Rusko – Česko 1:2 (kon.) | Švédsko – Fínsko 2:5 (kon.)
koniec
Švédsko
2:5 (0:0, 1:3, 1:2)
Fínsko
cz Nedeľa 10.02.2013, 17:00 • Malmö aréna, Malmö (13 000 míst) • Euro Hockey Tour
Partner:
     
    59:25
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se neudrželi v útočném pásmu a Suomi se dostali do samostatného úniku ve třech a než vstřelili branku všichni si vyměnili puk. Zakončujícím do prázdné klece byl nakonec TUOMAS KIISKINEN. Asistence: Marko Anttila, Miika Lahti.
     
    51:47
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jiskřičku naděje vykřesává JIMMIE ERICSSON, který dostal přihrávku na druhou tyč finské klece, kde ihned pálil, ale Engren opět skvěle chytl jeho pokus. Jenomže při přikrývání puku si Engren záhadným způsobem tečoval puk do vlastní klece a Švédové se radují. Asistence: Niclas Burström, Oscar Lindberg.
     
    48:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi využívají přesilovou hru. Nejprve byl v šanci Filppula, který pálil na Wesslaua, ten střelu vyrazil až na modrou čáru, čímž nabil přesně na hůl JUUSOVI HIETANENOVI, který tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Ilari Filppula, Juha-Pekka Haataja.
     
    32:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jako rána z čistého nebe přišla třetí branka Suomi, která jim vrací dvoubrankové vedení. Perfektní práci odvedl Ville Lajunen, který po pravé straně útočného pásma našel přes tři hokejky najíždějícího VELLI-MATTIHO SAVINAINENA, který sám před Wesslauem zamířil přesně k jeho vzdálené tyči a to se nedalo chytat. Asistence: Kristian Kuusela, Lasse Kukkonen.
     
    28:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla rána a Malmö aréna bouří! Tre Kronor snižují stav na 1:2! Ve hře čtyři na čtyři si na modré čáře všiml volného místa před sebou JOHAN FRANSSON, do kterého si rychle nabruslil a před pravým kruhem vypálil nechytatelnou ránu, která přesně vymetla horní růžek Engrenovy brány. Asistence: Niclas Burström, Jesper Fasth.
     
    23:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi využívají přesilovou hru a utíkají Švédsku do dvoubrankového vedení. Salminen za branou Wesslaua se rozjel na stranu a druhou stranou poslal přihrávku před bránu, čímž trochu zmátl domácího gólmana a najíždějící MIKKO MÄENPÄÄ z první vypálil tak dobře, že trefil přesně odkrytý prostor brány. Asistence: Sakari Salminen, Ilari Filppula.
     
    21:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš se opět potvrdilo a Suomi vedou 1:0! Lajunen zavezl puk za bránu Švédů, odkud přihrál do mezikruží JUHA-PEKKOVI HYTÖNENOVI, který z otočky vypálil po zemi a trefil přesně mezeru mezi betony švédského gólmana. Asistence: Ville Lajunen.

    Filip Bazala

    Góly a asistencie: 29. Fransson (Burström, Fasth), 52. Andersson (Burström, Lindberg) - 22. Hytönen (Lajunen), 24. Mäenpää (Salminen, Filppula), 33. Savinainen (Kuusela, Kukkonen), 49. Hietanen (Filppula, Haataja), 60. Kiiskinen (Anttila, Lahti)


    Švédsko: Wesslau – Skogs, Viklund, Fransson, Burström, Nygren, Fernholm, Äslund – Arlbrandt, Söderberg, Hjalmarsson – Pettersson, Lundqvist, Persson – Ericsson, Lindberg, Andersson – Fasth, Rasmussen, Paulsson.
    Fínsko: Engren – Mänpää. Hietanen, Niskala, Lajunen, Väänänen, Kousa, Ohtamaa, Kukkonen – Salminen, Filppula, Haataja – Osala, Hytönen, Aaltonen – Kiiskinen, Lahti, Anttila – Savinainen, Wirtanen, Kuusela.

    Rozhodca: Bulanov, Olenin – Dahmén, Käck

    Diváci: 7357