Washington – Philadelphia 5:4 (2:1 po s.n.) | Detroit – Tampa Bay 0:3 (kon.) | Montreal – Florida 1:2 (kon.)
NY Rangers – Calgary 4:3 (4:3 po s.n.) | Chicago – LA Kings 3:1 (kon.) | Anaheim – Edmonton 3:2 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
3:1 (3:0, 0:0, 0:1)
Los Angeles Kings
cz Pondelok 16.12.2013, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Partner:
     
    59:10
    Scrivens na střídačce, Kings se šesti bruslaři!
     
    58:24
    Vojnova vůbec neposedl puk, čehož využil Smith a namířil si to ke Scrivensovi, kterého ale ničím nedokázal pekvapit!
     
    57:03
    Toews opět ujel při vlastním oslabení, přechytračil obránce a pak vystřelil na zadní tyč, kam se Scrivens opět skvěle natáhl!
     
    56:25
    Poté ještě na brankovišti došlo k potyčce, po níž rozhodčí Francois St. Laurent oznámil dvouminutový trest pro Andrewa Shawa za nesportovní chování.
     
    56:06
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Greene předal na modré puk ALECU MARTINEZOVI, jenž čistým průstřelem k levé tyči připravil Raantu o čisté konto. Asistence: Matt Greene, Jordan Nolan.
     
    54:25
    Scrivens se sice ocitl na lopatkách, avšak dokázal se roztáhnout tak, že Saad a žádný z jeho spoluhráčů puk do branky nedoklepli!
     
    52:51
    Hossa se v mezikruží dostal zcela sám k puku a pokusil se jej bekhendem zamést za Scrivense, ten ovšem včas vykopl svůj pravý beton!
     
    50:44
    Keith tentokrát zachránil Raantu, jenž byl pravděpodobně již překonán a poprvé v utkání by tak inkasoval!
     
    48:50
    Marcus Kruger ztratil u hrazení stabilitu a nakonec je vyloučen na dvě minuty za podražení Browna.
     
    44:23
    Toews výborně vypíchl soupeři kotouč a v útočném pásmu jej předložil Sharpovi, jemuž potom nezbývalo nic jiného než střela, kterou ale poslal přesně do Scrivense!
     
    37:40
    Na druhé straně podle všeho za Scrivensem zazvonila jeho pravá tyč!
     
    37:31
    Kings mohli také skórovat v oslabení! Kopitar se projel před branku, Raanta předvedl skvělý zákrok a vyrazil puk, jenomže opět jen ke Slovincovi, který ještě jednou zakončoval, avšak Raanta natáhl svůj pravý beton a i podruhé zvítězil.
     
    37:14
    Alec Martinez opět vyhodil puk ze hry, tentokrát to ovšem bude bez úsměvů a s dvouminutovým trestem – zdržování hry.
     
    35:58
    Scrivens přežil minutu hrůzy! Leddyho nahození od modré se od bruslí obránců LA odrazilo tak nešťastně, že Kane byl opět sám před soupeřovým brankářem a opět příliš blízko. Scrivens potřetí za sebou v krátkém časovém rozmezí podržel Kings.
     
    35:18
    Brankář hostí teď vůbec Hossovu střelu nemohl vidět a o to je jeho zákrok levým betonem cennější!
     
    34:55
    V zakončení se prostřídal snad celý první domácí útok, hlavně Hossova dorážka před brankou volala po brance, avšak Scrivens byl na místě!
     
    32:01
    Leddy se mezi kruhy dostal ke střele, kterou Scrivens vyrazil před sebe a měl co dělat, aby neinkasoval i z následné Kanovy dorážky! Kane byl ale příliš blízko, aby mohl dělat něco jiného, než jen klepnout do puku.
     
    23:55
    Teď ale vážně, toto byl skvělý hokejový moment! Kane prokázal skvělou techniku, přečíslení vzal na sebe, přejel osu hřiště a pak zamířil k levé tyči, kam dokázal přemisťující se Scrivens nádherně natáhnout lapačku. Tomu nebylo co vytknout.
     
    19:31
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks stačilo na využití přesilové hry třináct vteřin. Keith předal puk od modré k mantinelu Toewsovi a ten přes celou útočnou třetinu našel PATRICKA SHARPA, proti jehož střele neměl Scrivens příliš šancí. Asistence: Jonathan Toews, Duncan Keith.
     
    19:18
    Chicago si ještě na závěr první třetiny a dost možná i na začátku třetiny druhé zahraje přesilovou hru, neboť na trestnou lavici za krosček usedl k výkonu dvouminutového trestu Jarret Stoll.
     
    14:01
    Puk se odrazil v kruhu na vhazování tak nešťastně, že jej nikdo z hráčů hostí nezachytil a pálit z otočky díky tomu mohl Sharp, jenž těsně minul Scrivensovu branku!
     
    09:59
    Chicago právě vstřelilo branku!
    KRIS VERSTEEG si spravuje chuť po nepovedeném boji na brankovišti ze začátku utkání. Tentokrát ujel do přečíslení dvou na jednoho s Handzušem, zvolil ale indiviudální řešení a krásnou střelou nad levé Scrivensovo rameno podruhé rozradostnil fanoušky Blackhawks. Asistence: Patrick Kane, Brent Seabrook.
     
    06:40
    Teď po chybě Kings vyrazil dopředu Saad, místo přečíslení tří na jednoho vzal všechno na sebe a bekhendem těsně minul Scrivensovu branku!
     
    05:45
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jenomže to bylo od Kings v přesilové hře vše a Blackhawks se nakonec prosazují ve vlastním oslabení. Toews za brankou obral o puk Muzzina, poslal jej mezi kruhy MARIÁNU HOSSOVI a ten si věděl rady. Asistence: Jonathan Toews, Niklas Hjalmarsson.
     
    05:17
    Raanta se roztáhl na brankové čáře a v leže úspěšně čelil dorážkám Kings po Muzzinově nahození!
     
    05:09
    Kopitar si to sebevědomě namířil do útočného pásma, jenomže stopku mu vystavil Johnny Oduya, který za to také bude pykat. Dvě minuty za podražení pro domácího zadáka.
     
    01:40
    Leddy dostal puk před branku, kde dvakrát neúspěšně pálil Versteeg! To byla poměrně dobrá pozice pro domácího útočníka.
     
    01:09
    Kings si ale hned na začátku komplikují situaci. Kyle Clifford je vyloučen na dvě minuty za podražení.

    Daniel Polách

    Góly a asistencie: 6. Hossa (Toews, Hjalmarsson), 10. Versteeg (Kane, Seabrook), 20. Sharp (Toews, Keith) – 57. Martinez (Greene, Nolan)


    Chicago Blackhawks: Raanta (Simpson) – Seabrook, Keith, Oduya, Hjalmarsson, Rozsíval, Leddy – Hossa, Toews, Sharp – Kane, Handzuš, Versteeg – Brookbank, Shaw, Saad – Smith, Kruger, Bollig
    Los Angeles Kings: Scrivens (Jones) – Doughty, Muzzin, Vojnov, Regehr, Greene, Martinez – Carter, Kopitar, King – Williams, Stoll, Brown – Toffoli, Richards, Clifford – Nolan, Lewis, Carcillo

    Rozhodca: St. Laurent, O'Rourke – Driscoll, Mach

    Diváci: 21 426