Zenit – AC Miláno 2:3 (kon.) | Amsterdam – Real Madrid 1:4 (kon.) | Arsenal – Olympiakos 3:1 (kon.)
Manchester City – Dortmund 1:1 (kon.)
koniec
Zenit Petrohrad
2:3 (1:2)
AC Miláno
Streda 03.10.2012, 18:00 • Stadion Petrovskij, Petrohrad • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    90
    Nadstavovať sa budú štyri minúty!
     
    89
    Aj talianský tréner v službách domáceho tímu Zenit Petrohrad sa rozhodol striedať potretíkrát. Za Lombaertsa posiela na trávnik Bukharova.
     
    87
    Domáci inkasujú ďalšiu žltú kartu. Tvrdé zhodenie de Jonga na zem nám tentokrát predviedol Shirokov. Bol však hneď pred hlavným rozhodcom, a tak je sankcionovaný.
     
    85
    Vystriedaný Yepes nám predviedol veľmi tvrdý faul na Hulka, po ktorom hlavný rozhodca vyťahuje ďalšiu žltú kartu v tomto stretnutí.
     
    82
    Anyukov sa po peknej hlavičkovej prihrávke od Hulka dostal k zakončeniu! Z voleja vystrelil spoza hranice pokutového územia. Jeho projektil mal síce skvelú rotáciu a smer, no gólman Abbiati ho dokázal fantasticky zastaviť!
     
    80
    Tréner AC Milána vyčerpáva povolený počet striedaní. Za Boatenga posiela na trávnik Yepesa s dúfaním, že to jeho tímu pomôže.
     
    79
    Aj domáci tréner sa rozhodol striedať podruhýkrát! Za Faizulina posiela na ihrisko skúseného Kanunnikova.
     
    75
    AC Miláno dalo gól! Hosťujúci hráči vsietili už tretí gól a dostávajú sa do vedenia! Slovenský reprezentant v službách Zenitu Petrohrad - TOMÁŠ HUBOČAN nám predviedol po centri od Pazziniho skvelý teč a vsietil gól! Neuvedomil si asi, že tento gól sa stáva nelichotivým, pretože je vlastný. Gólman Malafaev tentokrát jednoducho nemal šancu.
     
    73
    Po tvrdom obrannom faule v podaní Boatenga ostáva na trávniku ležať Anyukov, ktorý zinkasoval veľmi nepríjemný hit do intímnych oblastí!
     
    72
    Aj domáci tréner sa rozhodol využiť prvé striedanie v tomto zápase. Za Bystrova posiela na trávnik skúseného Zyryanova.
     
    71
    Slovenský reprezentant v službách Zenitu Petrohrad - Tomáš Hubočan si pripisuje do štatistík žltú kartu po veľmi tvrdom faule na Pazziniho.
     
    64
    Tréner tímu AC Miláno strieda aj podruhýkrát. Za strelca gólu Emanuelsona posiela na trávnik oddýchnutého Nocerina. Podarí sa po tejto výmene Milánu skórovať?
     
    63
    Domáci si vytvorili ďalšiu fantastickú gólovú šancu! Po úniku Kerzhakova ho však v pokutovom území napokon odstavil Bonera. Pískať sa však ani tentokrát nebude.
     
    54
    Po skvelom centri do pokutového územia v podaní Abateho nám nekompromisnú hlavičku predviedol Boateng! Tento projektil však napokon míňa bránu domáceho celku o niekoľko metrov.
     
    52
    Tréner AC Miláno sa rozhodol využiť prvé striedanie v tomto zápase. Za Bojana posiela na trávnik oddýchnutého Pazziniho. Podarí sa tomuto hráčovi vsietiť tretí gól Milána?
     
    49
    Zenit Petrohrad dal gól! Je vyrovnané! Po skvelom rozohratí rohového kopu od Hulka sa v pokutovom území najlepšie zorientoval ROMAN SHIROKOV! Ten sa rozhodol tvrdo zakončiť z voleja a podarilo sa mu to! Abbiati ostal na loptu aj tentokrát bezmocne pozerať.
     
    45+2
    Zenit Petrohrad dal gól! V nadstavenom čase napokon kapituluje aj gólman Abbiati! Po fantastickej prihrávke a vysunutí do milánskeho pokutového územia sa pri lopte ocitol nebránený GIVANILDO HULK, ktorý bez akýchkoľvek problémov delovkou prekonal doposiaľ vynikajúceho milánskeho gólmana.
     
    45
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    42
    Žltú kartu zinkasoval aj hosťujúci hráč. Konkrétne El Shaarawy nám predviedol nepríjemný útočný faul na Witsela, ktorý následne padá k zemi.
     
    40
    Abbiati by sa ujal priam vynikajúco aj ako kúzelník. To, čo nám dnes predvádza je priam neskutočné! Po delovke od Hulka, ktorá by iným urobila len prievan vo vlasoch sa milánsky gólman položil na zem a opäť úspešne pokryl loptu vo svojej moci!
     
    39
    Faizulin nám predviedol skvelý individuálny prienik až k hosťujúcemu pokutovému územiu. Tam bol však faulovaný v znení El Shaarawyho! Nasleduje priamy kop asi meter za hranicou pokutového územia!
     
    37
    Abbiati opäť čaroval! Po skvelom centri z voľného kopu od Hulka nám predviedol nekompromisnú hlavičku domáci Lombaerts. Ten umiestnil loptu k žŕdke, no opäť ju dokázal svojími reflexmi získať gólman Milána!
     
    36
    Hra sa nám dostáva opäť do veľmi rýchleho tempa a do znenia veľmi nepekných faulov! Po faule od Boneru budú mať domáci výhodu voľného kopu napravo od bránkoviska hostí. Bonera si odnáša od hlavného rozhodcu aj darček v podobe žltej karty.
     
    35
    Domáci celok vidí už druhú žltú kartu v tomto zápase. Tentokrát si ju za tvrdý faul na Boatenga vyslúžil Anyukov.
     
    34
    Tak milánsky gólman tentokrát zahviezdil! Najskôr nám predviedol pekný zákrok po strele od Hulka a následne z rohového kopu zasiahol na bránkovej čiare proti hlavičke v podaní Kerzhakova!
     
    32
    Hulk poslal pred bránu nebezpečný center, po ktorom boli hostia mierne zmätení. Dobiedzajúci Kerzhakov sa však k lopte už nedostal! Abbiati nám predviedol ďalší veľmi dôležitý zákrok!
     
    25
    Po peknom centri od El Shaarawyho prišiel ďalší hlavičkový súboj! Vyhral ho domáci hráč Faizulin, ktorý loptu pekne umiestnil k žŕdke! Gólman Abbiati sa však nenechal zahanbiť a loptu vyrazil do bezpečia. Nasleduje rohový kop pre domácich.
     
    24
    Zenit Petrohrad v ďalšej obrovskej šancu! Po nebezpečnom centri však hlavičkový súboj proti Hulkovi vyhral hosťujúci obranca Antonini a loptu poslal do bezpečia!
     
    22
    Momentálne sme videli asi najväčšiu šancu domáceho Zenitu Petrohrad! Po peknej prihrávke z otočky v podaní Witsela sa na pravej strane rozhodol delovkou zakončovať Kerzhakov! Ten však loptu napálil len do bočnej siete milánskej brány!
     
    16
    AC Miláno dalo gól! Hostia sa dostávajú už do dvojgólového vedenia! po peknej prihrávke na stred sa rozhodol STEPHAN EL SHAARAWY mierne zasólovať, čo sa mu napokon vyplatilo! Po odstavení dvoch obrancov sa dostal pred gólmana Malafaeva. Toho už len veľmi jednoduchým zakončením prestrelil.
     
    14
    Emanuelson sa ocitol v ďalšej nádhernej gólovej šanci! Po ďalekotonážnom presnom centri od Abateho bol osamotený pri ľavej žŕdke domácej brány, no na túto loptu bol napokon prikrátky! Pri páde ju poslal len za čiaru na úrovni bránkoviska.
     
    13
    AC Miláno dalo gól! Hosťujúci hráč URBY EMANUELSON nám tento priamy kop zo vzdialenosti približne 23 metrov odkopol priam fantasticky! Domáci gólman by túto strelu pravdepodobne chytil, no lopta bola napokon tečovaná od jedného z hráčov v múriku, a tak Malafaev jednoducho nemal šancu.
     
    12
    Po tvrdom obrannom faule na unikajúceho Emanuelsona vidíme prvú žltú kartu v tomto zápase. Za tento faul ju zinkasoval domáci hráč Faizulin. Emanuelson odchádza zahrávať priamy kop zo vzdialenosti približne 23 metrov.
     
    5
    Hostia sa dostali do fantastickej gólovej šance! Po nádhernom prieniku do pokutového územia v podaní de Jonga prišla lopta k nebránenému Bojanovi, ktorý síce zakončil, no domáci gólman nám predviedol fantastický reflexívny zákrok pravou rukou a loptu vyráža do bezpečia!

    Góly: 45+2. Hulk, 49. Shirokov - 13. Emanuelson, 16. El Shaarawy, 75. Hubočan (vla.)

    Karty:   12. Faizulin (ZEN), 35. Anyukov (ZEN), 71. Hubočan (ZEN), 87. Shirokov (ZEN) - 36. Bonera (ACM), 42. El Shaarawy (ACM), 85. Yepes (ACM)


    Zenit Petrohrad: Malafaev - Anyukov, Lombaerts (89. Bukharov), Criscito, Hubočan, Bystrov (72. Zyryanov), Shirokov, Faizulin (79. Kanunnikov), Witsel, Kerzhakov, Hulk.
    AC Miláno: Abbiati - Bonera, Zapata, Antonini, Abate, Boateng (80. Yepes), de Jong, Emanuelson (64. Nocerini), Montolivo, Bojan (52. Pazzini), El Shaarawy.

    Rozhodca: F. Brych - M. Borsch, S. Lupp (všetci GER)