Chabarovsk – Ufa 0:1 (kon.) | Vladivostok – Nižnekamsk 0:1 (kon.) | Novokuzneck – Metallurg Magnitogorsk 3:4 (kon.)
Novosibirsk – Čeljabinsk 3:2 (po pr.) | S.Moskva – Jaroslavľ 1:3 (kon.) | Dinamo Minsk – Čerepovec 2:1 (2:1 po s.n.)
Záhreb – A. Mytišči 4:2 (kon.) | Doneck – Petrohrad 4:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
HC Dinamo Minsk
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Severstaľ Čerepovec
Štvrtok 23.01.2014, 17:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Domáci sa napokon tešia z víťazstva. V nájazdoch sa presadil Richard Lintner aj Alexej Kaľjužnij, zatiaľ čo na hosťujúcej strane len Černov. Ďakujeme vám za pozornosť pri tomto online, zajtra prajeme úspešné ukončenie pracovného týždňa. (19:25:58)
     
    Koniec zápasu.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Dinamo Minsk.
    Gól strelil KAĽJUŽNIJ.
     
    Milčakov dvíha ruky nad hlavu, tribúny jasajú. Domáci vyhrali !
     
    Po vzore Černova to vyriešil aj Kaljužnij a bol úspešný.
     
    Černov to vyriešil jednoducho, hovorí sa, že v jednoduchosti je krása a teraz sa to potvrdilo – 1:1 !
     
    Dámy a páni ! To, čo si dovolil teraz Rišo Lintner bolo úžasné. Ako praváčik si to natiahol na backhand a nedal Štěpánkovi šancu !
     
    Začali hostia, strela Vidella skončila na vyrážačke Milčakova.
     
    V nadstavenom čase mal nepochybne najväčšiu šancu na rozhodnutie Materuchin, ktorý v samostatnom nájazde nepochodil. Ako sa bude dariť domácim i hosťom v tejto hernej činnosti, sa dozvieme už o pár minút. Okamžite potom, čo bude upravená ľadová plocha.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    63:38
    Sám postihnutý v mikro súboji so Štěpánkom neuspel. Snažil sa mu to hodiť pomedzi betóny, no český brankár výborne podržal svojich !
     
    63:38
    Obrovská šanca domácich na rozhodnutie zápasu ! Materuchin sa dostal do samostatného nájazdu, za chrbtom nechal všetkých protihráčov, no v rozhodujúcej chvíli bol faulovaný a nič iné, ako trestné strieľanie z toho nemohlo byť !
     
    63:00
    Oba tímy hrajú predovšetkým v strednom pásme.
     
    61:25
    Hostia sa prezentujú veľmi vlažnou a rozvážnou rozohrávkou svojej ofenzívnej akcie. Domáci pôsobia oveľa aktívnejším dojmom, snažia sa o vysoké napádanie.
     
    60:30
    Domáci začali v extra pridanom čase tam, kde na konci tretej tretiny prestali, a teda v útočnom pásme, kde motajú obrancom Čerepovca hlavy.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Po riadnej hracej dobe skončil zápas futbbalovým výsledkom 1:1. Domácim sa zásluhou presilovkového zásahu Stasa podarilo vyrovnať. V závere vyprodukovali obrovský tlak, no zápas už na svoju stranu v riadnom hracom čase nestrhli. O všetkom rozhodne predlženie, v prípade potreby samostatné nájazdy.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:45
    Hostia vyhodili puk do stredného pásma. Dovolím si s určitosťou konštatovať, že sa dočkáme predĺženia.
     
    58:45
    Tak to bol obrovský kolotoč, ktorý dokázali domáci roztočiť počas poslednej minúty v útočnom pásme. Puk niekoľkokrát nebezpečne poskakoval v bránkovisku, Štěpánek dokázal komplikovanú situáciu ustáť a domácim nedovolil rozhodnúť !
     
    57:45
    Po trošku komplikovanejšom prechode do útočného pásma sa dostal v centrálnej pozícii do veľmi dobrej šance Andrej Stas. Jeho strela letela presne na Štěpánka, ktorý si s ňou bez clonenia dokázal bez problémov poradiť.
     
    56:00
    S pribúdajúcim časom sa zdá byť čoraz reálnejšia možnosť hry nad rámec riadnej hracej doby.
     
    55:00
    Krásny hit na modrej čiare v podaní domácich obrancov. Tí nepustili hosťujúcich útočníkov do útočného pásma.
     
    54:00
    Domáci síce v útočnom pásme veľa zaujímavého nevyprodukovali, no puk získali späť na svoju stranu veľmi rýchlo.
     
    52:55
    Irglovo nahodenie od mantinelu Milčakov bez najmenších problémov skrotil.
     
    51:55
    Čerepovec sa pokúšal o rýchly brejk, z ktorého nič zaujímave byť nemohlo. Pískal sa totiž ofsajd.
     
    50:55
    Domáci sa snažia hrať na víťazstvo, pôsobia aktívnejším dojmom, no cez zamurovanú modrú čiaru Čerepovca to majú veľmi ťažké.
     
    49:15
    Podobne, ako počas prvej hry štyroch na štyroch, ani v tej druhej sme pred brankármi nevideli žiadne vážnejšie a vzrušujúce momenty.
     
    48:07
    V hre štyroch na štyroch sledujeme z oboch strán veľmi opatrnú hru. Oba tímy nechcú urobiť chybičku, ktorá by mohla byť za aktuálneho stavu rozhodujúca.
     
    47:15
    Obaja kohúti Berdnikov aj Kaznadej si svoje horúce hlavy schladia na lavici hanby.
     
    47:15
    Ako Dinamu, tak aj Čerepovcu, sa zapáčilo v hernej situácii štyroch na štyroch. Po chvíli, čo sa hralo v rovnovážnom stave, tu máme opäť vzájomné vylúčenie.
     
    46:59
    Obaja vinníci sú už späť na ľadovej ploche, hráme v rovnovážnom stave.
     
    46:30
    Hostia nahodili puk do Milčakovej lapačky, čím aspoň vybojovali vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    45:59
    Herná situácia štyroch proti štyrom zatiaľ nikomu výraznejšie nevyhovuje.
     
    44:59
    Máme tu vzájomné vylúčenie. Za hostí odišiel na trestnú lavicu Nikoncev, za domácich Usenko, ktorý si nútene oddýchne za vyhodenie puku k divákom.
     
    44:03
    Buly pred Štěpánkom po zakázanom uvoľnení Čerepovca.
     
    42:27
    Dinamo Minsk dal gól!
    Domáci dokázali využiť svoju početnú prevahu a vyrovnali tak stav zápasu ! O vyrovnávajúci zásah sa postarala najproduktívnejšia dvojica domácich hráčov. Kaľjužnij adresoval spoza brány puk pred Štěpánka ANDREJOVI STASOVI, ktorý prestrelil českého strážcu hosťujúcej svätyne. Asistencia : Alexej Kaľjužnij.
     
    41:45
    Zacharov však bol pri šanci hákovaní Kalašnikovom. Ten si sadá na lavicu hanby.
     
    41:30
    Po strele od modrej sa puk odrazil od zadného mantinelu ku Kirjuščenkovovi, ktorý ho nepretlačil za Štěpánka, neujala sa ani Zacharovova dorážka z druhej vlny ! obrovské šance domácich na vyrovnanie.
     
    40:30
    Materuchin sa naťahoval, čo bol dlhý, no na prihrávku nedosiahol. Puk ani netečoval, takže je z toho zakázané uvoľnenie a vhadzovanie v domácom obrannom pásme.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme sa ani jedného presného zásahu nedočkali, a to aj napriek tomu, že si oba tímy vypracovali niekoľko dobrých príležitostí. Brankári však svoje celky podržali. Tretia tretina je za súčasného stavu stále otvorená. Podarí sa domácim vyrovnať ?
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:58
    Po tvrdej strele od modrej mohli tesne tesnúčko pred koncom druhej tretiny moje prechádzajúce tvrdenie dementovať Stas a Irgl. Ani jeden z nich puk nepretlačil za Štěpánka.
     
    39:30
    Do konca prostrednej časti tridsať sekúnd. Vyzerá to tak, že druhá tretina bude mať prívlastok – bez gólová.
     
    38:20
    Materuchin ostal zabudnutý na modrej čiare, čo si všimol jeho spoluhráč, ktorý ho vysunul do nájazdu z pravej strany. Domáci útočník to skúsil rýchlym švihom, Štěpánek vyrazil.
     
    37:30
    Pred dobiedzajúcim Kitarovom Štěpánek puk radšej schoval do lapačky a prerušil hru.
     
    36:30
    Po rozohrávke hostí spoza ich brány preletel puk cez všetky čiary. Zakázané uvoľnenie z toho nebolo, puk bol tečovaný, pokračujeme v hre.
     
    35:15
    Černov mohol strieľať cez obrancu švihom, no zvolil backhandovú prihrávku, ktorú domáca obrana dešifrovala a včas do hosťujúcej kombinácie zasiahla.
     
    34:15
    Po tvrdom zákroku jedného z domácich hráčov ostal Laakso ležať na ľadovej plochy. Za pomoci spoluhráčov sa pozviechal a okamžite odchádza do šatne.
     
    33:10
    V tomto zápase sme boli svedkami už šiestich presilových hier, no ani v jednej sme sa nedočkali presného zásahu.
     
    32:25
    V záverečných sekundách presilovky sa puk odrazil k Linusovi Videllovi, ktorýému puk priamo stál, mohol to rovno napáliť na Milčakova, ktorý skrotil ťažkú strelu na hrudi.
     
    31:36
    Hostia neudržali útočné pásmo, v tom strednom puk získal Kaľjužnij, ktorý vletel pred brankára Štěpánka ako víchor. S jeho backhandovým zakončením nemal český brankár problémy, puk okamžite vytriasol z lapačky a zakladá ofenzívnu akciu Čerepovcu.
     
    30:36
    Alexej Jefimenko oslabil svoj tím, ktorý tak dáva Čerepovcu možnosť presilovej hry. Domáci útočník sa previnil podrazením.
     
    30:00
    Po horšej rozohrávke Kaljužnijho sa do brejku dostal Kuvajev, ktorý sa rozhodol v súboji jeden na jeden strieľať cez Richarda Lintnera. Jeho jedovatý pokus Milčakov vyrazil na ochrannú sieť.
     
    29:00
    Oba tímy posielajú na ľadovú plochu čerstvých hráčov. Pri puku v strednom pásme hostia.
     
    28:00
    Nikontsev sa dostal do veľmi výhodnej streleckej pozície, ktorú však nedokázal využiť podľa svojich predstáv. Milčakova nedonútil ani k zákroku.
     
    27:30
    Späť však k hokejovým veciam. Domáci brankár Milčakov sa po dlhšej dobe dostal do kontaktu s pukom, ktorý radšej prikryl a prerušil tak hru. Pokračovať budeme vhadzovaním po jeho ľavici.
     
    27:00
    V Minsku myslia aj na pánov. Počas reklamnej prestávky totiž chodia upravovať ľad sympatické slečny.
     
    26:30
    Tomáš Surový si teraz výborne splnil aj defenzívne povinnosti, v obrannom pásme dokázal za svojim brankárom vybojovať puk. Presne pre tieto schopnosti si Surový vyslúžil aj olympíjsku miestenku.
     
    25:20
    Kaznadej si od modrej čiary nakorčuľoval na ľavý kruh, odkiaľ sa pokúsil zakončiť švihom. Jeho strelecký pokus bol zrazený do rohu klziska.
     
    24:30
    Berdnikov dostal dobre namazané na modrú čiaru, Milčakov mohol ostať pokojný, zasahovať nemusel.
     
    23:34
    Hráme v rovnovážnom stave, aj po skončení presilovky pokračujú domáci v útočnej aktivite.
     
    22:34
    Prvú presilovú hru strávila prvá formácia Minsku v útočnom pásme, kde po dlhej výmene puku vystrelil tvrdo od modrej po priťuknutí Krajíčka Goroško, ktorého pokus vyrazil Štěpánek pred seba, kde dobre zapracovala domáca obrana a odpálila puk do bezpečia.
     
    21:34
    Nikolaj Stasenko dostal menší dvoj minútový trest. Jedná sa vôbec o prvé vylúčenie na strane Severstalu Čerepovec.
     
    21:00
    Veľmi dobré striedanie prvého útoku domácich. Aktívny v útočnom pásme bol Materuchin, ktorý sa snažil zakončiť po obtočení okolo brány, a Kaľjužnij, ktorý však puk na modrej neudržal, píska sa ofsajd.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Po prvej tretine tohto stretnutia vedie favorizovaný Čerepovec najtesnejším možným rozdielom. Ten mal k dispozícii v úvodnej časti hry tri početné výhody, ktoré nevyužil a do vedenia sa dostal v hre piatich proti piatim zásluhou Monsa. Ako sa bude dariť obom celkom v druhej časti sa dozviete v našom prenose, ktorý bude po prestávke opäť pokračovať.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    Šinkevič s pukom za bránou už len počká na klaksón, ktorý ohlási koniec úvodnej dvadsať minútovky.
     
    19:00
    Začala sa nám posledná minúta úvodnej tretiny, Stas späť na ľadovej ploche.
     
    18:31
    Jeden z domácich hľadal peknou prihrávkou, ktorá mala oči, na modrej Tomáša Surového. Ten mohol postupovať sám na bránu, no nevyšlo mu spracovanie puku.
     
    17:31
    Aj v početnej nevýhode sa podarilo domácim zahroziť. Postarali sa o to dvaja slovenskí hokejisti v službách Minsku. Tomáš Surový zaviezol puk do útočného pásma, na ľavom kruhu našiel Richarda Lintnera, ktorý neváhal podporiť ofenzívu. Chcel to páliť priamo z prvej, čo mu zmarili hostia a nakoniec z toho bol len tečovaný puk mimo, o ktorý ešte bojoval Surový, no neúspešne.
     
    16:59
    Opäť sa vylučuje na domácej strane. Po druhý raz v zápase si odpyká menší trest Andrej Stas, tentoraz za hru s vysokou hokejkou.
     
    16:10
    Severstal Čerepovec dal gól!
    Hostia sa o malý moment na to tešia z vedúceho zásahu v tomto stretnutí ! Pred bránou aktívne bojovala dvojica Videll a Mons. Druhý menovaný dokázal pretlačiť puk na JEVGENYHO MONSA, ktorý z bezprostrednej vzdialenosti, v páde, usmernil puk za Milčakova. Asistencia : Linus Videll.
     
    15:48
    Jevgeny Mons dokázal zaviezť puk do útočného pásma, ustál aj viaceré osobné súboje pri mantineli, za čo bol odmenený streleckou príležitosťou. Z ideálneho priestoru medzikružia Milčakova nedokázal prekonať.
     
    14:48
    V momente, kedy už naskočil Stas na ľadovú plochu, musel MIlčakov vyraziť do rohu strelu od modrej čiary, s čím nemal výraznejšie problémy.
     
    14:00
    Puk je opäť v strednom pásme na hosťujúcich hokejkách. Tím sa už pomaly kráti čas.
     
    13:13
    Po zhruba pol minútovom pobyte v útočnom pásme sa puk dostal do stredného pásma. Domácim dal možnosť vyhodiť ho svojou nepresnosťou Kiselevič.
     
    12:47
    Na tresnú lavicu zamieril za hákovanie útočník Andrej Stas.
     
    12:40
    Kurajev v útočnom pásme zabojoval, aj napriek tomu, že bol na kolenách nestratil puk z pod svojej kontroly, navyše bol faulovaný a získal pre svoj celok presilovú hru.
     
    11:22
    Videl prebral puk v strednom pásme, sebavedomo si to s ním namieril až do streleckej pozície. Jeho pokus švihom cez obrancu skončil len na korčuli jedného z domácich, ktorí dnes nastúpili v modrých dresoch.
     
    10:30
    Domáci sa pekne vykombinovali v obrannom pásme zo zložitej situácie, ofenzívnu akciu môže rozvíjať zo stredného pásma Usenko.
     
    09:30
    Po hosťujúcej aktivite v útočnom pásme Milčakov radšej prerušil hru. Pokračovať budeme vhadzovaním po jeho pravici.
     
    08:42
    Zacharov sa chcel z rohu preštrikovať až do streleckej pozície, čomu zabránil jeden z hosťujúcich obrancov.
     
    08:10
    Hráme v rovnovážnom stave, prvá početný výhoda v zápase zmenu stavu nepriniesla.
     
    07:35
    Strela Monsa vypadla Milčakovovi do bránkoviska, dorážať sa snažili Černov i Videll. Ani jeden nebol úspešný, domáci brankár na druhý pokus prikryl puk a prerušil hru.
     
    07:05
    Pri prechode cez útočnú modrú si hostia nedali pozor a vystavili sa do postavenia mimo hru.
     
    06:55
    Hostia musia začínať spoza Štěpánka, domácim sa podarilo vyhodiť puk až k hosťujúcej svätyni.
     
    06:10
    Rozhodcovia napokon Kaznadejov zákrok posúdili ako hákovanie. Nič to však nemení na fakte, že Čerepovec má k dispozícii početnú prevahu.
     
    06:05
    Po strele Berdnikova sa k puku dostal Kazakovcev, ktorý bol jasne podrazený Kaznadejom. Po prvý raz v zápase sa bude vylučovať.
     
    05:20
    Domáci si to v strednom pásme rozmysleli, vrátili sa za svoju bránu, kde v pokoji prestriedajú svojich hráčov.
     
    04:20
    Po zakázanom uvoľnení sa vhadzovalo v útočnom pásme Minsku, po ktorom ostali domáci pri puku, no počas dlhšieho pobytu v blízkosti Štěpánka, nedokázali brankára hostí preveriť.
     
    03:20
    Po naskočení na ľad zobral puk strednom pásme Stoljarov, ktorý sa sním rozbehol rovno do útočného pásma. Pri mantineli ho však stratil a domáci dokázali vyhodiť do strednej tretiny.
     
    02:20
    Milčakov po nahodení od modrej čiary puk radšej prikryl a počkal, kým rozhodca preruší hru.
     
    01:20
    Jefimenko hľadal pred bránou svojho spoluhráča, ku ktorému sa puk nedostal, vrátil sa práve k Jefimenkovi, ktorý následne preveril Štěpánka backhandovou strelou. Český brankár skrotil puk na svojej hrudi.
     
    00:20
    Okamžite po úvodnom buly sa hostia dostali do útočného pásma, po prehratom súboji pri mantineli v podaní Stojlarova o puk prišli.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Dinamo Minsk: Milčakov – Krajíček, Goroško, Lintner, Nogačjov, Šinkevič, Kaznaděj, Usenko – Kaljužnij, Stas, Matěruchin – Irgl, Jefimenko, Surový – Zacharov, Kitarov, Kirjuščenkov – Drozd, Dadanov, Osipov.

    Severstal Čerepovec: Štěpánek – Čáslava, Kiselevič, Andersen, Laakso, Stasenko, Jevsejenkov, Kalašnikov, Popov – Berdnikov, Nikoncev, Stoljarov – Videll, Mons, Černov – Kuvajev, Kazakovcev, Kovyršin – Zemčenko, Monachov, Dědunov.

    Rozhodca: Gusev, Sagiullov – Metalnikov, Sirotkin.
     
    Základná časť Kontinentálnej hokejovej ligy sa nám postupne chýli ku svojmu koncu. Do olympíjskej prestávky čaká tímy už len pár zápasov. My vás pozývame sledovať jeden z nich. V tomto prenose vás budeme informovať o dianí v Bieloruskom Minsku, kde miestne Dinamo privíta Servestal Čerepovec.

    Ako Dinamo, tak aj Servestal patria do Západnej konferencie.

    Pre domácich je aktuálna sezóna už dosť dlhú dobu bez náboja. Možnosť bojovať o posupovú osmičku stratilo Dinamo už dávnejšie, a tak je to v jeho podaní prakticky len o tom, aby ročník dohrali so cťou. Po 46 odohratých zápasoch sa celok z hlavného mesta Bieloruska nachádza na samom dne tabuľky Západnej konferencie. V celkovom zúčtovaní je so 44 bodmi na konte tretím najhorším tímom súťaže. Príčinu zlého umiestnenia Dinama je potrebné hľadať najmä v ofenzíve. Nič viac k ofenzívnym problémom Minsku netreba spomenúť. To, že je ich útok najhorším celej KHL, hovorí za všetko. Ani s defenzívnou hrou to nevyzerá ružovo. Na Západe je na tom horšie už len Bratislavský Slovan.

    V prípade Servestalu Čerepovec, sa dá hovoriť ešte o šanci prebojovať sa do play-off. Pri rovnakom počte odohraných zápasov a 69 bodoch na konte je strata Sevestalu na Lokomotiv Jroslavľ, ktorý drží posledné postupové miesto, desať bodová. Hostia tak majú vo zvyšnom priebehu základnej časti stále, o čo bojovať. Vo svojich zápasoch potrebujú získať veľké množstvo bodov, a zároveň musia dúfať, že Jaroslavľ, ale aj Atlant Mytyšči, ktoré sú v tabuľke pred ním, budú strácať.

    Najproduktívnejšou dvojicou Minsku sú BIelorusi – Kaľjužny a Stas. Prvý menovaný má na konte 22 bodov, jeho reprezentačný kolega o bod menej. V internej tabuľke produktivity sa za touto dvojicou nachádza československé duo – Surový a Irgl.

    Servestal sa v ofenzíve spolieha hlavne na Berdnikova, ktorého bodové konto je totožné s tým, aké má najproduktívnejší hráč domácich.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 43. Andrej Stas (Alexej Kaľjužnij), rozh. náj. Kaľjužnij – 17. Jevgeny Mons (Linus Videll)


    HC Dinamo Minsk: Milčakov – Krajíček, Goroško, Lintner, Nogačjov, Šinkevič, Kaznaděj, Usenko – Kaljužnij, Stas, Matěruchin – Irgl, Jefimenko, Surový – Zacharov, Kitarov, Kirjuščenkov – Drozd, Dadanov, Osipov.
    Severstaľ Čerepovec: Štěpánek – Čáslava, Kiselevič, Andersen, Laakso, Stasenko, Jevsejenkov, Kalašnikov, Popov – Berdnikov, Nikoncev, Stoljarov – Videll, Mons, Černov – Kuvajev, Kazakovcev, Kovyršin – Zemčenko, Monachov, Dědunov.

    Rozhodca: Gusev, Sagiullov – Metalnikov, Sirotkin