Arsenal – Manchester United 3:1 (kon.) | Leicester – Aston Villa 0:0 (kon.) | Manchester City – Watford 5:1 (kon.)
Norwich – Newcastle 0:3 (kon.) | Brentford – Tottenham 0:0 (kon.)
koniec
Manchester City
5:1 (3:1)
Watford FC
cz Sobota 23.04.2022, 16:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    Raheem Sterling dovedl balon do šestnáctky Watfordu, kde ho předal na Jacka Grealishe, který ve změti nohou dokázal vystřelit. Jeho přízemní pokus však Ben Foster na brankové čáře chytá.
     
    82
    Byl to Emmanuel Dennis, kdo poslal nadýchaný centr na zadní tyč, kde se na malém vápně dostal k hlavičce João Pedro, jenž svým pokusem jen těsně minul klec City!
     
    75
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Ímrán Lúzá, přichází Edo Kayembe.
     
    70
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Rodri, přichází Rijád Mahriz.
     
    68
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Samir, přichází Craig Cathcart.
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Ismaïla Sarr, přichází João Pedro.
     
    64
    Ilkay Gündoğan dostal na pravé straně prudký pas a v souboji se Samirem nakonec dokázal zakončit u bližší tyče, Ben Foster musel po balonu skočit, aby ho vystrčil na rohový kop.
     
    63
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Aymeric Laporte, přichází Nathan Aké.
     
    62
    Emmanuel Dennis se nyní na levém křídle vydal rychle kupředu a šikovnou stahovačkou se zbavil beka. Jeho přízemní projektil z hranice vápna byl prudký, ale Ederson ho dokázal chytit. Vzrušení je ale zbytečné, situaci předcházel ofsajd Sršňů.
     
    61
    Centr z pravého rohového praporku šel k zadní tyči, kde se k odraženému balonu dostal Rodri, který jej ale halfvolejem poslal vysoko nad klec Watfordu!
     
    56
    Máme tu první střídání, které provádí Manchester City. Kevin De Bruyne jde ze hřiště a ve stoje mu aplauduje celý Etihad Stadium. Místo něj přichází na trávník Ilkay Gündoğan.
    53. Gabriel JESUS - 5:1
     
    53
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Manchester přidává pátý zásah a naděluje soupeři bůra! GABRIEL JESUS měl míč před vápnem soupeře, poslal ho doprava, kde mu do běhu narazil Kevin De Bruyne a útočník City přidává svůj čtvrtý gól v utkání, když tvrdou ranou ze vzdálenosti penalty trefil přesně k bližší tyči, Ben Foster neměl nárok na tento projektil reagovat! Sky Blues vedou 5:1! Asistence: Kevin De Bruyne.
    49. Gabriel JESUS - 4:1
     
    49
    Manchester City právě vstřelil branku!
    GABRIEL JESUS kompletuje gólem z penalty svůj hattrick a posílá City do vedení 4:1! Jeho rána z pokutového kopu mířila přesně do dolního levého rohu klece Watfordu, Ben Foster šel na opačnou stranu a k míči se tak ani nepřiblížil. Manchester tak třímá už tříbrankový náskok!
     
    48
    Tak VAR už dává rozhodčímu Friendovi jasný pokyn, penalta byla nařízena správně a bude se kopat. U míče už stojí Gabriel Jesus.
    46.
     
    46
    Tohle je penalta pro City! Hassane Kamara mizerně rozehrál, Gabriel Jesus se hnal sám z pravé strany na klec Watfordu a brankář Ben Foster ho skluzem fauloval! Sudí Friend nemilosrdně ukazuje na značku pokutového kopu.
     
    43
    Hassane Kamara má míč na levém křídle, kde šikovně posunul kupředu Toma Cleverleyho, kterého dost tvrdě zastavil v rozběhu João Cancelo, jenž za svůj faul po zásluze vidí žlutou kartu, protože soupeři šlápl na kotník.
     
    36
    Gabriel Jesus na pravé straně parádně obešel Samira a poslal ostrou přiihrávku na penaltu, odkud tvrdě pálil Raheem Sterling, jenž však svůj ostrý projektil pod břevno svatyně Watfordu nenacpal a přestřelil! Velká smůla Citizens, pěkná akce.
    34. RODRI - 3:1
     
    34
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Kevin De Bruyne nyní zůstal ležet na hrací ploše, když byl faulován na ose hřiště, Citizens však v akci pokračovali. Gabriel Jesus ztratil a zase získal míč na pravém křídle. Následně nacentroval před šestnáctku Watfordu, kde si RODRI zpracoval míč prvním dotykem hrudí a druhým ho poslal krásnou tvrdou střelou do levého horního rohu svatyně Sršňů! Ben Foster se po meruně natahoval zcela marně, Sky Blues vedou 3:1! Asistence: Gabriel Jesus.
    28. Hassane KAMARA - 2:1
     
    28
    Watford právě vstřelil branku!
    Ale Watford nehodlá jen spárovat a koriguje skóre! Emmanuel Dennis nyní na levém křídle poslal pěkným obloučkem kupředu HASSANA KAMARU, který ve vápně Citizens pálil z ostrého úhlu, jenže svou ranou trefil přesně k zadní tyči! Ederson se po jeho ráně natahoval marně, ačkoliv myslím, že tahle střela se chytit dala. Sršni v každém případě snižují na 1:2! Asistence: Emmanuel Dennis.
    24. Gabriel JESUS - 2:0
     
    24
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Citizens zdvojnásobují své vedení! Kevin De Bruyne dostal míč na pravé křídlo a nádherně nacentroval na zadní tyč, kde se na hraně malého vápna zjevil GABRIEL JESUS, jenž prudkou hlavičkou posílá balon do sítě a přidává tak svůj druhý zásah v tomto utkání! Manchester vede nad Watfordem 2:0! Asistence: Kevin De Bruyne.
     
    15
    João Cancelo dostal přihrávku na pravou stranu šestnáctky Sršňů po svém dobrém rychlém náběhu a ranou cpal míč na přední tyč, kde však Ben Foster zvládl zasáhnout a jeho střelu vyrazil.
     
    13
    Emmanuel Dennis se už hnal sám na klec City z půlící čáry, jenže s balonem hrozně zpomalil a zezadu jej doběhl Olexandr Zinčenko, jenž mu skvělým defenzivním zákrokem ukopl balon!
     
    8
    Kevin De Bruyne přihrál na pravou stranu šestnáctky Sršňů a Bernardo Silva vystřelil z ostrého úhlu na klec Watfordu. Ben Foster chytá jeho ránu do rukavic.
    4. Gabriel JESUS - 1:0
     
    4
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Citizens se brzy ujímají vedení! João Cancelo nacentroval z pravého křídla na levou stranu šestnáctky. Tam si míč zpracoval Olexandr Zinčenko a prudkou přízemní přihrávkou jej poslal na malé vápno. GABRIELU JESUSOVI už zbylo jen do pasu vložit nohu, od níž se mičuda odrazila do sítě Watfordu! Manchester vede 1:0! Asistence: Olexandr Zinčenko.

    Petr Šatalík

    Góly: 4. Jesus (Zinčenko), 24. Jesus (De Bruyne), 34. Rodri (Jesus), 49. Jesus (pen.), 53. Jesus (De Bruyne) – 28. Kamara (Dennis)

    Karty:   43. Cancelo (MAC)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:7.
    Manchester City: Ederson – Cancelo, Rúben Dias, Laporte (63. N. Aké), Zinčenko – De Bruyne (56. Gündoğan), Rodri (70. Mahrez), Fernandinho (C) – Jesus, Sterling, Grealish.
    Náhradníci: Steffen – Egan-Riley, N. Aké, Mbete, Gündoğan, B. Silva, Foden, Palmer, Mahrez.

    Tréner: Pep Guardiola.

    Watford FC: Foster – Ngakia, Kabasele, Samir (68. Cathcart), Kamara – Moussa Sissoko (C), Louza (75. Kayembe), Cleverley – Sarr (68. João Pedro), J. King, Dennis.
    Náhradníci: D. Bachmann – Troost-Ekong, Masina, N'Koulou, Cathcart, Sema, Gosling, Kayembe, João Pedro.

    Tréner: Roy Hodgson.

    Rozhodca: Friend – Holmes, Beck.

    Diváci: 53 013