Arsenal – Manchester United 3:1 (kon.) | Leicester – Aston Villa 0:0 (kon.) | Manchester City – Watford 5:1 (kon.)
Norwich – Newcastle 0:3 (kon.) | Brentford – Tottenham 0:0 (kon.)
koniec
Manchester City
5:1 (3:1)
Watford FC
cz Sobota 23.04.2022, 16:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:09:38)
     
    Nejlepší hráč utkání

    Gabriel Jesus (MAC) – 4 góly a 1 asistence
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 8:2.
    Střely mimo: 6:2.
    Rohy: 11:4.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 9:7.
     
    Duel Citizens s Watfordem tak končí zaslouženou výhrou Manchesteru v poměru 5:1! Sky Blues byli v obou poločasech výrazně lepším mužstvem než Sršni a po zásluze si ze zápasu odnáší tři body a jednoznačné vítězství. Hrdinou utkání je bezesporu Gabriel Jesus, jenž skóroval dvakrát v půli první a dvakrát také ve druhé. Celkově tak dnes zapsal čtyři trefy, a ačkoliv jedna byla trochu snadnější, protože šla do sítě ze značky pokutového kopu, nelze rekapitulovat jeho výkon jinak než jako fantastický. Podobně si však dnes vedlo více svěřenců Pepa Guardioly.

    Manchester City tak na čele Premier League odskakuje Liverpoolu na rozdíl čtyř bodů a hází svému protivníkovi pomyslnou rukavici.

    Watford zabředává do pěkné šlamastiky, boj o záchranu pro něj bude stále složitější. Málokdo však čekal, že by mohl bodovat zde na Etihad Stadium.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    João Cancelo přenesl hru centrem z pravé strany doleva na Gabriela Jesuse, jenž posouvá balon pod sebe na Raheema Sterlinga.
     
    Dnešní utkání sleduje 53 013 diváků.
     
    90+2
    Emmanuel Dennis se snažil ještě protáhnout po pravé straně kupředu, jenže Olexandr Zinčenko se mu postavil do cesty a míč mu odkopl.
     
    90+1
    Nathan Aké přihrává před vlastním pokutovým územím na Rúbena Diase. Sudí Friend již signalizuje, že hrát se bude 3 minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Fernandinho poslal dlouhý vysoký balon do vápna Watfordu. Rijád Mahriz si míč nejprve hlavou zpracoval a pak vypálil. Jeho rána však byla opravdu hodně nepřesná.
     
    90
    Nathan Aké poslal míč doprava, kde byl Rúben Dias. Ten mu míč vrátil a následně si zahraje také Fernandinho, jenž se stáhl až k půlící čáře.
     
    89
    Fernandinho poslal míč na osu hřiště, odkud Rúben Dias centroval doleva, kde stál Gabriel Jesus, před kterým odkopl balon do zámezí Jeremy Ngakia.
     
    88
    Nathan Aké se zatahuje až na pozici posledního hráče. Nyní rozehrává doleva na Ilkaye Gündoğana, která rychle přenese hru doprava, kam naběhl João Cancelo.
     
    87
    Raheem Sterling dovedl balon do šestnáctky Watfordu, kde ho předal na Jacka Grealishe, který ve změti nohou dokázal vystřelit. Jeho přízemní pokus však Ben Foster na brankové čáře chytá.
     
    87
    Christian Kabasele má merunu u půlící čáry. Následně chtěli Sršni rozehrát po pravé straně přes Jeremyho Ngakiu, jenž však svůj pas namířil jen do Raheema Sterlinga.
     
    86
    Ilkay Gündoğan se prokličkoval na osu hřiště a přihrál doprava, kde z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl João Cancelo. Jeho rána na zadní tyč byla tvrdá, jenže nepřesná.
     
    85
    Moussa Sissoko se dostal ke střele na pravé straně šestnáctky Manchesteru po rohovém kopu. Jeho pokus však Olexandr Zinčenko zablokoval tak dobře, že nakonec budou Citizens rozehrávat od vlastní svatyně.
     
    85
    Jeremy Ngakia se tlačí po pravé straně kupředu. Následně poslal dlouhý vysoký balon vpřed, Moussa Sissoko dokázal merunu zahrát do Nathana Akého na rohový kop.
     
    84
    João Cancelo se na pravé straně rozhodl centrovat na malé vápno Watfordu. Ben Foster byl však včas venku z brány a merunu chytá do rukavic.

    Petr Šatalík

    Góly: 4. Jesus (Zinčenko), 24. Jesus (De Bruyne), 34. Rodri (Jesus), 49. Jesus (pen.), 53. Jesus (De Bruyne) – 28. Kamara (Dennis)

    Karty:   43. Cancelo (MAC)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:7.
    Manchester City: Ederson – Cancelo, Rúben Dias, Laporte (63. N. Aké), Zinčenko – De Bruyne (56. Gündoğan), Rodri (70. Mahrez), Fernandinho (C) – Jesus, Sterling, Grealish.
    Náhradníci: Steffen – Egan-Riley, N. Aké, Mbete, Gündoğan, B. Silva, Foden, Palmer, Mahrez.

    Tréner: Pep Guardiola.

    Watford FC: Foster – Ngakia, Kabasele, Samir (68. Cathcart), Kamara – Moussa Sissoko (C), Louza (75. Kayembe), Cleverley – Sarr (68. João Pedro), J. King, Dennis.
    Náhradníci: D. Bachmann – Troost-Ekong, Masina, N'Koulou, Cathcart, Sema, Gosling, Kayembe, João Pedro.

    Tréner: Roy Hodgson.

    Rozhodca: Friend – Holmes, Beck.

    Diváci: 53 013