Fínsko – Švédsko 2:4 (kon.) | Švajčiarsko – Rusko 2:0 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Rusko
Sobota 15.02.2014, 13:30 • Šajba Aréna • Olympijské Hry - ženy
Partner:
     
    59:40
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švjačiarky si definitívne potvrdili semifinálovú účasť týmto gólom, o ktorý sa postarala LARA STALDEROVÁ tvrdou delovkou od modrej čiary!
    Bez asistencie.
     
    58:40
    Smolencevová mala ďalšiu možnosť, ale nepodarilo sa jej to správne využiť. Ruská gólmanka je už na striedačke!
     
    57:42
    Ija Gavrilovová to skúsila individuálne, keď sa s pukom spoza brány presunula kľučkou pred ňu a tesne z blízkosti švajčiarskej brány trafila len skvelo zasahujúcu Schmellingovú, ktorá tento bekhendový blafák zachytila!
     
    48:26
    Lebedevová skvelo servírovala z pravej strany Gavrilovovej, ktorá nebol celkom obsadená a podarilo sa jej zakončovať len do pozornej vyrážačky Schellingovej!
     
    45:32
    Krásna strela od Štalderovej spomedzi kruhov znamená puk po dobrom semafore od Prugovovej schovaný v lapačke! Na druhej strane si aj Šokinová vytvorila priestor na pravej strane no spopred brány sa jej nepodarilo umiestniť puk za chrbát švajčiarskej gólmanky!
     
    38:18
    Laura Benzová sa postarala o individuálny prienik, no svojím blafákom na forhend trafila len zadný mantinel!
     
    35:15
    Alina Mullerová inkasuje dve minúty za hákovanie, a tak majú ruské hráčky možnosť početnej výhody. Podarí sa im vyrovnať?
     
    32:13
    Ďalšia možnosť pre Švajčiarky! Laura Benzová dorážala strelu od Mullerovej pred bránou, keď sa zrazu puk zjavil na bránkovej čiare, odkiaľ sa kĺzal do rohu klziska!
     
    30:16
    Stefanie Martyová krásne naservírovala pred rbránu Phoebe Stanzovej, ktorá však osamotená spred brány trafila len skvelo zakročujúce betóny Prugovovej!
     
    25:03
    Alexandra Kapustinová dokázala tvrdo vystreliť od modrej čiary a svojím projektilom opečiatkovala hornú žrď švajčiarskej brábny! Švajčiarky už hrajú v plnom počte.
     
    23:11
    Lebedoevová šla do samostatného prieniku, no cestu jej skrížila Jessica Lutzová, ktorá dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    15:55
    Alexandra Kapustinová inkasuje dve minúty za hákovanie a možnosť početnej výhodu udú mať Švajčiarky.
     
    12:08
    Ďalšia príležitosť pre Švajčiarky! Po medzikruží sa pohybovala Forsterová, ktorá našla prihrávkou na opačnú stranu Stanzovú, ktorá však trafila len pozorné betóny Prugovovej!
     
    10:46
    Švajčiarsko dalo gól!
    Teraz sa potvrdilo staré známe: Nedáš – dostaneš! Po ruskej obrovskej šanci sa naskytla možnosť pre Švajčiarky, ktoré naplno využili túto možnosť! Na modrej čiare získala puk STEFANIE MARTYOVÁ, ktorá sa s ním presunula do medizkružia a tvrdou strelou prekonala ruskú gólmanku Prugovovú!
    Asistenciu si pripísala Alina Mullerová a Sandra Thalmannová.
     
    09:42
    Obrovská šanca pre ruské hráčky! Olga Sosinová korčuľovala po pravom krídle, keď prihrávkou našla Jekaterinu Lebedevovú stojacu osamotenú pred švajčiarskou bránou, no strelou z prvej minula švajčiarsku svätyňu!
     
    07:27
    Alina Mullerová dostáva pri tejto akcii dvojminútový trest za krosček.
     
    02:21
    Po strele od Ďubanokovej z pravého krídla putoval puk na pravú žrď, odkiaľ sa odrazil na zadný mantinel!
     
    01:03
    Prvú presilovku si zahrajú Rusky po faule Laury Benzovej na Gavrilovovú v útoočnom pásme.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 11. S. Martyová (Mullerová, Thalmannová), 60. Stalderová


    Švajčiarsko: Schellingová (Alderová) – Thallmanová, Altmannová, Benzová, Frautschová, Bullová, Stalderová, J. Martyová, Forsterová – Stanzová, Stiefelová, Eggimanová, Mullerová, Lutzová, Waidacherová, Raselliová, Benzová, S. Martyová, Nabholzová
    Rusko: Prugovová (Leskinová) – Ďubanoková, Šibanová, Kapustinová, Tkačovová, Šukinová, Komichová, Gončarenková – Degračová, Smolinová, Paškevičová, Skibová, Šokinová, Lebedevová, Burinová, Sosinová, Smolencevová, Vafinová, Gavrilovová

    Rozhodca: Joy Tottmanová (ENG) – Therese Bjoerkmanová (SWE), Denise Caugheyová (CAN)