Dánsko – Japonsko 0:5 (kon.) | Slovensko – Nórsko 3:5 (kon.)
koniec
Dánsko
0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Japonsko
Nedeľa 10.02.2013, 14:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Kvalifikácia žien na ZOH
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine Dánky už len potvrdili svoju ofenzívnu prevahu v zápase a predviedli nám ďalší úspešný gólový zásah v podaní Šiori Koikeovej, ktorá nedala gólmanke Nakaokuovej šancu.
    Japonky si tak debaklom proti prekvapivým Dánkam vybojovali jasný triumf 5:0 a tým aj postup na zimné olympijské hry!

    Najlepšou hráčkou zápasu sa za Dánsko stáva Josefine Perssonová a za Japonsko je to Hanae Kubová, ktorá vsietila dva góly.

    Dovidenia pri večernom online prenose zápasu Sloveniek, ktoré si v závere turnaja zmerajú sily proti výberu Nórska od 18:00.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:06:34)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Z ľavej strany ešte tvrdo zakončovala Jakobsenová, no gólmanka Nakaokuová zasahovať nemusela. Už sa pravdepodobne nič vážne nestane.
     
    59:25
    Tvrdé zakončenie Michele Nielsenovej bolo zblokované len na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude napravo od japonskej brány.
     
    58:50
    Koikeová sa veľmi dobre presúvvala po ľavej strane a následne chcela prihrávať na Ukitaovú, no nepodarilo sa jej to! Jej prihrávku zblokovala pozorná Densingová.
     
    58:14
    Ďalšia nepresnosť na japonskej strane. Tentokrát nám Japonky predviedli postavenie mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    57:55
    Ukitaová pálila z pravej strany, no jej strela bola zblokovaná jednou z Dániek len na bezpečný zadný mantinel. Pri puku sú teda opäť Dánky.
     
    57:10
    Hra sa nám presúva zo strany na stranu a vyzerá to tak, že už sa len dohráva. Japonky sa však stále snažia, no Dánky sa v pätici bránia veľmi dobre.
     
    56:16
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme. Pri puku sú Japonky, ktorým však Dánky intenzívne odolávajú. Už teraz je to však debakel.
     
    55:45
    Nakaokuová nám predviedla ďalší dobrý zákrok! Tentokrát zachytila medzi betónmi tvrdú strelu od Michele Nielsenovej, ktorá sa ju snažila prekvapiť z ľavej strany.
     
    55:29
    Dánky hrajú už v plnom počte a snažia sa niečo vykúzliť, no momentálne sú len v obrannom pásme, kde musia intenzívne sledovať hru.
     
    54:55
    Po skvelej prihrávke od Sakagamiovej sa k puku dostala Jonejamaová, ktorá však bola napokon neúspešná. Puk jej z čepele odskočil a ona ho umiestnila len mimo dánskej brány.
     
    54:24
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo zakončovala Sakagamiová, no gólmanka Nielsenová bola v strehu a puk vyrazila na zadný mantinel svojím pravým betónom.
     
    53:56
    Dánky sa v úvode presilovej hry dokázali oslobodiť, no Japonky sa opäť usadili v útočnom pásme. Tam si puk veľmi dobre prihrávajú a snažia sa niečo vymyslieť.
     
    53:22
    Hráčky Japonska si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odchádza sadnúť Jacquetová, ktorá nám predviedla držanie.
     
    52:56
    Japonky sú opäť pred gólmankou Nielsenovou, kde si puk veľmi dobre prihrávajú. Dánky sa snažia, no ich šance na postup sa už pravdepodobne rozplynuli.
     
    52:18
    Ostergaardová sa dobre presúvala po ľavej strane, no napokon nám predviedla zbytočné kľučky, po ktorých stratila puk. Japonky tak môžu opäť útočiť.
     
    51:45
    Japonky sú opäť pri ofenzívnej chuti. Od modrej čiary tentokrát tvrdo pálila Kanae Aokiová, no jej strelu gólmanka Nielsenová úspešne zachytila na svojej výstroji.
     
    50:53
    Japonsko dalo gól!
    Japonky napokon využívajú aj túto presilovú hru! ŠIORI KOIKEOVÁ napriahla svoju hokejku po skvelej prihrávke od Kubovej na pravej strane a puk napokon umiestnila ponad pravé rameno Nielsenovej presne do dánskej siete. Asistencie si pripisujú hráčky Hanae Kubová a Tomoko Sakagamiová.
     
    50:27
    Z pravej strany tentokrát zakončovala Koikeová, no gólmanka Nielsenová bola v strehu a puk zachytila vo svojej pozornej lapačke.
     
    49:57
    Perssonová sa v oslabení dostala do samostatného nájazdu, no napokon bola neúspešná! Gólmanka Nakaokuová odhadla jej úmysel a puk zachytila medzi svojími betónmi.
     
    49:43
    Dánky hrajú už vo štvorici, no stále sa musia brániť. Japonkám sa momentálne v ofenzíve veľmi nedarí.
     
    49:15
    Presilová hra Japonska sa chýlila ku koncu, no napokon si Japonky zahrajú 10 sekúnd v početnej výhode o dve hráčky. Na dve minúty si odchádza za hru telom sadnúť Olaussonová.
     
    48:56
    Po skvelej prihrávke od Sakagamiovej sa k puku dostala Jonejamaová, no jej tvrdé zakončenie z medzikružia napokon smerovalo len mimo dánskej brány.
     
    48:08
    O poriadny závar pred dánskou bránou sa tentokrát postarala Nakamuraová, ktorá tvrdo zakončila z medzikružia, no gólmanka Nielsenová napokon puk zachytila pod svojími betónmi.
     
    47:52
    Dánky sa zatiaľ veľmi dobre oslobodzujú a očividne už nechcú inkasovať. Japonky to však stále nevzdávajú a snažia sa zakončiť úspešne.
     
    47:25
    Na rade je presilová hra pre Japonsko. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť obrankyňa Frandsenová.
     
    46:49
    Japonky sa opäť usadili v útočnom pásme, kde sa snažia proti Dánkam niečo vymyslieť. Dánky sú však v strehu a dobre bránia priestor pred vlastnou bránou.
     
    46:23
    Dánkam vhadzovanie pred Nakaokuovou nevyšlo a následne sa k puku dostali Japonky. Tie nám predviedli len zakázané uvoľnenie.
     
    45:58
    Po pravej strane sa veľmi dobre presúvala Jensenová, no jej nahodenie puku na japonskú bránu gólmanka Nakaokuová úspešne zachytila vo svojej lapačke.
     
    45:15
    Z centrálnej pozície to tentokrát skúšala Sakagamiová, no Nielsenová stihla položiť svoje betóny na ľad a puk zblokovala na zadný mantinel.
     
    44:25
    Perssonová tvrdo zakončovala z medzikružia, no jej tvrdá strela napokon skončila len tesne mimo japonskej brány! Puk zblokovala pozorná Koikeová.
     
    43:45
    Od modrej čiary to tentokrát skúšala Koikeová, no jej nahodenie puku napokon Nielsenová zblokovala len na hokejky svojich obrankýň.
     
    42:59
    Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálila Olaussonová, no gólmanka Nakaokuová puk videla a zblokovala ho svojím ľavým betónom do bezpečia.
     
    42:25
    Z centrálnej časti zakončovala Ukitaová, no jej strela bola napokon zblokovaná len mimo dánskej brány. Dánky sa následne snažia efektívne zaútočiť.
     
    41:58
    Po ľavom krídle sa tentokrát dobre presúvala Ukitaová, no napokon ju od puku nekompromisne odstavila pozorná Densingová, ktorá puk vyhodila do stredného pásma.
     
    41:16
    Nielsenová si na svoje konto pripísala ďalší úspešný zákrok. Tentokrát ju švihom z medzikružia ohrozila Šišiučiová, no dánska gólmanka si napokon počínala veľmi dobre.
     
    40:55
    Z ľavej strany to tentokrát skúšala Kubová, no gólmanka Nielsenová bola v strehu. Napokon však zasahovať nemusela, keďže japonská streal letela len na zadný mantinel.
     
    40:10
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine získali opäť na svoje hokejky Dánky. Tie si puk potiahli pred vlastnú bránu a momentálne sa snažia prejsť cez stredné pásmo.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine sa Dánky snažili viac ako v tretine prvej, no napokon im to na vsietenie gólu nestačilo. Mali aj množstvo presilových hier, no japonská obrana na čele s gólmankou Nakaokuovou zatiaľ nebola prekonaná. Naopak Dánky zaváhali až dvakrát, keď sa najskôr v 28. minúte gólovo presadila JukaHiranová, ktorú dánska obrana pustila do samostatného nájazdu a následne štyri sekundy pred koncom pridala svoj druhý úspešný zásah Hanae Kubová, ktorá našla medzierku medzi ľavým ramenom Nielsenovej a hornou žŕdkou dánskej brány.

    Vyzerá to tak, že Japonky budú posledným postupujúcim tímom na ZOH, no pred nami je ešte 20 minút. Podarí sa Dánkam niečo zmeniť?
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:57
    Japonsko dalo gól!
    A je to tu! Japonky v závere druhej tretiny pridávajú na svoje konto aj štvrtý gól! Dánsku gólmanku z pravej strany prekvapila HANAE KUBOVÁ, ktorá skvelým švihom našla odkryté miesto nad ľavým ramenom dánskej gólmanky. Asistencie si pripisujú hráčky Tomoko Sakagamiová a Juka Hiranová.
     
    39:25
    Z centrálnej časti sa snažila presadiť Moeko Fujimotová, no napokon sa jej to nepodarilo. Gólmanka D8nska jej strelu zblokovala svojou vyrážačkou na zadný mantinel.
     
    38:51
    Adačiová sa dobre presúvala cez stred, no napokon ju dobrou hrou telom odstavila pozorná Frandsenová, ktorá získala puk a posiela svoje spoluhráčky do útoku.
     
    37:58
    Spoza brány chcela Nielsenovú prekvapiť Hiranová, no napokon sa jej to nepodarilo. Dánska gólmanka jej únik prekazila vypichnutím puku.
     
    37:20
    Opäť sa puk presúva len zo strany na stranu. Dánky sa snažia, Japonky hrajú s úsmevom a stále sú lepšie. Momentálne sú pri puku Japonky.
     
    36:59
    A ďalší úspešný zákrok Nielsenovej. Tá nám predviedla dobrý presun a následné vykrytie tvrdej strely od Jonejamovej, ktorá ju ohrozila z ľavej strany.
     
    36:25
    Aktuálne sa hrá prevažne v strednom pásme. Adačiová sa snažila preniknúť cez stred, no pozorná Dánka Russellová jej predviedla dobrý obranný zákrok, po ktorom sa k puku dostávajú Dánky.
     
    35:59
    A ďalšia nepresnosť. Tentokrát na japonskej strane, keď nám Takeučiová predviedla vyhodenie puku, ktoré napokon skončilo zakázaným uvoľnením.
     
    35:18
    Horiová tvrdo zakončovala z pravého kruhu, no jej strelecký pokus napokon skončil bez teču len na zadnom mantineli. Následne sa snažia presadiť Dánky.
     
    34:58
    A ďalšia nepresnosť na dánskej strane. Tentokrát Dánky vyhodili puk cez všetky čiary a okamžite sa píska zakázané uvoľnenie.
     
    34:28
    Momentálne to na popradskom zimnom štadióne vyzerá tak, ako keby hrali Japonky presilovú hru. Veľmi dobre korčuľujú a napádajú dánsku rozohrávku, ktorá momentálne nemá šancu.
     
    33:52
    Ajuko Aokiová sa obtočila okolo dánskej brány a tvrdo zakončila z ľavej strany, no gólmanka Nielsenová jej gólovú radosť prekazila svojím pravým betónom.
     
    33:04
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostala Šišiučiová, no jej tvrdá strela po samostatnom nájazde nedokázala prekonať Nielsenovú. Tá úspešne zakročila svojím pravým betónom.
     
    32:16
    Japonky sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance! Po skvelej prihrávke od Osawaovej mohla zakončovať Kanae Aokiová, no jej puk z čepele ušiel a následne zakončovala len mimo dánskej brány.
     
    31:55
    A Dánky poriadne uberajú na ofenzívnej aktivite. Momentálne nám predviedli úplne zbytočné zakázané uvoľnenie v presilovej hre.
     
    31:21
    Spoza kruhov nahodila puk na bránu pozorná Densingová, no tá bola napokon neúspešná. Gólmanka Nakaokuová puk zblokovala svojími betónmi do bezpečia.
     
    30:46
    Na rade je ďalšia presilová hra pre Dánsko. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Takeučiová.
     
    30:24
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálila Jamaneová, no jej tvrdý projektil napokon skončil len mimo dánskej brány. Dánky tak môžu založiť útok.
     
    29:52
    Po dlhšej dobe sa do útočného pásma dostali aj Dánky, no predviedli nám len nepresnú prihrávku, po ktorej puk zachytila pozorná Suzukiová, ktorá ho poslala smerom dopredu.
     
    29:15
    Spoza pravého kruhu tentokrát tvrdo zakončovala Toková, no gólmanka Nielsenová puk videla a napokon ho vyrazila svojími betónmi na hokejky svojich obrankýň.
     
    28:41
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostala Ukitaová, ktorá zinkasovala skvelú prihrávku od Ajuko Aokiovej. Nielsenová však puk videla, stihla sa premiestniť a zachytila ho na svojej výstroji!
     
    28:12
    Po pravej strane sa tentokrát veľmi dobre presúvala Šišiučiová, no jej tvrdá strela nerozhodila gólmanku Nielsenovú. Tá nám predviedla dobrý reflex, po ktorom skončil puk v jej lapačke.
     
    27:22
    Japonsko dalo gól!
    Dánky opäť mierne pozabudli na defenzívu a inkasujú potretíkrát! Postarala sa o to JUKA HIRANOVÁ, ktorá zinkasovala skvelú prihrávku od Kubovej a v samostatnom nájazde vycvičila gólmanku Nielsenovú, ktorej puk umiestnila presne medzi betóny. Asistencie si pripisújú hráčky Hanae Kubová a Ami Nakamuraová.
     
    26:58
    Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálila Takeučiová, no jej tvrdé zakončenie bolo zblokované len k bočnému mantinelu!
     
    26:21
    Kanae Aokiová nahodila puk na zadný mantinel, no následne sa k nemu dostala pozorná Jacquetová, ktorá ho poslala do stredného pásma.
     
    25:56
    Dánkam to opäť nejako nevychádza. Puk stratili užý v strednom pásme, kde ho získali Japonky. Tie upokojujú tempo hry taktickými prihrávkami.
     
    25:25
    Šišiučiová sa veľmi dobre presúvala po pravej strane a následne tvrdo vystrelila! Gólmanka Nielsenová sa však stihla presunúť a puk poslala na zadný mantinel svojím pravým betónom.
     
    24:59
    Pri puku sú momentálne bojovné Dánky. Tie sa snažia presadiť, no naozaj sa im nedarí. Nahodenie puku od Densingovej úspešne zblokovala pozorná Kubová.
     
    24:20
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostala Olaussonová, no jej delovka z centrálnej pozície bola napokon neúpsešná. Nakaokuová sa po puku opäť skvele hodila a vyrazila ho do bezpečia svojími betónmi!
     
    23:49
    V oslabení sa do zakončenia dostala Osawaová! Tá nám predviedla tvrdú strelu z ľavej strany, no gólmanka Nielsenová tento projektil vyrazila do bezpečia svojími betónmi.
     
    23:10
    Dánky sa snažia niečo vymyslieť, no proti pozornej japonskej defenzíve sa im dnes naozaj nedarí. Puk tentokrát vyhodila cez všetky čiary Kanae Aokiová.
     
    22:30
    Nakaokuová opäť v akcii! Tentokrát sa skvele hodila po strele od Ostergaardovej, ktorá tvrdo zakončovala z medzikružia. Japonská gólmanka puk následne priľahla a prerušuje hru.
     
    22:21
    Z centrálnej časti tentokrát tvrdo pálila Jakobsenová, no gólmanka Nakaokuová puk dobre videla a vyrazila ho do bezpečia svojím ľavým betónom.
     
    22:09
    Na rade je ďalšie vylúčenie na strane Japonska. Na dve minúty si za nedovolenú hru telom odchádza sadnúť Hiranová.
     
    22:02
    Japonky sa dokázali v tejto početnej nevýhode ubrániť a okamžite sa dostávajú do útočného pásma, kde sa snažia takticky kombinovať.
     
    21:31
    Jonejamaová opäť poriadne ohrozila dánsku bránu! Tentokrát tvrdo zakočovala z medzikružia, no jej projektil skončil len v pozornej lapačke gólmanky Nielsenovej.
     
    21:10
    Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo zakončovala Olaussonová, no gólmanka Nakaokuová puk videla a zblokovala ho do bezpečia svojím pravým betónom.
     
    20:39
    Jonejamaová zachytila nepresnú dánsku prihrávku a získala pre svoj tím v oslabení cenné desiatky sekúnd. Puk pritlačila na zadný mantinel, kde ju bránili tri Dánky.
     
    20:07
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine získali na svoje hokejky hráčky Dánska. Tie si puk potiahli pred svoju bránu, odkiaľ sa snažia zaútočiť.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine nám Japonky predviedli svoj klasický ofenzívny výkon, ktorý im napokon priviedol už dvojgólové vedenie. Najskôr sa gólovo v 10. minúte presadila Miho Šišiučiová, ktorá tečovala v presilovej hre strelu od Hiranovej a poslala svoj tém do jednogólového vedenia. Následne sa Dánky snažili, no proti pozornej japonskej defenzíve na čele s gólmankou Nakaokuovou napokon nedokázali nič vymyslieť. V 19. minúte pridala po veľkom zaváhaní dánskej obrany ďalší gól Hanae Kubová, ktorá strelu od Hiranovej veľmi dobre stečovala do dánskej brány. Druhú tretinu začneme v znamení dánskej presilovej hry, ktorá bude trvať ešte minútu a 57 sekúnd.

    Podarí sa Dánkam v druhej tretine vyrovnať alebo nám jasný triumf predvedú Japonky?
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:57
    V závere prvej tretiny uvidíme dánsku presilovú hru. Na dve minúty si za nedovolenú hru telom odchádza sadnúť Kanae Aokiová.
     
    19:42
    Po skvelom úniku cez ľavú stranu sa k zakončeniu tentokrát dostala Šišiučiová, no gólmanka Nielsenová puk zachytila na svojej hrudnej výstroji a okamžite prerušuje hru.
     
    19:25
    Horiová poslala puk pred dánsku bránu na teč Sakagamiovej, no gólmanka Nielsenová napokon bola úspešnejšia. Puk zachytila medzi svojími betónmi.
     
    18:36
    Japonsko dalo gól!
    Japonky sa po obrovskom zaváhaní dánskej obrany dostávajú do dvojgólového vedenia! Postarala sa o to HANAE KUBOVÁ, ktorá nám predviedla veľmi dobrú strelu, po ktorej sa rozvlnila sieť v dánskej bráne. Puk smeroval nechytateľne do ˇalvého horného rohu dánskej brány. Asistenciu si pripisuje Juka Hiranová.
     
    18:20
    Osawaová sa dostala do skvelej gólovej šance, no napokon bola neúspešná! V samostatnom nájazde puk umiestnila len na pleksisklo za dánskou bránou!
     
    17:48
    Katarina Nielsenová sa dobre presúvala po pravej strane, no jej nedôrazné nahodenie puku na japonskú bránu napokon Nakaokuovej problémy neurobilo. Japonská gólmanka puk zachytila medzi svojou hokejkou a svojou výstrojou.
     
    17:19
    Densingová nám predviedla veľmi nepresnú strelu, po ktorej sa k puku dostala Osawaová. Tá ho vyhodila do stredného pásma a odchádza striedať. Japonky hrajú následne už v plnom počte.
     
    16:55
    Frandsenová to opäť skúšala od modrej čiary, no gólmanka Nakaokuová puk videla a následne ho zachytila na svojej pozornej výstroji.
     
    16:15
    Momentálne sme videli poriadny závar pred bránou Japonska! Postarala sa o neho Frandsenová, ktorá tvrdo zakončovala a jej strelu ešte zblokovala Ernstová, no gólmanka Nakaokuová celú situáciu vyriešila svojími betónmi a následným prerušením hry.
     
    15:45
    Dánske hráčky nám predviedli veľmi nepresné prihrávky, po ktorých sa k puku dostala Jonejamaová. Tá puk s veľkým prehľadom vyhodila až za dánsku bránu.
     
    15:17
    Na rade je presilová hra aj pre dánsky tím. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Tomoe Jamaneová.
     
    14:52
    Na druhej strane sa snažila ofenzívne presadiť Perssonová, no jej tvrdá strela z pravej strany bola neúspešná. Gólmanka Nakaokuová ju vyrazila na zadný mantinel.
     
    14:25
    Toková nahodila puk na dánsku bránu spoza pravého kruhu. Pred Nielsenovou ho chcela ešte tečovať Ajuko Aokiová, no gólmanka Dánska úspešne zasiahla svojími betónmi.
     
    13:50
    Na druhej strane sa do útoku dostali Dánky, ktoré nám predviedli ďalšiu nepresnú rozohrávku. Po nej sa Japonky previnili zakázaným uvoľnením.
     
    13:15
    Osawaová sa veľmi dobre presúvala po pravej strane a následne prihrávala na stred, kde si nakorčuľovávala Sakagamiová! Gólmanka Nielsenová však zasahovať nemusela, keďže strela druhej menovanej skončila len mimo jej brány.
     
    12:43
    Gludová sa veľmi dobre presúvala po pravej strane a následne puk nahodila oblúčikom na zadný mantinel. Gólmanka Nakaokuová však nezaváhala a puk ukryla vo svojej lapačke.
     
    12:06
    Horiová tentokrát nahodila puk na dánsku bránu, kde sa ho následne snažila dorážať Hiranová. Gólmanka Nielsenová však nič nenechala na náhodu a puk ukryla vo svojej lapačke.
     
    11:48
    Japonské hokejistky si tentokrát mierne nerozumeli v rozohrávke. Predviedli nám nepresnosť v strednom pásme, po ktorej puk skončil až za dánskou bránou. Píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    11:22
    Z hranice pravého kruhu to tentokrát skúšala Horiová, no gólmanka Nielsenová puk dobre videla, stihla sa premiestniť a následne ho zachytila na svojej výstroji.
     
    10:49
    A tentokrát sme videli zakázané uvoľnenie na druhej strane, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od gólmanky Nakaokuovej.
     
    10:19
    Hráčky Japonska sa natlačili pred dánsku bránu, no napokon nedokázali skórovať. Dánky sa dostali k ich nepresnej rozohrávke a predviedli nám zakázané uvoľnenie.
     
    09:50
    Japonky sú stále aktívnejšie, no Dánky nezabúdajú na veľmi dobrú defenzívu. Pri puku bola momentálne Takeučiová, ktorú však veľmi dobre odstavila pozorná Russellová.
     
    09:07
    Japonsko dalo gól!
    Japonské hráčky sa dostávajú do vedenia po využitej presilovej hre! Postarala sa o to MIHO ŠIŠIUČIOVÁ, ktorá po strele od Hiranovej stála pred dánskou gólmankou a puk jej stečovala presne medzi jej dobre postavené betóny. Asistencie si pripisujú hráčky Juka Hiranová a Kanae Aokiová.
     
    08:45
    Na druhej strane sa do skvelej šance v oslabení dostala Ostergaardová, no gólmanka Nakaokuová nám predviedla skvelý zákrok v pokľaku, keď puk zblokovala na zadný mantinel.
     
    08:20
    Spoza ľavého kruhu to tentokrát skúšala Kanae Aokiová, no gólmanka Nielsenová opäť nemala prácu. Tvrdé japonské zakončenie bolo zblokované na zadný mantinel.
     
    07:41
    Kubová nekompromisne pálila od modrej čiary, no jej strelecký pokus bol napokon zblokovaný len mimo dánskej brány. Nielsenová teda zasahovať nemusela.
     
    07:22
    Na rade je presilová hra pre Japonsko. Na dve minúty si za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche odchádza sadnúť Dánka Ernstová.
     
    06:54
    Suzukiová zachytila puk za vlastnou bránou a následne ho poslala do stredného pásma. Tam ho nezachytil nikto, a tak sú pri puku opäť len Dánky.
     
    06:31
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálila opäť Šišiučiová, no gólmanka Nielsenová si zanechala chladnú hlavu a puk úspešne ukryla na svojej pozornej výstroji.
     
    06:06
    Gregersenová preverila gólmanku Nakaokuovú pekným švihom z ľavej strany, no japonská brankárka bola v strehu a puk zachytila nad svojími betónmi.
     
    05:55
    Dánka Jensenová nám predviedla veľmi dobrý obranný zákrok, keď vypichla puk nabiehajúcej Adačiovej. Na rade je teda rýchly protiútok Dánok.
     
    05:25
    Japonky sa opäť usadili v útočnom pásme, no predvádzajú nám plen veľmi nepresné prihrávkové kombinácie. Toková tentokrát nastrelila puk len na zadný mantinel.
     
    04:52
    Šišiučiová preverila gólmanku Nielsenovú strelou z ľavej strany, no dánska ochrankyňa svätyne si s pukom poradila a ukryla ho vo svojej lapačke.
     
    04:20
    Perssonová získala puk v medzikruží, no jej tvrdé zakončenie napokon zblokovala pozorná Kanae Aokiová, ktorá poslala svoje spoluhráčky do stredného pásma.
     
    03:58
    Hiranová zaviezla puk do útočného pásma po ľavej strane, no napokon ju od neho odstavila pozorná Frandsenová, ktorá rozohrala puk do stredného pásma.
     
    03:16
    Toková zachytila na obrannej modrej čiarej krížnu prihrávku od Jakobsenovej a okamžite posiela svoje spoluhráčky do útoku. Zatiaľ sa však hrá len v strednom pásme.
     
    02:53
    Dánky mierne pritlačili svoje súperky k svojej bráne. Japonské hráčky napokon získali puk, no predviedli nám len zakázané uvoľnenie.
     
    02:21
    Dánske hokejistky sa snažia ofenzívne presadiť únikom popri mantineli, no nedarí sa im. Japonky veľmi dobre forčekujú a dánsku rozohrávku napádajú už v strednom pásme.
     
    01:42
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostala Šišiučiová, ktorá tvrdo zakončovala z medzikružia, no gólmanka Nielsenová nám predviedla dobrý presun a puk zblokovala svojími betónmi do bezpečia.
     
    01:22
    Spoza kruhov tentokrát tvrdo pálila Toková, no gólmanka Nielsenová zasahovať nemusela. Strela Tokovej smerovala len na pleksisklo za dánskou bránou.
     
    00:48
    Nakamuraová nahodila puk na zadný mantinel z ľavej strany. Následne sa k nemu dostali pozorné Japonky, ktoré sa udržali v pásme, kde si puk dobre prihrávajú.
     
    00:03
    Úvodné vhadzovanie v tomto zápase získali na svoje hokejky usilovné Dánky, ktoré sa ihneď snažia natlačiť pred japonskú bránu.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    V tomto zápase sa rozhodne o poslednej postupujúcej krajine, ktorá sa nám v roku 2014 predstaví na zimných olympijských hrách v Soči. Víťaz tohto zápasu postúpi do olympijskej skupiny B, kde si zmeria sily s výbermi Švédska, Ruska a Nemecka.

    Zloženie olympijskej skupiny A - Kanada, USA, Fínsko a Švajčiarsko

    Zloženie olympijskej skupiny B - Švédsko, Rusko, Nemecko a ...
     
    Dánske hráčky sa nám v dnešnom zápase predstavia v klasických červených dresoch pod taktovkou trénera Denisa Larsena.

    Hráčky Japonska budú hrať v dresoch bielych a koučovať ich bude tréner Yuji Iizuka.
     
    Úvodné zostavy:

    Dánsko: Kamilla Nielsenová (Claytonová) - Frandsenová, Olaussonová ("C"), Densingová, Russellová, Jacquetová, Davidsenová, Langsagerová - Gregersenová, Perssonová, Jensenová - Jakobsenová, Asperupová, Ostergaardová ("A") - Gludová, Ernstová ("A"), Katarina Nielsenová - Michele Nielsenová.

    Japonsko: Nakaokuová (N. Fujimotová) - K. Aokiová, Takeučiová, Toková, Suzukiová, Koikeová, Horiová, Jamaneová, Ukitaová - Jonejamaová, Osawaová ("C"), Sakagamiová - Hiranová ("A"), Kubová ("A"), Nakamuraová - Adačiová, M. Fujimotová, Šišiučiová - A. Aokiová.

    Rozhodca: Nicole Hertrichová (GER) - Michaela Kúdelová (SVK), Johanna Tauriainenová (FIN).
     
    Srdečne Vás vítam pri úvodnom zápase posledného hracieho dňa na kvalifikačnom turnaji o postup na ZOH v Soči!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo zápasu, v ktorom sa od 14:00 v boji o postup na ZOH predstavia reprezentácie Dánska a Japonska. Očakávame teda veľmi dobrý zápas s obetavými výkonmi na oboch stranách.

    Vo finálnej časti olympijskej kvalifikácie bojuje osem krajín o dve miestenky do olympijskej skupiny B (v nej už figurujú reprezentácie Švédska a Ruska). Spomínaných osem tímov je rozdelených do dvoch skupín. Skupina C sa hrá v Poprade za účasti domáceho Slovenska, Nórska, Japonska a Dánska. Skupina D sa hrá v nemeckom Weidene za účasti domáceho Nemecka, Českej republiky, Kazachstanu a Číny. Z každej skupiny postupuje na ZOH len víťaz - zo skupiny D je to definitívne domáce Nemecko.

    Aktuálna tabuľka kvalifikačného turnaja v Poprade:
    1. Dánsko - 5 bodov - skóre 4:2
    2. Japonsko - 4 body - skóre 4:4
    3. Slovensko - 2 body - skóre 2:2
    4. Nórsko - 1 bod - skóre 4:6

    Dánske hokejistky prekvapili hokejovú verejnosť už niekoľkokrát a očividne si idú za svojím cieľom. Vo svojom úvodnom zápase sa predviedli proti domácim Slovenkám, ktoré napokon zdolali len veľmi tesne - 2:1, no dokázali si ustrážiť veľmi dôležité tri body. Vo svojom druhom zápase si Dánky zmerali sily v "severskom derby" proti konkurentkám z Nórska a zápas sa napokon skončil až mimo riadneho hracieho času. Dánky si po ňom pripísali do tabuľky ďalšie dva body za tesnú výhru 2:1 po samostatných nájazdoch. Z devätnásteho miesta IIHF rebríčka sa teda dopracovali až pred brány olympijských hier a pred nimi je už len jeden najdôležitejší zápas.

    Japonské reprezentantky sú na tom v tabuľke o čosi horšie ako ich dnešné súperky, no stále majú obrovskú šancu na postup. Vo svojom prvom zápase si zmerali sily s výberom Nórska, ktoré nad nimi vyhrávalo už 3:0, no Japonky nám ukázali skvelý tímový výkon a z tohto nepriaznivého stavu dokázali zápas otočiť na konečných 4:3, za čo získali cenné tri body. V druhom kvalifikačnom vystúpení si hokejistky krajiny "vychádzajúceho Slnka" zmerali sily s domácim výberom Slovenska a boli oveľa aktívnejšie, no napokon nedokázali nájsť recept na pozornú gólmanku Tomčíkovú, ktorá nepustila za svoj chrbát ani jeden puk a Japonky tak prehrali v pomere 0:1 po samostatných nájazdoch. Rýchle a dobre útočiace Japonky majú veľkú šancu na postup, no musia v tomto zápase získať minimálne dva body.

    Ktorý z týchto tímov sa napokon dostane pod olympijské kruhy? Budú to prekvapivé Dánky alebo usilovné Japonky?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:00.

    Góly a asistencie: 10. Šišiučiová (Hiranová, Aokiová), 19. Kubová (Hiranová), 28. Hiranová (Kubová, Nakamuraová), 40. Kubová (Sakagamiová, Hiranová), 51. Koikeová (Kubová, Sakagamiová)


    Dánsko: Kamilla Nielsenová (Claytonová) - Frandsenová, Olaussonová ("C"), Densingová, Russellová, Jacquetová, Davidsenová, Langsagerová - Gregersenová, Perssonová, Jensenová - Jakobsenová, Asperupová, Ostergaardová ("A") - Gludová, Ernstová ("A"), Katarina Nielsenová - Michele Nielsenová.
    Japonsko: Nakaokuová (N. Fujimotová) - K. Aokiová, Takeučiová, Toková, Suzukiová, Koikeová, Horiová, Jamaneová, Ukitaová - Jonejamaová, Osawaová ("C"), Sakagamiová - Hiranová ("A"), Kubová ("A"), Nakamuraová - Adačiová, M. Fujimotová, Šišiučiová - A. Aokiová.

    Rozhodca: Nicole Hertrichová (GER) - Michaela Kúdelová (SVK), Johanna Tauriainenová (FIN)