Frosinone – Cagliari 3:1 (kon.) | Empoli – Monza 3:0 (kon.) | Salernitana – CFC Janov 1:2 (kon.)
Lecce – Juventus 0:3 (kon.)
koniec
Empoli FC
3:0 (2:0)
AC Monza
cz Nedeľa 21.01.2024, 15:00 • Stadio Carlo Castellani, Empoli • Talianska Seria A • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše! Loučím se s Vámi a přeji Vám pohodový zbytek dnešního večera! (16:59:59)
     
    Je dobojováno! Utkání 21. kola italské Série A mezi domácím Empoli FC a hosty z AC Monza končí jednoznačně 3:0 ve prospěch domácího celku! Tři body Empoli zařídil především polský záložník Szymon Zurkowski, který se blýskl hattrickem. Druhý poločas nabídl právě jednu branku toho dnešního hrdiny, když Zurkowski dorážel odražený míč do odkryté branky. Hosté sice v druhé části přehráli Empoli, co se držení balónu týče, ale za celý zápas nedokázali najít recept na překonání Caprileho, jenž byl taky důležitým článkem svého mužstva, když zastavil několik nebezpečných střel hostů.
     
    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 15:10.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Empoli ještě zkusilo na závěr překvapit centrem z levé strany, ale ten nebyl vůbec přesný. Odkop od brány pro Sorrentina.
     
    90+2
    Domácí fotbalisté kombinují na vlastní polovině a už nechtějí pustit hosty k míči. Zatím se to Empoli daří a vypadá to, že si tak svěřenci kouče Nicoly dojdou pro tři body s čistým kontem vzadu.
     
    90+2
    Žlutá karta pro tým AC Monza (Pablo Marí).
     
    90+1
    Hlavní arbitr Giua nastavuje v druhém poločase čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Míč z altového vhazování míří až někam na hranici malého vápna domácího celku, kam si ale zkušeně došel Caprile, který míč lapil.
     
    89
    Marič ve skluzu poslán k zemi. Monza si minutu před koncem základní hrací doby ještě zkusí pomoct standardkou.
     
    88
    Mota z levé strany poslal přihrávku na Pessinu, který se snažil odcentrovat, ale jeho pokus byl sražen mimo velké vápno. Hosté ještě zkoušejí vyvíjet na Empoli tlak ve snaze snížit.
     
    87
    Po hlavičkovém souboji zůstal na zemi ležet Cardiola, Monza bude pokračovat z vlastní poloviny.
     
    86
    Střídání v týmu Empoli FC:
    ze hřiště odchází Nicolò Cambiaghi, přichází Jacopo Fazzini.
     
    85
    Zdá se, že dnešní zápas se již spíše dohrává. Hosté už se ani nesnaží napadat a domácí mají tak volné pole působnosti na vlastní polovině.
     
    83
    Sražený centr Kyriakopoulos skončil v zámezí, Monza pak vhazovala a následně vybojovala rohový kop. Po něm zakončoval ve vápně Carboni, ale pouze do náruče Caprileho.
     
    81
    Ve snaze zabránit střele z velké dálky fauloval jeden ze záložníků Empoli. Následuje standardní situace hosté zhruba ze třiceti metrů od domácí svatyně.
     
    80
    Do konce základní hrací doby nám zbývá zhruba posledních deset minut. Zdá se, že dnes je o třech bodech rozhodnuto. Hosté mají držení míče sedmdesát procent, ale nemohou nají recept na překonání domácí obrany.
     
    79
    Mota nachytán hlavním rozhodčím v ofsajdovém postavení. Hra je přerušena a rozehrávku si vezme na starost dnes zatím nepřekonaný gólman Caprile.
     
    77
    Těm protiútok tentokrát nevyšel ideálně, pozemní centr srazil za vlastní branku jeden z obránců a uvidíme rozehrávku od rohového praporku i na druhé straně.
     
    76
    Rohový kop Monzy nebyl nijak nebezpečný. Hosté pak chvíli drželi balón na útoční polovině, ale nyní mohou opět spěchat dopředu domácí.
     
    75
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Andrea Colpani, přichází Daniel Maldini.
    73. Szymon ŻURKOWSKI - 3:0
     
    73
    Empoli právě vstřelilo branku!
    A máme nejspíš rozhodnuto! Třetí branku v utkání střílí SZYMON ŻURKOWSKI a dotahuje tak hattrick! Šikovný polský záložník rozjel akci ve středu pole, vyslal přihrávku na Cambiaghiho, ten přihrával před bránu, kde se míč po odrazu vrátil na kopačku Zurkowskiho, který tak tak zapisuje už třetí branku v dnešním zápase! Bez asistence.
     
    72
    Žlutá karta pro tým AC Monza (Dany Mota). Útočník hostujícího celku nesouhlasil s jedním z verdiktů hlavního rozhodčího, jenž dlouho nepřemýšlel a Motu napomenul.
     
    71
    Domácí zvolili centr do vápna, která ale neměl dostatečnou razanci, tudíž skončil těsně za velkým vápnem, odkud ho hostující obránci dostali ven. Empoli pokračuje s míčem.
     
    70
    Tohle hlavnímu rozhodčímu neunikne! Žlutá karta pro tým AC Monza (Luca Caldirola), jenž seslal k zemi Gyasiho. Empoli tak bude mít možnost rozehrávky.
     
    69
    Shpendu poslán k zemi za půlící čárou, následuje tak rozehrávka se středu pole pro Empoli.
     
    68
    Střídání v týmu Empoli FC:
    ze hřiště odchází Alberto Cerri, přichází Stiven Shpendi.
     
    68
    Ani další snaha Monzy nevedla k žádnému ohrožení branky, míč se dokutálel po zemi ke Caprilemu.
     
    67
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Pedro Pereira, přichází Valentín Carboni.
     
    66
    Volné místo ve vápně Empoli si našel Kyriakopoulos, ale přihrávku mu před očima sebral obránce Luperto. Monza bude kopat rohový kop.
     
    65
    Dany Mota nyní neměl žádnou šanci dosáhnout na dlouhý míč, který tak pouze doputoval ke Caprilemu, ten ho chvílí podržel, následně výkopem vyslal za polovinu hrací plochy.
     
    63
    Kyriakopoulos se po několika přesných přihrávkách jeho spoluhráčů odhodlal k pumelici ze zhruba pětadvaceti metrů, ale míjí branku. Odkop od branky v podání Caprileho, jenž už moc nikam nespěchá.
     
    61
    Dlouhý balón za domácí obranu byl nepřesný, míč se stěhuje na kopačky domácích, kteří jsou zhruba půl hodiny od cenného vítězství. Hosté však nic nevzdávají a ihned hráče Empoli dostupují.
     
    61
    Střídání v týmu Empoli FC:
    ze hřiště odchází Răzvan Marin, přichází Júsuf Máleh,
    ze hřiště odchází Bartosz Bereszyński, přichází Liberato Cacace.
     
    60
    Caprile hledal spoluhráče na útočné polovině, ale výkopem od vlastní branky poslal míč až k Sorrentinovi, následovat bude střídání.
     
    59
    První střídání se už nyní připravuje také na střídačce domácího celku. Empoli nevyužilo výhodu standardní situace, ale prozatím k obměně hráčů nedojde. Rozehrávat nyní bude Sorrentino.
     
    58
    Cambiaghi sražen k zemi na útočné polovině, Empoli bude rozehrávat asi z deseti metrů za půlící čárou.
     
    57
    Zurkowski dostal přihrávku na útočnou polovinu a ihned se snažil hledal vepředu dvojici útočníku. Jeho přihrávka ale byla velmi nepřesná, skončila tak pouze u Sorrentina.
     
    55
    Monza měla velkou příležitost ke snížení! Centr z hloubi pole tečoval Gyasi a míč se dostal před Caprile, kde nejvýše vyskočil Dany Mota, útočník Monzy se snažil hlavou nasměrovat balón do odkryté části domácí svatyně, ale Caprile pohotovým zákrokem zabránil brance.
     
    54
    A na potřetí z podobné pozice, Marin to u rohového praporku přehnal s agresivitou a pomohl si v souboji rukama.
     
    54
    Po rozehrávce od rohového praporku téměř totožná situace, hosté si tak standardní situaci zopakují.
     
    53
    Dany Mota vyslal do vápna Empoli centr z levé strany, ale míč byl domácími sražen za branku. Následuje rohový kop.
     
    51
    Gyasi teď mohl být rád, že neinkasoval žlutou kartu. U rohového praporku poslal k zemi DAmbrosia. Monza bude mít k dispozici rohový kop z vylepšené pozice.
     
    50
    Empoli vybojovalo balón, ale ihned se ho zbavilo dlouhým nákopem na útočnou polovinu, kde se v tu chvíli nenacházel ani jeden z domácích.
     
    49
    Žlutá karta pro tým Empoli FC (Bartosz Bereszyński), který poslal ve středu pole k zemi Pessinu. Oba dva hráči na malou chvíli zůstali ležet na trávníku, ale ošetření nepotřebovali. Pokračujeme dále.
     
    48
    Marin na druhé straně zkoušel překvapit Sorrentina dělovkou z velké vzdálenosti, ale poslal míč vysoko na tribunu za hostujícího brankáře.
     
    47
    Caprile bude rozehrávat od vlastní branky. Hosté totiž ve snaze dostat míč do vápna Empoli pouze zakopávají za branku soupeře.
     
    46
    Hostující trenér Palladino reaguje ne nepříznivý stav třemi střídáními, Monza začíná s míčem na kopačkách a už opět kombinuje na vlastní polovině, jako tomu bylo v první části utkání.
     
    46
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Armando Izzo, přichází Danilo D'Ambrosio,
    ze hřiště odchází Roberto Gagliardini, přichází Warren Bondo,
    ze hřiště odchází Lorenzo Colombo, přichází Mirko Marić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas 21. kola italské ligy mezi domácím Empoli FC a hostující AC Monza je minulostí. Domácí vedou po první části hry 2:0. Od začátku klání je Monza týmem, který drží většinu času balón, ale domácí využili skvěle dvou protiútoku a vytvořili si tak skvělý náskok do druhého poločasu. Otevírat skóre mohl už v 10. minutě Gyasi, jenž se valil sám na brankáře, ale neproměnil. Jeho zaváhání napravil o tři minuty déle Zurkowski, když překonal Sorrentina povedenou ránou zpoza vápna. I druhou branku pak přidal právě polský středopolař, když dorážel hlavou do prázdné branky.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Gyasi ještě na konci poločasu centroval do vápna Monzy, ale míč byl sražen na autové vhazování, které již nebude v první části vhozeno.
     
    45+1
    Rozhodčí v prvním poločase nastavuje dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    45
    Dany Mota se snažil přejít přes Luperta, nakonec zvolil přihrávku před branku, tam znovu skvěle zasáhli obránci Empoli, kteří dostávají míč z vápna.
     
    43
    Nebezpečný centr opět likviduje domácí obrana. Luperto byl připravený na zadní tyči a hlavou srazil na rohový kop.
     
    42
    Perreira centroval do vápna domácích, ale tam zasahují skvěle obránci, kteří vyhlavičkovali směrem do středu pole.
     
    41
    Nákop na Cerriho končí až u gólmana Sorrentina, který tak může rozehrát směrem vpřed na své spoluhráče.
    38. Szymon ŻURKOWSKI - 2:0
     
    38
    Empoli právě vstřelilo branku!
    Domácí navyšují vedení! Cambiaghi dostal přesnou přihrávku na levé křídlo, jako při první brance, hledal před bránou volného Cerriho, jenž z metr napálil míč do brankáře Sorrentina, od něhož se míč odrazil do vzduchu. Tam si balón našel opět SZYMON ŻURKOWSKI a nekompromisně ho nasměroval do odkryté části hostující branky hlavou. Bez asistence.
     
    37
    Faul na půlící čáře od Colomba, Empoli sse dostane k rozehrávce na polovině hrací plochy.
     
    36
    Colpani chtěl centrovat, ale míč mu sjel z nohy, a tak putoval do zámezí. To znamená jediné – autové vhazování pro domácí mužstvo.
     
    35
    Teď na malou chvíli Empoli získalo balón, ale následný nákop na Grassiho byl hodně nepřesný, a tak opět mohou spěchat vpřed hosté.
     
    34
    Pokračujeme ve stejném duchu jako ve většině času v prvním poločase, s míčem hrají na kopačkách hosté, ale domácí jim zatím nedovolili žádné větší ohrožení branky.
     
    32
    Na zemi zůstává ležet Izzo po tom, co ho Cambiahi trefil rukou někam do oblasti zad, rozhodčí nyní oběma hráčům ještě domlouvá, ale hrát se bude dále bez karetního trestu.
     
    31
    Gagliardini po rychlé kombinaci Monzy vypálil zpoza vápna, Caprile vypadal hodně vystrašený, ale míč minul branku o dobrý metr.
     
    30
    Walukiewciz předvedl důležitý skluz, kdy zabránil přihrávce na levé křídle, kam nabíhal jeden z protihráčů, který by se mohl dostal za obránce. Přesto hosté opět zůstávají u balónu, kterého si v úvodních třiceti minutách užili o poznání více než hráči Empoli.
     
    28
    Perreira si naběhl do vápna na přesný centr na zadní tyč z hloubi pole a zakončoval z velké blízkosti, jenže přestřelil, navíc po odehraní dodatečně hlavní arbitr píská ofsajd. Odkop od branky v podání Caprileho.
     
    26
    Dlouhý balón na Colomba byl hodně nepřesný, domácí obránci si forvarda Monzy pohlídali a míč putoval až k Caprilemu.
     
    25
    Domácí nejprve ve středu pole dobře odzbrojili jednoho z protihráčů, ale sami pak ihned ztratili a na druhé straně hledal Pessina spoluhráče Danyho Motu, jenž z první pálil. Jeho pokus skončil vysoko nad brankou Empoli.
     
    24
    Sorrentino se zapojil do série přihrávek na obranné polovině, ale pod tlakem byl nucen zakopnout míč za postranní čáru. Autové vhazování pro Empoli.
     
    23
    Tomu nezbývalo vzhledem k pozici nic jiného, než centrovat. Míč se sice vznesl přesně do míst, kde byli jeho spoluhráči, ale opět i skvělé připravení obránci Empoli, kteří zasáhli.
     
    22
    Zbytečný faul Bereszynskiho nabídne Monze přímý kop ze zajímavé pozice, exkeci si vezme na starost Dany Mota.
     
    21
    Hosté sice kombinují na útočné polovině, ale zatím nemohou najít recept na to, jak přejít přes bránící hráče Empoli. Ti od začátku působí v obranně hodně organizovaně.
     
    19
    První centr od rohového praporku nepřinesl žádné nebezpečí pro domácí, Monza se pak dostala k dalšímu z podobné pozice, ve vápně si na centr naskakoval Izzo, ale na míč nedosáhl. Hosté začínají opět z vlastní poloviny.
     
    18
    Monza ale pokračuje v tlaku, další centr vyslal do vápna Mota, ale míč srazil na rohový kop Grassi.
     
    17
    Caprile si musel dát pozor, exekutor se rozhodl o střelu na bližší tyč z velké dálky. Ta ale neměla dostatečnou razanci, proto neměl domácí gólman těžkou práci míč chytit.
     
    16
    Nedovolený zákrok při přechodu do útoku ze strany domácích, standardní situaci budou mít k dispozici hosté.
     
    15
    Právě ti teď vybojovali na vlastní polovině míč zpět do svého držení, Ismajili skvěle zasáhl u postranní čáry a vybojoval autové vhazování.
     
    14
    Tak domácí si z ničeho nic vypracovali dvě velké příležitosti, hosté se ihned valí vpřed a snaží se o rychlou odpověď. Proti jsou ale domácí beci.
    13. Szymon ŻURKOWSKI - 1:0
     
    13
    Empoli právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do vedení! Cambiaghi se dostal k centru z levé strany, který odvrátil jeden z hostujících obránců na hranici velkého vápna, odkud vyslal SZYMON ŻURKOWSKI krásnou ránu z voleje přesně k levé tyči a nedal Sorrentinovi žádnou šanci, aby míč lapil. Bez asistence.
     
    10
    Z ničeho se domácí dostali do obrovské šance, kterou ale nevyužil Gyasi! Ten dostal krásnou průtokovou přihrávku a bežel sám na brankáře, kterého chtěl obelstít obstřelem na zadní tyč. Sorrentio ale předvedl výborný zákrok a Gyasiho skvěle vychytal!
     
    9
    Do kombinace opět zapojen Sorrentino, domácí na malou chvíli vyhnali hostující hráče daleko od vlastní branky.
     
    8
    Centr do šestnáctky z levé strany zneškodnil Luperto, který šikovně změnil dráhu míče, přesto hostující stále pokračují v tlaku v úvodních minutách.
     
    7
    Walukiewicz zastavil průtokovou přihrávku na pravém křídle a míč srazí na autové vhazování, Monza zůstává s míčem na útočné polovině.
     
    6
    Monza se dostala na útočnou polovinu, kde nyní těsně za ní hostující fotbalisté kombinují a postupují směrem vpřed.
     
    5
    Marí zapojil do kombinace na vlastní polovině gólmana Sorrentina, ten ale posílá míč do zámezí po nepřesné přihrávce k postranní čáře.
     
    3
    Jeden z domácích hráčů odchází po ošetření za postranní čáru, odkop od branky si vezme na starost hostující brankář Sorrentino.
     
    2
    Po centru do vápna hostů se míč odrážel po několika dorážkách, ale hlavní rozhodčí píská útočný faul a hra je na chvíli zastavena.
     
    1
    Monza se dostala k prvnímu nákopu dopředu, ale domácí obránci byli v tomto případě ostražití a celou situaci bez problému zvládli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Empoli FC: Caprile – Ismajli, Walukiewicz, Luperto (C) – Bereszyński, Żurkowski, Grassi, Ră. Marin, Gyasi – Cerri, Cambiaghi.
    Náhradníci: Perisan, Seghetti – Baldanzi, Cacace, Fazzini, Indragoni, Máleh, Shpendi, Goglichidze, Corona.
    Trenér: Nicola D.

    AC Monza: Sorrentino – Izzo, Marí, Caldirola – Pereira, Gagliardini, Pessina (C), Kyriakopoulos – Colpani, Mota – Colombo.
    Náhradníci: Gori, Mazza – Akpa-Akpro, Bettella, Bondo, A. Carboni, V. Carboni, Ciurria, D'Ambrosio, Donati, Ferraris, Maldini, Marić.
    Trenér: Palladino R.

    Rozhodčí: Giua A.
     
    AC Monza

    Hostující mužstvo s pětadvaceti body útočí na první desítku, patří mu jedenáctá pozice a na desátý Turín ztrácí tři body, na šesté místo zaručující kvalifikaci do Evropské konferenční ligy pak bodů osm. Po dvaceti kolech mají hosté na kontě dvacet vstřelených a pětadvacet inkasovaných gólů. Vstup do nového roku Monze vyšel dobře, když na začátku ledna porazila 3:2 Frosinone, ve 20. kole ale pak dostala na domácím hřišti pět branek od Interu a prohrála 1:5. Hráčem, který se postaral v dresu hostů o nejvíce gólů je čtyřiadvacetiletý záložník Andrea Colpani, jenž se trefil šestkrát.

    Poslední odehraná ligová utkání:
    Monza – Inter 1:5
    Frosinone – Monza 2:3
    Neapol – Monza 0:0
     
    Empoli FC

    Domácí celek se nachází v tabulce nejvyšší italské soutěže na předposledním, tedy devatenáctém, a především sestupovém místě. Empoli má na kontě třináct bodů a pouhý bod náskok na poslední Salernitanu. Na nesestupové příčky ztrácí domácí pět bodů. Empoli v probíhajícím ročníku dělá největší problém střílení gólů, po dvaceti kolech jich nastřílelo pouze jedenáct a je v tomto ohledu vůbec nejhorší v lize. Pětatřicet inkasovaných branek pak taky Empoli v boji o záchranu nepomáhá. Vítězství si domácí hráči připsali naposledy ve 12. kole, když zaskočili domácí Neapol, od tohoto utkání pětkrát odcházeli z utkání bez bodů a třikrát remizovali. Nejlepším střelcem Empoli je italský zkušený útočník Francesco Caputo s třemi brankami na kontě.

    Poslední odehraná ligová utkání:
    Verona – Empoli 2:1
    Empoli – AC Milán 0:3
    Cagliari – Empoli 0:0
     
    Dobrý den! Vítám Vás u textového přenosu z utkání 21. kola italské Série A, ve kterém se střetne domácí Empoli FC proti hostující AC Monza.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Adam Mitáš

    Góly: 13. Żurkowski, 38. Żurkowski, 73. Żurkowski

    Karty:   49. Bereszyński (EMP) – 70. Caldirola (MOA), 72. Mota (MOA), 90+2. Marí (MOA)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 15:10.
    Empoli FC: Caprile – Ismajli, Walukiewicz, Luperto (C) – Bereszyński (61. Cacace), Żurkowski, Grassi, Ră. Marin (61. Maleh), Gyasi – Cerri (68. Shpendi), Cambiaghi (86. Fazzini).
    Náhradníci: Perisan, Seghetti – Baldanzi, Indragoni, Goglichidze, Corona.

    Tréner: Nicola D.

    AC Monza: Sorrentino – Izzo (46. D'Ambrosio), Marí, Caldirola – Pereira (67. V. Carboni), Gagliardini (46. Bondo), Pessina (C), Kyriakopoulos – Colpani (75. Maldini), Mota – Colombo (46. Marić).
    Náhradníci: Gori, Mazza – Akpa-Akpro, Bettella, A. Carboni, Ciurria, Donati, Ferraris.

    Tréner: Palladino R.

    Rozhodca: Giua A.