Dánsko – Japonsko 0:5 (kon.) | Slovensko – Nórsko 3:5 (kon.)
koniec
Slovensko
3:5 (0:3, 3:1, 0:1)
Nórsko
Nedeľa 10.02.2013, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Kvalifikácia žien na ZOH
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri záverečnom zápase posledného hracieho dňa na kvalifikačnom turnaji o postup na ZOH v Soči!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo zápasu, v ktorom sa od 18:00 predstavia v čestnom zápase, v ktorom už nejde o postup reprezentantky Slovenska a Nórska.

    Vo finálnej časti olympijskej kvalifikácie bojuje osem krajín o dve miestenky do olympijskej skupiny B (v nej už figurujú reprezentácie Švédska a Ruska). Spomínaných osem tímov je rozdelených do dvoch skupín. Skupina C sa hrá v Poprade za účasti domáceho Slovenska, Nórska, Japonska a Dánska. Skupina D sa hrá v nemeckom Weidene za účasti domáceho Nemecka, Českej republiky, Kazachstanu a Číny. Z každej skupiny postupuje na ZOH len víťaz - zo skupiny D je to definitívne domáce Nemecko.

    Aktuálna tabuľka kvalifikačného turnaja v Poprade:
    1. Dánsko - 5 bodov - skóre 4:2
    2. Japonsko - 4 body - skóre 4:4
    3. Slovensko - 2 body - skóre 2:2
    4. Nórsko - 1 bod - skóre 4:6

    Domáca slovenská reprezentácia nám predviedla len veľmi nevýrazné výkony na tomto dôležitom turnaji. Naše dievčatá držala nad vodou gólmanka Zuzana Tomčíková, ktorá nám predvádzala naozaj skvelý výkon. V úvodnom zápase si Slovenky zmerali sily proti výberu Dánska, keď sa o zápase rozhodlo už v prvej tretine, v nej dánske hokejistky vyhrali v pomere 2:1 a tento výsledok si už ustrážili. V druhom zápase si Slovenky zmerali sily s výberom Japonska, ktoré bolo výrazne aktívnejšie, no gólmanka Tomčíková nedala svojím súperkám šancu a za svoj chrbát nepustila ani jeden puk. Slovenky v tomto zápase napokon vyhrali v pomere 1:0 po samostatných nájazdoch. Dnes už nejde o postup, no slovenské hráčky sa určite budú chcieť s turnajom rozlúčiť dôstojne.

    Nórske hokejistky sú na tom dnes podobne ako Slovenky. Už im o postup na olympijské hry nejde, no určite budú chcieť zabojovať aspoň o tretiu priečku v tabuľke. Nórky vo svojej púti kvalifikačným turnajom narazili najskôr na výber Japonska, nad ktorým síce vyhrávali v pomere 3:0 a už vyzeralo byť rozhodnuté, no Japonky napokon zápas otočili a vyhrali v tesnom pomere 4:3. V druhom zápase si Nórky zmerali sily s hokejistkami z Dánska. Z tohto zápasu si však napokon uchmatli len jeden bod, keď prehrali v pomere 1:2 po samostatných nájazdoch.

    Dnes už Slovenkám o nič nejde, no držme im palce, aby sa dostali aspoň na čestnú tretiu priečku.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Tomčíková (Kiapešová) - Brémová, Matejová, Lalíková, Karafiátová, Kežmarská, Ihnaťová - Mikesková, Veličková ("C"), Pravlíková ("A") - Kapustová ("A"), Sroková, Čulíková - Mihaliková, Plencnerová, Gápová.

    Nórsko: Dagfinrudová (Smestadová) - Morsetová, Carlssonová, Guntherová, Berg-Iversenová, Gjerdeová, Holosová, Lienová - Farstadová, Bialiková ("C"), Dalenová ("A") - Martinsenová ("A"), Lersbryggenová, Fischerová - Asková, Sletbaková, Henriksenová - Renliová, Hansenová.

    Rozhodca: Paivi Laurlaová (FIN) - Olga Steinbergerová (RUS), Karolin Stromová (SWE).
     
    V tomto zápase sa nám domáce Slovenky predvedú v klasických bielomodrých dresoch pod taktovkou trénera Miroslava Karafiáta.

    Nórky budú hrať v dresoch červenomodrých a koučovať ich bude tréner Sten Gunnar Jorgensen.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:05
    Po úvodnom vhadzovaní získali puk na svoje hokejky hráči nórskeho tímu. Tí sa snažili ofenzívne presadiť, no Slovenky im zatiaľ úspešne odolávajú.
     
    00:48
    Po niekoľkých výmenách puku bez ohrozenia jednej, či druhej brány sme videli prvú nepresnosť. Predviedli nám ju Slovenky, ktoré sa previnili ofsajdom.
     
    01:03
    Dagfinrudová nám predviedla prvý úspešný zákrok. Po tvrdej strele z ľavej strany od Čulíkovej zachytila puk vo svojej lapačke a prerušuje hru.
     
    01:35
    Karafiátová tvrdo zakončovala z medzikružia, no jej strelecký pokus pozorná Dagfinrudová úspešne vyrazila do bezpečia svojími pozornými betónmi.
     
    02:10
    Prvý úspešný zákrok nám predviedla aj gólmanka Tomčíková. Tá chytila do svojej lapačky puk po tvrdej strele od Dalenovej, ktorá pálila z ľavej strany.
     
    02:44
    Martinsenová sa dostala k puku na ľavej strane a poslala ho po mantineli na pravú stranu. Napokon však tento puk zachytili Slovenky, ktoré sa nevedia dostať z obranného pásma.
     
    03:18
    Z centrálnej časti tentokrát tvrdo zakončovala Farstadová, no jej delovka bola napokon zblokovaná len na zadný mantinel, čiže mimo slovenskej brány.
     
    03:42
    Lalíková nahodila puk na nórsku bránu, následne ho tečovala ešte Čulíková, no gólmanka Dagfinrudová napokon prekonaná nebola. Puk vyrazila do bezpečia svojím pravým betónom.
     
    04:30
    Gápová nekompromisne zakončovala z centrálnej pozície, no do tejto strely sa napokon hodila pozorná Martinsenová! Tá padá k ľadu a vyzerá to na vážnejšie zranenie. Dúfajme, že bude v poriadku.
     
    04:59
    Tomčíková nám predviedla ďalší úspešný zákrok. Po tvrdej strele od Sletbakovej z ľavej strany zachytila puk vo svojej pozuornej lapačke.
     
    05:25
    Brémová tvrdo zakončovala od modrej čiary, no jej strelu ešte zblokovala pozorná Čulíková. Tá nám však pri tomto teči predviedla hru s vysokou hokejkou, po ktorej stráca puk.
     
    06:11
    Z medzikružia tentokrát tvrdo pálila Carlssonová, no jej tvrdá strela neurobila gólmanke Tomčíkovej veľké problémy. Tomčíková puk vyrazila na zadný mantinel svojími betónmi.
     
    06:50
    Kapustová nekompromisne zakončovala z ľavej strany, no gólmanku Dagfinrudovú zachránila horná žŕdka jej brány, od ktorej sa puk zblokoval na pleksisklo za nórskou bránou.
     
    07:18
    Do dobrej palebnej pozície sa tentokrát dostala Karafiátová, no gólmanka Dagfinrudová nám predviedla ďalší dobrý zákrok, keď puk zachytila medzi svojími betónmi.
     
    07:58
    Z pravej strany tentokrát nekompromisne pálila Bialiková, no gólmanka Tomčíková zasahovať nemusela. Táto strela smerovala len na zadný mantinel.
     
    08:25
    Momentálne sa o puk intenzívne bojuje v strednom pásme. Na hokejkách ho mali domáce Slovenky, ktoré však neprekonali pozorný nórsky forčeking.
     
    08:55
    Na druhej strane sa do zakončenia dostala Martinsenová, ktorej švih však gólmanka Tomčíková s veľkým prehľadom ukryla vo svojej pozornej lapačke!
     
    09:25
    Nórske hráčky si tentokrát mierne nerozumeli v dobrej rozohrávke a predviedli nám len postavenie mimo hry - ofsajd.
     
    09:41
    Nórsko dalo gól!
    Nórske hokejistky sa dostávajú do vedenia! Gólmanka Tomčíková tentokrát nevedela, kde je puk, no nórske hráčky jej to hneď ukázali obrovskou radosťou. Spoza brány našla Sletbaková prihrávkou HEGE ASKOVÚ, ktorá bez väčších problémov zasunula puk do odkrytej nórskej brány. Asistencie si pripisujú hráčky Henriette Sletbaková a Martine Henriksenová.
     
    10:15
    Dobré zakončenie z ľavej strany nám predviedla Dalenová, no gólmanka Tomčíková napokon puk po menších problémoch skrotila a ukryla ho vo svojej lapačke!
     
    10:55
    Pri puku sú momentálne nórske hráčky, ktoré sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im nedarí. Slovenky dobre bránia stredné pásmo.
     
    11:43
    Nórsko dalo gól!
    Nórky skórujú aj podruhýkrát! Tentokrát to bolo pri avízovanom vylúčení jednej zo Sloveniek. Gólovo sa presadila HENRIETTE SLETBAKOVÁ, ktorá si dokorčuľovala na vyrazený puk po strele od Holosovej, ktorý nevedela gólmanka Tomčíková skrotiť. Asistencie si pripisujú hráčky Silje Holosová a Marte Carlssonová.
     
    12:25
    Veličková zaviezla puk do útočného pásma po pravej strane, kde však o neho napokon prišla. Postarala sa o to pozorná Guntherová, ktorá Slovenke vypichla puk.
     
    12:58
    Kapustová bola nepríjemne zrazená k ľadu za nórskou bránou, no napokon sa tento zákrok Berg-Iversenovej neoznačil ako faul. Nórky tak pokračujú v hre rýchlym útokom.
     
    13:34
    Slovenky si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru telom odchdádza sadnúť Hege Asková, ktorá položila k ľadu Mihalikovú.
     
    13:59
    Spoza pravého kruhu tvrdo zakončovala Matejová, no jej strelu pred nórskou bránou ešte zblokovala Veličková. Tá však napokon nedokázala prekonať gólmanku Dagfinrudová, ktorá puk vyrazila svojími betónmi.
     
    14:40
    Nórske obrankyne nám predvádzajú skvelú defenzívnu hru a v tomto oslabení nedávajú Slovenkám veľa čancí. Slovenky sa snažia, no naozaj sa im nedarí.
     
    15:15
    Spoza pravého kruhu tentokrát tvrdo pálila Karafiátová, no gólmanka Dagfinrudová jej strelu vyrazila pred seba. Tam puk upratali do bezpečia pozorné nórske obrankyne.
     
    15:54
    Nórky hrajú už v plnom počte a predvádzajú nám naozaj dobrý herný výkon. Momentálne sú pri puku v útočnom pásme, kde výrazne ohrozujú slovenskú bránu.
     
    16:20
    Lersbryggenová sa natlačila za slovenskú bránu a snažila sa prihrávať pred ňu. Gólmanka Tomčíková však jej úmysel odhadla a puk zachytila pod svojou lapačkou.
     
    16:35
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostala Veličková! Tá bola v samostatnom nájazde, no napokon jej gólmanka Dagfinrudová na sťahovačku nenaletela a Veličkovej následné zakončenie vyrazila do bezpečia svojím pravým betónom.
     
    17:20
    Nórske hráčky sa opäť oslobodili a snažia sa gólovo presadiť aj potretíkrát. Momentálne sa držia v útočnom pásme, kde sa snažia niečo vymyslieť.
     
    17:34
    Nórsko dalo gól!
    Slovenská obrana nám predviedla obrovské zaváhanie, keď pozabudli na ANDREU DALENOVÚ, ktorá sa od modrej čiary preštrikovala až k slovenskej bráne a puk zasunula ponad ľavú ruku gólmanky Tomčíkovej do slovenskej siete. Asistenciu si pripisuje Silje Holosová.
     
    18:02
    Nasleduje vylúčenie na strane Nórska. Gólmanka Dagfinrudová nám predviedla nedovolené podrazenie. Jej trest si odpyká Lersbryggenová.
     
    18:55
    Slovenským hráčkam sa zatiaľ nedarí ofenzívne sa presadiť. Sroková to skúšala strelou z hranice ľavého kruhu, no gólmanka Dagfinrudová jej strelu vyrazila do bezpečia.
     
    19:29
    Lalíková tvrdo pálila z ľavého kruhu, no nórska gólmanka puk úspešne vyrazila pred seba. Tam stáli len jej obrankyne, ktoré ho upratali do bezpečia.
     
    19:59
    V závere to ešte skúšala Mihaliková, no gólmanka Dagfinrudová zasahovať nemusela. Slovenská strela bola zblokovaná len na bočný mantinel.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine sme mohli vidieť klasický štýl nórskeho hokeja, ktorý poriadne zaskočil slovenské hráčky. Najskôr sa v 10. minúte gólovo presadila Hege Asková, ktorá po skvelej prihrávke od Sletbakovej doťukla puk do slovenskej siete. Už v 12. minúte zvyšovala spomínaná Sletbaková, ktorá využila vyrazenie strely od Holosovej v podaní Tomčíkovej a puk dopravila do odkrytej slovenskej brány pri avízovanom vylúčení slovenskej hokejistky. V 18. minúte slovenská obrana pustila Andreu Dalenovú cez celé pásmo až pred slovenskú bránu. To Dalenová okamžite využila, keď Tomčíkovej vymietla jasličky. Druhú tretinu začneme v znení dvojsekundovej presilovej hry domáceho celku.

    Podarí sa Slovenkám v druhom polčase zabrať a nájsť tak recept na dnes výbornú gólmanku Dagdinrudovú?
     
    Pomer striel v prvej tretine:
    Slovensko vs. Nórsko - 8 vs. 17
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:04
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine získali na svoje hokejky hráčky Nórska, ktoré sa snažia ofenzívne presadiť. Hrajú už v plnom počte.
     
    20:42
    Spoza pravého kruhu tentokrát tvrdo pálila Morsetová, no gólmanka Tomčíková nám predviedla veľmi dobrý presun a ďalší dobrý zákrok. Puk tentokrát zachytila medzi svojími betónmi.
     
    21:20
    Bialiková sa veľmi dobre presúvala po pravej strane, no napokon za bránou Slovenska prišla o puk. Slovenky sú teda opäť pri puku.
     
    21:38
    Slovensko dalo gól!
    Tak dočkali sa aj Slovenky! Lalíková nám predviedla skvelý súboj o puk v strednom pásme, po ktorom prihrávala na JANU KAPUSTOVÚ. Tá sa presunula po ľavej strane až pred bránu Nórska a puk zasunula pomedzi betóny gólmanky Dafinrudovej do nórskej siete. Asistenciu si pripisuje Denisa Lalíková.
     
    22:25
    Veličková sa veľmi dobre presúvala po pravej strane, no napokon nedokázala gólmanku Dagfinrudovú prekonať ani nadvakrát. Najskôr trafila len jej betóny a následne nám predviedla minutie brány.
     
    23:20
    Nórske hráčky sa dostali do útočného pásma, no napokon puk stratili a do útoku sa hrnú domáce Slovenky. Pri puku je Kapustová.
     
    23:32
    Slovensko dalo gól!
    Slovenky sa snažia otočiť zápas a zatiaľ sa im darí veľmi dobre! Kapustová vybojovala puk pre JANKU ČULÍKOVÚ, ktorá spoza brány prekvapila Dagfinrudovú a predviedla nám skvelé zakončenie, ktoré napokon skončilo v nórskej bráne. Asistenciu si pripisuje Jana Kapustová.
     
    24:15
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo zakončovala Lersbryggenová, no gólmanka Tomčíková bola v strehu a puk zachytila na svojej pozornej výstroji!
     
    24:29
    Lersbryggenová to skúšala opäť, no gólmanka Tomčíková nám predviedla ďalší fantastický zákrok! Napokon sa bude ešte telefonovať!
     
    24:29
    Gól po konzultácii s videorozhodcom napokon neplatí! Vhadzovať sa bude naľavo od slovenskej brány.
     
    24:47
    Bialiková tvrdo zakončovala z medzikružia, no jej projektil napokon skončil len na pleksiskle za slovenskou bránou. Pri puku sú momentálne Slovenky.
     
    25:19
    Farstadová získala puk na útočnej modrej čiare, no napokon ju od neho úspešne odstavila pozorná Matejová, ktorá sa stiahla k vlastnej bráne, no je dobre napádaná Nórkami.
     
    25:58
    Bialiková sa natlačila pred slovenskú bránu a tvrdo zakončovala z medzikružia! Gólmanka Tomčíková však puk očami vytlačila mimo svojej brány.
     
    26:17
    Na rade je vylúčenie. Na dve minúty si odchádza sadnúť Ida Lienová, ktorá sa previnila podrazením.
     
    26:37
    Slovenky sa natlačili pred nórsku bránu a urobili tam poriadny rozruch. Najskôr zakončovala Čulíková a následne sa snažila dorážať Sroková, no gólmanka Dagfinrudová puk zachytila pod svojími betónmi.
     
    27:04
    Karafiátová tvrdo pálila spoza pravého kruhu, no gólmanka Dagfinrudová bola v strehu a puk dobre videla. Následne prerušuje hru po dobrom zachytení slovenskej strely.
     
    27:39
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Barbora Brémová.
     
    28:06
    Slovenské hráčky sa stiahli do defenzívy a momentálne nám predvádzajú dobré napádanie dánskej rozohrávky. O malú chvíľu budú mať Nórky presilovú hru.
     
    28:40
    Nórske hokejistky hrajú už v plnom počte, no zatiaľ sa im nedarí presadiť sa. Slovenky nám predvádzajú dobré bránenie v strednom pásme, kde všetko nórske začína, ale aj končí.
     
    29:04
    Slovensko dalo gól!
    Je vyrovnané! JANA KAPUSTOVÁ ukázala svoje hokejové schopnosti, keď na ňu nórska obrana mierne pozabudla a táto slovenská legionárska si prekorčuľovala cez celé útočné pásmo a napokon vymietla gólmanke Nórska pavučinku medzi jej betónmi. Tento gól padol v oslabení! Bez asistencií.
     
    29:55
    Slovenky hrajú už v plnom počte a hrajú veľmi dobre. Momentálne nám predvádzajú dobré držanie puku v útočnom pásme, kde však zatiaľ chýbajú zakončena.
     
    30:25
    Pravlíková sa dostala k puku za nórskou bránou, no napokon ju obrankyňa Holosová od neho úspešne odstavila. Následne ho len vyhadzuje do stredného pásma.
     
    30:52
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostala Mihaliková, no tá z ľavej strany napokon nedokázala trafiť priestor nórskej brány a jej strela skončila len na zadnom mantineli.
     
    31:13
    Na rade je presilová hra pre Slovenky. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Ingvild Farstadová.
     
    31:42
    Kapustován nám predviedla ďalší dobrý prienik, no následne puk poslala len popri mantineli za nórsku bránu a odchádza striedať.
     
    32:11
    Veličková sa v oslabení dostala do zakončenia z medzikružia, no jej tvrdú strelu gólmanka Dagfinrudová zblokovala do bezpečia svojími rukami.
     
    32:53
    Nórsko dalo gól!
    Nórky napokon dokázali využiť túto presilovú hru! HELENE MARTINSENOVÁ zinkasovala puk na útočnej modrej čiare, preštrikovala sa cez celú slovenskú obranu a z hranice ľavého kruhu tvrdo vystrelila, no gólmanka Tomčíková nedokázala tentokrát zakročiť. Asistenciu si pripisuje Hege Asková.
     
    33:35
    Do pomyselného samostatného nájazdu sa tentokrát dostala Bialiková, no jej následné zakončenie gólmanka Tomčíková dobre videla a puk zachytila medzi svojími betónmi.
     
    34:04
    Na rade je presilová hra pre Slovensko. Na dve minúty za nedovolené bránenie v hre si odchádza sadnúť Lersbryggenová.
     
    34:29
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo zakončovala Pravlíková, no jej tvrdá strela skončila len na zadnom mantineli. Nórky sa okamžite oslobodzujú vyhodením puku.
     
    34:52
    Slovenským hokejistkám sa v tejto presilovej hre veľmi nedarí. Nórky zachytávajú ich rozohrávky a úspešne sa oslobodzujú taktickými vyhodeniami puku.
     
    35:27
    Slovenky sa momentálne nachádzajú vo vlastnej obrannej tretine, odkiaľ sa nevedia dostať. Ich prihrávkové kombinácie tentorkát stoja za málo.
     
    35:56
    Dalenová sa dostala v oslabení až pred bránu Slovenska, no napokon jej tvrdé zakončenie skončilo zblokované len mimo slovenskej svätyne.
     
    36:21
    Z ľavej strany prevetrala gólmanku Tomčíkovú Berg-Iversenová, ktorá jej predviedla dobré zakončenie. Gólmanka Slovenska však puk ukryla medzi svojími betónmi.
     
    36:56
    Pravlíková nekompromisne pálila spoza ľavého kruhu, no jej delovka napokon skončila len mimo nórskej brány. Následne sa Nórky dostávajú do útoku.
     
    37:25
    Z medzirkužia tentokrát tvrdo zakončovala Farstadová, no gólmanka Tomčíková puk po zblokovaní upratala za svoju bránu. Slovenky sa následne oslobodzujú.
     
    38:12
    Henriksenová nahodila puk na slovenskú bránu, no napokon jej gólmanka Tomčíková ukázala jasnú STOP-ku. Puk prikryla svojou dobre osadenou lapačkou.
     
    38:54
    Na rade je presilová hra Sloveniek. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Helene Martinsenová.
     
    39:05
    Bialiková sa dostala pred slovenskú bránu po rýchlom úniku cez ľavé krídlo, následne zakončila, no jej strelu gólmanka Tomčíková zblokovala svojími betónmi do bezpečia.
     
    39:51
    Spoza pravého kruhu tentokrát tvrdo pálila Karafiátová, no gólmanka Dagfinrudová túto strelu zvládla ukryť na svojej dobre osedlanej výstroji.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine sme videli opäť veľké množstvo gólov, no konečne sa prebudili aj slovenské hráčky, ktoré dokázali nepriaznivý stav 0:3 zrovnať na 3:3. Podarilo sa im to dvoma gólmi Jany Kapustovej (v 22. a 30. minúte + jeden z nich padol v slovenskom oslabení) a jedným gólom Janky Čulíkovej, pre ktorú puk opäť pripravila pozorná Kapustová. Na druhej strane prekazila Slovenkám radosť Martinsenová, ktorá v 33. minúte poslala Nórky do vedenia - 4:3.

    Podarí sa Slovenkám v tretej tretine aspoň vyrovnať a dotiahnuť tak tento zápas do predĺženia alebo si Nórky svoje vedenie ustrážia?
     
    Pomer striel v druhej tretine:
    Slovensko vs. Nórsko - 10 vs. 14

    Celkový pomer striel:
    Slovensko vs. Nórsko - 18 vs. 31
     
    Na popradskom zimnom štadióne nám šou predvádzajú maskoti... Momentálne tancujú na zvuk piesne Gangnam Style.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:07
    Po úvodnom vhadzovaní sa k puku ihneď dostala Kapustová. Tá tvrdo zakončila z ľavej strany, no gólmanka Dagfinrudová jej strelu zblokovala na ochrannú sieť svojou vyrážačkou.
     
    40:55
    Veličková poslala puk z ľavej strany pred nórsku bránu, kde ho následne tečovala Kapustová, no tá trafila len pozornú gólmanku Dagfinrudovú, ktorá následne prerušila hru.
     
    41:20
    Fischerová sa s pukom nebezpečne pohybovala pred slovenskou bránou, no napokon bola neúspešná. Jej zakončenie zblokovala Tomčíková svojím pravým betónom na zadný mantinel.
     
    41:58
    Plencnerová sa snažila zneškodniť nórsku rozohrávku intenzívnym forčekingom, no napokon sa jej to nepodarilo. Nórky sa však následne dostali len do stredného pásma.
     
    42:15
    Dalenová tvrdo zakončovala z ľavej strany, no Tomčíková puk videla a následne ho vyrazila do bezpečia na zadný mantinel. Slovenky opäť útočia.
     
    42:41
    Slovenky si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Morsetová.
     
    43:10
    Veličková sa dostala do skvelej gólovej šance, no napokon z tesnej blízkosti nedokázala prekonať pozornú nórsku gólmanku, ktoré svoje betóny rozložila na celé bránkovisko a nenechala sa prekonať.
     
    43:29
    Lalíková nahodila puk na nórsku bránu, no následne sa k nemu dostala pozorná Kapustová, ktorá trafila len dobre postavené betóny nórskej gólmanky.
     
    43:41
    Karafiátová tvrdo pálila spoza pravého kruhu, no gólmanka Dagfinrudová zasahovať nemusela. Karafiátovej strela smerovala len vysoko nad bránu Nórska.
     
    44:25
    Nórky sa na malú chvíľu oslobodili, no následne sa opäť dostali k puku SLovenky. Tie sa snažia presadiť, no nórska obrana im zatiaľ príkladne odoláva.
     
    44:54
    Z medzikružia tentokrát zakončovala Pravlíková, no gólmanka Dagfinrudová zasahovať nemusela. Pravlíkovej projektil bol zblokovaný len mimo nórskej brány.
     
    45:34
    Slovenky nám predviedli vyhodenie puku za nórsku bránu a odišli striedať. Pri puku sú momentálne Nórky, ktoré sa však nevedia presadiť.
     
    46:19
    Po dobrej prihrávke od Kapustovej zakončovala z hranice ľavého kruhu Veličková, no jej delovka skončila len na pleksiskle za bránou Nórska.
     
    46:57
    Nórky sa napokon spod slovenského ofenzívneho tlaku dokázali oslobodiť. Usadili sa v útočnom pásme, kde sa im však zatiaľ nedarí.
     
    47:26
    Na rade je presilová hra pre Nórsko. Za nedovolenú hru telom si na dve minúty odchádza sadnúť Mikesková, ktorá faulovala brániacu Carlssonovú pri zadnom mantineli.
     
    47:44
    Asková nahodila puk na slovenskú bránu a tam sa ho snažili stečovať do brány asi tri Nórky. Napokon však proti Tomčíkovej neuspeli a hlavná rozhodkyňa prerušila hru.
     
    48:09
    Z pravej strany to nadvakrát skúšala Lersbryggenová, no gólmanka Tomčíková jej prvý pokus vyrazila svojími betónmi a jej druhú strelu zachytila na svojej pozornej výstroji.
     
    48:24
    Dalenová tvrdo zakončovala z ľavej strany, no jej projektil skončil až na zadnom mantineli. Následne sa Nórky samy vytlačili von z pásma.
     
    48:57
    Od modrej čiary tentokrát pálila Holosová, no gólmanka Tomčíková puk úspešne vyrazila do bezpečia na hokejky svojich spoluhráčok.
     
    49:07
    Nórsko dalo gól!
    Nórky nám predviedli ďalšiu skvelú akciu, ktorá dostáva prívlastok gólová. Po menšom zmätku v slovenskej defenzíve sa k puku dostala LINE BIALIKOVÁ, ktorá nedala gólmanke Tomčíkovej svojím švihom šancu na úspešný zákrok. Asistencie si pripisujú hráčky Andrea Dalenová a Silje Holosová.
     
    49:45
    Gólmanka Tomčíková nám predviedla ďalší skvelý zákrok! Tentokrát sa skvele hodila po tvrdej strele od Henriksenovej, ktorá pálila z ľavej strany.
     
    50:20
    Od modrej čiary tentokrát pálila Lalíková, následne sa puk snažila tečovať Čulíková, no gólmanka Dagfinrudová celú situáciu vyriešila svojími pozornými betónmi.
     
    51:04
    Slovenky sú usadené v útočnom pásme, no Nórky im zatiaľ veľmi dobre odolávajú. Predvádzajú nám veľmi dobré vykrývanie priestoru pred svojou svätyňou.
     
    51:45
    Morsetová nahodila puk na zadný mantinel, no následne sa k nemu dostala len pozorná Mihaliková, ktorá vymýšľa ďalší útok pre svoj tím.
     
    52:21
    Farstadová tvrdo zakončovala z pravej strany, no gólmanka Tomčíková puk zachytila na svojich betónoch. Následne ho však rozohrala, no Slovenky sa nevedia dostať von z obranného pásma.
     
    52:51
    Karafiátová nám predviedla obetavý zákrok, keď sa hodila do strely od Dalenovej. Puk následne smeroval len na ochrannú sieť, a tak sa bude vhadzovať napravo od slovenskej brány.
     
    53:37
    Slovenské hokejistky sú opäť pri puku, no momentálne sa im veľmi nedarí. Nórske hráčky sa veľmi dobre bránia a úspešne vykrývajú stredné pásmo.
     
    54:01
    Z pravej strany tentokrát tvrdo zakončovala Holosová, no gólmanka Tomčíková puk ukryla vo svojej pozornej lapačke. Následne sa bude vhadzovať napravo od jej brány.
     
    54:50
    Matejová nahodila puk do útočného pásma, no následne sa k nemu dostala len pozorná Lersbryggenová. Oba tímy následne odchádzajú striedať.
     
    55:21
    Puk do pásma tentokrát nahodila Lalíková, no pozorná Morsetová toto nahodenie zachytila a okamžite posiela svoje spoluhráčky do útoku.
     
    55:49
    Henriksenová tvrdo pálila z pravého krídla, no gólmanka Tomčíková puk úspešne vyrazila svojou lapačkou na ochrannú sieť.
     
    56:35
    Dalenová sa dobre presúvala po pravej strane a následne prihrávala na Martinsenovú. Tá tvrdo zakončila, no napokon trafila len pravý betón gólmanky Tomčíkovej.
     
    57:20
    Momentálne sa hrá zo strany na stranu a aktívnejší nie je ani jeden z tímov. Tvrdo sa bojuje o puk, no tým sa hra len veľmi spomaľuje.
     
    57:53
    Kapustová odviedla poriadny kus práce v rohu ihriska, no napokon nemala komu prihrať, a tak o puk prišla. Odstavila ju pozorná Guntherová.
     
    58:21
    Plencnerová tvrdo zakončila z pravej strany, no napokon jej projektil skončil len vedla nórskej brány na zadnom mantineli. Nórky opäť útočia.
     
    58:48
    Slovenský tréner si vyžiadal po zbytočnom zakázanom uvoľnení Sloveniek oddychový čas!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 943 divákov.
     
    59:05
    Oddychový čas Slovenkám veľmi nepomohol. Bialiková sa dostala k puku na pravej strane a tvrdo zakončila, no gólmanka Tomčíková jej strelu úspešne vyrazila do bezpečia.
     
    59:42
    Do ďalšej skvelej šance sa dostala dvojica Bialiková - Dalenová, no gólmanka Tomčíková si puk pritlačila k svojim betónom a následne prerušuje hru.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V čestnom súboji o tretie miesto na turnaji napokon vyhrali Nórky, ktorých triumf poistila v 50. minúte kapitánka Line Bialiková. Slovenky tak obsadzujú konečnú štvrtú priečku na turnaji.

    Najlepšou hráčkou zápasu sa za Slovensko stáva Jana Kapustová . Za Nórsko je to Andrea Dalenová.

    Konečné poradie turnaja
    1. Japonsko
    2. Dánsko
    3. Nórsko
    4. Slovensko


    Dovidenia pri ďalších online prenosoch ženskej hokejovej reprezentácie.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:06:44)

    Góly a asistencie: 22. Kapustová (Lalíková), 24. Čulíková (Kapustová), 30. Kapustová - 10. Asková (Sletbaková, Henriksenová), 12. Sletbaková (Holosová, Carlssonová), 18. Dalenová (Holosová), 33. Martinsen (Asková), 50. Bialiková (Dalenová, Holosová)


    Slovensko: Tomčíková (Kiapešová) - Brémová, Matejová, Lalíková, Karafiátová, Kežmarská, Ihnaťová - Mikesková, Veličková ("C"), Pravlíková ("A") - Kapustová ("A"), Sroková, Čulíková - Mihaliková, Plencnerová, Gápová.
    Nórsko: Dagfinrudová (Smestadová) - Morsetová, Carlssonová, Guntherová, Berg-Iversenová, Gjerdeová, Holosová, Lienová - Farstadová, Bialiková ("C"), Dalenová ("A") - Martinsenová ("A"), Lersbryggenová, Fischerová - Asková, Sletbaková, Henriksenová - Renliová, Hansenová.

    Rozhodca: Paivi Laurlaová (FIN) - Olga Steinbergerová (RUS), Karolin Stromová (SWE)

    Diváci: 943