Dunajská Streda – Nitra 1:0 (kon.) | Trnava – B. Bystrica 2:1 (kon.) | Trenčín – Ružomberok 0:1 (kon.)
Myjava – Košice 1:0 (kon.)
koniec
Spartak Myjava
1:0 (0:0)
MFK Košice
Sobota 31.08.2013, 20:00Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Červenú kartu dostáva Peter Bašista (MFK Košice).
     
    90+2
    Obrovská frustrácia na strane Košíc, ale zbytočná. Košičania si stretnutie prehrali sami, zlý výkon "korunovali" ešte potýčkou v šestnástke. Po nej putuje Bašista pod sprchy a domáci Černáček vidí žltú kartu.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    89
    V dobrej príležitosti sa ocitol mladý bojovník Duda. Ľavačkou však priestor Solničkovej brány z dobrej pozície prestrelil.
     
    81
    Posledné domáce striedanie. Odchádza Kukoľ, nahradí ho Častulín.
     
    80
    Bašista ďaleko spoza šestnástky nepríjemne pohrozil, Solnička vyrazil iba na rohový kop.
     
    78
    Dvojnásobné striedanie na košickej strane. Hostia musia so stretnutím niečo robiť. Trávnik opúšťajú Korijkov a Pačinda, nahradia ich Coulibaly Diaby a Hovančík.
     
    76
    2276 divákov priamo na štadióne sleduje krásnu myjavskú hru vo vlastnom oslabení.
     
    75
    Myjava dala gól!

    Neuveriteľné! Viazanko veľmi lacne stratil loptu na vlastnej útočnej polovici a dal priestor na protiútok domácim futbalistom. Pekárova strela ešte opečiatkovala pravú žrď Tofiloskiho brány, ale PETER KURAČKA už strelou do prázdnej brány zaváhať nemohol.
     
    72
    Lukšík centroval z ľavej strany, bezprostredne po tom sa ale k strele nik z jeho spoluhráčov nedostal. Až neskôr spoza šestnástky vypálil Šulek a Tofiloskimu narobil poriadne vrásky na čele. Košický gólman vyráža na rohový kop.
     
    70
    Striedanie na domácej strane. Odchádza Daniel, nahradí ho Kuračka.
     
    68
    Domáci získali výhodu štandardky z veľmi nebezpečnej vzdialenosti. Z približne 19 metrov priamo od stredu brány Kukoľ vysoko prestrelil priestor troch žrdí. Toto môže Myjavu ešte poriadne mrzieť.
     
    66
    Košičania pokračujú v tlaku. Viazanko pálil z hranice šestnástky, ale Solnička sa strelou po zemi do protipohybu oklamať nenechal.
     
    65
    Korijkov z pravej strany elegantne okabátil obrancu a dostal sa až k zakončeniu. Solnička mal čo robiť, aby loptu vyrazil.
     
    64
    Myjava bez dvoch hráčov (Kosík ešte stále za postrannou čiarou) veľmi nebezpečne pohrozila! Na center z pravej strany si naskočil Kukoľ, ale hlavičkoval iba tesne nad brvno.
     
    59
    Žltá karta na strane Košíc. Vyslúžil si ju Šinglár.
     
    59
    Nedorozumenie medzi Lukšíkom a Černáčkom mohol potrestať Diaby, ale v rýchlosti nedokázal na hranici šestnástky včas zareagovať na loptu a prehodiť si ju na strelu.
     
    55
    Striedanie v domácom tíme. Odchádza Pelegríni, nahradí ho Šulek.
     
    51
    Košičan Ondrej Duda vidí žltú kartu za zdržiavanie hry.
     
    50
    Košičania získali obrovskú výhodu, na trávniku majú o jedného muža viac. Uvidíme, ako sa im podarí tento fakt zúžitkovať.
     
    49
    Domáci Marček vidí druhú žltú kartu a predčasne odchádza pod sprchy!
     
    48
    Sládek ľavačkou zakončoval z vnútra šestnástky, ale proti nemu vybehol Tofiloski a zrazil ju.
     
    45
    Na opačnej strane sa mohlo potvrdiť staré známe nedáš-dostaneš. Diaby posunul na pravú stranu Viazankovi, jeho strelu vychytal Solnička.
     
    45
    Po centri po rohovom kope snáď niekoľko priaznivcov Myjavy aj prestalo dýchať! Lopta sa v šestnástke odrazila a Tofiloski ju vpáde musel vyraziť na žrď snáď priamo na čiare!
     
    40
    Viazanko na útočnej polovici posunul loptu Dudovi, ten z približne 18 metrov ľavačkou tesne minul priestor Solničkovej svätyne.
     
    37
    Prvú žltú kartu si vyslúžil domáci Marček, ktorý "zatiahol ručnú brzdu" pri súboji s prenikajúcim Dudom.
     
    36
    Po Marčekovom centri nenápadne hlavičkoval Erik Daniel a loptu zastavilo až brvno Tofiloskeho brány!
     
    29
    Korijkov z ľavej strany skúšal centrovať, ale to sa mu vôbec nepodarilo a loptu iba po zemi poslal na hranicu šestnástky. Alebo žeby to bol zámer? Na hranici bol pripravený Oumar Diaby, ale našťastie pre Myjavčanov mu strela nesadla a loptu poslal iba do stredu brány do rúk pripraveného Solničku.
     
    26
    Bezprostredne po rohovom kope k ohrozeniu brány neprišloo, no po odraze lopty spoza šestnástky vypálil Viazanko. Solnička sa už hodil do strany, no napokon zbytočne. Lopta bola tesne pred ním zblokovaná.
     
    22
    Po rýchlom brejku Lukšík centroval priamo pred Tofiloskeho, kde nohu do dráhy lopty vsunul Sládek. Presne však nedokázal namieriť, lopta letela iba nad brvno.
     
    17
    Pekár z viac ako 20 metrov ľavačkou opäť otestoval Tofiloskeho! Poriadnu delovku košický gólman vyrazil, no k následnému zakončeniu sa už nik z Mjyavčanov nedostal.
     
    12
    Bezprostredne po rohu k ohrozeniu brány nedošlo, no po niekoľkých odrazoch lopty už áno. Ľavačkou technicky zakončoval Pekár, ale Tofiloski sa včas natiahol a loptu zachytil.
     
    11
    Po rýchlom brejku Myjavčanov letel center do šestnástky, a tam ju presne spracoval Erik Daniel. Okamžite vypálil, ale to čo predviedol Tofiloski, to sa len tak nevidí! Košický gólman loptu neuveriteľným spôsobom vyrazil. Nasledovať bude rohový kop domácich.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.

    Góly: 75. Kuračka

    Karty:   37. Marček (MYJ), 90+2. Černáček (MYJ) – 51. Duda (KOS), 59. Šinglár (KOS)   49. Marček (MYJ)   90+2. Bašista (KOS)


    Spartak Myjava: Solnička – Siva, Lukšík, Černáček (C), Sládek – Daniel (70. Kuračka), Kukoľ (81. Častulín), Marček, Pelegríni (55. Šulek) – Pekár, Kosík
    MFK Košice: Tofiloski – Korijkov (78. Hovančík), Kavka, Sekulić, Bašista – Bukata, Duda, Šinglár (C), Viazanko – Diaby, Pačinda (78. Diaby)

    Rozhodca: Fajčík – Kubačka, Lieskovský

    Diváci: 2276