Liverpool – Arsenal 5:1 (kon.) | Aston Villa – West Ham 0:2 (kon.) | Crystal Palace – West Bromwich 3:1 (kon.)
Chelsea – Newcastle 3:0 (kon.) | Norwich – Manchester City 0:0 (kon.) | Southampton – Stoke City 2:2 (kon.)
Sunderland – Hull City 0:2 (kon.) | Swansea – Cardiff 3:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
5:1 (4:0)
Arsenal FC
Sobota 08.02.2014, 13:45 • Anfield Road • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Modrožltí ešte zahrávajú priamy kop, Mignolet musel zasahovať po pokuse Podolského.
     
    87
    Za hattrickom šiel Sterling veľmi dravo, obhodil si pomalého Mertesackera, ktorý dnes duel snáď vedome bojkotuje, ale pred Szczęsnym neuspel! Zblízka mieril len do jeho nôh.
     
    86
    Z hry odišiel Suarez, ktorý sa dnes nezapísal do streleckej listiny, na ihrisku ho nahradil Aspas.
     
    79
    Coutinho si nabehol do šestnástky, veľmi peknú loptu ale z prvej mieril iba do stredu. Szczęsny bol na tento moment pripravený a tak svoj tím podržal a tentoraz neinkasoval.
     
    76
    Z hry odchádza aj kapitán Steven Gerrard. Na ihrisku ho nahradí Ibe.
     
    75
    Arteta natiahol Mignoleta pri žrdi, ten len s námahou vytlačil loptu mimo brány!
     
    71
    Arsenal FC dal gól! Gerrard fauloval vo vápne Oxlade-Chamberlaina dosť nešikovne, gól si tak mohli zakričať aj fanúšikovia Arsenalu. A aj sa tak stalo. MIKEL ARTETA sa z bieleho bodu, keď mieril do stredu, nemýlil a kozmeticky upravuje stav.
     
    70
    Bola nariadená penalta pre Arsenal!
     
    69
    Suarez z priameho kopu prekvapujúco necentroval, ale priamo ohrozil šikovnou strelou smerujúcou do vinkľa. Szczęsny mal problémy, ale napokon loptu na roh vytlačil.
     
    66
    Sturridge v dueli končí, diváci mu tlieskajú v stoji. Do hry namiesto neho príde Allen.
     
    62
    A Gibbs nahradil Monreala.
     
    62
    Ozila nahradil Rosický.
     
    62
    Wenger posiela na trávnik trojicu hráčov, dole ide najprv Giroud za Podolského.
     
    61
    Oxlade-Chamberlain zobral zodpovednosť na svoje plecia a tvrdou strelou po zemi opäť zamestnal Mignoleta. Ten však let lopty videl a v pohode ju upratal do náručia.
     
    58
    Wilshere si za nemiestne správanie vyslúžil žltú kartu.
     
    53
    Liverpool dal gól! Hostia sú nepoučiteľní a opäť sa si nechali cez Mertesackera zapadnúť loptu za obranu. Tam postupoval dopredu rýchly RAHEEM STERLING, ktorý síce nadvakrát, ale predsa, dopravil loptu do siete a pridal piaty gól Liverpoolu.
     
    50
    Kartu dostal za potýčku s Hendersonom aj Giroud.
     
    50
    Henderson dostal za svoj zákrok aj žltú kartu.
     
    45+2
    Suarez sa zbavil Monreala efektne a ešte stihol z diaľky vystrašiť obranu súpera. Technickou strelou mieril tesne vedľa žrde!
     
    21
    Liverpool dal gól! Koncert s maximálne trefnými tónmi z mesta The Beatles má ďalší diel! Neskutočné veci sa dejú na Anfield Road, ďalšia famózna nahrávka za obranu našla pripraveného DANIELA STURRIDGEA, ktorý si placírkou vychutnal gólmana a pridáva štvrtý zásah proti lídrovi z Arsenalu!
     
    18
    Liverpool dal gól! Mizéria Arsenalu pokračuje! Ozil stratil loptu v strede, po pravej strane mieril Suarez milimetrovú nahrávku pred bránu, tam číhal RAHEEM STERLING so Sturridgeom úplne sám. Mertesacker nestíhal, Sagna sa vracal z výletu a tak zblízka musel dať tretí klinec do siete!
     
    16
    Teraz však po rohu mohol Mertesacker znížiť, Cazorlov center namieril tesne vedľa brány.
     
    14
    Ďalší roh domáci tentoraz zahrali signálom. Lopta na Suareza, ten ju spracoval a famóznym volejom opečiatkoval žrď! Szczęsny sa len díval, ako lopta letí do konštrukcie, následne sa odrazila na nohu Allana, lenže prázdnu bránu prekvapený nestihol trafiť a mieril tesne vedľa.
     
    13
    Defenzíva Kanonierov je katastrofálna! Ďalšia akcia po ľavej strane od Sterlinga mierila len do tiel obrancov a na roh! Mertesacker trestuhodne nechal útočníkov len tak a Wilshere sa naňho právom hneval.
     
    12
    Sturridge mohol pridať tretí klinec do rakvy, rozhodenú obranu takmer potrestal spoločne so Suarezom. Uruguajčan skvele prihral, jeho kolega lobom mieril tesne vedľa!
     
    11
    Liverpool dal gól! Strelcom je znova MARTIN ŠKRTEĽ! Rohový kop pristál na jeho hlave, famóznym spôsobom takmer chrbtom k bráne a v páde namieril presne do šibenice, na čo brankár ani Gnabry nestihli reagovať.
     
    10
    Sterling v úniku s Flanaganom poriadne zavarili obrane, druhý menovaný sa z uhla dokonca dostal k strele na hranici päťky a Szczęsny musel len s námahou vyraziť na roh!
     
    8
    Kanonieri podnikli po ľavej strane dobrý útok, Mignolet vybehol a vyboxoval loptu, lenže len do Gerrarda. Škrteľ tak pred prázdnou bránou musel odkopávať šancu pred Giroudom.
     
    1
    Liverpool dal gól! Domáci zahrávali priamy kop, lopta aj so šťastím od kopačky Gerrarda prešla až ku MARTINOVI ŠKRTEĽOVI! Ten ju kolenom z pozície zaváňajúcej ofsajdom dostal do siete a domácim zabezpečil expresný úvod!

    Góly: 1. Škrteľ, 11. Škrteľ, 18. Sterling, 21. Sturridge, 53. Sterling – 71. Arteta (pen.)

    Karty:   50. Henderson (LIV) – 50. Giroud (ARS), 58. Wilshere (ARS)


    Liverpool FC: Mignolet – Flanagan, Cissokho, Škrteľ, Touré, Gerrard (K), Henderson, Sterling, Coutinho, Suarez, Sturridge.
    Náhradníci: Jones – Kelly, Aspas, Allen, Ibe, Luis Alberto, Moses.

    Arsenal FC: Szczęsny – Sagna, Monreal, Mertesacker, Kosciely, Wilshere, Oxlade-Chamberlain, Arteta (K), Ozil, Santi Cazorla, Giroud.
    Náhradníci: Fabiaňski – Jenkinson, Gibbs, Rosický, Gnabry, Podolski, Bendtner.

    Rozhodca: Michael Oliver