Dánsko – Japonsko 0:5 (kon.) | Slovensko – Nórsko 3:5 (kon.)
koniec
Slovensko
3:5 (0:3, 3:1, 0:1)
Nórsko
Nedeľa 10.02.2013, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Kvalifikácia žien na ZOH
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V čestnom súboji o tretie miesto na turnaji napokon vyhrali Nórky, ktorých triumf poistila v 50. minúte kapitánka Line Bialiková. Slovenky tak obsadzujú konečnú štvrtú priečku na turnaji.

    Najlepšou hráčkou zápasu sa za Slovensko stáva Jana Kapustová . Za Nórsko je to Andrea Dalenová.

    Konečné poradie turnaja
    1. Japonsko
    2. Dánsko
    3. Nórsko
    4. Slovensko


    Dovidenia pri ďalších online prenosoch ženskej hokejovej reprezentácie.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:06:44)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Do ďalšej skvelej šance sa dostala dvojica Bialiková - Dalenová, no gólmanka Tomčíková si puk pritlačila k svojim betónom a následne prerušuje hru.
     
    59:05
    Oddychový čas Slovenkám veľmi nepomohol. Bialiková sa dostala k puku na pravej strane a tvrdo zakončila, no gólmanka Tomčíková jej strelu úspešne vyrazila do bezpečia.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 943 divákov.
     
    58:48
    Slovenský tréner si vyžiadal po zbytočnom zakázanom uvoľnení Sloveniek oddychový čas!
     
    58:21
    Plencnerová tvrdo zakončila z pravej strany, no napokon jej projektil skončil len vedla nórskej brány na zadnom mantineli. Nórky opäť útočia.
     
    57:53
    Kapustová odviedla poriadny kus práce v rohu ihriska, no napokon nemala komu prihrať, a tak o puk prišla. Odstavila ju pozorná Guntherová.
     
    57:20
    Momentálne sa hrá zo strany na stranu a aktívnejší nie je ani jeden z tímov. Tvrdo sa bojuje o puk, no tým sa hra len veľmi spomaľuje.
     
    56:35
    Dalenová sa dobre presúvala po pravej strane a následne prihrávala na Martinsenovú. Tá tvrdo zakončila, no napokon trafila len pravý betón gólmanky Tomčíkovej.
     
    55:49
    Henriksenová tvrdo pálila z pravého krídla, no gólmanka Tomčíková puk úspešne vyrazila svojou lapačkou na ochrannú sieť.
     
    55:21
    Puk do pásma tentokrát nahodila Lalíková, no pozorná Morsetová toto nahodenie zachytila a okamžite posiela svoje spoluhráčky do útoku.
     
    54:50
    Matejová nahodila puk do útočného pásma, no následne sa k nemu dostala len pozorná Lersbryggenová. Oba tímy následne odchádzajú striedať.
     
    54:01
    Z pravej strany tentokrát tvrdo zakončovala Holosová, no gólmanka Tomčíková puk ukryla vo svojej pozornej lapačke. Následne sa bude vhadzovať napravo od jej brány.
     
    53:37
    Slovenské hokejistky sú opäť pri puku, no momentálne sa im veľmi nedarí. Nórske hráčky sa veľmi dobre bránia a úspešne vykrývajú stredné pásmo.
     
    52:51
    Karafiátová nám predviedla obetavý zákrok, keď sa hodila do strely od Dalenovej. Puk následne smeroval len na ochrannú sieť, a tak sa bude vhadzovať napravo od slovenskej brány.
     
    52:21
    Farstadová tvrdo zakončovala z pravej strany, no gólmanka Tomčíková puk zachytila na svojich betónoch. Následne ho však rozohrala, no Slovenky sa nevedia dostať von z obranného pásma.
     
    51:45
    Morsetová nahodila puk na zadný mantinel, no následne sa k nemu dostala len pozorná Mihaliková, ktorá vymýšľa ďalší útok pre svoj tím.
     
    51:04
    Slovenky sú usadené v útočnom pásme, no Nórky im zatiaľ veľmi dobre odolávajú. Predvádzajú nám veľmi dobré vykrývanie priestoru pred svojou svätyňou.

    Góly a asistencie: 22. Kapustová (Lalíková), 24. Čulíková (Kapustová), 30. Kapustová - 10. Asková (Sletbaková, Henriksenová), 12. Sletbaková (Holosová, Carlssonová), 18. Dalenová (Holosová), 33. Martinsen (Asková), 50. Bialiková (Dalenová, Holosová)


    Slovensko: Tomčíková (Kiapešová) - Brémová, Matejová, Lalíková, Karafiátová, Kežmarská, Ihnaťová - Mikesková, Veličková ("C"), Pravlíková ("A") - Kapustová ("A"), Sroková, Čulíková - Mihaliková, Plencnerová, Gápová.
    Nórsko: Dagfinrudová (Smestadová) - Morsetová, Carlssonová, Guntherová, Berg-Iversenová, Gjerdeová, Holosová, Lienová - Farstadová, Bialiková ("C"), Dalenová ("A") - Martinsenová ("A"), Lersbryggenová, Fischerová - Asková, Sletbaková, Henriksenová - Renliová, Hansenová.

    Rozhodca: Paivi Laurlaová (FIN) - Olga Steinbergerová (RUS), Karolin Stromová (SWE)

    Diváci: 943