineová (Rantamäkiová, Lindstedtová) – 41. Borgqvistová, 46. Westerová (Assherholtová, Winbergová), 56. Eliassonová (Löwenhielmová, Grahmová), 60. Nordinová


    Fínsko: Rätyová (Räisänenová) – Hiirikoskiová (C), Jalosuová, Terhová (A), Tarkkiová (A), Lindstedtová, Kilponenová, Villilaová – Tuominenová, Karvinenová, Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Tikkinenová – Väliläová, Rantamäkiová, Nuutinenová – Rajahuhtaová, Tanskanenová
    Švédsko: Wallnerová (Martinová-Hassonová) – Bäcklinová, Anderssonová, Backmanová, Eliassonová, Engströmová, Holmgrenová, Olofssonová (A) – Asserholtová (C), Westerová, Winbergová – Borgqvistová, Grahmová (A), Nordinová – Östbergová, Lindhová, Udenová-Johanssonová – Rasková, Löwenhielmová

    Rozhodca: Hertrichová (GER) – Gagnonová (CAN), Johnsonová (USA)