Getafe – Espanyol 1:2 (kon.) | Almería – Atlético Madrid 1:1 (kon.)
koniec
UD Almería
1:1 (1:1)
Atlético Madrid
cz Nedeľa 15.01.2023, 16:15 • Power Horse Stadium – Estadio de los Juegos Mediterráneos (Almería) • Španielska LaLiga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 14:12. (18:14:34)
     
    Souboj Almeríe s Atléticem Madrid končí remízou 1:1, což je skóre, které platilo už po prvním poločase. V 18. minutě poslal hosty do vedení Ángel Correa, za nováčka pak srovnal El Bilal Touré. Po změně stran se dlouho nic moc nedělo až do 70. minuty. Pak domácí přežili v rozmezí několika minut tři velké šance Los Colchoneros. První dvě měl Morata, jenž nejprve hlavičkoval mimo a poté ho vychytal brankář Fernando. Ten pak svůj tým podržel také proti Correově příležitosti. V závěru naopak hostům zkomplikoval situaci střídající Reguilón, jenž se nechal vyloučit po druhé žluté kartě. Na výsledku 1:1 se už ale nic nezměnilo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí ubránili standardní situaci a ve třech mohli vyrazit do rychlého protiútoku. Eguaras ale situaci vyřešil špatnou přihrávkou, kterou sebral vracející se Saúl!
     
    90+4
    Rodrigo Ely také odejde ze zápasu se žlutou kartou ve statistikách. Domácí stoper fauloval Moratu.
     
    90+3
    Z levé strany centroval Sergio Akieme, obrana Atlética odvrací. Domácí samozřejmě mají proti o deseti hrajícímu soupeři ofenzivní choutky.
     
    90+2
    Saúl stihl velmi rychlou žlutou kartu. Snad po 10 sekundách na trávníku fauloval.
     
    90+2
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Marcos Llorente, přichází Saúl.
     
    90+1
    Marcos Llorente hraje ve druhém poločase s chutí. Na pravém křídle obešel protihráče a namířil si to do šestnáctky. Tam už byl odzbrojen.
     
    90+1
    Utkání bude nastaveno o čtyři minuty!
     
    89
    Zápas končí předčasně pro hostujícího Sergia Reguilóna! Fotbalista, který přišel na hřiště až v průběhu druhé půle, trefil v hlavičkovém souboji loktem do tváře Rodriga Elyho. Za to dostal žlutou kartu, už druhou v rozmezí několika minut, a to automaticky znamená také vyloučení!
     
    88
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Lucas Robertone, přichází Arnau Puigmal.
     
    87
    Álvaro Morata po centru z hloubi pole vyplaval za domácí obranou linií. Nedokázal však míč umístit tak, aby ho nasměroval mimo dosah Fernanda. Navíc byl v ofsajdu.
     
    85
    Houboulang Mendes vrazil do bránícího Sergia Reguilóna a dopustil se útočného aulu. Následně se oba hráči ještě strkali a rozhodčí tak rozdal žluté karty.
     
    83
    Lucas Robertone byl zezadu dohrán Sergiem Reguilónem. Domácímu kapitánovi se moc nechce vstávat z trávníku, nedovolený zákrok však pískán nebyl.
     
    81
    Hostující Sergio Reguilón v ofsajdu. Do konce řádné hrací doby schází deset minut.
     
    79
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Gonzalo Melero, přichází Íñigo Eguaras,
    ze hřiště odchází Adrián Embarba, přichází Houboulang Mendes.
     
    76
    Neuvěřitelné, co v těchto minutách předvádí Fernando Martínez! Domácí brankář chytil další tutovku hostí. Marcos Llorente do třetice vypracoval pro své spoluhráče šanci. Zaběhl si dopředu na pravém křídle. Míč pak poslal do šestnáctky na Antoina Griezmanna, který předložil do ještě lepší pozice Ángelovi Correovi. Jeho střelu dokázal přesouvající se Fernando vyrazit nohama!
     
    74
    Domácí zahrávali rohový kop. Obrana Madridu ho přestála a odvrátila míč.
     
    73
    Další šance Atletů! Opět u toho bylo stejné duo. Llorente předložil balón před bránu Moratovi, jehož přízemní střelu doprava reflexivně vyrazil Fernando. Hostující útočník pak chtěl ještě dorážet, gólman Almeríe se mu však vrhl pod nohy a balón vyplácl do bezpečí!
     
    72
    Hosté teď ale neproměnili velkou možnost. Ángel Correa hrál doprava na Marcose Llorenteho, jehož centr našel na zadní tyči zcela volného Álvara Moratu. Ten hlavičkoval vedle!
     
    71
    Atlético by potřebovalo tyto zápasy vyhrávat, ale ve druhém poločase Almeríu nijak výrazně nepřehrává.
     
    70
    Střídající Luis Javier Suárez zahrozil individuální akcí, po níž se dostal ke střele zpoza šestnáctky. Mířil nad břevno.
     
    69
    Gonzalo Melero si kryl míč před Kondogbiou. Hostujícího záložníka však zasáhl rukou a tak je pískán nedovolený zákrok.
     
    67
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Reinildo, přichází Sergio Reguilón,
    ze hřiště odchází Thomas Lemar, přichází Álvaro Morata.
     
    67
    Adrián Embarba fauloval zezadu Griezmanna a dostal žlutou kartu.
     
    66
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Léo Baptistão, přichází Largie Ramazani,
    ze hřiště odchází El Bilal Touré, přichází Luis Javier Suárez.
     
    63
    Domácí nemusí mrzet neproměněná velká šance. Předcházel ji totiž ofsajd, který byl dodatečně dopísknut. Nakopnutý míč propadl k Tourému. Ten nahrál doleva Embarbovi a sám si naběhl do šestnáctky. Jeho spoluhráč mu adresoval zpětnou přihrávku, po níž útočník z Mali zakončoval z už hodně zajímavé pozice. Rána mu však nesedla ideálně a před Oblakem ji tak zablokoval Reinildo. Už nahrávka na Embarbu navíc porušila pravidlo o ofsajdu.
     
    62
    Griezmannem zahrával rohový kop. Domácí se ubránili.
     
    61
    Na hrací ploše zůstal ležet Embarba, který šel do skluzu v souboji s Griezmannem. Ten odpověděl stejnou mincí a jejich nohy se nepříjemně střetly. Bylo to ale nezaviněné, nebo spíše – z obou stran stejně.
     
    60
    Na centr Rodriga Elyho z hloubi pole si naběhl El Bilal Touré. Nejlepší střelec domácích hlavičkoval z hranice šestnáctky a z této náročné pozice netrefil bránu.
     
    58
    Thomas Lemar ještě dostihl prudký míč na levém křídle. Centroval ale v tísni téměř od brankové čáry a balón poslal do zámezí. Ještě reklamuje teč bránícího hráče. Tu však rozhodčí neviděli a nařízen je tak odkop od brány.
     
    56
    Na druhé straně velmi podobná situace. Z hranice šestnáctky střílel Adrián Embarba, ale také v tomto případě slabě a do Oblaka.
     
    55
    Marcos Llorente velmi dobře předal míč do běhu Antoineovi Griezmannovi, který měl proti sobě už jen stopera Rodriga Elyho. Volil střelu, která však postrádala razanci a ještě směřovala na střed brány. Fernando si tak připsal snadný zákrok.
     
    53
    Domácí se snažili o rychlý přechod do útoku. Léo Baptistão se snažil rychle posunout míč do běhu Gonzala Melera. Balón mu ale směřoval na paty a tak nedokázal pláchnout Axelovi Witselovi, jenž vše vyřešil.
     
    52
    U balónu opět hosté. Zatím ho drží na polovině hřiště.
     
    50
    Pomezní nechal hrát Marcose Llorenteho, byť domácí signalizovali ofsajd. Ten dotáhl míč do pokutového území, kde se snažil o zakončení, ale trefil jen protihráče. Odražený balón si pak našel Pablo Barrios, ten mířil z jedničky nad.
     
    49
    Z poměrně velké dálky zkusil štěstí Sergio Akieme. Jeho rána prosvištěla nad bránou, kterou hájí Jan Oblak.
     
    47
    Mario Hermoso zakřižoval na pravém křídle nabíhajicího Samuela Costu a tím zastavil úvodní útočnou snahu domácích.
     
    46
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Koke, přichází Pablo Barrios.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po prvním poločase hraje Almería s Atléticem nerozhodně 1:1. Hosté začali zápas lépe a v 18. minutě je poslal do vedení Ángel Correa. Po půlhodině hry mohli Atleti i zvýšit jejich náskok. Zakončení Hermosa po rohu však skvěle vyrazil brankář Fernando a o chvíli později tečoval Kondogbia ránu Llorenteho do sítě z ofsajdové pozice. Ve 37. minutě se tak mohli radovat domácí, když se po centru Robertoneho prosadil El Bilal Touré.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Correa dokázal v pádu ještě posunout míč doleva na Griezmanna. Ten využil podpory Kokeho, jemuž však vůbec nesedl centr a balón se snesl za bránu domácích.
     
    45+2
    Witsel uklidnil hru malou domů na Oblaka. Hosté se v závěru první půle nikam moc neženou.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o tři minuty!
     
    45
    Alejandro Pozo se na pravém křídle nedostal daleko. Ale získal pro domácí alespoň autové vhazování.
     
    44
    Po Oblakově dlouhém nákopu se míč odrazil k Samuelovi Costovi. Domácí hráč se ocitl pod tlakem, zvládl to ale relativně dobře a alespoň dostal balón z domácího pohledu do bezpečí.
     
    42
    Utkání je téměř vyrovnané i na držení míče. Atlético vede 51 % : 49 %
     
    40
    Geoffrey Kondogbia si prohlédl žlutou kartu za ostrý zákrok ve středu hřiště.
     
    39
    Publikum po vyrovnání výrazně ožilo. Fanoušci ženou Almeríu dopředu.
     
    37
    Almería právě vstřelila branku!
    Teď už to domácí sehráli výborně! Na pravé straně se dostal k míči Lucas Robertone. Ten přes Kondogbiu dokázal odcentrovat na zadní tyč, kam si naběhl EL BILAL TOURÉ, který hlavou zamířil pod břevno – 1:1.
     
    37
    Změnit se to snažil Léo Baptistão, který na pravé straně šestnáctky sklepával patičkou pro Gonzala Melera. Ten se však do zakončení nedostal.
     
    35
    Hráčům Almeríe schází lepší finální fáze. Na dostřel brány Atlética se zatím moc nedostávají.
     
    33
    Dopředu se pak hnali domácí, kteří však nadějně vypadající protiútok nedohráli do zakončení.
     
    32
    Nakonec jsme viděli dva rohy Atlética. Po tom druhém se hosté mohli radovat. Griezmannův centr si našel Mario Hermoso, jehož pohotové zakončení u své pravé tyče famózně vyrazil Fernando Martínez! Los Colchoneros pak ještě pokračovali v útoku. Po technickém pokusu Marcose Llorenteho už balón padal za záda Fernanda. Před brankovou čarou ho však ještě tečoval v ofsajdu stojící Geoffrey Kondogbia a tento gól tak nemůže být uznán! Hostující záložník se chytá za hlavu, Llorentemu ukradl téměř jistou trefu.
     
    31
    Hosté sehráli zajímavou akci. Centr z pravé strany si v pokutovém území zpracoval Thomas Lemar. Jeho zpětnou přihrávku vracel na zadní tyč Koke. Zakončovat do odkryté brány se tam chystal Ángel Correa, ovšem radost mu překazil obránce, který odklízel na roh!
     
    29
    Po rohu hlavičkoval Rodrygo Ely. Zamířil nad bránu.
     
    28
    Po Witselově malé domů váhal s rozehrávkou Jan Oblak. Hostující gólman pak musel před presujícím hráčem poslat míč na roh.
     
    27
    Domácí Adrián Embarba si chtěl vynutit faul v souboji s Molinou. Do hostujícího obránce narazil a odlétl. Sudího tím nepřesvědčil.
     
    26
    Reinildo rozehrával poměrně pod tlakem. Nakonec dostal míč do autu odrazem od protihráče, takže budou hosté vhazovat.
     
    25
    Griezmann se už vrací do hry. Fanoušci na něj pískají, zřejmě si myslí, že situaci přihrál.
     
    23
    Na trávníku skončil Antoine Griezmann, který bolestivě odnesl hlavičkový souboj s Rodrigem Elym. Francouzský ofenzivní fotbalista bude muset být ošetřen.
     
    20
    Zahrozili také domácí! Robertone hezky prodloužil míč do běhu levého beka Sergia Akiemeho. Ten tvrdě pálil z už poměrně ostrého úhlu a bránu Atlética přestřelil.
     
    18
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají vedení! Přihrávku Kondogbii pustil Antoine Griezmann na ÁNGELA CORREU, který zleva postupoval sám na bránu soupeře a vše vyřešil střelou mezi nohy brankáře Fernanda.
     
    17
    Léo Baptistão šel do skluzu proti rozehrávajícímu stoperovi Mariovi Hermosovi. Za to dostal žlutou kartu.
     
    16
    Pokus o přenesení hry doleva na Thomase Lemara nevyšel. Hráč hostí nedostihl míč na hrací ploše.
     
    16
    Atleti získávají míč a zakládají útočnou akci z vlastní poloviny.
     
    14
    Opět Leo Baptistão. Ten svým náběhem do šestnáctky zaměstnal argentinského mistra světa Nahuela Molinu. Ten před ním odehrál míč do bezpečí.
     
    13
    Léo Baptistão se srazil na hranici šestnáctky s bránícím Reinildem. Šlo o to, že hostující obránce protihráče před kopem do balónu lehce rozhodil a Baptistão pak máchl kopačkou do prázdna. Následně se složil k zemi, nedovolený zákrok se však pískat nebude. Myslím, že rozhodčí to posoudil správně.
     
    12
    Andaluský celek zatím kombinuje a přechází s balónem půlící čáru.
     
    11
    Hráči Almeríe se ubránili a nyní se dostali k balónu.
     
    10
    Hráči madridského celku se usadili na útočné polovině a snaží se soupeři ukázat, kdo je favorit zápasu.
     
    8
    Ke střídání zatím domácí trenér sahat nemusí. Fernando se postavil zpátky do své šestnáctky a bude pokračovat.
     
    7
    Fernando je stále ošetřován. Nakonec to vypadá na naražené lýtko či holeň.
     
    5
    Rychle z brány musel domácí brankář Fernando Martínez. Ten lapil míč před nabíhajícím Marcosem Llorentem, ale následně došlo ke srážce. Zdá se, že gólman Almeríe dostal zásah někam do stehna a je v péči lékařů.
     
    4
    Náznak zajímavého kontru domácích. Léo Baptistão ale celou akci zbrzdil a nakonec také zazdil nepřesným centrem.
     
    3
    Marcos Llorente zastavil akci domácích nedovoleným zákrokem. Almería rozehrává z poloviny hřiště.
     
    1
    Úvodní výkop měli hostující Rojiblancos.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    UD Almería: Fernando – A. Pozo, Ely, Brandáriz, Akieme – Melero, S. Costa, Robertone (C) – Embarba, Touré, Baptistão.
    Náhradníci: Fuoli – Puigmal, Eguaras, Mendes, Ramazani, Babić, L. Suárez, Portillo, Lázaro, de la Hoz, Kaiky, Centelles.

    Atlético Madrid: Oblak – Molina, Witsel, Hermoso, Reinildo – Llorente, Koke (C), Kondogbia, Lemar – Griezmann, Correa.
    Náhradníci: Grbić – de Paul, Felipe, M. Moreno, Barrios, Saúl, Reguilón, C. Martín, Morata.

    Rozhodčí: Sánchez – Cabañero, López.
     
    UD Almería (14. místo, 5 – 2 – 9, skóre 17:25, 17 bodů)
    Almería se chce jako nováček především udržet v nejvyšší soutěži. Nachází se také mimo sestupové příčky, ovšem na osmnáctý Cádíz má jen dvoubodový náskok. To samozřejmě žádnou jistotu nedává. Po reprezentační přestávce rozšířili hráči andaluského celku svůj účet o jeden bod. Ten získali za remízu 1:1 v Cádizu. Naposledy doma podlehli 0:2 Realu Sociedad.

    Posledních 5 zápasů Realu Sociedad:
    Barcelona – Almería 2:0
    Almería – Getafe 1:0
    Arenteiro – Almería 2:0 (Copa del Rey)
    Cádiz – Almería 1:1
    Almería – Real Sociedad 0:2
     
    Atlético Madrid (5. místo, 8 – 3 – 5, skóre 23:15, 27 bodů)
    Fotbalisté Atlética zatím nenaplňují předsezónní očekávání. Z Ligy mistrů vypadli už na podzim a v La Lize zatím nejsou na příčkách, které zajišťují účast v příštím ročníku milionářské soutěže. K tomu by potřebovali posun alespoň na čtvrtou pozici. Nutno říci, že na Betis ztrácejí jen bod. Atleti zatím úspěšně procházejí domácím pohárem Copa del Rey, v němž zvládli první tři kola. Od MS v Kataru pak sehráli dva ligové zápasy. Elche doma přehráli 2:0, naposledy však doma podlehli 0:1 Barceloně. Trenér Diego Simeone se musí ve zbytku sezóny obejít bez portugalského útočníka Joãa Félixe, který zamířil na hostování do Chelsea.

    Posledních 5 zápasů Atlética:
    Almazán – Atlético 0:2 (Copa del Rey)
    Arenteiro – Atlético 1:3 (Copa del Rey)
    Atlético – Elche 2:0
    Oviedo – Atlético 0:2 (Copa del Rey)
    Atlético – Barcelona 0:1
     
    Vítám tu všechny fotbalové příznivce! V 17. kole španělské La Ligy se utkají také Almería s Atléticem Madrid. Domácí nováček se chce mezi elitou především zachránit. Drží se na nesestupových příčkách, ale nic jistého zdaleka nemá. Atleti zaostávají za svými ambicemi, z pátého místa tabulky by se určitě chtěli posunout o něco výše, aby si zajistili účast v Lize mistrů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Martin Augustin

    Góly: 37. Touré (Robertone) – 18. Correa (Kondogbia)

    Karty:   17. Baptistão (ALM), 67. Embarba (ALM), 85. Mendes (ALM), 90+4. Ely (ALM) – 40. Kondogbia (ATM), 85. Reguilón (ATM), 90+2. Saúl (ATM)   89. Reguilón (ATM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 14:12.
    UD Almería: Fernando – A. Pozo, Ely, Brandáriz, Akieme – Melero (79. Eguaras), S. Costa, Robertone (C) (88. Puigmal) – Embarba (79. Mendes), Touré (66. L. Suárez), Baptistão (66. Ramazani).
    Náhradníci: Fuoli – Babić, Portillo, Lázaro, de la Hoz, Kaiky, Centelles.

    Tréner: Rubi

    Atlético Madrid: Oblak – Molina, Witsel, Hermoso, Reinildo (67. Reguilón) – Llorente (90+2. Saúl), Koke (C) (46. Barrios), Kondogbia, Lemar (67. Morata) – Griezmann, Correa.
    Náhradníci: Grbić – de Paul, Felipe, M. Moreno, C. Martín.

    Tréner: Diego Simeone

    Rozhodca: Sánchez – Cabañero, López