USA – Švajčiarsko 9:0 (kon.) | Fínsko – Kanada 0:3 (kon.)
koniec
Fínsko
0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Kanada
Pondelok 10.02.2014, 16:00Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Neuveriteľný zápas sa napokon končí víťazstvom Kanady. Hosťujúce hráčky dlho nevedeli na súpera nájsť recept, ale po prvom góle v sieti Tätayovej sa už rozbehli a ich nezastaviteľný stroj fínske hráčky ani len nepribrzdili. Z pohľadu Fínska je výsledok krutý. Domáce hokejistky totiž boli minimálne 50 minút vyrovnaným súperom, v niekoľkých šanciach mali dokonca herne navrch, ale nepadlo im to tam.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (18:16:49)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:29
    Kanadský kouč si vyžiadal oddychový čas a upokojuje svoje zverenkyne. Tie musia zvládnuť už iba posledných 31 sekúnd.
     
    59:22
    Rätyová je späť na striedačke! Posledný zúfalý pokus fínskych hráčok aspoň o čestný gól!
     
    59:17
    Brankárka Fínska je späť na ľadovej ploche. Pri tomto vhadzovaní si Fínsko nemôže dovoliť riskovať.
     
    58:50
    Fínsko sa drží v útočnom pásme a na súpera vyvíja obrovský tlak. Šesť útočiacich hráčok Suomi drví štyri brániace sa Kanaďanky a my môžeme byť svedkami ďalšieho gólu.
     
    58:19
    Absolútny stav zúfalstva a odhodlanie fínskych hokejistiek! Rätyová práve opustila svoju svätyňu a Fínky budú hrať v šestici.
     
    58:15
    Kanada sa bude brániť! Mikkelsenová sa previnila bodyčekom.
     
    57:12
    Tak toto je pre fínske hráčky poriadne studená sprcha. Po celý zápas boli Kanada veľmi vyrovnaným súperom, ba miestami aj viac, ale akonáhle pustili "javorové listy" do vedenia, nevedia na klzisku nič vymyslieť.
     
    56:36
    Kanada dala gól!

    Tak až teraz je pre Fínsko všetko stratené. REBECA JOHNSTONOVÁ sa zapisuje do štatistík ako tretia úspešná zakončovateľka tohto duelu, keď dokázala zúžitkovať priťuknutie puku pred odkrytú časť brány a pohodlne zakončiť do siete. Asistencie: Jayna Heffordová, Marie-Phiilip Poulinová.
     
    55:38
    Fínsky tréner si vyžiadal oddychový čas! Pre domáce hráčky ešte nič nie je stratené.
     
    55:07
    Kanadské hokejistky sú v plnom počte. Vlastnú nevýhodu prežili bez závažnejších problémov, keď iba s pokojom na hokejkách kontrolovali jej priebeh.
     
    54:36
    Fínske hráčky ešte nič nevzdávajú a pália z každej možnej pozície. Nuutinenová to skúsila strelecky spoza kruhov, ale nebola úspešná.
     
    54:03
    Kanada sa obdobne bráni aj naďalej. Aktuálne nemusí nič siliť, puk jej pokojne stačí držať ďaleko od svojej bránky.
     
    53:34
    Domáce hokejistky to ale majú mimoriadne náročné. Kanada okamžite po buly vybojovala puk a vyhodila ho cez všetky čiary.
     
    53:07
    Fínske hráčky budú mať možnosť vrátiť sa do zápasu. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Watchornová.
     
    52:24
    Kanada dala gól!

    Rätyová kapitujule aj druhýkrát v zápase! kanada sa dostala do obrovskej hernej pohody, výsledkom čoho je krásna akcie hráčky menom JANYA HEFFORDOVÁ, ktorá po pravej strane vnikla do pásma, zbavila sa súperových korčuliarok, zatiahla puk do kruhu a tvrdou ranou nemala domácej brankárke žiadnu šancu na úspešný zákrok. Bez asistencií.
     
    51:23
    Ale domácim sa to predsa len podarilo. Puk zaviezli na opačnú polovicu klziska, kde budú kombinovať a akciu by radi zakončili aj strelou, ktorá by mala ideálne skončiť v sieti za Szabadosovou.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 50. Agostaová-Marcianová, 53. Heffordová, 57. Johnstonová (Heffordová, Poulinová)


    Fínsko: Rätyová (Räisänenová) – Hiirikoskiová (C), Jalosuová, Terhová, Tarkkiová, Lindstedtová, Kilponenová, Villilaová – Tuominenová, Karvinenová, Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Tikkinenová – Väliläová, Rantamäkiová, Nuutinenová – Rajahuhtaová, Tanskanenová
    Kanada: Szabadosová (Lacasseová) – Wardová, Watchornová, Rougeauová, Fortinová, Larocqueová, Mikkelsonová – Johnstonová, Heffordová, Poulinová – Agostaová-Marcianová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová – Ouelletteová (C), Jennerová

    Rozhodca: Tottmanová (GBR) – Björkmanová (SWE), Johnsonová (USA)