Rusko – Česko 1:2 (kon.) | Švédsko – Fínsko 2:5 (kon.)
koniec
Švédsko
2:5 (0:0, 1:3, 1:2)
Fínsko
cz Nedeľa 10.02.2013, 17:00 • Malmö aréna, Malmö (13 000 míst) • Euro Hockey Tour
Partner:
     
    Je tady konec zápasu a nám je jasné, že na Oddset hockey games zvítězí Finsko s celkovým počtem sedmi bodů. Druhá končí Česká republika, třetí Rusko a na posledním místě domácí Švédové. Z Malmö je to definitivně vše. Poslední zápas turnaje je za námi.

    Statistiky třetí třetiny:

    Počet střel: 16 (42) – 7 (21)
    Vyloučení: 1 (5) – 1 (4)
    Vyhraná buly: 9 (22) – 10 (31)
    (19:14:13)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se neudrželi v útočném pásmu a Suomi se dostali do samostatného úniku ve třech a než vstřelili branku všichni si vyměnili puk. Zakončujícím do prázdné klece byl nakonec TUOMAS KIISKINEN. Asistence: Marko Anttila, Miika Lahti.
     
    59:01
    Předtím však ještě oddechový čas pro Švédsko.
     
    59:01
    Puk v ochranné síti a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    58:42
    Ale nedaří se jim dostat se do útočného pásma.
     
    58:01
    Švédové zkoušejí hru bez brankáře!
     
    57:05
    Jako kdyby hráli Švédi stále přesilovku, ale k čemu je tlak, když finové ani jednu střelu Tre Kronr nepustí až na Engrena a pokud se tak stane, finský gólman je spolehlivý až ne exces při druhé brance domácích.
     
    Dnešní utkání sleduje 7357 diváků.
     
    55:34
    Obrovský tlak Švédska, které žene vpřed publikum, ale Finové zatím situaci zvládají.
     
    54:10
    Švédové prakticky neustále před brankou Engrena, ale zatím bez úspěchu.
     
    53:37
    Švédsko ještě žije. Šance má a další branky do klece Finů tak rozhodně nemůžeme vyloučit, uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    51:47
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jiskřičku naděje vykřesává JIMMIE ERICSSON, který dostal přihrávku na druhou tyč finské klece, kde ihned pálil, ale Engren opět skvěle chytl jeho pokus. Jenomže při přikrývání puku si Engren záhadným způsobem tečoval puk do vlastní klece a Švédové se radují. Asistence: Niclas Burström, Oscar Lindberg.
     
    51:21
    Wesslau řešil před svou branku dorážky finského celku, kterému vedení o tři branky nestačí a i nadále se snaží aktivně útočit.
     
    49:55
    Burström dostal puk na druhou tyč Engrenovy brány a ihned pálil, ale Engren opět skvěle, když se bleskově přesunul a šanci domácích zhatil.
     
    48:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi využívají přesilovou hru. Nejprve byl v šanci Filppula, který pálil na Wesslaua, ten střelu vyrazil až na modrou čáru, čímž nabil přesně na hůl JUUSOVI HIETANENOVI, který tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Ilari Filppula, Juha-Pekka Haataja.
     
    47:18
    Faulu Tomase Skogse (SWE) předcházel faul Fina, který však sudí přehlédli a vybrali si až ten další, který však byl domácího hráče. Skogs dostává dvě minuty za podražení.
     
    46:27
    Švédsko se i nadále snaží ohrožovat bránu Finska, ale tentokrát se do útočného pásma nedostali, zastavilo je postavení mimo hru.
     
    45:17
    Přesilovka se domácímu Švédsku až na jednu střelu vůbec nepovedla a Finové jsou v pěti.
     
    44:36
    Další vyhození až k Wesslaouvi z hole finského hráče.

    Filip Bazala

    Góly a asistencie: 29. Fransson (Burström, Fasth), 52. Andersson (Burström, Lindberg) - 22. Hytönen (Lajunen), 24. Mäenpää (Salminen, Filppula), 33. Savinainen (Kuusela, Kukkonen), 49. Hietanen (Filppula, Haataja), 60. Kiiskinen (Anttila, Lahti)


    Švédsko: Wesslau – Skogs, Viklund, Fransson, Burström, Nygren, Fernholm, Äslund – Arlbrandt, Söderberg, Hjalmarsson – Pettersson, Lundqvist, Persson – Ericsson, Lindberg, Andersson – Fasth, Rasmussen, Paulsson.
    Fínsko: Engren – Mänpää. Hietanen, Niskala, Lajunen, Väänänen, Kousa, Ohtamaa, Kukkonen – Salminen, Filppula, Haataja – Osala, Hytönen, Aaltonen – Kiiskinen, Lahti, Anttila – Savinainen, Wirtanen, Kuusela.

    Rozhodca: Bulanov, Olenin – Dahmén, Käck

    Diváci: 7357