USA – Švajčiarsko 9:0 (kon.) | Fínsko – Kanada 0:3 (kon.)
koniec
USA
9:0 (5:0, 1:0, 3:0)
Švajčiarsko
Pondelok 10.02.2014, 11:00 • Šajba Aréna, Soči • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Američanky sfúkli Švajčiarky jasne 9:0 a posunú sa tak na prvé miesto skupiny. V ďalšom zápase si môžete pozrieť duel Kanady s Fínskom.
    Švajčiarky ostávajú na turnaji zatiaľ bez streleného gólu. V tomto zápase skutočne nemali šancu proti enormnej dominancii zámorského tímu.
    Strely na bránu 53:10 (17:6, 16:2, 20:2). (13:16:12)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:23
    Jocelyne Lamoureuxová si pekne podržala puk, ale jej prihrávka bola stratená. Následne bola Lamoureuxová tak bránená, že ubrzdila až o bránu.
     
    58:14
    Švajčiarky vyhadzujú puk do svojho útočného pásma. Máme tu tri dvojgólové hráčky, adeptky na hetrik, tak čo, dočkáme sa ho?
     
    57:45
    Kesselová po pravej strane, stredom jej korčuľuje Deckerová, ale Kesselová prišla o puk.
     
    55:39
    USA dalo gól!
    ALEX CARPENTEROVÁ si nabehla na prihrávku Pucciovej a dostala sa do nájazdu, ktorý využila krásnym vymiešaním puku a dvihnutím do vinkla. Bola poslednou útočníčkou bez bodu, ak teda opomeniem Fryovú, ktorá až toľko ľadu nedostáva.
    Asistencie: Josephine Pucciová.
     
    54:08
    Konečne strela na bránu v tejto tretine aj zo švajčiarskej strany, Schausová vyráža pokus Stanzovej z ľavého kruhu.
     
    52:36
    Schleperová z ľavého kruhu krížom k vzdialenejšej žrdi, ale Schellingová našla puk v lapačke.
     
    52:20
    Coyneová si prihrala s Kesselovou za bránou, ktorá jej puk rýchlo vracala. Coyneová z prvej len do brankárky.
     
    51:51
    Na to, že sa hrá vo výhode o dve hráčky, je to dosť pomalé . Teraz po snahe Stackovej z uhla zahrala Knightová zdvihnutou hokejkou a tak bola hra prerušená a vysunutá von z pásma.
     
    51:04
    Švajčiarsko – Phoebe Stanzová – dve minúty za podrazenie.
     
    50:45
    Švajčirsko – Laura Benzová – dve minúty za nedovolenú hru telom.
     
    49:50
    Diváci ženú Švajčiarky dopredu, unikajú v dvoch, ale Forsterová bránená vystrelila do rohu.
     
    49:32
    Schellingovej sa znova zavŕtala strela od modrej do betónov. Tentokrát to bola Bozekovej rana.
     
    48:44
    Lutzová sa snažila prejsť do pásma, Marvinová ju ale do zakončenia nepustila a tak ostávajú Švajčiarky v tejto tretine zatiaľ bez strely.
     
    48:01
    Coyneová získala puk za bránou a Schellingová musí opäť čeliť strele. Pokrýva medzi betóny strelu Bellamyovej od modrej.
     
    47:07
    Opakovaný záber nám ukázal, ako sa dostala Stalderová do cesty Coyneovej, zrazili sa a Stalderovú to nepríjemne odhodilo do mantinelu, do ktorého udrela aj hlavou, takže vzhľadom na nekontrolovateľnú chôdzu to bude zrejme otras mozgu.
     
    47:07
    Hra je prerušená akonáhle sa Švajčiarky dostali k puku, a toto nevyzerá dobre. Lara Stalderová sa snaží prejsť po vlastných skrz pásmo na striedačku, ale padá na ľad a prichádzajú jej pomôcť spoluhráčky aj lekár.
     
    43:59
    USA dalo gól!
    Z mnohých pokusov pred bránou dokázala KENDALL COYNEOVÁ prestrčiť puk za Schellingovej chrbát. Gól je znova pripísaný Amande Kesselovej, a tak jej v tomto zápase už po druhý raz neprávom pripisujú hetrik.
    Asistencie: Amanda Kesselová a Megan Bozeková.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 10. Lamoureuxová M. (Lamoureuxová J., Dugganová), 11. Deckerová (Kesselová, Knightová), 11. Kesselová (Coyneová), 15. Knightová (Stacková, Chuová), 16. Kesselová (Coyneová, Deckerová), 34. Lamoureuxová M. (Lamoureuxová J., Steckleinová), 41. Coyneová (Stacková), 44. Coyneová (Kesselová, Bozeková), 56. Carpenterová (Pucciová)


    USA: Schausová (Vetterová) – Picardová, Pucciová, Marvinová, Bellamyová, Bozeková, Schleperová, Steckleinová – Stacková, Knightová, Carpenterová – Deckerová, Coyneová, Kesselová – M. Lamoureuxová, Dugganová, J. Lamoureuxová – Chuová, Fryová.
    Švajčiarsko: Schellingová – J. Martyová, Frautschiová, Stalderová, Bullová, Forsterová, L. Benzová, Altmannová – S. Martyová, S. Benzová, Waidacherová – Mullerová, Stiefelová, Stanzová – Thalmannová, Raselliová, Lutzová – Nabholzová, Eggimannová.

    Rozhodca: Bordeleauová – Caughleyová (obe CAN), Girardová (FRA)