Petrohrad – D. Moskva 2:3 (kon.)
koniec
SKA Petrohrad
2:3 (0:2, 0:1, 2:0)
Dynamo Moskva
Piatok 22.03.2013, 16:30 • Ice Palace, Petrohrad (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine domáci hráči Petrohradu ukázali svoju silu a aj keď boli často vylučovaní, v závere zabrali a napokon poriadne potrápili aktuálneho majstra KHL. Oba góly, ktoré domáci dosiahli vsietil Alexander Kučerjavenko, ktorý sa najskôr presadil v 56. minúte, keď prekonal gólmana Jerjomenka skvelým lobovým tečom. Následne po poriadnej skrumáži pred bránou Dinama skóroval aj 53 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Vzápätí mal Kučerjavenko na svojej hokejke hetrik, no v skvelej gólovej šanci trafil len betóny gólmana Jerjomenka.

    Dinamo Moskva vedie po prvom zápase v tejto sérii – 1:0!

    Dovidenia pri ďalších semifinálových súbojoch play-off KHL.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Puk je pri bráne domáceho Petrohradu a vyzerá to tak, že sa už nič vážne nestane.
     
    59:35
    Kučerjavenko sa dostal k odrazenému puku pred Jerjomenkom, no následne svoj druhý gól nevsietil! V nádhernej gólovej šanci trafil len betóny gólmana Jerjomenka!
     
    59:07
    Petrohrad dal gól!
    Zápas sa začína poriadne dramatizovať! Hosťujúce Dinamo neustálo enormný tlak domácich hráčov Petrohradu a gólman Jerjomenko inkasoval opäť! Tentokrát ho po skvelej prihrávke od Thoresena prekonal VIKTOR TICHONOV, ktorý mu nedal delovkou z medzikružia žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Patrick Thoresen.
     
    58:41
    Jerjomenka tentokrát poriadne potrápili hráči Kučerjavenko, Fedorov a napokon aj Dallman, no pozorný gólman Dinama sa stihol dobre premiestňovať a strely všetkých troch súperov vyrazil a tú poslednú zachytil na svojej výstroji! Následne hrá Dinamo už v pätici.
     
    58:03
    Domáci Petrohrad hrá v šestici a skúša to v systéme powerplay!
     
    58:03
    Oddychový čas si zobral aj tréner domáceho tímu SKA Petrohrad!
     
    57:59
    Dinamo sa dokázalo oslobodiť, no momentálne je Petrohrad opäť usadený pred bránou gólmana Jerjomenka a snaží sa ešte niečo vymyslieť.
     
    57:09
    Martensson sa dostal k puku za kruhmi a následne si ho nahodil do rohu ľadovej plochy. Aj ho dokorčuľoval, no Dinamo sa zatiaľ veľmi dobre bráni a aj Martenssona odstavilo.
     
    56:40
    Petrohrad má k dispozícii skvelú šancu! Domáci si po faule – hákovaní v podaní hosťujúceho Babenka zahrajú v početnej výhode.
     
    56:12
    Tréner hosťujúceho Dinama si vyžiadal oddychový čas!
     
    55:57
    Petrohrad si vytvára enormný ofenzívny tlak pred bránou gólmana Jerjomenka, no Dinamo zatiaľ úspešne odoláva a puk posiela do stredného pásma.
     
    55:10
    Petrohrad dal gól!
    Domáci sa predsa vracajú do zápasu prvým gólom, ktorý bude určite patriť medzi jeden z najkrajších v tejto sérii! Po tvrdej strele od Makarova sa k puku naľavo od brány Dinama dostal ALEXANDER KUČERJAVENKO, ktorý skvelým tečom preloboval bezmocného gólmana Jerjomenka! Asistencie si pripisujú hráči Igor Makarov a Anton Burdasov.
     
    54:55
    Z ľavej strany to tvrdou delovkou skúšal domáci Kučerjavenko, no gólman Jerjomenko zasahovať nemusel. Puk skončil len na zadnom mantineli.
     
    54:25
    Petrohrad stále intenzívne forčekuje a snaží sa získať puk, no Dinamo kontroluje priebeh hry priam ukážkovo a súperovi nedáva veľa šancí na zakončenie.
     
    53:51
    Po tvrdej strele od Soina sa gólman Ežov opäť zorientoval veľmi dobre a svojími betónmi vyrazil puk na ochrannú sieť. Náslende sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    53:21
    Konkov sa veľmi dobre presúval po pravej strane a následne chcel v medzikruží nájsť Soina, no to sa mu už nepodarilo. Konkovu prihrávku zachytil pozorný obranca Berdjukov.

    Góly a asistencie: 56. Kučerjavenko (Makarov, Burdasov), 60. Tichonov (Thoresen) – 1. Jalasvaara, 20. Graňák (Gorovikov), 38. Kasjančuk (Sopin)


    SKA Petrohrad: Ežov (Kasutin) – Alexandrov, Dallman, Osipov, Chudinov, Kalinin, Semjonov, Burdasov, Berďjukov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Panarin, Varnakov, Ramstedt – Kučerjavenko, Arťjuchin, Afinogenov – Fjodorov, Makarov, Sigarjov.
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Šaryčenkov) – Novák, Graňák, Derljuk, Jalasvaara, Gorochov, Mironov, Barancev, Lukin – Soin, Babenko, Konkov – Cvetkov, Kokarev, Petružálek – Gorovikov, Sopin, Kasjančuk – Šafigulin, Mosaljov, Kvapil.

    Rozhodca: Sergej Gusev, Rafael Kadyrov – Konstantin Gordenko, Viktor Tomilov

    Diváci: 12500