Lille – Troyes 5:1 (kon.) | Angers – Clermont Foot 1:2 (kon.) | Montpellier – Nantes 0:3 (kon.)
Remeš – Nice 0:0 (kon.) | Toulouse – Brest 1:1 (kon.) | Monaco – Ajaccio 7:1 (kon.)
Rennes – Paríž 1:0 (kon.)
koniec
AS Monaco
7:1 (5:1)
AC Ajaccio
cz Nedeľa 15.01.2023, 17:05 • Stade Louis-II, Monaco • Ligue 1 Uber Eats • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Monaco předvedlo dominantní výkon a posunulo se na čtvrté místo tabulky, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:00:16)
     
    Sledovali jsme střetnutí, v němž Monaco postavilo základ k vítězství už v prvním poločase, kdy soupeři nasázelo pět branek a potvrdilo tak roli favorita. Po přestávce už knížecí klub zvolil pomalejší kombinaci, přesto se ještě dvakrát radoval, a tak zaznamenal vysoké vítězství 7:1. Domácí celek se tak může radovat ze tří bodů, čímž trochu odčinil vypadnutí ve francouzském poháru. Naopak Ajaccio musí právě skončený duel hodit za hlavu a soustředit se na další souboje. Zda se mu to povede se dozvíme až za čtrnáct dní, jelikož o příštím víkendu se Ligue 1 Uber Eats nehraje.
     
    90
    Konec zápasu.
    89. Breel EMBOLO - 7:1
     
    89
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Hostující přihrávka mířila na stojícího stopera Oumara Gonzaleze, jemuž míč vypíchl BREEL EMBOLO, který mířil sám na brankáře. Švýcarský útočník zůstal ve střehu, viděl vybíhajícího gólmana, jehož následně parádně přehodil a zvýšil už na 7:1!
     
    88
    Kombinace hostujícího mužstva dlouho netrvala, naopak se musí znovu bránit. Z levé strany odcentroval Ismail Jakobs, ale jeho snažení si před brankou pohlídal Oumar Gonzalez.
     
    87
    Na útočné polovině vybojoval autové vhazování Clément Vidal, a tak hráči v černý dresech kombinují kolem středového kruhu. Ajaccio už vyhlíží závěrečný hvizd.
     
    85
    Domácí mužstvo kombinuje na útočné polovině, kde navíc vybojovalo nedovolený zákrok. Monaco se užívá balonu a míří za pohodovými třemi body.
     
    83
    A tak Thomas Mangani dostal šanci na reparát, který využil. Na penaltovém puntíku našel spoluhráče, jehož hlavička byla slabá a mířila do míst, kde se pohyboval Alexander Nübel.
     
    82
    U rohového praporku došlo k souboji, který vyhrál Mickaël Alphonse, jenž vybojoval rohový kop. Centr mířící na první tyčku obrana Monaca odvrátila na další roh.
     
    80
    Na pravé straně se rozeběhl jeden z hostujících hráčů, kterého ale k centru nepustil Caio Henrique. Monaco dál dominuje, i když už hraje na půl plynu.
     
    79
    Eliot Matazo měl více možností, ale rozhodl se pro přenesení hry, které bylo nepřesné. A tak se zadarmo dostane k míči Ajaccio, které bude vhazovat.
     
    78
    Za rozhodnutého stavu se blížíme do koncovky zápasu a nutno říct, že Monaco si druhý poločas už pouze užívá.
     
    77
    Velmi aktivní je v dnešním utkání Krépin Diatta, který z jedné vracel balon před branku. Ovšem dal mu příliš velkou razanci, a tak jej poslal do míst, kde se nikdo v bíločerveném dresu nenacházel.
     
    75
    Po delší době si balonu užívá také Ajaccio, které kombinuje na vlastní polovině. To se pochopitelně domácímu celku nelíbí, a tak vytáhl napadání rozehrávky.
     
    74
    Knížecí klub si dnešní střetnutí užívá a podobně jako Axel Disasi byl rozladěn také Alexandr Golovin. Vraťme se ale na trávník, kde se Monaco nachází na útočné polovině.
     
    72
    Sedmou trefu měl na kopačce švýcarský útočník! Rychlá kombinace mířila po pravé straně, odkud mířil centr na zadní tyčku. Ovšem Breel Embolo chtěl zamířit nad vybíhajícího brankáře, ale z malého vápna přestřelil branku.
     
    72
    Střídajícímu Axelu Disasimu se nechtělo z trávníku, což bylo vidět na jeho projevu. K domácímu hráči přispěchal trenér, jenž mu celou situaci vysvětloval. I přesto byl Disassi hodně otrávený.
     
    71
    Střídání v týmu AS Monaco FC:
    ze hřiště odchází Axel Disasi, přichází Myron Boadu,
    ze hřiště odchází Wissam Ben Yedder, přichází Malang Sarr.

    Michal Luxa

    Góly: 2. Disasi, 6. Diatta (Vanderson), 21. Ben Yedder (E. Ben Seghir), 29. Ben Yedder (Golovin), 35. Ben Yedder (pen.), 63. Embolo (Diatta), 89. Embolo – 11. Bilajlí (Bayala)

    Karty:   20. Mo. Camara (ASM) – 33. I. Diallo (AJC), 46. Mangani (AJC)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 1:2. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:14.
    AS Monaco: Nübel – Vanderson, Disasi (71. Boadu), Maripán, C. Henrique – Yo. Fofana, Mo. Camara (46. Matazo) – Diatta, Golovin (61. Jakobs) – E. Ben Seghir (61. Embolo), Ben Yedder (C) (71. Mal. Sarr).
    Náhradníci: Didillon – Minamino, Aguilar, Akliouche.

    Tréner: Clement.

    AC Ajaccio: B. Leroy – Youssouf, Mayembo (46. Avinel), Gonzalez, Vidal, I. Diallo (64. Alphonse) – Bilajlí (46. Moussiti-Oko), Mangani, Chabrolle, Nouri (C) (64. Botué) – Bayala.
    Náhradníci: Sollacaro – Levine, El Idrissy, Lebas, Soumano.

    Tréner: Pantaloni.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Favre