Michalovce – Ružomberok 0:1 (kon.) | Skalica – Žilina 1:1 (kon.) | Košice – Podbrezová 0:0 (kon.)
koniec
MFK Zemplín Michalovce
0:1 (0:1)
MFK Ružomberok
Sobota 17.02.2024, 15:00 • Mestský futbalový štadión Zemplín Michalovce • Niké liga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 20. kola Niké ligy medzi Michalovcami a Ružomberkom.

    MFK Zemplín Michalovce


    Michalovčania cestovali na prvé jarné kolo do Podbrezovej s túžbou konečne zaknihovať víťazstvo za tri body. Nestalo sa. Zemplín prehral 1:2 a do streleckej listiny sa opäť zapísal len Matúš Marcin, ktorý je so šiestimi gólmi najlepším strelcom. Michalovce stále držia dvojbodový náskok pred poslednými Zlatými Moravcami.

    MFK Ružomberok

    Liptáci fantasticky vstúpili do jarnej časti. Na domácej počasím zdecimovanej pôde hostili Spartak Trnava. Očakávala sa výhra hostí, ale všetko zmenil v 24. minúte Samuel Lavrinčík, ktorého presný zásah sa ukázal ako rozhodujúci. Ružomberok pôjde do nadstavby z druhej polovice tabuľky. Je ôsmy a na šestku stráca sedem bodov, pričom v hre je už len šesť.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Frelih – Šimko, Dzotsenidze, Volanakis, Veremiejev – Acosta, Karasjuk, Shimamura – Jánošík, S. Danko, Marcin (C).

    Náhradníci: Száraz – Adekunle, Bahi, Bednár, Magda, Niarchos, Ramos, van Kessel, Žofčák.

    Tréner: Peter Struhár.

    MFK Ružomberok: Frühwald – Gabriel, Malý, Mojžiš – Luterán, Lavrinčík, Zsigmund (C), Selecký – Hladík, Chrien – Boďa.

    Náhradníci: Ťapaj – Domonkos, Gerec, Chobot, Kotula, Maslo, Múdry, Šefčík, Tučný.

    Tréner: Ondřej Smetana.

    Rozhodca: Kišš – Roszbeck, Halíček.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zaujímavá kolmica letela k Stanislavovi Dankovi, ktorý následne priťukol loptu Jánošíkovi. Ten mu to chcel vrátiť, ale zasiahol Luterán.
     
    2
    Arevalo bol na ľavej strane ihriska v blízkosti pokutového územia hostí. Strieľaným centrom napálil loptu na zadnú žrď, ale nikto tam nečakal v michalovskom drese.
     
    3
    Po troch minútach prichádza úvodná šanca zápasu! Martin Chrien si pripravil palebnú pozíciu! Mieril len do stredu bránky a Frelih úspešne zasahoval!
     
    4
    Gabriel si zakryl loptu telom. Spoza neho mu do nej štuchol Matúš Marcin a ešte mu trochu dýchal na krk. Hosťujúci krajný obranca odovzdal loptu brankárovi Frühwaldovi.
     
    5
    Stanislav Danko z polovice hracej plochy vyslal nakop na pravý krídelný priestor. Ale loptu odvrátili obrancovia Liptákov.
     
    6
    Frelih s druhým úspešným zákrokom! Končekmi prstov zastavil strelecký pokus Hladíka po zemi, keď v šestnástke vycvičil Veremiejeva!
     
    7
    Žiga Frelih predviedol dlhý a kvalitný odkop do hĺbky poľa. Vo vzdušnom súboji neuspel Jánošík, ale Šimmamura zachytil loptu v strednom pásme.
     
    8
    Predĺžená lopta dopredu hlavou v podaní Michaloviec. No opäť v tom bola nepresnosť, pretože jej majiteľmi sa stali hráči Ružomberka.
     
    9
    Hostia si vypracovali príležitosť, ale tá však nevolala veľmi po góle. Seleckého volej zľava vyzeral solídne, ale nie úplne ideálne. A z následného odrazu na svoju kopačku neprofitoval Lavrinčík.
     
    10
    Danko poriadne prevetral dres a popreháňal súperovu obranu, ktorá však nezaváhala a predviedla dobrú rozohrávku smerom dopredu.
     
    11
    Z trávnika sa zdvíhal hosťujúci kapitán Zsigmund. Faulom voči nemu sa previnil Danko.
     
    12
    Ružomberok prenikol do pokutového územia Zemplína, ale k veľkej šanci sa nedokázal prepracovať. Hladík vybral loptu von a Chrienova koncovka nebola náročná pre Freliha.
     
    13
    Danko sa ocitol v rohu ihriska. Čelil dvom hráčom z Liptova, do ktorých poslal loptu a Michalovce získavajú prvú výhodu rohového kopu.
     
    14
    Dankov centrovaný pokus hľadal na prvej žrdi Arevala. Hostia ho však prehlavičkovali a loptu odpratali do bezpečia.
     
    15
    Lukáš Jánošík zaznamenal poriadne tvrdú strelu. Nezamestnal ale brankára Frühwalda, no zostrelil Seleckého, ktorý to dostal priamo do čela. Je potrebné ho ošetriť.
     
    16
    Alexander Selecký zbehol za postrannú čiaru a vracia sa do hry.
     
    17
    Žltá karta pre tím MFK Ružomberok (Martin Chrien).
     
    18
    Danko skolil na zem Luterána. Išiel na neho zozadu a jasne mu podrazil nohy. Na rad prichádza druhá žltá karta, prvá na michalovskej strane.
     
    18
    Žltá karta pre tím MFK Zemplín Michalovce (Stanislav Danko).
     
    20
    Marcin sklepol vyššiu loptu v pokutovom území. Do spolupráce sa mu ponúkol Arevalo, ale nepodarilo sa vyprodukovať finálne zakončenie na Frühwalda.
     
    21
    Zmätky v obrane Ružomberka vyriešil Tomáš Frühwald! Veremiejev sa dotkol lopty po skvelej robote Danka! Arevalo preniesol vzduchom loptu na Marcina, ktorý v náročnom postavení hlavičkoval, ale len do rukavíc hosťujúceho gólmana!
     
    23
    Hladík sa pretlačil do šestnástky cez Karasjuka. Po jeho obídení mu nastrelil pätu a nasleduje rohový kop Liptákov. Karasjukovi jeho slabšie bránenie ešte vyčítal Veremiejev.
     
    24
    Michalovce odvrátili center na prednú žrď. Naspäť chcel dostať loptu Luterán, no na hranici šestnástky ideálne skákali domáci futbalisti.
     
    25
    Jánošík išiel naplno do vytvorenia akcie. Marcin ale vedel, že sa nachádzal v ofsajdovom postavení, preto loptu prepustil za seba.
     
    26
    Enzo Arevalo sa odhodlal k streleckému pokusu pravačkou. Frühwald vyskočil, ale lopty sa nedotkol, keďže mierila vyššie nad jeho svätyňu.
     
    28
    Ružomberok mal k dispozícii rohový kop, ale po jeho realizácii sa skóre nezmenilo. Od rohovej zástavky zľava zakrútil center Lavrinčík priamo do rukavíc Freliha.
     
    30
    Vynímajúc jednu šancu Michaloviec a dve Ružomberka sledujeme pomerne diétny futbal. Po polhodine hry ešte brankári nevyťahovali zo siete žiadnu loptu.
     
    32
    Liptákom sa rysovala príležitosť. Chrien ale zahnal doprava Hladíka, ktorý sa to ešte snažil zachrániť pred čiarou, ale nemal jednoducho nárok.
     
    33
    Hladík tentoraz ukázal Luteránovi, aby mu posunul prihrávku na pravú časť pokutového územia, ale tam ho dostúpil Šimmamura. Po jeho dotyku smerujú hostia ku štandardnej situácii.
     
    34
    Z rohového kopu tvrdo centroval na zadnú tyč Alexander Selecký. Frelih mal pod kontrolou tento priestor a boxoval do bezpečia.
     
    36
    Lukáš Šimko centroval do šestnástky Ružomberka. Bol to kvalitný center, ktorý ale našiel nesprávneho adresáta, ktorým bol Malý.
     
    37
    Dankov prízemný center nasmeroval na autové vhadzovanie Mojžiš. K lopte prichádza Šimko.
     
    37
    Arevalo sa doslova nalepil na loptu a hral to veľmi ťažkopádne. Určite sa dala nájsť vhodná sekunda na zakončenie, čo však neurobil. Oneskorenú strelu hostia vyrazili.
     
    38
    Lekári prichádzajú k domácemu strelcovi Matúšovi Marcinovi. Odchovanec prešovského futbalu signalizoval problémy s ľavým členkom.
     
    39
    Marcin dostal obstrek na postihnuté miesto, no evidentne má bolesti pri dostúpení. Avšak nedal na pokyn na striedanie, takže asi dohrá polčas a neskôr sa uvidí.
     
    40
    Marcinove problémy vyzerajú byť zažehnané. Aktívne behá po hracej ploche a snaží sa získať loptu.
     
    41
    Hladík držal za sebou domácich obrancov i brankára Freliha. Meter od neho stál Chrien, ktorý sa svojou delovkou nepresadil.
     
    42
    Liptáci realizovali priamy kop, ktorý si vypýtal Zsigmund. Frelih bez problémov chytil vysoký center.
     
    42
    Žltá karta pre tím MFK Ružomberok (Alexander Mojžiš).
     
    44
    Michalovce boli vedené dopredu zásluhou Danka. Domáci útočník poslal prihrávku kapitánovi Marcinovi, ktorému sa nepodarilo presunúť hru na Jánošíka.
     
    45
    Veremiejev s faulom v šestnástke! Nedovoleným spôsobom zastavil prenikajúceho Hladíka! Nastala situácia, ktorú si Zemplínčania absolútne neželali!
     
    45
    Prvý polčas sa bude nadstavovať o 2 minúty.
     
    45+1
    Ružomberok dal gól! Pokutový kop premenil MARTIN BOĎA. Žiga Frelih sa hodil správnym smerom k pravej žrdi, ale nestačilo to na úspešný zákrok.
     
    45+3
    Žltá karta pre tím MFK Zemplín Michalovce (Vladyslav Veremiejev).
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Faul Veremiejeva i následná štandardná situácia Ružomberka trochu predĺžila aj nadstavený čas. Zemplínčania opäť ťahajú za kratší koniec. Za hostí využil penaltu Martin Boďa.
     
    Druhý polčas sa začne o 16:05.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
    z ihriska odchádza Vladyslav Veremiejev, prichádza Franck Bahi.
     
    46
    Tomáš Frühwald sa dopustil chyby vo vlastnej šestnástke! Lukáš Jánošík prišiel s ním do kontaktu, no na rozdiel situácie z konca prvého polčasu, teraz sa nebude pískať jedenástka!
     
    47
    Lukáš Šimko zvládol náročný odkop z hranice postrannej čiary, no následne lopta putovala preč z ihriska. Ružomberok s autom.
     
    48
    Michalovce výraznou mierou podržal gólman Źiga Frelih! Krásnym zákrokom v strede bránky zneškodnil pekne mierený pokus Gabriela!
     
    49
    Frühwald zobral loptu pred Jánošíkom. Michalovský útočník ho dohral a bol napomenutý hvizdom hlavného rozhodcu Kišša.
     
    50
    Pred rozohrávkou štandardnej situácie Ružomberka musel upokojovať hráčov rozhodca Kišš. V kontroverzii bol Chrien, ktorého skrotili spoluhráči, keďže už má jednu žltú kartu.
     
    51
    Hostia sa dostali k priamemu kopu. Výsledok to neovplyvnilo.
     
    52
    Zákrok na Lukáša Šimka. Až o niekoľko sekúnd na to reagoval rozhodca Kišš a prišiel k domácemu hráčovi.
     
    53
    Teraz sa k rozohrávke dostávajú futbalisti z Liptova. Nakop na pravú stranu sa podarilo predĺžiť na Luterána, ale nedovolene ho zasiahol Bahi. Z tohto súboja si odnesie žlté napomenutie, ktoré chcel ešte reklamovať Arevalo.
     
    53
    Žltá karta pre tím MFK Zemplín Michalovce (Franck Bahi).
     
    55
    Ružomberčania zahrávali štandardnú situáciu prostredníctvom signálu, no ten sa nepodarilo praktizovať podľa predstáv.
     
    56
    Šimmamura dostal do šestnástky Marcina. Zemplínsky najlepší strelec rozhodne mal zaseknúť súpera, ale zvolil pokus cez neho. Mýlil sa.
     
    57
    Štvrtý roh Ružomberka. Dzotsenidze vytesnil loptu von z pokutového územia, ale umožnil zakončenie Lavrinčíkovi, ktoré bolo razantné, no nepresné.
     
    59
    Selecký vystúpil proti Dankovi. Bol to kľúčový zákrok.
     
    60
    Hodina zápasu je tu. Michalovce prehrávajú s Ružomberkom 0:1. Aktuálne skóre je platné z prvej minúty nadstaveného času úvodného polčasu. Freliha prekonal Boďa.
     
    61
    Arevalo skolil Zsigmunda v strede poľa. Kartu za tento počin nedostane, ale hra sa musí prerušiť pre ošetrovanie ružomberského kapitána.
     
    62
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
    z ihriska odchádza Stanislav Danko, prichádza Samuel Ramos.
     
    62
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
    z ihriska odchádza Lukáš Jánošík, prichádza Ioannis Niarchos.
     
    64
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok:
    z ihriska odchádza Martin Boďa, prichádza Marian Chobot.
     
    65
    Alexander Mojžiš vypálil, no trafil chrbát domáceho Dzotsenidzeho. Ružomberčania prichádzajú k rohovej zástavke. Pri lopte je striedajúci Chobot.
     
    66
    Hostia mohli pohroziť Malým, ktorý však nezasiahol loptu ideálne. Frelih napokon predsa len musel likvidovať strelu, ktorú na neho poslal Selecký.
     
    67
    Chobot vyčkával na správny moment, kedy vysunie zľava Chriena. Tomu sa otvorila diaľnica, ale pre Liptákov to neprinieslo želaný efekt.
     
    68
    Žltá karta pre tím MFK Zemplín Michalovce (Enzo Mauro Arevalo Acosta).
     
    69
    Martin Chrien zahrával priamy kop. Pred sebou mal päťčlenný múr Michaloviec, ktorý zasiahol.
     
    70
    Z veľkej vzdialenosti vypálil obranca Šimon Gabriel. Lopta šla po zemi, ale ďalej od pravej žrde Žigu Freliha.
     
    70
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
    z ihriska odchádza Roman Karasjuk, prichádza Igor Žofčák.
     
    73
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok:
    z ihriska odchádza Jan Hladík, prichádza Štefan Gerec.
     
    Dnešný zápas sleduje 849 divákov.
     
    75
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
    z ihriska odchádza Enzo Mauro Arevalo Acosta, prichádza Issa Adekunle.
     
    77
    Ioannis Niarchos nezmazal nulu na konte Frühwalda!
     
    78
    Zemplínčania dobýjali pokutové územie Liptákov. Strelecký pokus sa naskytol Ramosovi. Zakončenie ľavačkou bolo mimoriadne nevydarené.
     
    78
    Žltá karta pre tím MFK Ružomberok (Samuel Lavrinčík).
     
    80
    Domáci postupne poslali na trávnik čerstvé sily a typologicky odlišných hráčov, ale želané ovocie to neprináša. Pred Michalovčanmi je ešte desať minút základnej hracej doby.
     
    82
    Niarchos s Ramosom sa ponúkali na center Marcina, ktorý to dával krížne po peknej pätičke Žofčáka. Frühwald celej situácii odolal.
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok:
    z ihriska odchádza Martin Chrien, prichádza Timotej Múdry.
     
    84
    Ružomberčania tlačili lopty do domácej šestnástky. V jednom prípade bol nastrelený protihráč, v druhom vo vzduchu zaúradoval stopér Dzotsenidze.
     
    85
    Hosťujúci hráči si neporadili so zlyhaním Bahiho v defenzíve. Toto si určite pýtalo minimálne lepší boj o gólovú poistku. Avšak Luterán pálil len do dobre postaveného súpera.
     
    87
    Timotej Múdry si nabehol na zadnú žrď, od ktorej chcel zakončiť úspešnou strelou do bránky rohový kop. To sa mu nepodarilo.
     
    88
    Igor Žofčák režíroval štandardnú situáciu Michaloviec. Šimko dostal za úlohu centrom nájsť v pokutovom území Marcina, ale šikovnejší bol Gabriel a Zemplín ide za rohovým kopom.
     
    89
    Ružomberok eliminoval michalovské snahy. Okrem toho sa mu naskytla šanca na protiútok. Lukáš Šimko spravil veľmi riskantný, ale dobrý sklz a odrezal hosťom cestu k Frelihovi.
     
    90
    Ofsajd. Matúš Marcin ostal bež možnosti zakončenia.
     
    90
    Druhý polčas sa bude nadstavovať o 3 minúty.
     
    90+4
    Žltá karta pre tím MFK Zemplín Michalovce (Issa Adekunle).
     
    90+4
    Adekunle prišiel neskôr do súboja s kapitánom hostí Zsigmundom, ktorý leží na ihrisku. Opäť sa hrá nad rámec už nadstaveného.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Zsigmund neutrpel zranenie a môže sa ísť tešiť k spoluhráčom. Ružomberok vyhral najtesnejším rozdielom 1:0. Ujala sa penalta z konca prvého polčasu, ktorú premenil Martin Boďa. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (16:56:23)

    Ivan Harčár


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly: 45+1. Boďa (pen.)

    Karty:   18. S. Danko (MIC), 45+3. Veremiejev (MIC), 53. Bahi (MIC), 68. Acosta (MIC), 90+4. Adekunle (MIC) – 17. Chrien (RUZ), 42. Mojžiš (RUZ), 78. Lavrinčík (RUZ)


    MFK Zemplín Michalovce: Frelih – Šimko, Dzotsenidze, Volanakis, Veremiejev (46. Bahi) – Acosta (75. Adekunle), Karasjuk (70. Žofčák (C)), Shimamura – Jánošík (62. Niarchos), S. Danko (62. Ramos), Marcin.
    Náhradníci: Száraz – Bednár, Magda, van Kessel.

    Tréner: Peter Struhár.

    MFK Ružomberok: Frühwald – Gabriel, Malý, Mojžiš – Luterán, Lavrinčík, Zsigmund (C), Selecký – Hladík (73. Gerec), Chrien (82. Múdry) – Boďa (64. Chobot).
    Náhradníci: Ťapaj – Domonkos, Kotula, Maslo, Šefčík, Tučný.

    Tréner: Ondřej Smetana.

    Rozhodca: Kišš – Roszbeck, Halíček.

    Diváci: 849.