Nijmegen – Breda 1:1 (kon.) | Groningen – Heracles 2:0 (kon.) | Utrecht – Alkmaar 2:1 (kon.)
Arnhem – Kerkrade 3:0 (kon.)
koniec
NEC Nijmegen
1:1 (0:0)
NAC Breda
cz Nedeľa 02.12.2012, 12:30 • Goffert Stadion, Nijmegen • Holandská Eredivisie
     
    90+1
    Někteří domácí fanoušci už jásali, ale míč letí nad branku. Foor našel krásnou zpětnou přihrávkou George, ten z první jen těsně minul šibenici!
     
    90
    Budou se nastavovat dvě minuty.
     
    90
    Hosté zazdili obrovskou šanci na skórování! Verbeek postupoval na Babose a byť byl stíhán, mohl střílet. Rozhodl se však pro kličku a celou akci tak zabrzdil. Do šance se následně připletl i Hooi, ale ani on nic nevymyslel.
     
    82
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Sice trochu krkolomná situace, ale je z toho gól a to je pro Nijmegen to nejdůležitější. Po Georgeově centru se míč několikrát odrazil od hráčů obou týmů, až se k němu dostal MELVIN PLATJE a došťouchl jej za brankovou čáru.
     
    74
    Poslední střídání Nijmegenu. Odešel Nathaniel Will a na plac dorazil Pavel Čmovš.
     
    70
    Druhé střídání Nijmegenu. Odešel Søren Rieks a nahradil jej Kevin Conboy.
     
    68
    První střídání domácího týmu, odešel Michel Breuer a na trávníku se objevil Marcel Stutter.
     
    59
    Breda právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic se do šance dostali hosté a hned ji dokázali využít. Po pravé straně unikl Hooi, zasekl a nacentroval na ANTHONYHO LURLINGA. Jeho první ránu sice zblokovala obrana, při té druhé ale měl volné pole působnosti a Babose lehce překonal.
     
    45
    Sudí nastaví jednu minutu.
     
    45
    Těsně před koncem poločasu je žlutou kartou "oceněn" domácí Victor Pálsson.
     
    42
    Břevno! Po ťukecu domácích fotbalistů na jeden dotek se uvolnil Platje a jeho technický pokus skončil právě na tomto kusu brankového zařízení.
     
    40
    Závar před brankou Bredy, nejprve ten Voorde hledal ve vápně Platjeho a o pár vteřin později George. Obránci Bredy museli hasit a podařilo se jim odvrátit na roh.
     
    35
    Konečně nějaké vzrušení! Platje převzal přihrávku na asi 50 metrů, jedním dotekem ji zpracoval a druhým zamířil do horního růžku. Golman Bredy měl co dělat, aby tento pokusy vytěsnil na roh.
     
    26
    Teď už to vypadalo mnohem lépe, Lurling dokázal obejít dva protihráče, hledal si ideální střeleckou pozici a následně se pokusil o technické přehození Babose. Ten na čáře lapil.
     
    19
    Z ničeho nic tu byla obrovská šance hostů, Hooi se dostal do úniku, jenže si příliš předkopl míč a Babos rychlým výběhem z branky a skokem pod nohy tuto šanci zmařil.
     
    12
    Z dálky napřáhl domácí Foor a jeho jedovka proletěla jen kousek nad břevnem ten Rouwelaarovy brány.

    Aleš Pur

    Góly: 82. Platje - 59. Lurling

    Karty:   45. Pálsson (NIJ)


    NEC Nijmegen: Babos - Will (74. Čmovš), van Eijden, Breuer (68. Stutter), Amieux - George, Pálsson, Foor - Rieks (70. Conboy), Platje. ten Voorde. Trenér: Alex Pastoor.
    NAC Breda: ten Rouwelaar - Janse, Luijckx, Botteghin, van der Weg - Gudelj, Gilissen, Leugers - Hooi, Lurling, Verbeek. Trenér: Nebojsa Gudelj.

    Rozhodca: Kevin Blom