Minnesota – San Jose 3:1 (kon.) | NY Rangers – Washington 1:4 (kon.) | Chicago – Florida 6:2 (kon.)
Toronto – Boston 2:5 (kon.) | Vancouver – Colorado 3:1 (kon.)
koniec
Minnesota Wild
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
San Jose Sharks
cz Pondelok 09.12.2013, 00:05 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Partner:
     
    59:53
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Sedm vteřin před koncem je dnešní zápas rozhodnut, další risk při hře bez gólmana se už hostům nevyplatil. ZACH PARISE se ujal vlevo na útočné modré po pasu Brodziaka puku a trefuje přesně opuštěnou klec San Jose. Asistence: Kyle Brodziak.
     
    58:19
    San Jose právě vstřelilo branku!
    San Jose nakonec střílí gól. Od modré vystřelil Irvwin, jeho pokus sice Harding stačil vyrazit pravým betonem, ale před brankou se k puku dostal PATRICK MARLEAU, který už měl jednoduchou práci se zasunutím kotouče k pravé tyči. Asistence: Matt Irwin, Logan Couture.
     
    56:27
    V ní se nejlépe zorientoval Tyler Kennedy, který zblízka nepřekonal ležícího Joshe Hardinga – respektive překonal jej, ale na brankové čáře zastoupila gólmana Minnesoty brusle Dany Heatleyho.
     
    56:15
    Už to vypadalo, že ani další nahození hostů nebude úspěšné, ale nakonec vznikla před brankou Hardinga obrovská trma vrma!
     
    46:15
    Logan Couture už si při střelbě vedl úspěšněji a zamířil mezi tři tyče, jenže nemohl dát střele lepší razanci, neboť byl faulován Nino Niederreiterem (MNS), který dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Na vyloučení: 4-2.
     
    44:40
    Minnesota je v tlaku a ostřelune Niemiho ze všech pozic.
     
    39:30
    Nino Niederreiter převzal ve středním pásmu puk a po pravé straně se dostal až k Niemimu. Sice zakončil, ale ne příliš přesně, protože byl faulován a na konci druhé třetiny bude mít Minnesota přesilovou hru. Brad Stuart (SJS) se provinil držením. Na vyloučení: 3-2.
     
    38:02
    To už je neskutečné, jak dnes Josh Harding chytá. Ten snad zamkl svoji klec na sto západů.Po akci Marleaua a jeho střele zblízka ležel u levé tyče hodně mimo branku. Kotouč se dostal na modrou k Loganovi Couturemu – pokud se tedy nemýlím – který vystřelil na opuštěnou klec. Jenže Harding se zázračně zvedl, vrhnul se po puku rybičkou a kotouč chytá!
     
    34:12
    San Jose bylo od začátku vzahování nastěhováno před Hardingem, jenže Irvin od modré ani Burns dorážkou nepřekonali domácího gólmana, který už lapil třicet střeleckých pokusů Žraloků. Následně se domácí osvobozují.
     
    33:33
    Jenže po šesti vteřinách od vyhraného buly hostů je vyloučen Clayton Stoner (MNS), který dostává dvě minuty za vysokou hůl, zahranou u mantinelu na Logana Coutureho. Ten je ještě prohlížen lékaři, zda je v pořádku a zda jeho krk neutrpěl nějaká zranění. Na vyloučení: 3-1.
     
    32:20
    Torrey Mitchell vypálil z pravého kruhu pořádnou dělovku, kterou ale brilantně vyrazil Niemi.
     
    29:30
    Aktivita Minnesoty se projevuje přesilovou hrou. Domácí si dnes poprvé zahrají početní převahu, když je vyloučen Brad Stuart (SJS) za napadení. Na vyloučení: 2-1.
     
    28:11
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Spurgeon zavezl puk zprava do útočného pásma, poté ho nezjištně nechal za sebou pro spoluhráče, kterým nebyl nikdo jiný než jeho zkušený finský kolega z útoku MIKO KOIVU. Ten si vybruslil mezi kruhy a střelou zápěstím nedává svému dnes finskému protihráči – gólmanu Niemimu – žádnou šanci. Asistence: Jared Spurgeon, Dany Heatley.
     
    26:58
    Výborný Harding teď drží prozatimní vítězství Minnesoty nad vodou. Joe Pavelski se dostal na pravém kruhu ke střele, na kterou se připravil a měl na ní dostatek času. Jenže Joshe Hardinga, který si vyjel lehce z branky, nepřekonal!
     
    23:55
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Zapomněl jsem dodat, že domácí již hráli zhruba půlminuty v plném počtu, když se ke střele od modré dostal Scandella. Jeho pokus Niemi jen vyrazil doprava před sebe, čemuž pomohl i výborně clonící Pominville. Odražený puk sebral ZACH PARISE a bekhendem otevírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Jason Pominville, Marco Scandella.
     
    21:12
    Hned na začátku druhé třetiny se bude Minnesota bránit. Marleau se proháčkoval obranou domácích mezi kruhy, kde ho zahákoval Charlie Coyle (MNS). Jedná se tak o druhé vyloučení tohoto hráče v dnešním zápase. Nikdo jiný ještě na trestné lavici nebyl. Na vyloučení: 2-0.
     
    19:50
    Logan Couture vystřelil z pravého kruhu a Harding vyrazil puk jen před sebe, kde se k dorážce dostal Pavelski, který byl ale příliš tísněn beky domácích a nezakončil tak přesně.
     
    12:52
    Logan Couture z dobré pozice z mezikruží přestřeluje.
     
    12:09
    V přečíslení Minnesoty dva na jednoho naznačil Heatley přihrávku, ale nakonec se z pravé strany rozhodl z pravého kruhu ke střele, kterou likviduje Niemi.
     
    08:37
    Střelu Boyleho z mezikruží ale výborně likviduje Harding a Minnesota se následně osvobozuje.
     
    06:58
    Niederreiter z dorážky nepřekonal Niemiho a následně vznikla obrovská mela před finským gólmanem, ve které se provinil Charlie Coyle (MNS) držením. Hosté budou hrát přesilovku.
     
    06:50
    Zach Parise se dostal u levé tyče Niemiho k odraženému puku a z ostrého úhlu zkoušel bekhendem vystřelit. Fin si ale puk pohlídal.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 24. Parise (Pominville, Scandella), 29. Koivu (Spurgeon, Heatley), 60. Parise (Brodziak) – 59. Marleau (Irwin, Couture)


    Minnesota Wild: Harding (Backstrom) – Suter, Brodin, Spurgeon, Scandella, Stoner, Ballard – Parise, Koivu, Pominville – Niederreiter, Coyle, Heatley – Mitchell, Brodziak, Cooke – Haula, Konopka, Fontaine. Trenér: Mike Yeo.
    San Jose Sharks: Niemi (Stalock) – Braun, Vlasic, Stuart, Boyle, Demers, Hannan – Hertl, Thornton, Burns – Marleau, Couture, Pavelski – Hamilton, Sheppard, Kennedy – Nieto, Desjardins, Wingels. Trenér: Todd McLellan.

    Rozhodca: Chris Rooney, Kelly Sutherland – Brad Lazarowich, Jay Sharrers

    Diváci: 18 411