Dánsko – Japonsko 0:5 (kon.) | Slovensko – Nórsko 3:5 (kon.)
koniec
Dánsko
0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Japonsko
Nedeľa 10.02.2013, 14:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Kvalifikácia žien na ZOH
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine Dánky už len potvrdili svoju ofenzívnu prevahu v zápase a predviedli nám ďalší úspešný gólový zásah v podaní Šiori Koikeovej, ktorá nedala gólmanke Nakaokuovej šancu.
    Japonky si tak debaklom proti prekvapivým Dánkam vybojovali jasný triumf 5:0 a tým aj postup na zimné olympijské hry!

    Najlepšou hráčkou zápasu sa za Dánsko stáva Josefine Perssonová a za Japonsko je to Hanae Kubová, ktorá vsietila dva góly.

    Dovidenia pri večernom online prenose zápasu Sloveniek, ktoré si v závere turnaja zmerajú sily proti výberu Nórska od 18:00.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:06:34)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Z ľavej strany ešte tvrdo zakončovala Jakobsenová, no gólmanka Nakaokuová zasahovať nemusela. Už sa pravdepodobne nič vážne nestane.
     
    59:25
    Tvrdé zakončenie Michele Nielsenovej bolo zblokované len na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude napravo od japonskej brány.
     
    58:50
    Koikeová sa veľmi dobre presúvvala po ľavej strane a následne chcela prihrávať na Ukitaovú, no nepodarilo sa jej to! Jej prihrávku zblokovala pozorná Densingová.
     
    58:14
    Ďalšia nepresnosť na japonskej strane. Tentokrát nám Japonky predviedli postavenie mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    57:55
    Ukitaová pálila z pravej strany, no jej strela bola zblokovaná jednou z Dániek len na bezpečný zadný mantinel. Pri puku sú teda opäť Dánky.
     
    57:10
    Hra sa nám presúva zo strany na stranu a vyzerá to tak, že už sa len dohráva. Japonky sa však stále snažia, no Dánky sa v pätici bránia veľmi dobre.
     
    56:16
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme. Pri puku sú Japonky, ktorým však Dánky intenzívne odolávajú. Už teraz je to však debakel.
     
    55:45
    Nakaokuová nám predviedla ďalší dobrý zákrok! Tentokrát zachytila medzi betónmi tvrdú strelu od Michele Nielsenovej, ktorá sa ju snažila prekvapiť z ľavej strany.
     
    55:29
    Dánky hrajú už v plnom počte a snažia sa niečo vykúzliť, no momentálne sú len v obrannom pásme, kde musia intenzívne sledovať hru.
     
    54:55
    Po skvelej prihrávke od Sakagamiovej sa k puku dostala Jonejamaová, ktorá však bola napokon neúspešná. Puk jej z čepele odskočil a ona ho umiestnila len mimo dánskej brány.
     
    54:24
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo zakončovala Sakagamiová, no gólmanka Nielsenová bola v strehu a puk vyrazila na zadný mantinel svojím pravým betónom.
     
    53:56
    Dánky sa v úvode presilovej hry dokázali oslobodiť, no Japonky sa opäť usadili v útočnom pásme. Tam si puk veľmi dobre prihrávajú a snažia sa niečo vymyslieť.
     
    53:22
    Hráčky Japonska si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odchádza sadnúť Jacquetová, ktorá nám predviedla držanie.
     
    52:56
    Japonky sú opäť pred gólmankou Nielsenovou, kde si puk veľmi dobre prihrávajú. Dánky sa snažia, no ich šance na postup sa už pravdepodobne rozplynuli.
     
    52:18
    Ostergaardová sa dobre presúvala po ľavej strane, no napokon nám predviedla zbytočné kľučky, po ktorých stratila puk. Japonky tak môžu opäť útočiť.
     
    51:45
    Japonky sú opäť pri ofenzívnej chuti. Od modrej čiary tentokrát tvrdo pálila Kanae Aokiová, no jej strelu gólmanka Nielsenová úspešne zachytila na svojej výstroji.
     
    50:53
    Japonsko dalo gól!
    Japonky napokon využívajú aj túto presilovú hru! ŠIORI KOIKEOVÁ napriahla svoju hokejku po skvelej prihrávke od Kubovej na pravej strane a puk napokon umiestnila ponad pravé rameno Nielsenovej presne do dánskej siete. Asistencie si pripisujú hráčky Hanae Kubová a Tomoko Sakagamiová.

    Góly a asistencie: 10. Šišiučiová (Hiranová, Aokiová), 19. Kubová (Hiranová), 28. Hiranová (Kubová, Nakamuraová), 40. Kubová (Sakagamiová, Hiranová), 51. Koikeová (Kubová, Sakagamiová)


    Dánsko: Kamilla Nielsenová (Claytonová) - Frandsenová, Olaussonová ("C"), Densingová, Russellová, Jacquetová, Davidsenová, Langsagerová - Gregersenová, Perssonová, Jensenová - Jakobsenová, Asperupová, Ostergaardová ("A") - Gludová, Ernstová ("A"), Katarina Nielsenová - Michele Nielsenová.
    Japonsko: Nakaokuová (N. Fujimotová) - K. Aokiová, Takeučiová, Toková, Suzukiová, Koikeová, Horiová, Jamaneová, Ukitaová - Jonejamaová, Osawaová ("C"), Sakagamiová - Hiranová ("A"), Kubová ("A"), Nakamuraová - Adačiová, M. Fujimotová, Šišiučiová - A. Aokiová.

    Rozhodca: Nicole Hertrichová (GER) - Michaela Kúdelová (SVK), Johanna Tauriainenová (FIN)