Tappara – Skellefteå 3:5 (kon.) | Pardubice – Ingolstadt 6:1 (kon.) | Ženeva – Rouen 9:1 (kon.)
Belfast Giants – Bolzano 4:0 (kon.) | Salzburg – Stavanger 5:2 (kon.)
koniec
EC Red Bull Salzburg
5:2 (0:0, 4:0, 1:2)
Stavanger Oilers
cz Sobota 09.09.2023, 20:20 • Eisarena, Salzburg • Liga majstrov • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Poslední minuta třetí třetiny i celého zápasu. Utkání se už jen dohrává, domácí hokejisté pátým gólem definitivně potvrdili své vítězství.
    58:35 T. RAFFL - 5:2
     
    58:35
    Salzburg právě vstřelil branku! Nyní jsem to zakřikl, máme zřejmě rozhodnuto! THOMAS RAFFL osamocen v útočném pásmu bez jakýkoliv problémů poslal kotouč do opuštěné hostující branky a pečetí vítězství Salzburgu. Asistence: Benjamin Nissner.
     
    57:15
    Anders Henriksen se dostal do útočného pásma a vyslal svižnou ránu. Na brankovišti pracoval Strandborg, leč neúspěšně. Škoda pro hosty.
     
    55:25
    A další zákrok brankáře ve službách Stavangeru. Holm si tentokrát počíhal na svižnou střelu Schneidera od pravého mantinelu. Hra je přerušena.
     
    55:11
    Dennis Robertson vyzkoušel své střelecké štěstí, ale marně. Holm byl připravený na svém místě a nepřipustil jakékoliv komplikace.
     
    52:56
    Tohle byla ojedinělá šance pro hostující Stavanger! Christoffer Karlsen mířil sám na brankáře Kickerta, kterého však svou střelou nepřekonal.
     
    52:35
    Cliff Watson musel rychle couvat do obranného pásma, jelikož sudí signalizovali, že nebudou pískat zakázané uvolnění. Hra pokračuje.
     
    48:06
    Krušné chvíle pro domácí! Ludvig Hoff nebezpečně dorážel na brankovišti, ale Kickert celou situaci se svou obranou ustál bez úhony.
     
    46:38
    Mario Huber v přečíslení udělal pěknou stahovačku couvajícímu obránci, ale domácí útočník nebyl při svém počínání úspěšný. Škoda pro domácí tým.
     
    46:02
    Tohle nebylo vůbec špatné! André Strandborg se proháčkoval přes posledního obránce, ale v rozhodující chvíli střílel nepřesně.
     
    45:22
    Ani teď komplikace pro Salzburg nekončí. Sudí má zdviženou pravici a hodlá opět vylučovat. Na trestnou lavici míří Thomas Raffl (SLZ), tentokrát za podrážení.
    43:17 HENRIKSEN - 4:2
     
    43:17
    Stavanger právě vstřelil branku! To jsou věci! Hosté pokračovali v klasické početní výhodě a snižují na rozdíl dvou branek! Martin Gran našel hokejku ANDERSE HENRIKSENA, který svou střelou zřejmě překvapil Kickerta. Stejně jako při prvním gólu domácích i zde si ještě celou situaci rozhodčí zkontrolovali u videa. Asistence: Martin Gran, Dan Kissel.
    43:00 Dan KISSEL - 4:1
     
    43:00
    Stavanger právě vstřelil branku! Hosté mažou nulu na kontě vstřelených branek a konečně se v utkání prosazují! DAN KISSEL vystřelil z levého kruhu pro vhazování a brankář Kickert ve stoje nedokázal včas zareagovat. Asistence: Simon Bourque, Nick Dineen.
     
    42:51
    A pozor, komplikace pro Red Bull narůstají. Za hákování je tentokrát odvelen na trestnou lavici zkušený útočník Thomas Raffl (SLZ) a domácí budou hrát ve třech.
     
    42:24
    André Strandborg předal kotouč Karlsenovi a druhý jmenovaný vyzkoušel svou bekhendovou mušku! Kickert bez obtíží zasáhl a přerušil hru.
     
    41:15
    Pozor, bude se vylučovat z domácích řad. Za hákování odjel na trestnou lavici Benjamin Nissner (SLZ), který vyfasoval dvě trestné minuty za hákování.
    39:50 BOURKE - 4:0
     
    39:50
    Salzburg právě vstřelil branku! Výsledkově hrůzná třetina pro hostující Stavanger pokračuje! TROY BOURKE vyslal svižnou střelu z pravého kruhu pro vhazování a kotouč prošel až do sítě. Asistence: Mario Huber, Chay Genoway,.
     
    39:11
    Bude se teprve podruhé v utkání vylučovat. Hosté hráli v šesti, čehož si rozhodčí všimli. Na trestnou lavici zamířil odpykat trest Christoffer Karlsen (STV).
     
    38:05
    Domácí jsou i nadále v tlaku a dokonce i střídají. Rána od modré čáry prosvištěla jen těsně vedle hostující branky. Velké štěstí pro Holma.
     
    31:09
    Martin Gran obkroužil snad celé útočné pásmo a posléze hosté vyslali nebezpečnou ránu z velké dálky. Kickert i přesto měl potíže, ale vše zvládl.
     
    30:11
    Mario Huber v přečíslení tří proti jednomu nabil svému spoluhráči, ale Holm se výborně stačil přesunout a zamezil další pohromě.
     
    28:18
    Hosté vystrčili růžky a mohli snížit. Christoffer Karlsen byl hodně aktivní v prostoru před brankou, ale hostující útočník nebyl úspěšný.
    27:17 GENOWAY - 3:0
     
    27:17
    Salzburg právě vstřelil branku! Studená sprcha pro hostující celek! Domácí hokejisté udeřili podruhé v krátkém sledu. Bourke předvedl svůj výtečný přehled, když se obtočil kolem branky a posléze našel CHAYE GENOWAYE. Druhý jmenovaný uklidil kotouč do sítě i za nechtěné pomoci hostujícího hráče. Asistence: Troy Bourke, Paul Lukas Stapelfeldt.
     
    26:50
    Ryan Murphy kombinoval s Robertsonem v obranném pásmu a domácí se propracovali do šance! Wukovitsova rána nebyla gólově úspěšná.
    25:32 Paul HUBER - 2:0
     
    25:32
    Salzburg právě vstřelil branku! A výsledkem všeho je druhý vstřelený gól! PAUL HUBER obdržel přesnou přihrávku od Thalera na levý kruh pro vhazování, odkud i s notnou dávkou štěstí propálil bezmocného Holma. Asistence: Lucas Thaler, Philipp Peter Wimmer.
     
    24:46
    Adam Payerl se obtočil s kotoučem na hokejce a zkoušel ihned zasunout k tyči. Domácí forvard narazil na připravené Holmovy betony.
     
    24:09
    Dan Kissel poslal kotouč do brankoviště z nulového úhlu a před brankou hlídkoval připravený Gran. Druhý jmenovaný se už k dorážce nedostal.
    20:20 Peter SCHNEIDER - 1:0
     
    20:20
    Salzburg právě vstřelil branku! A máme tu první gól! Domácí hokejisté udeřili z rychlého kontru, když dorazil kotouč za záda brankáře Holma PETER SCHNEIDER. Salzburg jde do vedení. Sudí si ještě jeli zkontrolovat situaci na video, zda Schneider úmyslně kotouč nekopl. Gól platí. Asistence: Thomas Raffl.
     
    17:18
    Peter Hochkofler přejel útočnou modrou čáru a posléze vypálil. Prudká rána domácího útočníka nebyla vůbec špatná, ale chyběla jí větší přesnost.
     
    16:11
    Až nyní se hosté pořádně usadili v útočné zóně. Kissel v dobré pozici vybízel někoho ze spoluhráčů na teč, nicméně kotouč nikdo nezachytil.
     
    14:43
    A je to právě onen zmiňovaný Tim Luca Harnisch (SLZ). Domácí hráč vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za nedovolené bránění a už sedí na trestné lavici.
     
    11:32
    Tohle byla zatím největší šance zápasu! Christoffer Karlsen střílel takřka do prázdné branky, ale hostující útočník nebyl úspěšný.
     
    10:43
    Troy Bourke udržel kotouč v útočném pásmu a posléze už z toho bylo nebezpečí pro hosty! Holm si chvíli nebyl jistý, kde má puk, ale vše zvládl.
     
    10:15
    Mario Huber posunul kotouč za soupeřovu branku a Murphy ještě pokračoval v akci. Rychlá souhra domácího týmu nevedla k úspěchu.
     
    07:28
    Elvsveen projel do útočného pásma a prověřil svou střelou pozornost brankáře Kickerta. Ten zasáhl svými betony a vyrazil kotouč do bezpečí.
     
    03:50
    Mario Huber se dostal do velké šance v útočném pásmu a zkoušel ihned vypálit. Rána domácího útočníka neměla gólové parametry.
     
    02:43
    Ryan Murphy vybojoval kotouč u mantinelu a rázem z toho byla šance. Robertson posunul kotouč Mariu Huberovi, který mířil těsně vedle.

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 21. Schneider (T. Raffl), 26. P. Huber (Thaler, Wimmer), 28. Genoway (Bourke, Stapelfeldt), 40. Bourke (M. Huber, Genoway), 59. T. Raffl (Nissner) – 43. Kissel (Bourque, Dineen), 44. Henriksen (Gran, Kissel)


    EC Red Bull Salzburg: Kickert (Tolvanen) – Robertson, Murphy, Stapelfeldt, Genoway, Wimmer, Lewington, Schreier, Harnisch – T. Raffl, Nissner, Schneider – Wukovits, Bourke, M. Huber – Hochkofler, Baltram, Payerl – P. Huber, Auer, Thaler.
    Tréner: Oliver David

    Stavanger Oilers: Holm (Hoekstra) – Watson, Klavestad, Bourque, Østby, Bjerke, Bryhnisveen – Hoff, Strandborg, Karlsen – Kissel, Dineen, Gran – Elvsveen, Mauldin, Henriksen – Husebø, Calik, Wick Karlsen.
    Tréner: Anders Gjøse

    Rozhodca: Ofner, Nikolić – Nothegger, Riecken

    Diváci: 1 192