Liverpool – Arsenal 5:1 (kon.) | Aston Villa – West Ham 0:2 (kon.) | Crystal Palace – West Bromwich 3:1 (kon.)
Chelsea – Newcastle 3:0 (kon.) | Norwich – Manchester City 0:0 (kon.) | Southampton – Stoke City 2:2 (kon.)
Sunderland – Hull City 0:2 (kon.) | Swansea – Cardiff 3:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:0 (2:0)
Newcastle United
Sobota 08.02.2014, 16:00 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Dnešné stretnutie ponúklo jednoznačný priebeh s belgickým hrdinom. Eden Hazard sa postaral o hattrick a okrem toho vypracoval pre svojich spoluhráčov niekoľko sľubných príležitostí. Petr Čech za svoj chrbát nepustil ani jeden pokus a pripisuje si tak ďalšiu nulu v tejto sezóne. Chelsea sa tak razom posúva z tretieho miesta na samý vrchol anglickej Premier League. José Mourinho si môže „odfajknúť" úspešný víkend.

    Ten sa však ešte nekončí a už o polhodinku pokračujeme horkokrvným derby o Wales. Nenechajte si to ujsť. (17:57:19)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ešte o niečo nepresnejšie mieril Demba Ba, ktorý sa snažil o gólový zápis proti svoju bývalému klubu. Skóre sa už zrejme meniť nebude.
     
    90+2
    André Shurrle mohol prihrávať pod seba, kde sa ocitol neobsadený Demba Ba. Neučinil tak a jeho strela z uhla letela mimo.
     
    90+1
    K dnešnému zápasu sa budú nadstavovať ešte štyri minúty. Posledná polhodina sa však viac-menej iba dohráva.
     
    90
    Moussa Sissoko predviedol tematický zákrok tohto ročného obdobia, keď ako snežný pluh nabral ľahkonohého Salaha. Howard Webb musel opäť tasiť žltú kartu.
     
    89
    Sammy Ameobi sa však na druhej strane rozohral k slušnému výkonu a takto si ho pamätáme z jeho prvých sezón v A-mužstve United.
     
    88
    Salah si svoj debut zatiaľ príliš neužíva a pôsobí hodne nervóznym dojmom. V pohode sa už mohol postarať o svoj prvý zásah.
     
    87
    Famózne momenty na oboch stranách, ale skóre sa zatiaľ nemení. Po Oscarovej uličke mohol zoči-voči Krulovi zvýšiť domáce vedenie Salah, ale egyptský náhradník sa svojej príležitosti zľakol a nastrelil len brankára hostí. V zápätí tu bol rýchly brejk hostí a po Ameobiho prihrávke zakončoval z desiatich metrov čerstvý Marveaux. Jeho pokus však letel iba mimo ľavej žrde.
     
    86
    V prvej akcii sa nám predviedlo striedajúce duo, keď po Schurrleho vysunutí zakončoval Salah. Jeho krížna strela však letela mimo.
     
    85
    Striedajú i domáci, keď si obrovský aplauz vyslúžil Man of the match dnešného zápasu. Namiesto Hazarda prichádza André Schürrle.
     
    84
    Hostia naposledy striedajú, keď ihrisko opustí defenzívny pracovník Vurnon Anita. Na jeho miesto príde francúzsky krídelník Sylvain Marveaux.
     
    83
    Modrí si naďalej prihrávajú na vlastnej polke. Niet sa kam hnať a plytvať energiou. Veď pomaly nám už začína i Liga majstrov.
     
    82
    Príležitosť zaujať však ešte určite dostane a to nielen v dnešnom zápase. Chelsea momentálne kombinuje na vlastnej polovici.
     
    81
    Salah je pri svojich prvých kontaktoch s loptou trochu nervózny. Premier League je predsa len iný level, než futbal vo Švajčiarsku.
     
    80
    Po ňom sa Blues nepresadili, keď vo vzdušnom priestore dominoval srdciar hostí Steven Taylor. Krul bez práce.
     
    79
    Salah bol okamžite v hre, keď sa snažil o center z pravej strany. Dummett si však svoj post zastal a kopať sa bude rohový kop.
     
    78
    Prichádza čas na debutantský večierok pre Mohameda Salaha, ktorý prišiel v zime z Bazileju. Miesto mu prenechal Willian.
     
    77
    Sammy Ameobi sa nám po prvýkrát predviedol i niečim futbalovým a vôbec to nebola márna snaha. Po peknej narážačke s de Jongom pálil z desiatich metrov, ale jeho projektil pod brvno nezapadol. Straky však ukázali potenciál.

    Erik Farkaš

    Góly: 28. Hazard, 34. Hazard, 63. Hazard (pen.)

    Karty:   49. Ameobi (NEW), 60. Yanga-Mbiwa (NEW), 90. Sissoko (NEW)


    Chelsea FC: Čech – Ivanovič, Cahill, Luiz, Azpilicueta – Matič, Lampard (C) – Willian, Oscar, Hazard – Eto´o
    Náhradníci: Schwarzer – A. Cole, Ramires, Mikel, Schurrle, Salah, Ba

    Newcastle United: Krul – Debuchy, Williamson, S. Taylor, Dummett – Anita, Santon – Ben Arfa, M. Sissoko (C), Sa. Ameobi – L. de Jong
    Náhradníci: Elliot – Gosling, Haidara, Yanga-Mbiwa, Sh. Ameobi, Marveaux, A. Amstrong

    Rozhodca: Howard Webb – D. Cann, S. Massey – A. Taylor