USA – Švajčiarsko 9:0 (kon.) | Fínsko – Kanada 0:3 (kon.)
koniec
Fínsko
0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Kanada
Pondelok 10.02.2014, 16:00Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Neuveriteľný zápas sa napokon končí víťazstvom Kanady. Hosťujúce hráčky dlho nevedeli na súpera nájsť recept, ale po prvom góle v sieti Tätayovej sa už rozbehli a ich nezastaviteľný stroj fínske hráčky ani len nepribrzdili. Z pohľadu Fínska je výsledok krutý. Domáce hokejistky totiž boli minimálne 50 minút vyrovnaným súperom, v niekoľkých šanciach mali dokonca herne navrch, ale nepadlo im to tam.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (18:16:49)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:29
    Kanadský kouč si vyžiadal oddychový čas a upokojuje svoje zverenkyne. Tie musia zvládnuť už iba posledných 31 sekúnd.
     
    59:22
    Rätyová je späť na striedačke! Posledný zúfalý pokus fínskych hráčok aspoň o čestný gól!
     
    59:17
    Brankárka Fínska je späť na ľadovej ploche. Pri tomto vhadzovaní si Fínsko nemôže dovoliť riskovať.
     
    58:50
    Fínsko sa drží v útočnom pásme a na súpera vyvíja obrovský tlak. Šesť útočiacich hráčok Suomi drví štyri brániace sa Kanaďanky a my môžeme byť svedkami ďalšieho gólu.
     
    58:19
    Absolútny stav zúfalstva a odhodlanie fínskych hokejistiek! Rätyová práve opustila svoju svätyňu a Fínky budú hrať v šestici.
     
    58:15
    Kanada sa bude brániť! Mikkelsenová sa previnila bodyčekom.
     
    57:12
    Tak toto je pre fínske hráčky poriadne studená sprcha. Po celý zápas boli Kanada veľmi vyrovnaným súperom, ba miestami aj viac, ale akonáhle pustili "javorové listy" do vedenia, nevedia na klzisku nič vymyslieť.
     
    56:36
    Kanada dala gól!

    Tak až teraz je pre Fínsko všetko stratené. REBECA JOHNSTONOVÁ sa zapisuje do štatistík ako tretia úspešná zakončovateľka tohto duelu, keď dokázala zúžitkovať priťuknutie puku pred odkrytú časť brány a pohodlne zakončiť do siete. Asistencie: Jayna Heffordová, Marie-Phiilip Poulinová.
     
    55:38
    Fínsky tréner si vyžiadal oddychový čas! Pre domáce hráčky ešte nič nie je stratené.
     
    55:07
    Kanadské hokejistky sú v plnom počte. Vlastnú nevýhodu prežili bez závažnejších problémov, keď iba s pokojom na hokejkách kontrolovali jej priebeh.
     
    54:36
    Fínske hráčky ešte nič nevzdávajú a pália z každej možnej pozície. Nuutinenová to skúsila strelecky spoza kruhov, ale nebola úspešná.
     
    54:03
    Kanada sa obdobne bráni aj naďalej. Aktuálne nemusí nič siliť, puk jej pokojne stačí držať ďaleko od svojej bránky.
     
    53:34
    Domáce hokejistky to ale majú mimoriadne náročné. Kanada okamžite po buly vybojovala puk a vyhodila ho cez všetky čiary.
     
    53:07
    Fínske hráčky budú mať možnosť vrátiť sa do zápasu. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Watchornová.
     
    52:24
    Kanada dala gól!

    Rätyová kapitujule aj druhýkrát v zápase! kanada sa dostala do obrovskej hernej pohody, výsledkom čoho je krásna akcie hráčky menom JANYA HEFFORDOVÁ, ktorá po pravej strane vnikla do pásma, zbavila sa súperových korčuliarok, zatiahla puk do kruhu a tvrdou ranou nemala domácej brankárke žiadnu šancu na úspešný zákrok. Bez asistencií.
     
    51:23
    Ale domácim sa to predsa len podarilo. Puk zaviezli na opačnú polovicu klziska, kde budú kombinovať a akciu by radi zakončili aj strelou, ktorá by mala ideálne skončiť v sieti za Szabadosovou.
     
    50:55
    Aby sme z´príliš nepreháňali, až tak jednoznačné to zase nie je. Fínske hokejisti ešte zbierajú zvyšky síl a pokúšajú sa dostať do útoku, ale to majú teraz mimoriadne náročné.
     
    50:16
    Fínky môže zbytočné vylúčenie poriadne mrzieť. Kanaďanky sa spolu s vedením dostali do očakávanej pohody a na ľade jednoznačne dominujú.
     
    49:27
    Kanada dala gól!

    Obrovský výbuch radosti na strane Kanady! Konečne tu máme otvárací gól, ktorý padá v presilovke. MEGHAN AGOSTAOVÁ-MARCIANOVÁ sa poriadne tvrdo oprela do puku a vypálila spoza defenzívy, ale trafila iba brankárku Rätyovú. Puk sa následne odrazil späť na hokejku spomínanej útočníčky, ktorá už opravný pokus umiestnila excelentne. bez asistencií.
     
    48:36
    Neuveriteľne akčne a aktívne začali Kanaďanky túto presilovku. Sú nasťahované v pásme a na domácu svätyňu lieta jeden puk za druhým.
     
    48:15
    Fínky sa budú musieť brániť! Tehrová smeruje na trestnú lavicu za hru telom.
     
    47:39
    Medzičasom už hráme v plnom počte na oboch stranách. Fínske hokejistky sa už väčšmi sústredia na defenzívu, nerozhodné skóre je pre nich veľkým úspechom.
     
    47:00
    Kanada je stále nasťahovaná v pásme, ale fínske hokejistky sa neuveriteľným spôsobom bránia. Klobúk dole za tento výkon Fíniek.
     
    46:43
    Kanaďanky chcú na zaváhanie Szabadosovej čo najrýchlejšie zabudnúť. Prevzali si puk na svoje hokejky a zaviezli ho späť do útočnej tretiny, kde vyvíjajú na Suomi obrovský tlak.
     
    46:03
    Tak toto sa nesmie stávať ani žiačikom na tréningu! Brankárka Stabadosová poriadne zavarila svojim spoluhráčkam po tom, čo na ňu letel puk nahodený zo stredného pásma. Kanadská hokejistka situáciu veľmi podcenila a puk nechala kĺzať sa bránkoviskom. Ak by bola poblízku ktorákoľvek zo súperiek, mohlo byť už skóre konečne otvorené.
     
    45:43
    Obrovský tlak vyvinula na svojho súpera Kanada. Hokejistky tohto celku sa usadili v pásme a kombinujú. Budeme čakať na tvrdú ranu, ktorá by už konečne mohla rozvlniť aj sieť. Stretnutiu totiž veľmi chýba nejaký ten gólik.
     
    45:07
    Domáce hráčky sa budú brániť. Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Lindsedtová.
     
    44:36
    Kanada vyvinula na súpera obrovský tlak. aktuálne hrá dokonca v šestici, keďže hlavná rozhodkyňa signalizuje vylúčenie.
     
    43:59
    Kanada odišla striedať a puk nechala v útočnej tretine. Hokejistky Fínska si ale nerozumeli a ani len ho nedokázali vyhodiť z pásma.
     
    43:21
    Fínske hokejistky majú v úvode tejto časti hry veľké problémy, stále však valcu menom Kanada úspešne odolávajú.
     
    42:49
    Toto už hádam ani nie je možné. Z ľavej strany si s pukom nakorčuľovala do ideálnej pozície Poulinová, no ani tentokrát z toho gól nie je. Puk skončil na konštrukcii bránky.
     
    41:55
    Brankárka Suomi je dnes neuveriteľne zodpovedná a pripravená. neprekvapil ju ani jeden puk. a to ich už kanadské hokejistky na ňu vyslali skutočne dosť.
     
    41:09
    Obrovská šanca Kanady! Heffordová si na puk počkala na hranici pravého kruhu, následne si pozíciu ešte vylepšila, ale strela skončila vo vystrelenej lapačky Rätyovej.
     
    40:56
    Fínky sa pokúsili hneď z prvej útočnej akcie v tejto tretine vystreliť, ale nepodarilo sa im to. Hsoťujúce hokejistky im puk vzali a mieri do protiútoku.
     
    40:23
    Tretia tretina sa už začala. Pri puku sú okamžite po buly fínske hráčky, ktoré sa stiahli k vlastnej brankárke a budú rozohrávať.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Aj druhá tretina tohto stretnutia je už minulosťou a my stále sledujeme bezgólový priebeh hry. Fínske hokejistky podávajú proti obrovskému favoritovi celého turnaja perfektný výkona privádzajú hráčky "javorových listov" do stavu úplného zúfalstva. Veľkú zásluhu na aktuálnom výsledku majú brankárky oboch tímov.

    Tretia tretina začne približne o 17:40.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:48
    A ten takmer skončil gólom! Kilponenová sa poriadne oprela do puku, ale to čo dnes predvádza Rätayová je na špeciálne ocenenie. Puk nie a nie preniknúť za čiaru.
     
    39:16
    Kanaďanky už síce hrajú v plnom počte, ale aj naďalej sa neskutočne trápia. V samom závere tretiny to ešte skúsia útočným vpádom.
     
    38:43
    Presilovka Fíniek je už medzičasom minulosťou. Domáce hokejistky v nej predviedli úžasný ofenzívny hokej a v niekoľkých momentoch im chýbal iba kúsok šťastia, aby puk prepasírovali za bránkovú čiaru.
     
    38:06
    Kanada skutočne má čo robiť, aby sa dokázala ubrániť. Puk sa jej podarilo aspoň vysunúť do stredu klziska a Suomi tak bude musieť von z pásma.
     
    37:36
    Fínske hokejistky pokračujú v neuveriteľnom výkone! Stále neúnavne útočia a držia Kanadu vo vlastnej obrannej tretine. Tá neprehráva iba vďaka zákrokom Szabadosovej.
     
    36:59
    Fínsko vo veľkej príležitosti! Kilponenová napriahla takmer od modrej čiary, ale s tým si dokázala poradiť brankárka Szabadosová. Tá má v druhej tretine dostatok práce.
     
    35:59
    Kanada sa hne´d od úvodu vlastnej početnej nevýhody musí brániť. Zvláda to ale s prehľadom a puky odpaľuje až na opačnú polovicu ľadovej plochy.
     
    35:19
    Presilovku si zahrajú Fínky! Domáca Karvinenová je potrestaná dvomi minútami za hrubosť, Kanaďanka Daoustová inkasuje 2 minúty za sekanie a 2 minúty za hrubosť
     
    35:19
    Bitka je niečo, čo sa v ženskom hokeji nevidí zas až tak často! Toto v pravom slova zmysle pästný súboj nebol, ale poriadna strkanica a emócie sa od skutočnej "férovky" veľmi nevzdialili. Rozhodkyne mali čo robiť, aby emócie ukľudnili.
     
    35:02
    A iniciatívu do svojich rúk dokonca prevzali Fínky! Tak toto stretnutie je skutočne mimoriadne vyrovnané a bude veľmi dôležité, komu sa podarí vsietiť prvý gól. Čakáme na chybičku, ktorá by ho priniesla.
     
    34:36
    Hra sa v ostatných minútach poriadne vyrovnala. Puk lieta zo strany na stranu, ale ani jednému z celkov sa nedarí vypracovať si vyloženú šancu.
     
    33:59
    Ďaleko ale hokejistky v bielom nezašli. Fínky síce zaviezli puk až pred Szabadosovú, ale ju už strelecky neohrozili, pretože o kus čiernej gumy prišli.
     
    33:26
    Ale aj fínske hokejistky dokazujú, že na toto stretnutie sa veľmi zodpovedne pripravili. Puk vyviezli z vlastnej obrannej tretiny a púšťajú sa dokonca do útočenia.
     
    32:56
    Rätyová je stále v strehu. Kanadský tím na ňu vyslal ďalšiu porciu striel, tentokrát zakončovala Jennerová, no ani ona nebola úspešná.
     
    31:59
    Tlak Kanady je už neúnosný. Hosťujúce hráčky sú stále nasťahované pred súperovou bránkou, ale v zakončení sa im stále nedarí.
     
    31:22
    Obrovská šanca Kanady! Fínska defenzíva už zrejme melie z posledného a teraz nechala úplne jednoducho preniknúť Spoonerovú. Všetko zachránila až brankárka Rätyová, ktorá stále drží svoj tím nad vodou.
     
    30:45
    Medzičasom sa nám začala druhá polhodina tohto duelu, ktorý je zatiaľ stále bez akéhokoľvek presného zásahu. Iniciatívu už po prestriedaní prevzali do rúk Kanaďanky, ktoré dusia súpera pred vlastnou brankárkou.
     
    29:59
    Hosťujúce hráčky majú v ostatných desiatkách sekúnd skutočne poriadny problém s presadením sa. Nevedia sa nasťahovať do pásma a na Rätyovú vymyslieť nič nebezpečné.
     
    29:23
    Fínskym hráčkam patrí za dnešný výkon veľká poklona. Popri defenzíve pomýšľajú dokonca aj nad založením útočnej akcie, čo v aktuálnej menšej "kríze" Kanaďaniek nebude až taký veľký problém.
     
    28:56
    Fínky robia súperkám veľké problémy pri útočení. Kanada síce chcela ísť dopredu, ale Appsová v pásme o puk prišla a musela sa vrátiť späť z pásma.
     
    28:16
    Fínky si ale dlho nevydýchnu a už opäť sa vozia na pomyselnom kolotoči, ktorý im pred Rätayovou úplne zadarmo roztočili Kanaďanky.
     
    27:49
    Musíme uznať, že fínske hokejisti dnes pozitívne prekvapili celú športovú verejnosť. Veľkého favorita z kanady zatiaľ s problémami držia na uzde aspoň do tej miery, že neinkasovali žiaden presný zásah. Ak by totiž prehrávali, mali by to ešte o kus horšie.
     
    26:58
    Po vhadzovaní Fínky nabrali silu a hru presunuli na druhú polovicu ľadovej plochy. Tam sa ale prezentujú iba sériou prihrávok, po ktorých strela neprichádza.
     
    26:20
    Domácim hráčkam sa podarilo aspoň na moment vysunúť puk z pásma. Kanada sa pri pokuse o návrat do útoku previnila ofsajdom a hra sa konečne prerušuje, čo ocenia najmä fínske hokejistky.
     
    25:59
    Presilovka je už síce pár desiatok sekúnd minulosťou, ale stále sa nič nemení. Hrá sa pred Rätyovou, ktorá musí byť nonstop v pozore.
     
    25:23
    Túto situáciu fínskym hráčkam nezávidím. Sú zatlačené pred vlastnou brankárkou a nemôžu sa snáď ani nadýchnuť. Kanada vyvinula na súpera obrovský tlak.
     
    24:45
    Fínky hrajú toto stretnutie perfektne. Proti veľkému favoritovi ešte nekapitulovali aj vďaka skvelej Rätyovej, ktorá má dostatok práce počas vlastnej početnej nevýhody, ale všetko s prehľadom zvláda.
     
    24:03
    Fínske hokejistky si môžu na malý moment vydýchnuť. Puk sa im podarilo vyraziť preč z vlastnej obrannej tretiny čo znamená, že opustiť ju musí aj kanada.
     
    23:43
    Kanaďanky začali presilovku mimoriadne aktívne a otvárací gól je na spadnutie. Tvrdou ranou z dobrej pozície sa prezentovala Ouellettová, ale jej strele neskončila v sieti. Nepresadili sa ani spoluhráčky dorážkami.
     
    23:19
    A pre Fínky bude ešte horšie. Hoviová sa previnila seknutím a odchádza na trestnú lavicu.
     
    22:59
    Vzápätí ale veľká šanca Kanaďaniek, ktoré však nedokázali zúžitkovať ani prečíslenie! Hosťujúce hokejistky dnes mrhajú jednou šancou za druhou.
     
    22:29
    Kanaďanky sa usadili v pásme súpera, ale tam sa im zatiaľ príliš nedarí. Po kombináciach strela neprichádza a tak domáce hráčky puk okamžite odpaľujú preč,
     
    21:55
    Teraz už ale hosťujúce hokejistky prevzali puk na svoje hokejky a usadili sa v útočnej tretine. Tam strieľajú na Rätyovú z každej možnej aj nemožnej pozície, ale bez gólovej bodky.
     
    21:36
    Finske hráčky sa do súpera v tejto tretine pustili skutočne bez rešpektu. Aktuálne olympijské šampiónky majú čo robiť, aby udržali bezgólový stav.
     
    20:51
    Tikkinenová sa mohla aj roztrhať, ale kanadskú brankárku neprekonala! Fínska útočiaca hráčka to niekoľkokrát skúšala z uhla pretlačením puku popod betóny hosťujúcej ochrankyne svätyne, ale bez výsledku.
     
    20:20
    Úvodné buly získali na svoje hokejky hráčky Fínska. Okamžite sa pustili do útoku, ale tam Karvinenová neudržala puk na útočnej modrej čiare.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina sa skončila. Nevideli sme v nej ani jeden presný zásah, čo je možno trochu prekvapivé. Navrch majú Kanaďanky, ktoré síce udávajú tempo hry, ale nedarí sa im ich prevahu zúžitkovať.

    Strely na bránku v prvej tretine (Fínsko – Kanada) 4:10.

    Druhá tretina začne približne o 16:50.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:20
    Prebieha záverečná minúta prvej tretiny. Pri puku sú hosťujúce hráčky, ktoré zovreli súperky v pásme, ale už sa im zrejme nič nepodarí vymyslieť.
     
    18:45
    Kanada už medzičasom v plnom počte. Hosťujúce hráčky prežili ďalšiu početnú nevýhodu, ale stále pozíciu favorita nijako výrazne nenapĺňajú.
     
    18:09
    Tak toto boli pre Kanadu skutočne nepríjemné sekundy. Hosťujúce hráčky ich ale zvládli a už očakávajú návrat vylúčenej.
     
    17:48
    Situácia sa ale výrazne zmenila! Fínske hokejistky s novou akciou nabrali aj nový dych a takmer sa dostali do vedenia! Tarkkiová veľmi nepríjemne vypálila a kanadská brankárka mala čo robiť, aby puk dokázala aspoň vyraziť. Naľťastie pre hostí ale ani jedna z dorážok v sieti neskončila.
     
    17:02
    A nezmení sa to zrejme ani teraz. Kanaďanky totiž konečne vybojovali puk a vyhodili ho cez všetky čiary.
     
    16:38
    Kanaďanky sa v úvode musia dosť zodpovedne brániť! Hokejistky Fínska sa bez rešpektu pustili do útočenia, ale zatiaľ je to bez strely do priestoru troch žrdí.
     
    16:11
    Kanada sa bude brániť po školáckej chybe. Na ľade bolo hosťujúcich hráčok v jednej chvíli až 6 a za to javorové listy neminie trest. Odsedí si ho Agostaová-Marcianová .
     
    15:32
    Toto stretnutie veľa prerušení neprináša. Hra je pomerne zaujímavá, jej tempo ale diktujú iba kanadské hokejistky. Tým sa síce podarí usadiť v pásme, no s nebezpečným zakončením je to už horšie.
     
    14:59
    A napodobniť ju chcela aj ďalšia spoluhráčka. Bola to zrejme Poulinová, ktorá sa ale s pukom až tak nemaznala a iba ho tvrdo vypálila do priestoru troch žrdí. S tým ale fínska brankárka nemohla mať problém.
     
    14:31
    Tak toto Kanaďanka Appsová vymyslela takmer perfektne! Dostala sa za defenzívu súpera a pred sebou mala už iba Rätyovú a bránku, ale jej zakončenie neskončilo v sieti. napriek tomu ale musíme uznať, že táto akcia "mala oči".
     
    13:39
    Medzičasom už hráme v plnom počte na oboch stranách. Do štatistík sa teda zapisuje ďalšia nevyužitá presilovka, tentokrát pre Kanadu.
     
    13:06
    Streľba je jednoznačne to, čo stretnutiu chýba. kanadské hokejistky sú akokeby zaskočené aktívnou hrou Fíniek, ktoré sú dnes v pozícii outsidera, ale zatiaľ sa im darí veľmi dobre.
     
    12:37
    Čas počas početnej výhody Kanady sa kráti a my sme stále nevideli vážnejšiu šancu. Kanaďanky sa síce nasťahovali do pásma, ale tam nedokážu nič vymyslieť.
     
    12:02
    Príliš sa im ale nedarí. Snaha sa im síce uprieť nedá, no domáce hráčky puk poľahky odpaľujú preč z obrannej tretiny pred Rätyovou a Kanada musí von z pásma.
     
    11:47
    Hokejistky Kanady začali presilovku aktívne. Okamžite po buly vybojovali puk a vymieňajú si ho medzi sebou na vlastnej útočnej polovici.
     
    11:11
    Bude sa opäť vylučovať, tentokrát si však v početnej výhode zahrajú Kanaďanky. Na trestnú lavicu smeruje za nepekné prišpendlenie súperky na mantinel Tapaniová.
     
    10:03
    Domáca brankárka sa musí mať na pozore. Strelecky ju teraz ohrozila Agostaová-Marcianová, ktorej rana ale nebola z kategórie nebezpečných a fínska brankárka si s ňou s ľahkosťou poradila.
     
    09:21
    Watchornová si zobrala puk na svoju hokejku a chcela ho do pásma zaviesť popri mantineli, no nepodarilo sa jej to. Bola zastavená už na útočnej modrej čiare a k strele sa tak vôbec nedostala.
     
    08:50
    Na ľadovej ploche ani nebadať rozdiel medzi veľkým favoritom Kanadou a outsiderkami z Fínska. Kanaďnky by sa síce chceli dostať do útoku, ale stred je veľmi prehustený a vôbec sa im to nedarí.
     
    08:03
    Doposiaľ sledujeme hru bez vážnejších šancí. Jednu zaujímavú sme síce videli v presilovke, ale nič z nej nebolo vďaka zákroku brankárky. Dnes ženy medzi tromi žrďami skutočne pracujú zodpovedne.
     
    07:23
    Hra sa presunula do stredu klziska. Tam sa o založenie útoku pokúšajú hráčky oboch celkov, no ani jednej zo zúčastnených strán sa to nedarí.
     
    06:45
    Kanaďanky už medzičasom hrajú v plnom počte. Úvod oslabenia začali ukážkovo, v zvyšnej časti početnej nerovnováhy už ale mali s defenzívou problémy a v pätici sa im bude hrať rozhodne lepšie.
     
    06:10
    Tak asi sme to zakríkli! Fínsko sa rýchlo dostalo aj do zakončenie a to bolo z kategórie nebezpečných! z ľavého kruhu tvrdo vypálila Hoviová a brankárka Kanady mala čo robiť, aby puk vyrazila aspoň ramenom.
     
    05:46
    Fínsku sa konečne podarilo nadlhšie usadiť v pásme. Domáce hokejistky počas vlastnej početnej výhody ešte brankárku súpera strelecky neohrozili a nedarí sa im to ani teraz. Sú totiž zatlačené k mantinelu.
     
    05:03
    Kanadské hokejistky začali hru vo vlastnom oslabení priam ukážkovo. Puk sa im podarilo odpáliť mimo vlastného obranného pásma, kam odmietajú súperky pustiť naspäť.
     
    04:24
    Bude sa prvýkrát v stretnutí vylučovať a Fínsko si zahrá presilovku! na trestnú lavicu odchádza na dve minúty Larocqueová za bodyček.
     
    04:13
    Obrovská šanca Kanady! Johnstonová sa drží za hlavu a právom. Pred ňou totiž bola iba odkrytá svätyňa, no spomínaná hráčka v rýchlosti nedokázala trafiť puk presne.
     
    03:42
    Kanadský tlak sa stupňuje. Hosťujúce hráčky predvádzajú svoj potenciál a Fínky majú čo robiť, aby sa dokázali ubrániť.
     
    03:10
    Táto situácia nevyzerala zle! Hoffordová si vypýtala puk a sama si ho zaviezla cez modrú čiaru až pred bránku, odkiaľ tvrdo vypálila. Brankárka Rätyová sa predviedla pozorným zákrokom.
     
    02:45
    Až teraz sa konečne prerušuje. od útočnej modrej čiary to propagačnou ranou skúsila Jalosuová, ale hosťujúca brankárka bola pozorná a puk do siete nepustila.
     
    02:23
    Od úvodného buly sa hrá bez akéhokoľvek prerušenia, čo musí byť pre hráčky fyzicky vyčerpávajúce. Oba celky preto striedajú počas hry už po niekoľkýkrát.
     
    01:49
    Domáce hokejistky opäť prekvapili súperky pri rozohrávke a vypichli im puk. Fínsko pôjde do útoku.
     
    01:26
    Kanada začala aktívne. Naďalej sa drží pri puku a jej hráčky obstreľujú bránku domácej brankárky, ale tá bezproblémovo týmto chabým pokusom odoláva.
     
    00:59
    Ale teraz už hokejistky "javorových listov" prevzali kus čiernej gumy na svoje hokejky a namierili si to do útoku. Strelou od mantinelu to skúsila Heffordová, lenže toto nemohlo fínsku brankárku prekvapiť.
     
    00:35
    Kanaďanky mali ale hneď v úvode stretnutia problém s rozohrávkou z vlastného obranného pásma. Veľmi aktívne napádala Tapaniová, ktorá im puk na moment vypichla, no vypáliť nedokázala.
     
    00:12
    Zápas sa nám konečne začal. Úvodné buly získali na svoje hokejky hráčky Kanady a okamžite sa stiahli do vlastnej obrannej tretiny, odkiaľ budú rozohrávať.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráčky oboch celkov až teraz nastúpili na ľadovú plochu a stretnutie sa o malý moment začne. Oficiálne je dnes domácim celkom tím Fínska, ako hosťujúce hráčky si zahrajú Kanaďanky.

    V bránke Fínska začína Rätayová, na opačnej polovici klziska si zachytá Szabadosová.

    Kanada bude hrať v červených dresoch, Fínsko v bielych.
     
    Ako sme si už mohli na vrcholových podujatiach zvyknúť, začiatok duelu sa nám posunie o pár minút.
     
    Úvodné zostavy:

    Fínsko: Rätyová (Räisänenová) – Hiirikoskiová (C), Jalosuová, Terhová, Tarkkiová, Lindstedtová, Kilponenová, Villilaová – Tuominenová, Karvinenová, Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Tikkinenová – Väliläová, Rantamäkiová, Nuutinenová – Rajahuhtaová, Tanskanenová

    Kanada: Szabadosová (Lacasseová) – Wardová, Watchornová, Rougeauová, Fortinová, Larocqueová, Mikkelsonová – Johnstonová, Heffordová, Poulinová – Agostaová-Marcianová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová – Ouelletteová (C), Jennerová

    Rozhodca: Tottmanová (GBR) – Björkmanová (SWE), Johnsonová (USA).
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri pokračovaní olympijského turnaja. Ženskú hokejovú družinu čakajú ďalšie duely a vy vďaka nám budete pri tom. V tomto textovom prenose si priblížime stretnutie medzi Fínkami a Kanaďankami.

    Oba celky bojujú na zimnej olympiáde v A-skupine. Na svojom konte už majú všetci jej účastníci po jednom odohranom zápase. V lepšej psychickej výhode sú kanadské hokejistky, ktoré prvý duel v Soči zvládli. Predstavili sa v ňom proti švajčiarskemu výberu a zdolali ho jasne 5:0. Tým si zabezpečili zisk troch bodov a aktuálne aj prvej priečky v tabuľke.
    Fínske hráčky nezačali olympiádu úspešným zápasom. Na svojej tretej pozícii v tabuľke A-skupiny ženského hokejového turnaja sú stále bez bodu. V prvom dueli sa predstavili proti favoritovi z USA, ktorého dokázali poriadne vytrápiť, no na bodový zisk to nestačilo a Fínky prehrali 1:3.

    Ide o zaujímavý duel špičkových ženských výberov. Ako Kanada, tak aj Fínsko patrí k typicky hokejovým krajinám, čo dokazujú aj úspechy týchto tímov. Kanaďanky V Soči obhajujú zlato z Vancouveru (i ďalších dvoch predchádzajúcich olympiád), Fínky bronzovú medailu. Fínske hokejistky to ale majú mimoriadne náročné, pretože sa hneď v základnej skupine stretávajú so zlatou Kanadou i striebornými USA.

    Veľkými favoritkami zápasu sú hokejistky Kanady. Na ich triumf vypísali stávkové kancelárie veľmi nízky kurz iba približne 1,04. Na víťazstvo Fíniek je to až 18,5 a remízu po riadnej hracej dobe ocenili bookmakeri na približne 14.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 50. Agostaová-Marcianová, 53. Heffordová, 57. Johnstonová (Heffordová, Poulinová)


    Fínsko: Rätyová (Räisänenová) – Hiirikoskiová (C), Jalosuová, Terhová, Tarkkiová, Lindstedtová, Kilponenová, Villilaová – Tuominenová, Karvinenová, Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Tikkinenová – Väliläová, Rantamäkiová, Nuutinenová – Rajahuhtaová, Tanskanenová
    Kanada: Szabadosová (Lacasseová) – Wardová, Watchornová, Rougeauová, Fortinová, Larocqueová, Mikkelsonová – Johnstonová, Heffordová, Poulinová – Agostaová-Marcianová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová – Ouelletteová (C), Jennerová

    Rozhodca: Tottmanová (GBR) – Björkmanová (SWE), Johnsonová (USA)