Fínsko – Švédsko 2:4 (kon.) | Švajčiarsko – Rusko 2:0 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Rusko
Sobota 15.02.2014, 13:30 • Šajba Aréna • Olympijské Hry - ženy
Partner:
     
    Vážení športoví priatelia, skončilo sa nám stretnutie štvrťfinále ženského hokeja, v ktorom si cenné víťazstvo vybojovali Švajčiarky zásluhou Stefanie Martyovej a Lary Stalderovej. Domáce Rusky nepotvrdili menšiu úlohu favorita, za to sa Švajčiarkám (ako som predpokladal) podarilo na hokejovom turnaji poriadne prekvapiť!

    Dovidenia aj pri ďalších prenosoch ľadového hokeja na XXII. Olympijských hrách.
    Príjemný zvyšok dňa želá Lukáš R. Ovšonka. (15:34:10)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švjačiarky si definitívne potvrdili semifinálovú účasť týmto gólom, o ktorý sa postarala LARA STALDEROVÁ tvrdou delovkou od modrej čiary!
    Bez asistencie.
     
    59:21
    Sosinová mala rýchlosť na pravej strane, no vzápätí stratila puk, ktorý smeroval za bránu.
     
    58:40
    Smolencevová mala ďalšiu možnosť, ale nepodarilo sa jej to správne využiť. Ruská gólmanka je už na striedačke!
     
    57:42
    Ija Gavrilovová to skúsila individuálne, keď sa s pukom spoza brány presunula kľučkou pred ňu a tesne z blízkosti švajčiarskej brány trafila len skvelo zasahujúcu Schmellingovú, ktorá tento bekhendový blafák zachytila!
     
    56:53
    Ruské hráčky sa snažia čo najdhlšie udržať v útočnom pásme, no teraz sa Švajčiarkam podarilo vybojovať cenný puk a poslať ho do stredného pásma.
     
    56:20
    Jekaterina Smolencevová vyskúšala pozornosť Schmellingovej z hranice pravého kruhu, no aj odtiaľ ostáva švajčiarska gólmanka stále neprekonaná v tretej tretine.
     
    55:56
    Lebedevová nedokázala puk pretlačiť cez dvojicu brániach hráčok Švajčiarska v útočnom pásme.
     
    55:28
    Šokinovej sa naskytla možnosť streľby po pravej strane, no ruská útočníčka trafila len pozornú Schellingovú, ktorá dobre zasahuje.
     
    55:02
    Schellingová chytá letiaci puk od ruských hráčok, ktoré odchádzali striedať.
     
    54:02
    Ruským hráčkam už ostáva necelých 6 minút na vyrovnanie a momentálne sa dopustili aj chybnej rozohrávke, ktorá skončila pukom u Stiefelovej, ktorá zakončovala spomedzi kruhov no svojím projektilom neprekvapila Prugovovú.
     
    53:19
    Lebedevová mala možnosť na pravej strane, keď sa jej naskytla šanca na streľbu, ktorú zužitkovala, no jej projektil trafil pozornú výstroj švajčiarskej gólmanky.
     
    52:45
    Kapustinová zaváhala v nahodení puku od modrej čiary a trafila len stojacu protihráčku pred ňou, od ktorej puk však putoval len do pravej strany, kde bolo bezpečie.
     
    52:20
    Šokinová sa oskytla v dobrej príležitosti, no spomedzi dvoch kruhov trafila len pozornú výstroj Schellingovej, ktorá opäť skvelo zasiahla a drží svoj tím v jednogólovom vedení.
     
    51:42
    Martyová poslala prihrávku od modrej čiary ku pravému kruhu Waidacherovej, no táto hráčka zakončovala len do chráničov ruskej hráčky.
     
    50:57
    Eggimannová nabrala rýchlosť po pravom krídle, mala v tandeme spoluhráčku, no ruská defenzíva dobre zasiahla a vzala im puk z moci.
     
    50:33
    Gavrilovová si vytvorila miesto pri bráne, no svojím zakončením forhendom neprekvapila pozornú Schellingovú v bráne Švajčiarska.
     
    49:47
    Stalderová tvrdo zakončovala z pravej strany. Prugovová si s touto strelou dokázala poradiť a aj s nasledujúcou dorážkou, ktorú na ňu poslala Lutzová.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 11. S. Martyová (Mullerová, Thalmannová), 60. Stalderová


    Švajčiarsko: Schellingová (Alderová) – Thallmanová, Altmannová, Benzová, Frautschová, Bullová, Stalderová, J. Martyová, Forsterová – Stanzová, Stiefelová, Eggimanová, Mullerová, Lutzová, Waidacherová, Raselliová, Benzová, S. Martyová, Nabholzová
    Rusko: Prugovová (Leskinová) – Ďubanoková, Šibanová, Kapustinová, Tkačovová, Šukinová, Komichová, Gončarenková – Degračová, Smolinová, Paškevičová, Skibová, Šokinová, Lebedevová, Burinová, Sosinová, Smolencevová, Vafinová, Gavrilovová

    Rozhodca: Joy Tottmanová (ENG) – Therese Bjoerkmanová (SWE), Denise Caugheyová (CAN)