Chrudim – Žižkov 0:0 (kon.) | Dukla Praha – Varnsdorf 0:1 (kon.) | Třinec – Sparta B 2:2 (kon.)
Vyškov – Brno 0:2 (kon.) | Jihlava – Prostějov 1:0 (kon.) | Opava – Příbram 1:1 (kon.)
Vlašim – Ústí n. L. 3:0 (kon.) | Líšeň – Táborsko 1:1 (kon.)
koniec
FK Třinec
2:2 (2:2)
AC Sparta Praha B
cz Sobota 23.04.2022, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Třinec vs. Sparta... tyto souboje vzbuzují v těchto dnech spoustu emocí. Bohužel jde o hokejovou extraligu. Druhá fotbalová liga tak atraktivní dnes nebude, protože do města oceli přijedou pouze mladíci pražské Sparty.

    Pražanům se v letošní sezóně daří a jen díky horším vzájemným zápasům jsou na třetím barážovém místě za druhou Vlašimí. Na jaře prohráli pouze dvakrát a to doma s Varnsdorfem 0:3 a venku v Táboře 0:1. V posledním kole zdolali vedoucí Zbrojovku Brno 1:0.

    Třinečtí po nepovedeném podzimu prožívají střídavé jaro. Doma body sbírají, ale venku se jim nedaří vyhrát. Navíc v posledních dvou zápasech ztratili vedení až v nastaveném čase. Doma remizovali s Varnsdorfem 1:1 a na Žižkově 2:2. Slezané mají 26 bodů, což stačí pouze na třináctou příčku. Zároveň drží dvoubodový náskok na patnácté Ústí nad Labem.

    První vzájemný zápas byl v jasné režii Pražanů. Mladí Sparťané doma rozstříleli Třinec vysoko 4:0. Góly vstřelili Gabriel, Schánělec, Vitík a Dudl.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Hasalík – Szewieczek, Bolf, Foltyn, Javůrek – Omasta, Habusta (C), Machuča, Kania – Dedič, Juřena.
    Náhradníci: Paleček – Hýbl, Buneš, Weber, Samiec, Petráň, Klusák.
    Trenér: Zbončák.

    AC Sparta Praha B: Kotek – Tvaroh, Gelašvili, Večerka, Polidar – A. Gabriel, Piško, Pudhorocký, Dudl – Kozák – Turyna (C).
    Náhradníci: Tůma – L. Vácha, Červak, Žížala, Holoubek, Šilhart, Vydra.
    Trenér: Horňák.

    Rozhodčí: Orel – Žurovec, Dobrovolný.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Třinečtí mají míč na kopačkách, Habusta poslal dlouhý nákop na Kaniu, ten se dostal přes obránce a poslal míč do prázdné brány. Jeden z hostujících hráčů ho vykopl. Vzrušení bylo zbytečné, protože rozhodčí signalizoval hru rukou třineckého záložníka.
     
    5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané jdou do vedení, poté co podrželi míč a rozehráli akci přihrávkou na Javůrka. Třinecký krajní bek našel kolmou přihrávkou VÁCLAVA JUŘENU, ten byl před vápnem u míče dřív než hostující gólman a poslal míč do prázdné brány! Nebyla to chyba brankáře, obrana Sparty si nerozuměla a proto domácí celek vede 1:0.
     
    9
    Třinečtí jsou při chuti, akci po pravé straně zakončil střelou mimo bránu Dedič.
     
    10
    Brankář Hasalík si připsal první zákrok zápasu proti střele z hranice šestnáctky, o kterou se postaral Turyna.
     
    12
    Chybu Javůrka v rozehrávce hasil odkopem za cenu rohového kopu Kania.
     
    15
    Dlouhý aut Javůrka prodloužil k brance Juřena, Dedič hlavičkoval vedle brány, míč ještě srazil jeden ze sparťanských hráčů na rohový kop.
     
    16
    Další nepřesnost na straně Třince zkoušeli využít Pražané a získali rohový kop.
     
    17
    Sparta B právě vstřelila branku!
    Třetí rohový kop Sparty už znamená vyrovnání! Střílený centr do druhé vlny, tam si MATYÁŠ KOZÁK zpracoval míč a střelou pod břevno vyrovnal na 1:1!
     
    21
    Další rohový kop Sparty, autor branky Kozák znovu napřahoval ke střele, ale domácí mu na poslední chvíli ustřelili míč od kopačky.
     
    23
    Dedič neudržel míč na útočné polovině, snažil se dobře, ale pomohl si faulem. Míč má Sparta.
     
    24
    Akce Sparty nedopadla dobře. Pražané ani nevystřelili. Míč uvede do hry odkopem z pětky brankář Hasalík.
     
    26
    Domácí zakombinovali sérii krátkých přihrávek, míč se dostal k Dedičovi, ale nakonec z toho nic nebylo. Nebezpečí na druhé straně, kde hlavičkoval Turyna na zadní tyči, ale jeden ze stoperů míč odvrátil mimo vápno.
     
    28
    Sparta B právě vstřelila branku!
    Domácí měli výhodu rohového kopu, jenže míč získal MATYÁŠ KOZÁK. Sparťan nejprve utekl Kaniovi, pak si míč navedl na střed a tvrdou ranou trefil horní růžek třinecké brány! Fantastický sprint Kozáka, získá si nominaci od trenéra Vrby?
     
    29
    Protiútok Třince nedopadl příliš slavně, Dedič hlavičkoval výrazně vedle soupeřovy brány.
     
    32
    Faul na Machuču rozhodčí neviděl, Sparta se ubránila a zamířila na třineckou bránu, domácí obránci útok soupeře odrazili.
     
    34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté odvrátili centr Juřeny ze strany, vzápětí ale odcentroval z pravé strany Omasta a RENÉ DEDIČ hlavou srovnal na 2:2!
     
    37
    Centr Bolfa zamířil na zadní tyč, ale Javůrek se dostal k míči až na druhý pokus, avšak bez úspěchu. Na druhou stranu míří Pražané.
     
    39
    Po přihrávce Bolfa se probíjel Juřena, ale přes dvojici obránců nepřešel. Omasta házel dlouhý aut, jenže Dedič byl dobře pokrytý. Následoval centr Omasty, do kterého se položil rybičkou Javůrek a vystřelil na branku. Třinečtí docílili gólu, ale atakující Dedič fauloval zasahujícího brankáře. Třinecký hráč dostal za faul na gólmana žlutou kartu.
     
    41
    Rychlou akci Sparty přerušil Javůrek, který si pohlídal nepřesnou přihrávku hostujícího hráče, kterou pustil do zámezí.
     
    43
    Centr do vápna odvrátil Foltyn, dostal jej pouze k Polidarovi a jeho tečovaná střela se odrazila od jednoho z třineckých hráčů na rohový kop.
     
    43
    Rychlý protiútok Třince, Juřena vyvezl míč, za polovinou se ho snažil předat Kaniovi, ale ten byl pokrytý soupeřem.
     
    45+1
    Machuča přihrál z první na Omastu, ten v pokutovém území dával míč pod sebe, ale Sparťané jednoduše odkopli míč na rohový kop.
     
    45+1
    Javůrkův rohový kop důrazně odhlavičkoval Piško.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas byl bohatý na šance i góly. Diváci na stadionu Rudolfa Labaje viděli hned čtyři. Třinečtí šli do vedení gólem Juřeny, vzápětí se dvakrát prosadil Kozák, ale Pražané s náskokem do šatny neodešli, protože ve 34. minutě vyrovnal Dedič. Uvidíme, zda gólostroj bude pokračovat i po změně stran.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Po zákroku Juřeny na jednoho hostujícího hráče se hosté dožadovali červené karty, ale rozhodčí Orel byl mírnější a udělil třineckému hráči žlutou kartu.
     
    51
    Kozák má chuť na hattrick. Sparťanský záložník se dostal ke střele z hranice šestnáctky, ale Hasalík jeho střelu zkrotil.
     
    52
    Gabriel trochu ostře fauloval třineckého hráče a uviděl žlutou kartu.
     
    53
    Machučův přímý kop končí v rukavicích brankáře Kotka.
     
    54
    Gabriel oběma rukama na půlící čáře stáhl na zem Kaniu, ale vzhledem k tomu, že hráč Sparty viděl před malou chvíli žlutou kartu, dostal od rozhodčího milost. Žlutou kartu naopak dostal za protesty trenér Zbončák.
     
    56
    Javůrkův faul na Gabriela u postranní čáry, hosté rozehrávají standardní situaci. Polidar nakopl míč na zadní tyč, ale domácí oba centry odvrátili.
     
    56
    Javůrek ztratil míč a následoval centr ze strany. Brankář Hasalík vyběhl z brány, zakřičel si a míč chytil.
     
    59
    Nákop Sparťanů dopředu, Gabrielův nákop získal Bolf, ale Sparta vybojovala míč.
     
    60
    Tutovka Sparty! Centr Dudla na zadní tyč, Turyna vrátil míč na přední tyč, odkud hlavičkoval Kozák, který poslal balón do míst, kde byl gólman Hasalík, který míč vyškrábl na rohový kop.
     
    61
    Domácí mají se standardními situacemi velké problémy. Centr na přední tyč prolétl kolem brány, domácí měli velké štěstí.
     
    63
    Habusta přenesl míč na druhou stranu na Bolfa, po jeho centru div, že si Sparťané nedali vlastní gól. Pražané odvrátili míč na rohový kop, Dedič s Juřenou se drželi za hlavu.
     
    64
    Rohový kop Javůrka, hosté míč odvrátili za šestnáctku ke Kaniovi, který trefil míč z voleje a ten proskotačil kolem branky do reklamního panelu. Brankář Kotek se natahoval marně.
     
    65
    Protiútok Třince, přesněji Bolfa s Omastou, končí rohovým kopem.
     
    65
    Po ostrém souboji Juřeny s Večerkou získal míč Dedič, navedl si ho na levou nohu, ale vypustil střelu zpoza šestnáctky, která prolétla těsně nad břevnem.
     
    67
    Javůrek chyboval, jeho zaváhání využil Tvaroh, který odcentroval do pokutového území, kde hlavičkoval Turyna, ale jeho střela končí pouze rohovým kopem.
     
    68
    Po rohovém kopu zachytil sražený míč na brankové čáře gólman Hasalík.
     
    70
    Omasta parádně vybojoval míč pro spoluhráče, pak ho dostal zpět a ve středu pole jej stáhl k zemi Večerka. Hostující hráč inkasoval žlutou kartu.
     
    71
    Akce začala u Juřeny, ten předal míč před šestnáctku na Machuču, který předložil balón Omastovi. Krajní záložník Třince odcentroval do šestnáctky, mezitím Juřena v pádu prodloužil balón na zadní tyč, ale tam byl zablokován Bolf.
     
    73
    Javůrek výborným odkopem odlehčil třinecké obraně. Míč má Sparta, která ze své poloviny rozjíždí další útok.
     
    74
    Javůrek velmi dobře zahrál ve spolupráci s Omastou, Pražané byli chyceni do ofsajdové pasti.
     
    74
    Hasalík zabránil dvěma gólům, nejprve zneškodnil brejk Sparty, když skvěle vyběhl proti Tvarohovi a zmařil mu šanci na gól a poté dvakrát zneškodnil střelu Turyny.
     
    77
    Další akce Sparty, hlavičku Turyny odkopl Habusta, který byl při odkopu faulován.
     
    78
    Javůrek s Kaniou přepustili svá místa Hýblovi s Petráněm.
     
    80
    Domácí získali míč, jejich snaha skončila centrem Bolfa, z druhé vlny naběhl Habusta, hlavičkoval razantně, ale v dobré pozici netrefil bránu.
     
    83
    Faul na Reného Dedič na polovině hřiště se nelíbil brankáři Sparty Kotkovi, ke kterému doběhl rozhodčí Orel a udělil mu žlutou kartu.
     
    84
    Omasta vyhrál souboj s Gabrielem, navedl míč na Juřenu, odcentroval na zadní tyč, ale Petráň hlavičkoval mimo branku.
     
    85
    Střídání na straně Sparty, střelce dvou gólů Kozáka nahradil Holoubek.
     
    87
    Třinec byl pod neskutečným tlakem, naštěstí pro domácí celá situace skončila faulem na domácího brankáře Hasalíka.
     
    88
    Další zámek domácí ubránili, Omasta osvobodil svůj tým odkopem, poté přilétl centr do šestnáctky a hlavička Gelašviliho, na kterou byl Hasalík krátký. Míč skončil v bráně, ale pomezní rozhodčí signalizoval ofsajd.
     
    89
    Sparta podruhé střídá, Pudhorockého nahradil Vydra.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí prodlouží druhou půli minimálně o čtyři minuty.
     
    90+2
    Javůrek dostal žlutou kartu za protesty, když z lavičky vyčinil rozhodčímu za to, že Hýblův běžný zákrok posoudil jako faul.
     
    90+3
    Třinec bude dohrávat v deseti. Hýblova hrubka na vlastní polovině skončila nedovoleným zákrokem, Sparta se dostala do úniku a Bolfovi nezbývalo nic jiného než faulovat. Za faul v gólové situaci je vyloučen.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Třinec se snažil hrát se Spartou otevřenou hru, ale Pražané byli lepší v obou vápnech. Pražané dobře eliminovali třinecké ofenzivní hráče, nepouštěli soupeře k centrům ze stran. Domácí mohou poděkovat za remízu brankáři Hasalíkovi, který vychytal soupeřovy šance.
     
    Přestože Chrudim dnes bodovala, Slezané se udrželi na třinácté pozici s tříbodovým náskokem na patnácté Ústí nad Labem, které má svůj zápas ve Vlašimi ještě před sebou.

    Sparta po dnešní remíze přišla i o teoretickou naději na vítězství v celé soutěži, navíc nabídla Vlašimi možnost přenechání druhé pozice. Na béčko z Letné se může dotáhnout duo Líšeň, Opava. (12:18:22)

    Igor Mainka

    Góly: 5. Juřena, 34. Dedič – 17. Kozák, 28. Kozák

    Karty:   39. Dedič (TRI), 48. Juřena (TRI), 54. Zbončák (TRI), 90+2. Javůrek (TRI) – 52. A. Gabriel (SPB), 70. Večerka (SPB), 83. Kotek (SPB)   90+3. Bolf (TRI)


    FK Třinec: Hasalík – Bolf, Szewieczek, Foltyn, Javůrek (78. Hýbl) – Omasta, Habusta (C), Machuča, Kania (78. Petráň) – Dedič, Juřena.
    Náhradníci: Paleček – Hýbl, Buneš, Weber, Samiec, Petráň, Klusák.

    Tréner: Zbončák.

    AC Sparta Praha B: Kotek – Tvaroh, Gelašvili, Večerka, Polidar – A. Gabriel, Piško, Pudhorocký (89. Vydra), Dudl – Kozák (85. Holoubek) – Turyna (C).
    Náhradníci: Tůma – L. Vácha, Červak, Žížala, Holoubek, Šilhart, Vydra.

    Tréner: Horňák.

    Rozhodca: Orel – Žurovec, Dobrovolný.

    Diváci: 396