Fínsko – Švédsko 2:4 (kon.) | Švajčiarsko – Rusko 2:0 (kon.)
koniec
Fínsko
2:4 (0:0, 1:0, 1:4)
Švédsko
Sobota 15.02.2014, 09:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské Hry - ženy
Partner:
     
    Švédske hokejistky predviedli neuveriteľnú poslednú tretinu a ukázali, že stav 0:1 v ich neprospech vôbec nie je rozhodujúci. Štyri góly nasúkali súperkám a preto zaslúžene zabojujú o cenné kovy. Favoritkami duelu boli síce fínske hokejistky, ale svoju úlohu nepotvrdili a tak ich čaká iba súboj o umiestnenie.

    S týmto konštatovaním sa dnes s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok soboty. (11:16:42)
     
    Je koniec! Švédske hokejistky postupujú do semifinále a zahrajú si o cenné kovy!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Fínsko to ešte predsa len skúsi bez brankárky. Je to už ale iba zúfalý pokus, postup už oslavujú švédske hráčky!
     
    59:20
    Švédsko dalo gól!

    A je rozhodnuté! Gólovú bodku za týmto štvrťfinále pridáva nekompromisným zakončením do prázdnej bránky EMMA NORDINOVÁ. Rätyová sa teda musí vrátiť späť medzi tri žrde.
     
    58:44
    Rätyová šprintuje na striedačku, jej spoluhráčky to skúsia v šestici!
     
    58:23
    Brankárka Rätyová by už rada opustila svoju bránku, ale to nemôže. Švédske hokejistky veľmi umne vyvážajú puk do stredného pásma a držia ho na svojich hokejkách.
     
    57:50
    Celú minútu sa Švédky museli urputne brániť obrovskému tlaku. Až v jej závere sa im puk podarilo vysunúť do stredu klziska a mohli si tak na moment vydýchnuť.
     
    57:03
    Obrovský tlak vyvíjajú fínske hráčky na svoje súperky. Puk je nasťahovaný v pásme pred Wallnerovou, ktorú čakajú možno najrušnejšie sekundy kariéry.
     
    56:30
    Ako v zlom sne sa teraz musia cítiť fínske reprezentantky, ktoré ešte po prvej tretine zaslúžene viedli. Teraz, pár minút pred koncom, prehrávajú a začína sa stupňovať ich nervozita.
     
    55:45
    Fínsky tréner si vyžiadal oddychový čas.
     
    55:45
    Švédsko dalo gól!

    Švédky dlho presviedčať nebolo treba a sú opäť vo vedení! Postarala sa o to tvrdou ranou od útočnej modrej čairy EMMA ELIASSONOVÁ. Asistencie: Löwenhielmová a Grahmová.
     
    55:37
    Toto môže fínske hráčky ešte mrzieť! V najnevhodnejšom čase prichádza vylúčenie Terhovej.
     
    54:46
    Hrá sa pomerne dlho bez prerušenia čas sa nám výrazne kráti. na ľadovej ploche sa začína boj o každý centimeter ľadu a my budeme sledovať veľkú drámu až do samého konca šesťdesiatminútovky.
     
    53:23
    Medzičasom hráme už v plnom počte na oboch stranách. Švédky s vypätím všetkých síl teda vlastné oslabenie predýchali.
     
    52:54
    Obrovský tlak fínskych hokejistiek gólom zakončený nie je. Brankárka Wallnerová nevie, kam skôr skočiť a podobne sú na tom aj jej spoluhráčky z defenzívy. Fínkam chýba v zakončení kúsoček šťastia.
     
    52:20
    Fínske hokejistky stále ostávajú nasťahované v pásme a ich tlak sa ešte viac stupňuje. Švédsko má čo robiť, aby puky dokázalo odvrátiť.
     
    51:48
    Fínske hokejistky sa usadili v útočnom pásme. v ich podaní sledujeme sériu prihrávok, ktorá ale zatiaľ strelou zakončená nebola.
     
    51:03
    Švédsko sa bude brániť! na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Grahmová.
     
    50:35
    Fínsko už medzičasom hrá v plnom počte a okamžite sa zapája do útočnej akcie. Domáce hráčky budú chcieť vyškoliť súperky.
     
    49:59
    Napokon sa ale hokejisti troch koruniek predsa len dostali k puku a k zakončeniu. Strieľala Eliassonová, ale minula priestor troch žrdí.
     
    49:35
    Obraz hry sa stále nemení. V nerovnovážnom stave nevidíme absolútne žiadne nátlak. To možno bude Švédky ešte mrzieť.
     
    48:59
    Fínske hokejistky ale začali hru vo vlastnej početnej nevýhode ukážkovo. Puk držia ďaleko od vlastnej bránky a nepripúšťajú tak žiadne ohrozenie Rätyovej.
     
    48:10
    Fínsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Hoviová.
     
    47:56
    Zahanbiť sa ale nenechala ani Rätyová. Tá úspešne zasiahla po peknom prieniku domácich hráčok, ktoré ale nevystrelili nijako výnimočne nebezpečne.
     
    47:16
    Rýchla akcia fínskych hráčok skončila iba pri gólmanke Wallnerovej. Švédska brankárka si na svoje konto pripisuje jeden úspešný zákrok za druhým.
     
    46:45
    Puk sa do siete pokúšajú dostať hráčky oboch celkov. Tie sa teraz predbiehajú v aktivite a diváci ani nestíhajú sledovať kus čiernej gumy.
     
    46:02
    Na ľadovej ploche sledujeme konečne hokej hodný úrovni stretnutia. Puk lieta zo strany na stranu a hra má razom množstvo zaujímavých pasáží.
     
    45:21
    Fínsko dalo gól!

    Opäť vyrovnané! To je šialené, čo sa na ľadovej ploche v týchto chvíľach deje. EMMA NUUTINEOVÁ vystihla prihrávku spoza bránky a puk nechytateľne umiestnila do siete. Asistencie: Karoliina Rantamäkiová a Rosa Lindstedtová.
     
    45:09
    Švédsko dalo gól!

    A je to tu. Obrovský tlak švédskych hráčok končí ranou k pravej žrdi, na ktorú nemala Rätyová absolútne žiadnu šancu. Švédske hráčky sa do vedenia dostávajú zásluhou LINY WESTEROVEJ. Asistencie: Jenni Asserholtová a Pernilla Winbergová.
     
    44:14
    Švédske hráčky mali po tejto situácii vyhrávať! Fínske hokejistky si absolútne nerozumeli a do samostatného úniku pustili Grahmovú, ktorá sa rútila zoči-voči Rätyovej. Tá sa ale predviedla bravúrnym zákrokom a puk z bekhendového blafáku do siete nepustila.
     
    43:39
    Švédske hráčky sú ako vymenené. Tretia tretina zatiaľ prebieha v ich réžii a na klzisku sa to zmenilo na naháňačku za ďalším gólom v sieti Rätyovej.
     
    42:50
    Fínky sa zo studenej sprchy potrebujú rýchlo oklepať a prevziať hru do svojich rúk. Snažia sa o to v útočnej tretine, ale sú iba zatlačené k mantinelu.
     
    42:10
    Fínske hráčky sa okamžite pokúšajú odpovedať. Puk sa im síce podarilo zaviesť do útočnej tretiny, ale strela zatiaľ neprichádza.
     
    41:46
    Tretia tretina sa nám začala skutočne zaujímavo. Využitá švédska presilovka v týchto chvíľach duel poriadne zdramatizovala.
     
    40:48
    Švédsko dalo gól!

    A je vyrovnané! Obrovská radosť prepukla na švédskej striedačke po tom, čo Rätyová puk vyrazila iba na hokejku voľnej ANNY BORGQVISTOVEJ, ktorá ho pohotovo umiestnila do odkrytej časti bránky. Bez asistencie.
     
    40:21
    Úvodné buly tretej tretiny získali na svoje hokejky švédske hokejistky a okamžite sa pokúsili dostať do útočnej tretiny. Pripomeňme, že dohrávajú presilovku.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina je za nami a v 34. minúte sme konečne videli prvý gól zápasu. Postarali sa oň domáce hokejistky, ktoré majú vďaka nemu pred záverečnou časťou hry lepšiu východiskovú pozíciu. O postupujúcom ale ešte ani zďaleka rozhodnuté nie je a tretia tretina bude bezpochyby zaujímavá. Pomer striel celkovo: 23:19.

    Druhá tretina začne približne o 10:35.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:46
    Prd chvíľou mali ešte švédske hokejistky veľký tlak, ale v presilovke akoby na to zabudli a nevedia si vypracovať žiadnu šancu.
     
    39:20
    Fínsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za držanie Hoviová.
     
    38:46
    Do protiútoku chceli ísť aj švédske reprezentantky. Tým sa síce puk podarilo aspoň dostať do útočnej tretiny, ale so zakončením to už bolo horšie. Žiadne totiž neprišlo.
     
    38:02
    Začala sa posledná dvojminútovka tohto stretnutia a Wallnerová sa musí mať stále na pozore. teraz sa po zákroku po vlastnej ľavici nedokázala rýchlo presunúť na druhú stranu, no tam pri žrdi jej súperka našťastie nepustila puk.
     
    37:23
    Švédske hokejistky v samom závere tejto tretiny prevzali iniciatívu do svojich rúk a na ľadovej ploche sú aktívnejším celkom.
     
    36:48
    Rozhodkyne sa doradili a udelili hráčkam oboch tímov zhodné tresty. Švédka Grahmová a Finka Tuominenová inkasujú 2 + 2 minúty za hrubosť. Pokračovať sa bude v hre v piatich proti piatim.
     
    36:48
    Toto sa v ženskom hokeji až tak často nevidí. Emócie už skutočne začínajú pracovať na 110%, výsledkom čoho bola potýčka pred hosťujúcou bránkou. Po nej rozhodkyne budú vylučovať.
     
    36:30
    Fínske hokejistky vyvinuli na súperky obrovský tlak. Puk napaľujú na bránku z každej strany, ale teraz to iba tak zahučalo na zadnom mantineli. Zakončeniu chýbala presnosť.
     
    35:56
    Fínsko sa síce do pásma dostalo, ale tam nedokázalo nič vymyslieť. Aktívna bola Tikkinenová, ktorá to skúšala individuálne, ale napokon skončila po tvrdom zovretí súperiek na zemi. To sa nepáči jej trénerovi, ale ten s tým už nič nenarobí. Vylučovať sa nebude.
     
    35:10
    Fínsko musí v samom úvode početnej výhody začínať spoza vlastnej svätyne. Hosťujúce hráčky okamžite po buly puk vyhodili až za Rätayovú.
     
    34:40
    Švédky sa budú brániť a to im situáciu určite neuľahčí. Östbergová sa previnila sekaním.
     
    34:35
    Švédsko chce hneď odpovedať! Hosťujúce hráčky sa usadili pred Rätyovou a vytvorili na ňu obrovský tlak, no prekonať sa im ju nedarilo. Fínska brankárka ležala na ľade po predchádzajúcom zákroku, ale puk poskakujúci v bránkovisku sa jej súperkám do siete dostať nepodarilo.
     
    33:16
    Fínsko dalo gól!

    Konečne! Konečne tu máme prvý gól stretnutia, o ktorý sa po rýchlom prechode do pásma postarali fínske hokejistky. Puk prenechaný pred bránkou si prevzala VENLA HOVIOVÁ, ktorá ho okamžite tvrdo a nechytateľne poslala k ľavej žrdi švédskej svätyne. Asistencia: Linda Välimäkiová.
     
    32:26
    Švédky by aj do nebezpečnej situácie radi išli, ale nedokážu si ju vypracovať. Ich strely vôbec nie sú z kategórie patriacich do vyložených šancí.
     
    31:53
    Ale Švédkam sa predsa len podarilo dostať do zakončenia. Puk od modrej čiary vypálila do priestoru troch žrdí Winbergová, ale brankárku súpera nezaskočila.
     
    31:29
    Švédske hokejistky chceli ísť do rýchleho protiútoku. Bolo to skutočne veľmi rýchle, pretože ich prihrávka skončila na zakázanom uvoľnení.
     
    30:46
    Rajahuhtaová si na puk počkala na pravej strane a okamžite vypálila. Všetko s prehľadom a voľným výhľadom vyriešila Wallnerová.
     
    30:16
    Na opačnej strane musí byť v pozore Wallnerová. Fínsko opäť obsadilo útočnú tretinu a tlak jeho reprezentantiek sa stupňuje.
     
    29:46
    Rätyová sa ale aj napriek tomu musela mať na pozore. Letela na ňu tvrdá rana takmer až od útočnej modrej čiary, no fínska brankárka ju dokázala skrotiť.
     
    29:11
    Ďaleko ale nezašli. Boli prirýchle a ich pokus o protiútok zastavila čiarová rozhodkyňa, ktorá píska ofsajd.
     
    28:50
    A Švédky dokonca pomýšľajú aj nad protiútokom! Puk skrotili a z hĺbky vlastného obranného pásma rozvíjajú akciu.
     
    28:10
    S rozohrávkou teraz musela pomôcť aj Wallnerová. Švédky chceli urobiť čokoľvek, aby puk dostali aspoň na modrú čiaru.
     
    27:45
    Fínske hokejistky sa nasťahovali do útočnej tretiny. Tam roztočili s pukom poriadny kolotoč a švédske hráčky vôbec nevedia, kam skôr skočiť.
     
    26:53
    Hra sa musela na moment prerušiť. V domácom bránkovisku totiž ostala ležať domáca i hosťujúca hráčka, ktoré výrazne znemožňovali prípadné zákroky Rätyovej.
     
    26:23
    Švédsko už opäť musí čeliť nátlaku favorizovaných súperiek. Fínske reprezentantky prebrali iniciatívu do svojich rúk.
     
    25:59
    Hra sa nám pomerne dosť rozprúdila, ale na otvárací gól stále len čakáme.
     
    25:20
    Prvú veľkú šancu v tejto tretine mali aj domáce hráčky! Na konci akcie bola Rantamäkiová, ktorá ale puk napálila iba do betónu švédskej brankárky.
     
    24:58
    Presilovka pre švédsky výber je už ale minulosťou. Fínske hráčky hru v nevýhode zvládli a až na jedinú situáciu sa bezproblémovo ubránili.
     
    24:10
    Švédske hokejistky po dlhšom čase strela aspoň trochu povzbudila. Aj v závere tretiny sa pokúšajú a podobné zakončenie.
     
    23:56
    Až teraz prišlo zaujímavé zakončenie, po ktorom mohla vyniknúť Rätyová. Fínska brankárka musela zasahovať proti zakončeniu Nrodinovej, ktoré sa jej podarilo vytesniť na ochrannú sieť.
     
    23:17
    Švédskym reprezentantkám sa stále nedarí preniknúť do pásma. Táto ich presilovka vôbec nevyzerá dobre.
     
    22:53
    Švédkam sa ale hra vo vlastnej početnej výhode vôbec nedarí. puk je Ďaleko od Rätyovej bránky a žiadnu nebezpečnú akciu nevidíme.
     
    22:18
    Bude sa vylučovať! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Fínka Lindstedtová.
     
    21:20
    Fínske hráčky nahodili puk do pásma a šprintovala za ním Nuutinenová. Z jej šance ale nič nebolo, keďže ju prebehla jedna zo súperiek.
     
    20:49
    Na svoje hokejky si ho prevzali fínske reprezentantky a okamžite sa nahrnuli do útoku. Stále je to ale bez presnej strely.
     
    20:19
    Úvodné buly druhej tretiny získali na svoje hokejky hokejistky Švédska. Tie puk síce nahodili do útočnej tretiny, ale tam ho nedokázali dokorčuľovať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina štvrťfinálového stretnutia je za nami. Žiaden presný zásah sme v ňom doposiaľ nevideli, aj keď vyššiu aktivitu možno pripísať fínskym hráčkam. Pomer striel po prvej tretine: 12:6.

    Druhá tretina začne približne o 9:51.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:40
    A Fínsko mohlo ísť do prečíslenia! V jeho závere sme ale strelu nevideli, keďže si domáce hráčky nerozumeli a situáciu pokazili.
     
    09:10
    Švédky sa musia brániť. Začala sa nám záverečná minúta a fínsky tlak sa pomaly stupňuje. Wallnerová musí byť stále v strehu.
     
    18:32
    Fínske hokejistky sa opäť raz usadili v útočnom pásme a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Bránku obstreľujú z každej strany, ale chýba im presnosť.
     
    17:50
    Švédske hokejistky sa museli brániť, ale stále popri tom pomýšľali na útok. ten im ale nevyšiel, puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    17:13
    Rantamäkiová to takisto skúsila samostatne. Tieto akcie fínskym hráčkam vychádzajú a zamestnávajú Wallnerovú. Gól po nich ale zatiaľ neprišiel.
     
    16:37
    Hra sa nám poriadne rozprúdila a v záverečných minútach prvej tretiny tak konečne sledujeme hoekj hodný úrovne zápasu. Puk sa prenáša zo strany na stranu a je iba otázkou času, kto urobí prvú chybu.
     
    16:03
    Na opačnej polovici ľadovej ploche sa nám črtalo prečíslenie dvoch proti jednej. Na jeho konci ale bola pridlhá prihrávka, ktorú Asserholtová nemala šancu úspešne spracovať a vypáliť.
     
    15:40
    Tímovo to nešlo, tak to Karvinenová skúsila opäť samostatne! Puk si potiahla do streleckej pozície, odkiaľ jej tvrdá rana minula priestor troch žrdí iba o pár centimetrov.
     
    15:13
    Ani tentokrát sa fínskym hráčkam nepodarilo obsadiť útočné pásmo. Opäť raz si nerozumeli v rozohrávke.
     
    14:46
    Fínky chceli zaútočiť opäť, ale tento pokus o rýchlu útočnú akciu im nevyšiel a skončil iba zakázaným uvoľnením.
     
    14:06
    Vzápätí sa k dorážke mohla dostať Tuominenová! Puk iba poskakoval bránkoviskom švédskeho výberu, ale ani jedna z prítomných hráčok ho nedokázala skrotiť a umiestniť do prázdnej siete.
     
    13:40
    Tak toto hádam nie je možné! Fínsky tlak sa vystupňoval a Fínsko malo teraz obrovské šťastie, že vo vypätých chvíľach neinkasovalo. Tvrdá rana Karvinenovej mala všetky predpoklady gólovej strely, no zastavila ju iba konštrukcia bránky.
     
    12:59
    Fínske hokejistky pridávajú na aktivite. Obsadili útočné pásmo a pokúšajú sa niečo vymyslieť.
     
    12:29
    Hra sa nám presúva zo strany na stranu a nevidíme ani jednu lepšiu streleckú pozíciu.
     
    11:55
    Rätyová si opäť siahla na puk. Stalo sa tak po tom, čo po nahodenom kuse čiernej gumy šprintovala Winbergová. Fínska brankárka pre istotu všetko upokojila.
     
    11:19
    Ale fínske hokejistky sa dostali až do útoku, no v ňom takisto nepochodili. Nevideli sme žiadne nebezpečné zakončenie, ktoré by mohlo Wallnerovú aspoň trošku vystrašiť.
     
    10:45
    Švédske hráčky chceli ostať v útočnom pásme, ale dlho sa im to nepodarilo. Fínsko už ďalšiu útočnú akciu súperiek povoliť nechce a tak puk vyváža mimo priestoru vlastného obranného pásma.
     
    10:18
    Veľká šanca pre švédske reprezentantky! Po nahodení puku z pravej strany sa skvelým tečom prezentovala Asserholtová, ale gólmanka Rätyová všetko s prehľadom zvládla a puk schovala vo výstroji.
     
    09:42
    A sme opäť tam, kde sme boli. Na ľad sa nám vrátila dávka opatrnosti a hráčky oboch celkov si puk iba vymieňajú medzi sebou.
     
    08:26
    Ale pozor aj na opačnej polovici ľadovej plochy! Tam si po veľmi dlhej dobe musela na puk siahnuť Rätyová, ktorá čelila iba akémusi nahodeniu od útočnej modrej čiary. Nordinovej puk fínsku brankárku neprekvapil.
     
    07:59
    Hra sa nám trochu rozprúdila, no iba zo strany fínskych hokejistiek. Tie sú doposiaľ na ľade lepším celkom a ich útoky začínajú naberať potrebnú razanciu.
     
    07:17
    Hiirikoskiová sa predviedla vlastnou akciou. Puk si prevzala na útočnej modrej čiare a potiahla ho až pred bránku, kde ale na Wallnerovú jej pokus o bekhendový blafák platiť nemohol.
     
    06:55
    Švédske hokejistky sa veľmi bránia, aj keď musia čeliť ofenzívnemu tlaku súperiek. Puk sa im darí držať pomerne ďaleko od Wallnerovej.
     
    06:12
    Na ľadovej ploche sledujeme skôr opatrný hokej. V ostatných minútach zvýšili svoju aktivitu hokejistky Švédska, ale to zatiaľ nič neznamená.
     
    05:49
    Fínkam sa zrejme útočí lepšie proti pätici hráčok súpera. Obsadili útočnú tretinu a pokúšajú sa na Wallnerovú čosi vymyslieť, zatiaľ ale všetko hasí defenzíva.
     
    05:20
    Medzičasom už švédske hokejistky hrajú v plnom počte. Ubrániť sa dokázali ukážkovo, bez najmenších problémov.
     
    04:45
    V samom závere početnej výhody sa Fínsko konečne usadilo v pásme. Tam je ale veľmi dobre vytláčané švédskymi hráčkami k mantinelu, odkiaľ strieľať nemôžu.
     
    04:27
    Až teraz mohlo ísť Fínsko do presilovkového útoku. Ani to sa ale nestalo, keďže Villilaovú zastavil ofsajd.
     
    03:56
    A stále sa nič nemení. Fínske hokejistky túto situáciu vôbec nezvládajú, nevedia sa vymaniť spod vysokého forčekingu súperiek a stále neútočia.
     
    03:31
    Švédske hráčky začali hru vo vlastnej početnej nevýhode ukážkovo. Puk nie len že je ďaleko od ich bránky, hokejisti Švédska s ním dokonca vo vlastnom útočnom pásme zbierajú cenné sekundy.
     
    02:58
    Švédsko sa bude brániť! Eliassonová zahrala telom, za čo inkasuje dvojminútový trest.
     
    02:23
    Fínske hráčky vybojovali vhadzovanie v strednom pásme. Puk sa okamžite pokúšali zaviesť do útoku, čo sa im síce podarilo, ale tam sme v ich podaní strelu nevideli. Sú zatlačené iba za bránku, odkiaľ páliť nemôžu.
     
    01:41
    Na zemi ostala na pár sekúnd ležať Valiová. Stalo sa tak po hrôzostrašnom náraze na mantinel po jednom zo súbojov, ale chvalabohu sa spomínaná hráčka ihneď postavila a vyzerá to, že je schopná pokračovať ďalej.
     
    01:11
    Švédske hráčky začali veľmi aktívne. Puk sa pokúšali od vlastnej bránky dostať na opačnú polovicu tak neuvážene, že vyprodukovali iba zakázané uvoľnenie.
     
    00:49
    Sˇvédky chceli okamžite strieľať, ale napokon na to nemali príležitosť. Puk sa pokúšali spoza bránky prepasírovať do nebezpečného priestoru, tam ale bola iba Hiirikoskiová, ktorá im všetko zmarila.
     
    00:24
    Úvodné buly získali na svoje hokejky hráčky švédskeho výberu. Tie sa ihneď pokúsili dostať do pásma, čo sa im síce podarilo, ale strelu zatiaľ nevyprodukovali.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráčky oboch celkov sú už na ľadovej ploche. Oficiálne domácim celkom sú hokejistky Fínska, ktoré nastúpia v bielych dresoch. Švédky budú hrať v modrých farbách. V domácej bránke začína Rätyová, na opačnej polovici ľadovej plochy sa predstaví Wallnerová.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Stretnutie sa nám už tradične začne s menším niekoľkominútovým oneskorením.
     
    Úvodné zostavy:

    Fínsko: Rätyová (Räisänenová) – Hiirikoskiová (C), Jalosuová, Terhová (A), Tarkkiová (A), Lindstedtová, Kilponenová, Villilaová – Tuominenová, Karvinenová, Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Tikkinenová – Väliläová, Rantamäkiová, Nuutinenová – Rajahuhtaová, Tanskanenová

    Švédsko: Wallnerová (Martinová-Hassonová) – Bäcklinová, Anderssonová, Backmanová, Eliassonová, Engströmová, Holmgrenová, Olofssonová (A) – Asserholtová (C), Westerová, Winbergová – Borgqvistová, Grahmová (A), Nordinová – Östbergová, Lindhová, Udenová-Johanssonová – Rasková, Löwenhielmová

    Rozhodca: Hertrichová (GER) – Gagnonová (CAN), Johnsonová (USA).
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní ženského hokejového turnaja na zimnej olympiáde v Soči. Ten sa nám prehupol do svojej druhej polovice, kde nás čakajú len tie najlákavejšie boje. Jedným z nich je severské štvrťfinálové derby Fínsko verzus Švédsko, zo ktorého vám aj napriek nášmu textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Hráčky Fínska bojovali v základnej A-skupine, Švédky si zahrali v skupine B. Lepšie postavenie si vybojovali švédske reprezentantky, ktoré si v papierovo slabšej skupine dokázali poradiť až s dvomi súpermi a po zisku 6 bodov sa umiestniť na konečnej druhej priečke v tabuľke. Hokejistky tohto celku najskôr tesne zdolali Japonsko 1:0, potom o niečo presvedčivejšie porazili Nemecko 4:0, ale v poslednom zápase, kde sa bojovalo o konečnú prvú priečku podľahli silnému domácemu Rusku 1:3.
    Fínske reprezentantky sa v skupine B umiestnili na konečnom treťom mieste. Na svojom konte mali iba dve body, ktoré získali v poslednom zápase za výhru 4:3 po predĺžení nad Švajčiarkami. V prvých dvoch dueloch v Soči najskôr podľahli USA 1:3 a neskôr aj Kanade 0:3.

    Papierovými favoritkami zápasu sú fínske hokejistky. Na ich triumf vypísali stávkové kancelárie kurz iba približne 1,6. Na víťazstvo hostí je to až 4,1 a remízu po šesťdesiatich minútach hry si môžete natipovať s kurzom pohybujúcim sa okolo čísla 4.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 09:00.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 34. Hoviová (Välimäkiová), 46. Nuutineová (Rantamäkiová, Lindstedtová) – 41. Borgqvistová, 46. Westerová (Assherholtová, Winbergová), 56. Eliassonová (Löwenhielmová, Grahmová), 60. Nordinová


    Fínsko: Rätyová (Räisänenová) – Hiirikoskiová (C), Jalosuová, Terhová (A), Tarkkiová (A), Lindstedtová, Kilponenová, Villilaová – Tuominenová, Karvinenová, Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Tikkinenová – Väliläová, Rantamäkiová, Nuutinenová – Rajahuhtaová, Tanskanenová
    Švédsko: Wallnerová (Martinová-Hassonová) – Bäcklinová, Anderssonová, Backmanová, Eliassonová, Engströmová, Holmgrenová, Olofssonová (A) – Asserholtová (C), Westerová, Winbergová – Borgqvistová, Grahmová (A), Nordinová – Östbergová, Lindhová, Udenová-Johanssonová – Rasková, Löwenhielmová

    Rozhodca: Hertrichová (GER) – Gagnonová (CAN), Johnsonová (USA)