Frosinone – Cagliari 3:1 (kon.) | Empoli – Monza 3:0 (kon.) | Salernitana – CFC Janov 1:2 (kon.)
Lecce – Juventus 0:3 (kon.)
koniec
Frosinone Calcio
3:1 (0:1)
Cagliari Calcio
cz Nedeľa 21.01.2024, 12:30 • Stadio Benito Stirpe, Frosinone • Talianska Seria A • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Vítám tu všechny milovníky fotbalu! Nedělní program 21. kola italské Serie A odstartuje souboj mezi Frosinone a Cagliari. Zde se bude hrát o důležité body v boji o záchranu. Domácí celek je v tabulce patnáctý. Cagliari nasbíralo o bod méně a je sedmnácté.
     
    Cagliari Calcio (17. místo, 4 – 6 – 10, skóre 19:33, 18 bodů)
    Fotbalisté Cagliari, kteří se vrátili do nejvyšší soutěže po roce v Serii B, opět bojují o záchranu. Nacházejí se jen těsně nad pásmem sestupu, když na osmnáctý Hellas mají k dobru bod. Z posledních tří utkání ale zapsali svěřenci zkušeného kouče Claudia Ranieriho velmi solidních pět bodů. Po remízách 0:0 s Empolli a 1:1 v Lecce dokázali doma zdolal 2:1 Bolognu. Další bodový zisk by se hodil také ze hřiště jiného nováčka z Frosinone. Vždyť oba celky od sebe v tabulce dělí jediný bodík.

    Posledních 5 zápasů Cagliari:
    Hellas – Cagliari 2:0
    Caglliari – Empoli 0:0
    AC Milan – Cagliari 4:1 (Coppa Italia)
    Lecce – Cagliari 1:1
    Cagliari – Bologna 2:1
     
    Frosinone Calcio (15. místo, 5 – 4 – 11, skóre 25:39, 19 bodů)
    Další z nováčků začal ročník velmi dobře. Pohyboval se v klidném středu tabulky, ovšem momentálně se nachází v těžkém útlumu a už se nebezpečně přiblížil sestupovému pásmu. I s Coppou Italia tým prohrál pět zápasů v řadě. Velmi alarmující jsou zejména poslední dvě vystoupení na hřištích soupeřů. Po pohárové porážce 0:4 s Juventusem totiž přišel v minulém ligovém kole debakl 0:5 na půdě Atalanty. Proti Cagliari už tedy svěřenci trenéra Eusebia Di Francesca potřebují zabrat.

    Posledních 5 zápasů Frosinone:
    Frosinone – Juventus 1:2
    Lazio – Frosinone 3:1
    Frosinone – Monza 2:3
    Juventus – Frosinone 4:0 (Coppa Italia)
    Atalanta – Frosinone 5:0
     
    První vzájemné utkání na půdě Cagliari přineslo infarktovou podívanou. Domácí, kteří v té době stále čekali na první ligovou výhru, prohrávali ještě dvacet minut před koncem 0:3. Pak se ale nadechli k neskutečnému obratu, který dokonal v 6. minutě nastavení Leonardo Pavoletti. Cagliari tak zvítězilo 4:3.
     
    Úvodní sestavy:

    Frosinone Calcio: Turati – Zortea, Okoli, S. Romagnoli, Gelli – Mazzitelli (C), Barrenechea, Brescianini – Soulé, Šeddíra, Renier.
    Náhradníci: Cerofolini, Frattali – Bonifazi, Bourabia, Caso, Çuni, Garritano, Ghedjemis, Harroui, Ibrahimović, Jorge, Kvernadze.

    Cagliari Calcio: Scuffet – Zappa, Wieteska, Dossena, Azzi – Makoumbou, Prati, Sulemana – Nández (C), Viola – Petagna.
    Náhradníci: Aresti, Radunović – Augello, Deiola, Desogus, Di Pardo, Goldaniga, Chatzidiakos, Jankto, Lapadula, Mutandwa, Obert, Pavoletti, Vinciguerra.

    Rozhodčí: Dionisi – De Meo, Mastrodonato.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop mělo domácí Frosinone. Domácí nastoupili ve žlutých dresech, Cagliari v tmavých.
     
    2
    Posila domácích z Atalanty Nadir Zortea se dostal k nebezpečnému centru z pravé strany, který hostující obrana nakonec odvrátila.
     
    3
    Walíd Šeddíra reklamuje po souboji s Dossenou, že by měli domácí zahrávat rohový kop. Dokonce se dožaduje po Dossenovi, aby přiznal teč, která zřejmě opravdu byla. Obránce Cagliari ale zatím hraje mrtvého brouka.
     
    4
    Ten se po určitých dohadech nakonec i kopal. Hosté se ale ubránili.
     
    6
    Antoine Makoumbou fauloval pronikajícího Nadira Zorteu a domácí tak budou rozehrávat.
     
    6
    Právě Zortea poslal vysoký centr na zadní tyč, kde se nakonec objevil Caleb Okoli. Ten balón zřejmě spíše vracel do ohně a hrací předmět propadl malým vápnem, aniž by ho někdo ve žlutém dokopl do volné brány!
     
    7
    Marco Brescianini si pokryl tělem míč v souboji s Mateuszem Wieteskou. U toho ale zasáhl polského stopera loktem do tváře a tak je pískán nedovolený zákrok. Hráč Cagliari je navíc ošetřován. Možná je tam drobné krvavé zranění.
     
    9
    Po vynucené přestávce z důvodu ošetřování se už opět hraje.
     
    11
    Nyní se bojuje především uprostřed hřiště a hra je kouskována častými autovými vhazováními.
     
    13
    Dossena odehrál míč před Šeddírou k brankáři Simonemu Scuffetovi. Toho právě Šeddíra pronásledoval a francouzský gólman hostí tak volil dlouhý nákop.
     
    14
    Hostující Nahitan Nández se ocitl v ofsajdové pozici. Rozehrávat tak bude Cagliari.
     
    15
    Zatím to nevypadá na takovou přestřelku, který nabídl první vzájemný zápas. Tam Cagliari senzačně otočilo nepříznivý průběh a zvítězilo 4:3. Samozřejmě ale času dost.
     
    16
    Reinier se propracovával dopředu na levé straně hřiště. Po jeho centru odkopával bránící Dossena.
     
    17
    První šance domácích! Walíd Šeddíra si naběhl na přihrávku za obranu a z pravé strany šestnáctky střílel na brankáře Scuffeta. Ten balón směřující do vzdálenější šibenice vytěsnil na roh!
    17. Šeddíra křížnou střelou protáhl Scuffeta.
     
    18
    Nyní Walíd Šeddíra dokonce rozvlnil síť za Scuffetem. Ballón však přebral v ofsajdové pozici, což pomezní rozhodčí viděl a odmával.
    18. Šeddíra převzal míč v ofsajdovém postavení a jeho gól tak platit nemohl.
     
    19
    Rohový kop hostujícího celku ze Sardinie. Centr Nicolase Violy směřoval do brány a gólman Stefano Turati si míč ze vzduchu stáhl do rukavic.
     
    21
    Hosté se zatím věnují spíše obraně a čekají na protiútoky.
     
    22
    Nahitan Nández táhl brejk Cagliari. Ještě zapojil Ibrahima Sulemanu, jehož centr ale odvrátila domácí obrana.
     
    23
    Hostující Paulo Azzi fauloval Matíase Soulého a zapisuje se do statistik žlutou kartou.
     
    24
    Zatím velmi aktivní je Walíd Šeddíra. Ten si nyní naběhl na Zorteovu kolmici a ve skluzu zakončoval na bližší tyč. Simone Scuffet vyráží na roh!
    24. Zortea vyzval k zakončení Šeddíru.
     
    25
    Po něm se hosté ubránili a vyrážejí dopředu.
     
    26
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou z ničeho nic do vedení! Z levé strany odcentroval Paulo Azzi. Bránící Okoli odvrátil před Andreou Petagnou balón jen k IBRAHIMOVI SULEMANOVI, který se s tím nepáral a z první ho pravačkou napálil k levé tyči z pohledu brankáře Turatiho. Ten se jen smutně ohlédl.
    26. Ibrahim SULEMANA - 0:1
     
    28
    Hostům zatím vychází jejich taktický záměr. Počkali si na svou šanci, tu proměnili a nyní vedou.
     
    29
    Chvíli se hrát nebude. V péči lékařů se ocitli domácí Francesco Gelli a hostující Ibrahim Sulemana. Oba se nepříjemně srazili hlavami a zřejmě tam budou i krvavé šrámy.
     
    30
    Zatímco Gelli sedí a domácí lékaři mu upevňují kolem hlavy obvaz. Sulemana stále nehnutě leží na trávníku. Doufejme, že to nebude nic vážnějšího.
     
    31
    Vše, zdá se, dobře dopadlo. Ibrahim Sulemana se vrátil do hry a následně čtvrtý rozhodčí pustil na hřiště také Galliho, jenž bude pokračovat s obvazem na hlavě.
     
    33
    Rossoblù zahrávali standardní situaci. Prudký centr Violy nadělal obraně Frosinone určité problémy, ale nakonec z toho žádná šance nevzešla.
     
    34
    Domácí akci táhl na levém křídle Renier. Brazilský hráč však na své počínání nenavázal kvalitní přihrávkou.
     
    36
    Mimochodem, gól, který dnes domácí inkasovali, byl jubilejním čtyřicátým v tomto ročníku Serie A. V tomto ohledu dorovnali na pozici celku s nejhorší obranou v soutěži poslední Salernitanu.
     
    37
    Hosté se drželi nějakou dobu v blízkosti pokutového území soupeře. Po centru Wietesky následovala hlavičkovaná, po níž odklidil balón do bezpečí Caleb Okoli.
     
    38
    Nákop domácího Brescianiniho směřoval do země nikoho. Kopat se bude od brány Cagliari. Tato nepřesnost už vyvolala v publiku první slyšitelnější vlnu nevole a pískotu.
     
    39
    Domácí Matías Soulé se dopustil útočného faulu, když v souboji o míč přišlápl Alberta Dossenu.
     
    40
    Francesco Gelli se na levém křídle nedočkal kvalitní přihrávky. Frosinone od inkasovaného gólu brzdí nepřesnosti.
     
    42
    Momentálně se nehraje moc atraktivní fotbal. Hra se přelévá spíše mezi šestnáctkami.
     
    42
    Walíd Šeddíra zůstal za obranou hostí a utíkal sám na bránu celku ze Sardinie! Trefil ale jen nohy vybíhajícího Scuffeta! Pokud by domácí útočník svou šanci proměnil, asi by ještě došlo na VAR. Bylo to totiž hodně hraniční z pohledu ofsajdu.
    42. Únik Šeddíry.
     
    44
    Matías Soulé to zkusil ze střední vzdálenosti, ale jeho rána prostor mezi tyčemi nenašla. Šeddíra svému spoluhráči ještě vyčítá, že mu nenahrál. V tak špatné pozici však Soulé nebyl a střelecký pokus jistě dával smysl.
     
    45+1
    Domácí si vytvořili v závěru řádné hrací doby první půle obrovský tlak, který vyvrcholil vyrovnáním! Nejprve Renier předal míč doprava Matíasovi Soulému, který z úrovně brankové čáry centroval a Scuffet si málem srazil balón do vlastní brány, čemuž ještě stačil tygřím skokem a zákrokem pravou rukou zabránit. Balón ale zůstal na kopačkách hráčů ve žlutém. Po narážečce s Barrenecheou se dostal do další šance Francesco Gelli, který zleva nepropálil Scuffeta, ale dobíhající Enzo Barrenechea už poslal míč pod tělem padajícího gólmana soupeře do sítě.

    Gól nakonec není uznán kvůli útočnému faulu Marca Brescianiniho na Alberta Dossenu, který odhalil VAR!
    45+1. Neuznaný gól domácích. Měl mu předcházet útočný faul.
     
    45+3
    Situaci ale ještě řeší VAR a rozhodčí Dionisi dokonce dostal pokyn k tomu, aby se šel podívat k monitoru. Řeší se případný nedovolený zákrok Marca Brescianiniho na Alberta Dossenu.
     
    45+5
    Gól neplatí! Rozhodčí posoudil střed Brescianiniho s Dossenou opravdu jako útočný faul!
     
    45+6
    Ještě se samozřejmě bude nějaký čas hrát, protože většinu avizovaného čtyřminutového nastavení se řešila regulérnost či neregulérnost domácího gólu.
     
    45+9
    Akci hostí zastavil ofsajd. Teď už by pomalu měl přijít konec poločasu.
     
    45+9
    Hostující Nicolas Viola ještě postupoval s míčem dopředu a zkusil to z dálky. Balón končí v náručí Turatiho.
     
    45+9
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase prohrává Frosinone s Cagliari 0:1. Aktivnější přitom zprvu byli domácí, zejména jejich útočník Walíd Šeddíra. Jeho nebezpečnou ránu nejprve vytěsnil na roh brankář Scuffet a o chvíli později pak nebyl Maročanovi dokonce uznán gól kvůli ofsajdu. To Rossoblù udeřili ze své první větší příležitosti. Ve 26. minutě se míč odrazil k Ibrahimovi Sulemanovi, který střílel tvrdě i přesně. Domácí pak měli smůlu s vypršením řádné hrací doby, kdy po velkém tlaku přeci jen poslal balón do sítě Barrenechea. VAR ale odhalil, že situaci předcházel útočný faul.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Cagliari Calcio:
    ze hřiště odchází Paulo Azzi, přichází Tommaso Augello.
     
    48
    Začátek druhé půle je zatím hodně soubojový. Míč se dost často pohybuje ve vzduchu.
     
    49
    Standardní situace Cagliari. Nicolas Viola to zkusil přímo a jeho pokus prosvištěl vedle levé tyče Turatiho brány.
     
    50
    Přihrávka za obranu hledala Šeddíru. Proti němu ale včas vystartoval Scuffet, který byl u míče dříve.
     
    51
    Po své standardce výrazně zahrozili domácí! Centr Francesca Gelliho propadl přes naskakujícího spoluhráče Simoneho Romagnoliho na zadní tyč, kterou zavíral Walíd Šeddíra. Tomu scházel možná krok k tomu, aby dokopl balón do sítě. Místo toho se jen rozbil o brankovou konstrukci.
    51. Šeddírovi scházel na zadní tyči krok.
     
    53
    V dobré pozici se nyní ocitl Francesco Gelli, který si na levé straně šestnáctky zasekl míč kolem protihráče a byl v zajímavé příležitosti. Jeho střelu však zablokoval Dossena a byl to důležitý obranný zákrok!
     
    55
    Domácí jsou ve druhé půli aktivní. Vytváří si tlak. Zlobí je ale efektivita v ofenzivě.
     
    57
    Simone Romagnoli šel do hlavičkového souboje s Nahitanem Nándezem a přistrčil ho. Matías Soulé dostal žlutou kartu za přílišné protesty.
     
    58
    Caleb Okoli nyní bolestivě dohrál Ibrahima Sulemanu. Tentokrát z toho další karetní trest nebude. Sulemana se těžko sbírá z trávníku.
     
    60
    Střídání v týmu Frosinone Calcio:
    ze hřiště odchází Renier, přichází Abdou Harroui,
    ze hřiště odchází Walíd Šeddíra, přichází Kaio Jorge.
     
    61
    Andrea Petagna vyvážel míč dopředu, ale na půlce pak nedokázal přesně přihrát. Útočit opět mohou domácí.
     
    62
    Andrea Petagna zvedl kopačku až do brady Caleba Okoliho. Hostující útočník dostal za nebezpečnou hru žlutou kartu.
     
    64
    Matías Soulé se snažil na pravém křídle a nakonec získal pro domácí rohový kop.
     
    64
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    Domácí se dočkali vyrovnání! Po rohovém kopu zůstali u míče v blízkosti pokutového území soupeře. Pak přišel centr Abdoua Harrouiho, který našel hlavu kapitána LUCI MAZZITELLIHO a ten balón usměrnil do pravého rohu brány. Scuffet byl v tomto případě bezmocný – 1:1.
    64. Luca MAZZITELLI - 1:1
     
    68
    Další roh domácích. Ten byl rozehrán nakrátko. Francesco Gelli pak zkusil vystřelit z dálky, mířil ale nad bránu.
     
    68
    Další domácí střelecký pokus měl na svědomí Uruguayec Matías Soulé. Jeho střela však postrádala přesnost i razanci.
     
    69
    Hráči Frosinone momentálně drží otěže tohoto utkání. Diktují tempo hry a snaží se otočit jeho průběh na svou stranu.
     
    71
    Nadir Zortea odehrál míč do autu o Augella. Domácí tak budou vhazovat. Ale až po střídání...
     
    72
    Střídání v týmu Cagliari Calcio:
    ze hřiště odchází Mateusz Wieteska, přichází Edoardo Goldaniga,
    ze hřiště odchází Andrea Petagna, přichází Leonardo Pavoletti,
    ze hřiště odchází Nicolas Viola, přichází Alessandro Di Pardo.
     
    74
    Albert Dossena stáhl rukama k zemi unikajícího Kaia Jorgeho a dostává žlutou kartu. Navíc může být rád, že to stihl ještě před pokutovým územím a nevyrobil tak penaltu. I přímý kop však bude pro Frosinone nadějný.
     
    75
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    Domácí standardní situaci dokonale využili a otáčejí skóre! Nádherně to trefil MATÍAS SOULÉ, který svou levačkou poslal míč nad pětičlennou zdí soupeře a ten zapadl přesně do bližšího horního rohu. Scuffet byl pouze v roli diváka – 2:1.
    75. Matías SOULÉ - 2:1
     
    76
    Střídání v týmu Cagliari Calcio:
    ze hřiště odchází Matteo Prati, přichází Gianluca Lapadula.
     
    78
    Čerstvý Gianluca Lapadula dohrál Barrenecheu a dostal za to žlutou kartu.
     
    80
    Z levé strany centroval Gabriele Zappa. S míčem si ale věděli rady domácí stopeři Okolli s Romagnolim.
     
    81
    Domácí jsou blízko tomu, aby přerušili pětizápasovou sérii porážek v soutěžních utkáních. Hostující Ostrované se budou snažit alespoň neprohrát.
     
    82
    Střídání v týmu Frosinone Calcio:
    ze hřiště odchází Matías Soulé, přichází Farès Ghedjemis.
     
    83
    Stefano Turati si došel pro hostující nákop a chvíli si podrží balón v rukavicích.
     
    84
    Ibrahim Sulemana se uvolnil na pravé straně a odcentroval. Míč odvrátil do autu Romagnoli.
     
    85
    Na hranici pokutového území se uvolnil Antoine Makoumbou. Střela mu však nesedla a hodně domácí bránu minula.
     
    86
    Leonardo Pavoletti trefil vysokou nohou Enza Barrenecheu. Pískáno proti hostím.
     
    88
    Domácímu brankáři Turatimu vůbec nesedl odkop. Ke štěstí Frosinone zamířil alespoň na svého spoluhráče Zorteu, který těžký balón neudržel na hřišti.
     
    89
    Mohlo být srovnáno! Tommaso Augello rozehrával standardní situaci z levé strany. Po jeho centru hlavičkoval Alberto Dossena a Turati podržel domácí skvělým reflexivním zákrokem!
    89. Dossenova hlavička, kterou vyrazil Turati.
     
    90+1
    Rozhodčí Dionisi nastaví čtyři minuty!
     
    90+2
    Nahitan Nández posílal do šestnáctky dobrý centr. Na zadní tyč si nabíhal Alessandro Di Pardo, ale balón přizvedl na roh Brescianini.
     
    90+3
    Žlutou kartu za protesty dostal Nadir Zortea. Hosté zahrávají druhý roh v krátkém sledu.
     
    90+3
    Po něm hlavičkoval Leonardo Pavoletti, který to trefil odrazem o zem. U levé tyče však skvěle zasahuje Stefano Turati!
    90+3. Turati domácí podržel po hlavičce Pavolettiho.
     
    90+4
    Rozhodčímu se nelíbilo počínání hráčů ve skrumáži před dalším rohovým kopem. Vybral si hostujícího Pavolettiho, kterému udělil žlutou kartu.
     
    90+5
    Střídání v týmu Frosinone Calcio:
    ze hřiště odchází Francesco Gelli, přichází Kevin Bonifazi.
     
    90+5
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    Domácí dnes vyhrají! Po ubráněném rohu podnikli protiútok do otevřené obrany soupeře. Skvělou práci odvedl Farès Ghedjemis. Ten balón po pravé straně vyvezl a udržel. Poté zapojil do hry Nadira Zorteu, který s ním doběhl do pokutového území a předložil před bránu nabídku KAIOVI JORGEOVI, jenž to měl už snadné – 3:1.
    90+5. Kaio JORGE - 3:1
     
    90+6
    Kaio Jorge ještě dostává žlutou kartu za oslavu gólu, při níž si vysvlékl dres.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Frosinone ve druhém poločase výrazně zabrali, třikrát skórovali a vítězí tak nad Cagliari 3:1!

    V první půli se prosadili pouze hosté, když se ve 26. minutě trefil Ibrahim Sulemana. Před pauzou mohli domácí srovnat, jenže Barrenecheův zásah byl nakonec anulován po předchozí útočný faul Brescianiniho. Po změně stran svěřenci kouče Di Francesca ještě zvýšili tlak a dočkali se obratu. Vyrovnání přišlo v 64. minutě, kdy centr střídajícího Harrouiho využil kapitán Luca Mazzitelli. V 75. minutě už Frosinone vedlo, když se z přímého kopu krásně trefil Matías Soulé. Cagliari v závěru mohlo srovnat, ovšem při hlavičkách Dosseny a Pavolettiho svůj tým výrazně podržel brankář Turati. Tečku za utkáním tak udělal na konci avizovaného nastavení Kaio Jorge, který zpečetil výsledek po kontru do zcela otevřené obrany soupeře.
     
    Frosinone přerušilo sérii pěti porážek v řadě a v tabulce se alespoň pro tuto chvíli posunulo na třinácté místo. Cagliari zůstalo sedmnácté.
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:18. (14:45:09)

    Martin Augustin

    Góly: 64. Mazzitelli (Harroui), 75. Soulé, 90+5. Jorge (Zortea) – 26. Sulemana

    Karty:   57. Soulé (FRS), 90+3. Zortea (FRS), 90+6. Jorge (FRS) – 23. Azzi (CAG), 62. Petagna (CAG), 74. Dossena (CAG), 78. Lapadula (CAG), 90+4. Pavoletti (CAG)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:18.
    Frosinone Calcio: Turati – Zortea, Okoli, S. Romagnoli, Gelli (90+5. Bonifazi) – Mazzitelli (C), Barrenechea, Brescianini – Soulé (82. Ghedjemis), Cheddira (60. Jorge), Renier (60. Harroui).
    Náhradníci: Cerofolini, Frattali – Bourabia, Caso, Çuni, Garritano, Ibrahimović, Kvernadze.

    Tréner: Eusebio Di Francesco

    Cagliari Calcio: Scuffet – Zappa, Wieteska (72. Goldaniga), Dossena, Azzi (46. Augello) – Makoumbou, Prati (76. Lapadula), Sulemana – Nández (C), Viola (72. Di Pardo) – Petagna (72. Pavoletti).
    Náhradníci: Aresti, Radunović – Deiola, Desogus, Chatzidiakos, Jankto, Mutandwa, Obert, Vinciguerra.

    Tréner: Claudio Ranieri

    Rozhodca: Dionisi – De Meo, Mastrodonato