Darmstadt – Stuttgart 1:2 (kon.) | Heidenheim – Leverkusen 1:2 (kon.) | Hoffenheim – Union Berlín 0:1 (kon.)
Mainz – Augsburg 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 1:1 (kon.) | Lipsko – Mönchengladbach 2:0 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:0 (1:0)
Borussia Mönchengladbach
cz Sobota 17.02.2024, 18:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Lipska potvrdili v utkání 22. kola Bundesligy roli papírových favoritů a porazili před svými fanoušky 2:0 Mönchengladbach. Skóre otevřel ve 14. minutě krásným volejem z hranice šestnáctky přesně k levé tyči Simons. Krátce před hodinou hry přehodil brankáře Nicolase elegantním lobem kanonýr Openda, pro něhož šlo už o šestnáctou trefu v sezoně. Původně byl pískán ofsajd, po kontrole videa byla ale branka správně uznána. Borussia toho směrem dopředu moc nepředvedla, za celé utkání ani jednou nevystřelila na branku. Býci jsou po výhře nadále pátí, na čtvrtý Dortmund ztrácejí jediný bod. Mönchengladbachu patří před zítřejšími zápasy čtrnáctá příčka. (20:35:19)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 7:13. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:13.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Xavi Simons byl faulován Šiem Fukudou. Lipsko mělo ještě jednu standardku. Xavi Simons centroval na pravou stranu na Williho Orbána. Ten to měl z úhlu složité.
     
    90+4
    Christoph Baumgartner se opřel z běhu do balonu. Jeho dělovka prosvištěla vedle levé tyčky. Do konce avizovaného nastavení schází poslední minuta.
     
    90+3
    Další ofenzivní akce Borussie, která rezultuje pouze rozehrávkou od domácí branky. Stále platí, že dnes mezi tyče Pétera Gulácsiho nemířila jediná střela.
     
    90+2
    Julian Weigl centroval na pravou stranu pokutového území příliš prudce. Tohle nemohl Stefan Lainer mít ani omylem.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven minimálně o pět minut. Po nákopu do šestnáctky se Šio Fukuda v těžké pozici do zakončení nedostal.
     
    90
    K zemi se na středu hřiště poroučel Loïs Openda. Domácí reklamovali faul, rozhodčí Storks to viděl jinak.
     
    89
    Benjamin Henrichs fauloval před levým okrajem pokutového území Juliana Weigla. Netzův centr byl odhlavičkován Willim Orbánem.
     
    87
    Franck Honorat přepustil po Ngoumouově kolmici na pravou stranu vápna míč Stefanu Lainerovi. Ten pálil nad břevno.
     
    86
    Zápas se rychle chýlí ke svému konci, čemuž odpovídá i radostná nálada v hledišti. Lipsko by o tři body připravil už jen totální kolaps.
     
    85
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Rocco Reitz, přichází Šio Fukuda.
     
    84
    Xavi Simons a Benjamin Henrichs rozehráli standardní situaci trochu zmatečně. Lipsko aktuálně musí zakládat novou útočnou akci až z vlastní poloviny.
     
    83
    Jordan Siebatcheu přišlápl kolíky nárt Xaviho Simonse, za což si vykoledoval žlutou kartu. Lipsko má k dispozici standardku téměř z hranice pokutového území.
     
    81
    Mönchengladbach získal rohový kop. Franck Honorat po chvíli centroval z pravé strany před malé vápno. Jordan Siebatcheu hlavičkoval těsně vedle levé tyčky. Mohlo být sníženo!
     
    80
    Benjamin Henrichs se na hranici pokutového území opřel bez přípravy do odraženého balonu. Zakroutil ho nad břevno.
     
    79
    Mönchengladbach přenesl hru na protější konec hrací plochy. Stefan Lainer centroval pouze do rukavic brankáře Pétera Gulácsiho. Ten dnes zatím nemusel ještě likvidovat ani jednu střelu.
     
    78
    Xavi Simons odcentroval z pravé strany na hlavu Mohameda Simakana. Ten zakončoval doprostřed branky, kde číhal připravený Moritz Nicolas.

    Filip Lefenda

    Góly: 14. Simons (Poulsen), 58. Openda (X. Schlager)

    Karty:   27. X. Schlager (RBL) – 8. Elvedi (MNC), 32. Itakura (MNC), 44. Koné (MNC), 46. Weigl (MNC), 83. Siebatcheu (MNC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 7:13. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:13.
    RB Lipsko: Gulácsi – Henrichs, Klostermann (22. Simakan), Orbán (C), Raum (78. Lukeba) – Olmo (78. Baumgartner), Haidara (67. Seiwald), X. Schlager, Simons – Openda, Poulsen (67. Šeško).
    Náhradníci: Blaswich – Bitshiabu, Elmas, Kampl.

    Tréner: Marco Rose

    Borussia Mönchengladbach: Nicolas – Elvedi, Itakura (69. Friedrich), Wöber (59. Ngoumou) – Scally (59. Lainer), Reitz (85. Fukuda), Weigl (C), Koné, Netz – Siebatcheu, Hack (69. Honorat).
    Náhradníci: Olschowsky – Herrmann, Chiarodia, Ranos.

    Tréner: Gerardo Seoane

    Rozhodca: Storks – Siewer, Hüwe