Tappara – Skellefteå 3:5 (kon.) | Pardubice – Ingolstadt 6:1 (kon.) | Ženeva – Rouen 9:1 (kon.)
Belfast Giants – Bolzano 4:0 (kon.) | Salzburg – Stavanger 5:2 (kon.)
koniec
EC Red Bull Salzburg
5:2 (0:0, 4:0, 1:2)
Stavanger Oilers
cz Sobota 09.09.2023, 20:20 • Eisarena, Salzburg • Liga majstrov • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek již definitivně vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit zase někdy příště na počtenou! (22:37:07)
     
    Je konec! Hosté sice dvěma góly zásluhou Dana Kissela a Anderse Henriksena zdramatizovali průběh utkání, ale vše ukončil Thomas Raffl. Zkušený útočník ve službách Salzburgu přidal pátou branku svého týmu v utkání a zároveň uzavřel gólový účet zápasu. Salzburg si připisuje cenné tři body, Stavanger po porážce v Pardubicích neuspěl ani v Rakousku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Poslední minuta třetí třetiny i celého zápasu. Utkání se už jen dohrává, domácí hokejisté pátým gólem definitivně potvrdili své vítězství.
    58:35 T. RAFFL - 5:2
     
    58:35
    Salzburg právě vstřelil branku! Nyní jsem to zakřikl, máme zřejmě rozhodnuto! THOMAS RAFFL osamocen v útočném pásmu bez jakýkoliv problémů poslal kotouč do opuštěné hostující branky a pečetí vítězství Salzburgu. Asistence: Benjamin Nissner.
     
    58:00
    Hosté už hrají v šesti a zkouší risk bez brankáře! Domácí hokejisté jsou zataženi před svým brankářem a jen ztěžka se dostávají do středního pásma.
     
    57:15
    Anders Henriksen se dostal do útočného pásma a vyslal svižnou ránu. Na brankovišti pracoval Strandborg, leč neúspěšně. Škoda pro hosty.
     
    56:35
    Tim Luca Harnisch odehrál kotouč za svou brankou a domácí už nikam nespěchají. Salzburští hokejisté se soustředí spíše na pečlivou činnost v obraně.
     
    55:48
    Auer spěchal zpátky do obranného pásma, aby zamezil případnému nebezpečí. Domácí hokejisté se o pár chvil později srovnali a zažehnali veškeré nebezpečí.
     
    55:25
    A další zákrok brankáře ve službách Stavangeru. Holm si tentokrát počíhal na svižnou střelu Schneidera od pravého mantinelu. Hra je přerušena.
     
    55:11
    Dennis Robertson vyzkoušel své střelecké štěstí, ale marně. Holm byl připravený na svém místě a nepřipustil jakékoliv komplikace.
     
    54:25
    Ali Wukovits vyslal jedovatou ránu, která byla nepřesná. Hosté posléze dostávají hru na druhou stranu kluziště, kde je připravený se svými zákroky Kickert.
     
    54:10
    Bourkeho formace míří na střídačku, hra je na chvíli přerušena. Následuje komerční přestávka, po které budeme pokračovat. Dočkáme se nyní nějakého dramatu?
     
    53:39
    Simon Bourque nahodil kotouč od mantinelu směrem na salzburskou branku, ale Kickert byl znovu dobře připravený. Hostům se čas na vyrovnání pomalu krátí.
     
    52:56
    Tohle byla ojedinělá šance pro hostující Stavanger! Christoffer Karlsen mířil sám na brankáře Kickerta, kterého však svou střelou nepřekonal.
     
    52:35
    Cliff Watson musel rychle couvat do obranného pásma, jelikož sudí signalizovali, že nebudou pískat zakázané uvolnění. Hra pokračuje.
     
    51:50
    Greg Mauldin se na chvíli dostal ke kotouči za útočnou modrou čárou, ale domácí obránci posléze přeci jen zapracovali a nedovolili žádné větší komplikace.

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 21. Schneider (T. Raffl), 26. P. Huber (Thaler, Wimmer), 28. Genoway (Bourke, Stapelfeldt), 40. Bourke (M. Huber, Genoway), 59. T. Raffl (Nissner) – 43. Kissel (Bourque, Dineen), 44. Henriksen (Gran, Kissel)


    EC Red Bull Salzburg: Kickert (Tolvanen) – Robertson, Murphy, Stapelfeldt, Genoway, Wimmer, Lewington, Schreier, Harnisch – T. Raffl, Nissner, Schneider – Wukovits, Bourke, M. Huber – Hochkofler, Baltram, Payerl – P. Huber, Auer, Thaler.
    Tréner: Oliver David

    Stavanger Oilers: Holm (Hoekstra) – Watson, Klavestad, Bourque, Østby, Bjerke, Bryhnisveen – Hoff, Strandborg, Karlsen – Kissel, Dineen, Gran – Elvsveen, Mauldin, Henriksen – Husebø, Calik, Wick Karlsen.
    Tréner: Anders Gjøse

    Rozhodca: Ofner, Nikolić – Nothegger, Riecken

    Diváci: 1 192