Lyon – Montpellier 5:2 (kon.) | Saint-Étienne – Monaco 1:4 (kon.) | Paríž – Lens 1:1 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
5:2 (2:2)
HSC Montpellier
cz Sobota 23.04.2022, 17:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Predzápasové kurzy
    90+3. Houssem AOUAR - 5:2
     
    90+3
    Lyon právě vstřelil branku!
    Hosté si domů odvezou nepopulárního bůra. Svou druhou trefou v zápase o tom rozhodl HOUSSEM AOUAR. Karl Toko Ekambi doběhl dlouhou přihrávku o chlup dřív než vracející se soupeř, před ním balon zasekl, po chvilce čekání ještě jednou a nakonec ho předložil Aouarovi, jenž střelu vyprodukovanou metr a půl před hranicí vápna nasměroval mimo dosah brankáře.
    68. Karl Toko Ekambi - 4:2
     
    68
    Lyon právě vstřelil branku!
    Les Gones jsou při chuti, podruhé v zápase odskakují na rozdíl dvou tref! Do střelecké listiny zapsal svoje jméno KARL TOKO EKAMBI. Reprezentant Kamerunu nejprve stopnul dlouhou přímočarou přihrávku, následně se přes dva jeho spoluhráče vrátil balon k němu a po přihrávce do uličky vypálil z pravé strany na vzdálenější tyč.
    63. Houssem AOUAR - 3:2
     
    63
    Lyon právě vstřelil branku!
    Po několika promarněných šancích to domácím konečně vyšlo! A to díky pěkné kombinaci, do které se zapojila čtveřice hráčů. Na konci souhry HOUSSEM AOUAR přijal Mendesovu nahrávku do volného prostoru v pokutovém území a pohotovou levačkou uklidil míč dolů k levé tyči. Omlin byl na zemi příliš pozdě – 3:2.
    45+3. Téji SAVANIER - 2:2
     
    45+3
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Ačkoliv brankář vystihl směr, střela byla tak vysoká a prudká, že na ni nedosáhl. Radost z toho má nejen TÉJI SAVANIER, ale hlavně celý jeho Montpellier. Jihofrancouzský klub totiž během dvou minut smazal dvougólové manko, navíc těsně před pauzou, což je ve fotbale takřka rarita.
    45+2. Elye WAHI - 2:1
     
    45+2
    Montpellier právě vstřelil branku!
    V nastaveném čase se Montpellier vrací na dostřel! ELYE WAHI předvedl dobrý náběh za obranu, kam mu přihrál Savanier, a se štěstím prostřelil vyběhnutého Omlina
    43. Thiago MENDES - 2:0
     
    43
    Lyon právě vstřelil branku!
    2:0! Ke standardce nařízené kousek od hranice vápna se postavil THIAGO MENDES a krásně obstřelil zeď. Míč se při cestě do sítě ještě otřel k levou tyč. Tohle bylo pro Omlina nechytatelné.
    26. Moussa DEMBÉLÉ - 1:0
     
    26
    Lyon právě vstřelil branku!
    Favorita posílá do vedení MOUSSA DEMBÉLÉ! Ten se dostal k míči poté, co Lucas Paquetá uvnitř vápna neprostřelil dvojblok. S odraženým míčem na noze stačilo udělat pár kroků k bráně a z rohu malého vápna zamířit na zadní tyč. Vracejícímu se obránci nepomohl ani skluz na brankové čáře.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 26. M. Dembélé, 43. Mendes, 63. Aouar (Mendes), 68. Toko Ekambi (Paquetá), 90+3. Aouar (Toko Ekambi) – 45+2. Wahi (Savanier), 45+3. Savanier (pen.)

    Karty:   75. J. Boateng (LYO), 89. Gusto (LYO) – 29. Oyongo (MON), 42. Cozza (MON)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 13:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:10.
    Olympique Lyon: Pollersbeck – Gusto, Da Silva (36. J. Boateng), Lukeba, Henrique – Aouar, Mendes, Paquetá – Tetê (64. B. Barcola), M. Dembélé (C), Toko Ekambi.
    Náhradníci: Bonnevie – J. Boateng, B. Barcola, Kadewere, Emerson, Reine-Adélaïde, Lomami.

    Tréner: Peter Bosz.

    HSC Montpellier: Omlin (C) – Souquet (85. Gioacchini), Oyongo (76. Esteve), M. Sakho, Cozza – Ferri, Chotard (75. Leroy) – Cabella (75. Mollet), Savanier, Wahi – Germain (66. Mavididi).
    Náhradníci: Bertaud – Esteve, Delaye, Gioacchini, Leroy, Mavididi, Sambia, Mollet, Thuler.

    Tréner: Olivier Dall'Oglio.

    Rozhodca: Letexier – Finjean, Ocak.