USA – Švajčiarsko 9:0 (kon.) | Fínsko – Kanada 0:3 (kon.)
koniec
Fínsko
0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Kanada
Pondelok 10.02.2014, 16:00Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:29
    Kanadský kouč si vyžiadal oddychový čas a upokojuje svoje zverenkyne. Tie musia zvládnuť už iba posledných 31 sekúnd.
     
    59:22
    Rätyová je späť na striedačke! Posledný zúfalý pokus fínskych hráčok aspoň o čestný gól!
     
    59:17
    Brankárka Fínska je späť na ľadovej ploche. Pri tomto vhadzovaní si Fínsko nemôže dovoliť riskovať.
     
    58:19
    Absolútny stav zúfalstva a odhodlanie fínskych hokejistiek! Rätyová práve opustila svoju svätyňu a Fínky budú hrať v šestici.
     
    58:15
    Kanada sa bude brániť! Mikkelsenová sa previnila bodyčekom.
     
    56:36
    Kanada dala gól!

    Tak až teraz je pre Fínsko všetko stratené. REBECA JOHNSTONOVÁ sa zapisuje do štatistík ako tretia úspešná zakončovateľka tohto duelu, keď dokázala zúžitkovať priťuknutie puku pred odkrytú časť brány a pohodlne zakončiť do siete. Asistencie: Jayna Heffordová, Marie-Phiilip Poulinová.
     
    55:38
    Fínsky tréner si vyžiadal oddychový čas! Pre domáce hráčky ešte nič nie je stratené.
     
    53:07
    Fínske hráčky budú mať možnosť vrátiť sa do zápasu. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Watchornová.
     
    52:24
    Kanada dala gól!

    Rätyová kapitujule aj druhýkrát v zápase! kanada sa dostala do obrovskej hernej pohody, výsledkom čoho je krásna akcie hráčky menom JANYA HEFFORDOVÁ, ktorá po pravej strane vnikla do pásma, zbavila sa súperových korčuliarok, zatiahla puk do kruhu a tvrdou ranou nemala domácej brankárke žiadnu šancu na úspešný zákrok. Bez asistencií.
     
    49:27
    Kanada dala gól!

    Obrovský výbuch radosti na strane Kanady! Konečne tu máme otvárací gól, ktorý padá v presilovke. MEGHAN AGOSTAOVÁ-MARCIANOVÁ sa poriadne tvrdo oprela do puku a vypálila spoza defenzívy, ale trafila iba brankárku Rätyovú. Puk sa následne odrazil späť na hokejku spomínanej útočníčky, ktorá už opravný pokus umiestnila excelentne. bez asistencií.
     
    48:15
    Fínky sa budú musieť brániť! Tehrová smeruje na trestnú lavicu za hru telom.
     
    46:03
    Tak toto sa nesmie stávať ani žiačikom na tréningu! Brankárka Stabadosová poriadne zavarila svojim spoluhráčkam po tom, čo na ňu letel puk nahodený zo stredného pásma. Kanadská hokejistka situáciu veľmi podcenila a puk nechala kĺzať sa bránkoviskom. Ak by bola poblízku ktorákoľvek zo súperiek, mohlo byť už skóre konečne otvorené.
     
    45:07
    Domáce hráčky sa budú brániť. Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Lindsedtová.
     
    42:49
    Toto už hádam ani nie je možné. Z ľavej strany si s pukom nakorčuľovala do ideálnej pozície Poulinová, no ani tentokrát z toho gól nie je. Puk skončil na konštrukcii bránky.
     
    41:09
    Obrovská šanca Kanady! Heffordová si na puk počkala na hranici pravého kruhu, následne si pozíciu ešte vylepšila, ale strela skončila vo vystrelenej lapačky Rätyovej.
     
    39:48
    A ten takmer skončil gólom! Kilponenová sa poriadne oprela do puku, ale to čo dnes predvádza Rätayová je na špeciálne ocenenie. Puk nie a nie preniknúť za čiaru.
     
    37:36
    Fínske hokejistky pokračujú v neuveriteľnom výkone! Stále neúnavne útočia a držia Kanadu vo vlastnej obrannej tretine. Tá neprehráva iba vďaka zákrokom Szabadosovej.
     
    36:59
    Fínsko vo veľkej príležitosti! Kilponenová napriahla takmer od modrej čiary, ale s tým si dokázala poradiť brankárka Szabadosová. Tá má v druhej tretine dostatok práce.
     
    35:19
    Presilovku si zahrajú Fínky! Domáca Karvinenová je potrestaná dvomi minútami za hrubosť, Kanaďanka Daoustová inkasuje 2 minúty za sekanie a 2 minúty za hrubosť
     
    35:19
    Bitka je niečo, čo sa v ženskom hokeji nevidí zas až tak často! Toto v pravom slova zmysle pästný súboj nebol, ale poriadna strkanica a emócie sa od skutočnej "férovky" veľmi nevzdialili. Rozhodkyne mali čo robiť, aby emócie ukľudnili.
     
    31:22
    Obrovská šanca Kanady! Fínska defenzíva už zrejme melie z posledného a teraz nechala úplne jednoducho preniknúť Spoonerovú. Všetko zachránila až brankárka Rätyová, ktorá stále drží svoj tím nad vodou.
     
    23:43
    Kanaďanky začali presilovku mimoriadne aktívne a otvárací gól je na spadnutie. Tvrdou ranou z dobrej pozície sa prezentovala Ouellettová, ale jej strele neskončila v sieti. Nepresadili sa ani spoluhráčky dorážkami.
     
    23:19
    A pre Fínky bude ešte horšie. Hoviová sa previnila seknutím a odchádza na trestnú lavicu.
     
    22:59
    Vzápätí ale veľká šanca Kanaďaniek, ktoré však nedokázali zúžitkovať ani prečíslenie! Hosťujúce hokejistky dnes mrhajú jednou šancou za druhou.
     
    20:51
    Tikkinenová sa mohla aj roztrhať, ale kanadskú brankárku neprekonala! Fínska útočiaca hráčka to niekoľkokrát skúšala z uhla pretlačením puku popod betóny hosťujúcej ochrankyne svätyne, ale bez výsledku.
     
    17:48
    Situácia sa ale výrazne zmenila! Fínske hokejistky s novou akciou nabrali aj nový dych a takmer sa dostali do vedenia! Tarkkiová veľmi nepríjemne vypálila a kanadská brankárka mala čo robiť, aby puk dokázala aspoň vyraziť. Naľťastie pre hostí ale ani jedna z dorážok v sieti neskončila.
     
    16:11
    Kanada sa bude brániť po školáckej chybe. Na ľade bolo hosťujúcich hráčok v jednej chvíli až 6 a za to javorové listy neminie trest. Odsedí si ho Agostaová-Marcianová .
     
    14:31
    Tak toto Kanaďanka Appsová vymyslela takmer perfektne! Dostala sa za defenzívu súpera a pred sebou mala už iba Rätyovú a bránku, ale jej zakončenie neskončilo v sieti. napriek tomu ale musíme uznať, že táto akcia "mala oči".
     
    11:11
    Bude sa opäť vylučovať, tentokrát si však v početnej výhode zahrajú Kanaďanky. Na trestnú lavicu smeruje za nepekné prišpendlenie súperky na mantinel Tapaniová.
     
    06:10
    Tak asi sme to zakríkli! Fínsko sa rýchlo dostalo aj do zakončenie a to bolo z kategórie nebezpečných! z ľavého kruhu tvrdo vypálila Hoviová a brankárka Kanady mala čo robiť, aby puk vyrazila aspoň ramenom.
     
    04:24
    Bude sa prvýkrát v stretnutí vylučovať a Fínsko si zahrá presilovku! na trestnú lavicu odchádza na dve minúty Larocqueová za bodyček.
     
    04:13
    Obrovská šanca Kanady! Johnstonová sa drží za hlavu a právom. Pred ňou totiž bola iba odkrytá svätyňa, no spomínaná hráčka v rýchlosti nedokázala trafiť puk presne.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 50. Agostaová-Marcianová, 53. Heffordová, 57. Johnstonová (Heffordová, Poulinová)


    Fínsko: Rätyová (Räisänenová) – Hiirikoskiová (C), Jalosuová, Terhová, Tarkkiová, Lindstedtová, Kilponenová, Villilaová – Tuominenová, Karvinenová, Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Tikkinenová – Väliläová, Rantamäkiová, Nuutinenová – Rajahuhtaová, Tanskanenová
    Kanada: Szabadosová (Lacasseová) – Wardová, Watchornová, Rougeauová, Fortinová, Larocqueová, Mikkelsonová – Johnstonová, Heffordová, Poulinová – Agostaová-Marcianová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová – Ouelletteová (C), Jennerová

    Rozhodca: Tottmanová (GBR) – Björkmanová (SWE), Johnsonová (USA)