Rusko – Česko 1:2 (kon.) | Švédsko – Fínsko 2:5 (kon.)
koniec
Švédsko
2:5 (0:0, 1:3, 1:2)
Fínsko
cz Nedeľa 10.02.2013, 17:00 • Malmö aréna, Malmö (13 000 míst) • Euro Hockey Tour
Partner:
     
    47:18
    Faulu Tomase Skogse (SWE) předcházel faul Fina, který však sudí přehlédli a vybrali si až ten další, který však byl domácího hráče. Skogs dostává dvě minuty za podražení.
     
    43:17
    Tak třeba se jim poštěstí nyní. Na dvě minuty je vyloučen Juha-Pekka Hytönen (FIN) na dvě minuty za podražení a Švédsko má možnost snížit v přesilové hře.
     
    39:20
    Tlak Švédů přinesl vyloučení finského hráče Janneho Niskaly (FIN), který dostává dvě minuty za hákování.
     
    27:47
    Oskar Osala (FIN) nedovoleně bránil a míří za to na trestnou lavici. Hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    27:28
    Švédové jsou ze dvou branek jako opaření a nyní hrají velmi špatně a navíc budou znovu hrát v oslabení. Na dvě minuty je vyloučen Carl Söderberg (SWE) za podražení. Další šance vsítit branku pro Finy.
     
    23:18
    Další přesilová hra pro Finsko. Jimmie Ericsson (SWE) si v obraném pásmu počínal nedovoleně, když se dopustil přestupku sekání a za to si na dvě minuty posedí na trestné lavici.
     
    19:29
    Švédové hráli v šestí a čeká je za to trest. Na dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě odchází na trestnou lavici odsedět trest Pär Arlbrandt (SWE).
     
    12:22
    Přesilovou hru okusí i finský tým. Na dvě minuty za faul kolenem si posedí na trestné lavici Oscar Lindberg (SWE). Jak naloží s přesilovou hrou svěřenci Jukky Jalonena?
     
    00:57
    Švédové si vypracovali tlak před branou Engrena a dokonce mohl Lundqvist zakončovat do prázdné klece, ale za záchranou brzdu musel tahat Ville Lajunen (FIN), který dostává dvě minuty za podražení.

    Filip Bazala

    Góly a asistencie: 29. Fransson (Burström, Fasth), 52. Andersson (Burström, Lindberg) - 22. Hytönen (Lajunen), 24. Mäenpää (Salminen, Filppula), 33. Savinainen (Kuusela, Kukkonen), 49. Hietanen (Filppula, Haataja), 60. Kiiskinen (Anttila, Lahti)


    Švédsko: Wesslau – Skogs, Viklund, Fransson, Burström, Nygren, Fernholm, Äslund – Arlbrandt, Söderberg, Hjalmarsson – Pettersson, Lundqvist, Persson – Ericsson, Lindberg, Andersson – Fasth, Rasmussen, Paulsson.
    Fínsko: Engren – Mänpää. Hietanen, Niskala, Lajunen, Väänänen, Kousa, Ohtamaa, Kukkonen – Salminen, Filppula, Haataja – Osala, Hytönen, Aaltonen – Kiiskinen, Lahti, Anttila – Savinainen, Wirtanen, Kuusela.

    Rozhodca: Bulanov, Olenin – Dahmén, Käck

    Diváci: 7357