NY Rangers – Florida 1:3 (kon.) | Buffalo – Toronto 5:4 (2:1 po s.n.) | NY Islanders – Montreal 2:5 (kon.)
Carolina – NJ Devils 1:4 (kon.) | Ottawa – Boston 1:2 (kon.) | Nashville – Calgary 5:3 (kon.)
Winnipeg – Washington 0:4 (kon.) | Arizona – Vancouver 1:2 (kon.) | LA Kings – Dallas 0:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
Buffalo Sabres
5:4 (1:2, 2:1, 1:1)
Toronto Maple Leafs
cz Piatok 22.03.2013, 00:01 • HSBC Arena Buffalo • NHL
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Buffalo Sabres
    Rozhodující nájezd si na své konto připisuje až STEVE OTT, který na Reimera vyzrál bekhendem v šesté sérii. Předtím se už dokázal trefit Bozak (TOR), na jeho ránu ale odpověděl Stafford (BUF) což byl nakonec také klíčový okamžik tohoto rozstřelu.
     
    59:13
    To je vzruchu! Z blízkosti se nepodařilo skórovat Ennisovi, naopak po velké chybě spěchal do brejku Frason. Ale svůj únik gólově nezakončil.
     
    58:43
    Buffalo dostává v závěru utkání velkou šanci. Kuljomin (TOR) jde na dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    56:28
    Dvě tutovky na každé straně! Toronto v té druhé nastřelilo tyčku. Buffalo zase nevyužilo brejk tři na dva, perfektně zakročil Reimer.
     
    52:57
    Krása! Leino vzal vše na sebe, přešel přes jednoho, pak se obtáhl i kolem druhého obránce, až nakonec jeho střelu zastavila fantastická lapačka Reimera.
     
    48:57
    Maple Leafs jsou v pořádné ráži! Miller vůbec nevděl, odkud se střela od mantinelu odrazila, a hlavně kam, z pádu ale puk do prázdné branky nakonec nedorazil McClement. Proč? Millerova hokejka zasáhla na poslední chvíli! Minimálně je tohle zákrok večera.
     
    48:02
    Velká chyba obrany Sabres! Kessel se tak dostával do úniku od levé strany, nakonec mu klička nevyšla po zákroku od Webera. Miller si poradil s následnou tutovkou jen s velkou dávkou štěstí.
     
    46:33
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Další využitá přesilovka! Je vidět, jak oba týmy prahnou po vítězství. NAZEM KADRI si důrazně počínal před Millerem a skvěle tečoval střelu z mezikruží od Fransona. Puk zapadl přesně k tyči. Maple Leafs jsou zpátky ve hře. Asistence: Cody Franson, Phil Kessel.
     
    44:57
    Sekání se nyní dopouští Ennis (BUF), který zbytečně oplácel a oslabil svůj tým.
     
    40:31
    Van Riemsdyk pořádně zaměstnal Millera z úhlu. Nakonec ho ale nepřekonal. To by byla ale odpověď na Ehrhoffův gól.
     
    40:20
    Sabres právě vstřelili branku!
    Využitá početní výhoda! Dělovka od CHRISTIANA EHRHOFFA, jenž se s ničím nemazal a prostě napřáhl od modré čáry, Reimer neviděl, takže zapadla přesně nad jeho betonem do branky. Obrat je dokonán. To je šok pro Toronto jako hrom. Asistence: Cody Hodgson, Tyler Ennis.
     
    39:39
    Na závěr rozhodčí ještě vylučují. MacArthur (TOR) si tuhle třetinu již nedohraje kvůli svému dvouminutovému trestu za faul na bouřliváka Otta.
     
    34:39
    Toronto se tlačí za další brankou, vyvíjí neuvěřitelný tlak! Franson s Kesselem pořádně zaměstnali Millera, který v jednu chvíli nevěděl, kde mu nohy stojí.
     
    33:30
    Myers (BUF) jde na dvě minuty ven za nedovolené bránění. Euforie Buffalo je tak trochu zkrocena.
     
    32:24
    Sabres právě vstřelili branku!
    Autorem branky je JASON POMINVILLE, který už jen pohodlně zacílil, jakmile byl nehlídaný před Reimerem. Jeho lapačka byla už zbytečná, mohl si jen vztekle zanadávat. Hodgson si zaslouží pochvalu, jeho přihrávka zpoza branky na volného spoluhráče byla exkluzivní. Vyrovnáno! Asistence: Cody Hodgson.
     
    31:48
    Vyloučení na obou stranách. Opět se na ledě přiostřilo a za potyčku to odnesli Kessel (TOR) a Scott (BUF) dvěma minutami.
     
    31:39
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalu se vyplatila obrovská bojovnost. Nadvakrát byli hosté přibroušeni u mantinelu, a i když se úvodní sólo MARCUSOVI FOLIGNOVI nepovedlo, o pár vteřin později již sám před Reimerem dorážel důrazně puk do branky po střele od Ehrhoffa a neúspěšné teči Portera. Asistence: Kevin Porter, Christian Ehrhoff.
     
    29:46
    Šance jako blázen! Pominville se ocitl sám před Reimerem, jenž si musel poradit v těžké situaci. Ale zasáhla skvěle jeho lapačka. Následuje komerční přestávka.
     
    28:52
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nádherná teč MICHAILA GRABOVSKÉHO, která znamená dvoubrankové vedení Maple Leafs. Opět se domácím nevyplatilo vyloučení Otta, který se na led vrátil tesně po inkasování. Jednoduchá střela Gardinera od modré prostě zapadla po dorážce za záda Millera. Asistence: Jake Gardiner, Nazem Kadri.
     
    26:42
    Ott (BUF) dostává dvě minuty za faul na Grabovského. Toronto má k dispozici přesilovku.
     
    24:09
    Jen dvě zblokované střely ze strany Toronta. Pak ale dvakrát udeřil z vyložené pozice Kadri, jehož střely musel likvidovat Miller.
     
    21:44
    Krásná kombinace domácího celku! Reimer musel zasahovat. Pominville nakonec na pravé straně našel Ehrhoffa, který pálil do soupeřovy výstroje.
     
    18:54
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tak se domácím podařilo skórovat. TYLERA ENNISE našel před brankovištěm přihrávkou Ott, jenž operoval za svatyní Toronta, a Reimer na následnou střelu z blízkosti nedokázal reagovat včasným secvaknutím betonů. Asistence: Steve Ott, Christian Ehrhoff.
     
    16:54
    Fraser (TOR) se dopouští nedovoleného bránění a dostává dvě minuty.
     
    15:38
    Velký tlak Maple Leafs! Frattin našel nalevo rozjetého Grabovskiho, ten vystřelil švihem, Miller ovšem skvěle zasáhl.
     
    10:04
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A ihned na to Toronto přidává další branku. Po krásné rychlé akci si najel před branku NAZEM KADRI a po přihrávce Kuljomina z mezikruží umístil kotouč přímo k pravé tyči. Asistence: Nikolaj Kuljomin, Clarke MacArthur.
     
    08:48
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A Ott je za vyloučení spolu se svým týmem následně potrestán. Po přihrávce od mantinelu nahodil TYLER BOZAK kotouč téměř od modré a ten končí za překvapeným Reimerem. Asistence: Phil Kessel, Dion Phaneuf.
     
    08:32
    Ott (BUF) za své nesportovní chování vidí dvě minuty.
     
    08:00
    To byl neuvěřitelný hit Otta na Phaneufa! Ve vzduchu visí další rvačka a Ott je dnes opravdu nelítostný.
     
    02:07
    Orr (TOR) dostává 2+2 minuty, k tomu navrch dalších 5 minut a ještě na narozeninový dort 10+10 minut osobního trestu. McLaren (TOR) a Kaleta (BUF) se Scottem (BUF) obdrželi 5 minut. Buffalo si zahraje přesilovku 5 na 4 v délce čtyři minuty.
     
    02:07
    A je to tady. Orr se dostal do pěstní rvačky se Scottem a McClarenem, na druhé straně se rve Kaleta s Frattinem a je to nelítotsná rvačka, vidíme roztrhané dresy. Rozhodčí nyní vymýšlejí tresty.

    Viktor Sandev

    Góly a asistencie: 19. Ennis (Ott, Ehrhoff), 32. Foligno (Porter, Ehrhoff), 33. Pominville (Hodgson), 41. Ehrhoff (Hodgson, Ennis), 65. Ott – 9. Bozak (Kessel, Phaneuf), 11. Kadri (Kuljomin, MacArthur), 29. Grabovski (Gardiner, Kadri), 47. Kadri (Franson, Kessel)


    Buffalo Sabres: Miller (Enroth) - Weber, Ehrhoff, Regehr, Myers, Leopold, Pysyk - Leino, Ennis, Stafford - Pominville, Ott, Hodgson - Flynn, Porter, Foligno - Kaleta, Hecht, Scott
    Toronto Maple Leafs: Reimer (Scrivens) - Phaneuf, Gunnarsson, Gardiner, Liles, Fraser, Franson - Kessel, Bozak, Van Riemsdyk - Kuljomin, Kadri, Grabovski - Frattin, McLaren, McClement - Orr, MacArthur, Komarov

    Rozhodca: Hasenfratz, St. Laurent - Nowak, Miller