Solún – Gent 1:0 (kon.) | Arnhem – AS Rím 0:1 (kon.) | Slavia – Linz 4:1 (kon.)
Partizan – Feyenoord 2:5 (kon.) | Marseille – Bazilej 2:1 (kon.) | Leicester – Rennes 2:0 (kon.)
Eindhoven – Kodaň 4:4 (kon.) | Bodö/Glimt – Alkmaar 2:1 (kon.)
koniec
Partizan Belehrad
2:5 (1:1)
Feyenoord Rotterdam
cz Štvrtok 10.03.2022, 18:45 • Stadion Partizana, Bělehrad • Európska konferenčná liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (23:06:25)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:16.
     
    Duel mezi Partizanem a Feyenoordem tak končí jasným vítězstvím Rotterdamských v poměru 5:2. Nizozemský celek ve druhé půli dupl na plyn a byl o třídu lepším celkem než mužstvo z Bělehradu. Hosté druhý poločas vyhráli poměrem 4:1, což mluví za vše, do odvety v Holandsku si tak povezou pohodlnou třígólovou rezervu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Marko Milovanović ještě utíkal po levém křídle s balonem kupředu, ale pas na nabíhajícího Filipa Holendera neprošel.
     
    90+1
    Italský sudí ještě nastavuje dvě minuty nad rámec základní hrací doby v druhé půli. Míč má v rukách Lutsharel Geertruida.
     
    90
    Luis Sinisterra vysouvá na levém křídle kupředu Tyrella Malaciu, jenž následně hraje za sebe na Orkuna Kökçüa.
     
    89
    Justin Bijlow vykopává balon od své klece a příliš s tím nespěchá, nakonec míč dalekým výkopem posílá za půlící kruh.
     
    88
    Z levé strany nyní rozehrává standardní situaci Slobodan Urošević. Jeho centr do šestnáctky soupeře odezvu nenašel.
     
    87
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Cyriel Dessers, přichází Bryan Linssen.
     
    86
    Znovu se kupředu hnal po levé straně Jens Toornstra, kterého ostrým zákrokem dostoupil Filip Holender, jenž za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    85
    Nyní mají hráči Partizanu míč pod kontrolou ve středu travnaté plochy. Balon letí k levé lajně na Marka Jevtoviće, ten je v ofsajdu.
     
    84
    Luis Sinisterra dělá obrovské problémy obraně Partizanu. Nyní se opět probil po levé straně kupředu a jeho ránu do středu klece musel opět vyrážet Aleksandar Popović.
     
    83
    Rotterdam v pohodě rozehrává od vlastní klece, Orkun Kökçü dostává mičudu do středu trávníku, odkud ho rozdává na levou stranu hrací plochy.
     
    82
    Saša Zdjelar rozehrává standardní situaci Partizanu na polovině hrací plochy. Kupředu se následně dostal Filip Holender, jehož hlavička však na bránu soupeře nemířilia, Justin Bijlow ji i tak pro jistotu schoval v náruči.
     
    81
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Reiss Nelson, přichází Alírezá Džahánbachš.
     
    80
    Filip Holender se v pádu dostal ke střele zpoza šestnáctky Rotterdamu, jenže Justin Bijlow byl na jeho ránu připravený a chytá ji do koše.
     
    79
    Luis Sinisterra centroval z levého křídla na zadní tyč, kde už to vypadalo, že se opět prosadí hráči Feyenoordu, míč ze vzduchu na poslední chvíli stáhl Aleksandar Popović.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Igor Vujačić (FK Partizan Bělehrad).
     
    78
    Rotterdam navíc získává další standardní situaci na útočné polovině hrací plochy a jeho fotbalisté už se chystají na její zahrání.
    77. Jens TOORNSTRA - 2:5
     
    77
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Nyní už Rotterdam Partizan ničí, je to 5:2! Vysokou přihrávku z pravého křídla zpracoval ve vápně soupeře Cyriel Dessers, jenž šikovně pod nohou přihrál před prázdnou bránu na malé vápno JENSI TOORNSTROVI, jenž přidává svůj druhý dnešní zásah a Feyenoord vede již o tři branky! Asistence: Cyriel Dessers.
     
    76
    Cyriel Dessers byl faulován před šestnáctkou Bělehradu a Feyenoord tak bude mít k dispozici standardku ze solidní vzdálenosti.
     
    75
    Střídání v týmu FK Partizan Bělehrad: ze hřiště odchází Marko Živković, přichází Aleksandar Lutovac.
     
    75
    Střídání v týmu FK Partizan Bělehrad: ze hřiště odchází Lazar Marković, přichází Samed Baždar.
     
    75
    Střídání v týmu FK Partizan Bělehrad: ze hřiště odchází Miloš Jojić, přichází Filip Holender.
     
    74
    Ozval se už i lehký pískat s tribun, Grobari rozhodně nebudou spokojení s tím, jak se jejich tým dnes prezentuje. Na trávníku má míč opět Luis Sinisterra.
     
    73
    Fredrik Aursnes rozehrává další výpad Feyenoordu ve středu hrací plochy. Cestu kupředu však volnou nemá, musí využít spolupráce s obránci.
     
    72
    Fotbalisté Partizanu se probíjeli kupředu po levém křídle, dostali se až do vápna soupeře, jenže tam sbírá míč do rukavic brankář Justin Bijlow.
    71. Luis SINISTERRA - 2:4
     
    71
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Feyenoord vede 4:2 po nejkrásnější střele zápasu! Nizozemské mužstvo dostalo míč kupředu vysokou přihrávkou. Odražený balon, který hlavičkoval Siniša Saničanin, se dostal přímo na kopačku LUISE SINISTERRY, jenž krásným volejem zpoza vápna poslal obloukem míč k levé tyči a Aleksandar Popović plachtil marně! Rotterdam vede o dvě trefy!
     
    70
    A další zajímavá akce na druhé straně! Lutsharel Geertruida krásně proběhl po pravém křídle a předložil přihrávku na hranici velkého vápna, kde obstřelem na zadní tyč zakončoval Luis Sinisterra, jenž trefil vzdálenější tyč svatyně soupeře jen o malý kousek!
     
    69
    Miloš Jojić poslal z levé strany pokutového území prudký projektil na přední tyč, kde však jeho střelu Justin Bijlow chytá! Následně je vzrušení zbytečné, Jojić byl v ofsajdu.
     
    68
    Jens Toornstra se nyní trochu nemotorně motal ve vápně Rotterdamu a balon se mu otřel o paži, sudí ale pokutový kop pískat nebudou!
     
    66
    Srbský celek prohrává a poprvé v zápase se musí tlačit kupředu, míč má na pravé straně hrací plochy Lazar Marković.
     
    65
    Na druhé straně mohlo během chvilky dojít ke srovnání, Marko Živković pálil zpoza šestnáctky Rotterdamu pod horní tyč svatyně soupeře, Justin Bijlow vyráží míč na rohový kop!
    64. Lutsharel GEERTRUIDA - 2:3
     
    64
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Feyenoord otáčí skóre a vede 3:2! Skvěle to na levé straně vymyslel Luis Sinisterra, jenž se protáhl přes tři soupeře a poslal prudký balon do malého vápna, který Aleksandar Popović vyrazil jen před sebe, tam se k balonu po teči Nelsona dostal LUTSHAREL GEERTRUIDA, jenž ho ostrou ranou poslal ke vzdálenější tyči. Tohle už Aleksandar Popović chytit nemohl, Rotterdam vede 3:2! Asistence: Reiss Nelson.
     
    64
    Justin Bijlow sbírá míč do rukavic ve vlastním pokutové území. O chvilku později už má mičudu na pravé straně hrací plochy Jens Toornstra.
     
    63
    Reiss Nelson nyní strčil do Slobodana Uroševiće, který upadl u vlastního pokutového území, což neuniklo pozornosti italských sudí.
     
    62
    Tyrell Malacia nyní dobře zastavil průnikovou přihrávku a může vyrazit směrem k svatyni soupeře, předává doprava na Reisse Nelsona.
     
    61
    Celek z Holandska se opět stává mužstvem, které kontroluje hru i míč. Orkun Kökçü ve středu hřiště rozehrává doleva na Tyrella Malaciu.
     
    60
    Gernot Trauner se rychle protáhl po pravé straně a následně poslal prudký pas do vápna soupeře, kde musel Aleksandar Popović odkopnout balon před nabíhajícími fotbalisty Feyenoordu.
     
    59
    Několik nepřehledných soubojů ve středu hrací plochy bylo nyní k vidění na travnaté ploše. Následně Marcos Senesi drží balon u svého pokutového území.
     
    58
    Orkun Kökçü má balon u nohy ve středu hrací plochy, trojblok před sebou však prostřelit nedokázal a musí hrát k bekům.
     
    57
    Střídání v týmu FK Partizan Bělehrad: ze hřiště odchází Queensy Menig, přichází Marko Jevtović.
     
    56
    Reiss Nelson se znovu snažil protáhnout po pravé straně, jenže po jeho přihrávce Orkun Kökçü nakopl bránícího Igora Vujačiće.
     
    55
    Luis Sinisterra nyní neprocpal v přehuštěném středu trávníku balon kupředu, takže s protiakcí mohou kupředu spěchat fotbalisté Partizanu.
     
    54
    Feyenoord rozehrává od vlastní svatyně, Justin Bijlow kombinuje ve spolupráci s Marcosem Senesim.
     
    53
    Vzápětí pálil Orkun Kökçü z hranice velkého vápna jen kousek nad břevno svatyně Partizanu, která je teď doslova v obložení. Míč přistál na horní tyči.
     
    52
    Tady se dějou věci! Mohlo to být 3:2 pro Rotterdam, jenže to by Reiss Nelson musel využít obrovskou šanci, kterou měl na pravé straně šestnáctky Partizanu. Svou ránu ale poslal kousek za zadní tyč!
    51. Cyriel DESSERS - 2:2
     
    51
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Rotterdam opět bleskově vyrovnává! Na hranici velkého vápna nyní předvedl akrobatickou vložku Luis Sinisterra, jenž malými nůžkami poslal balon na pravou stranu velkého vápna, odkud se tvrdou ranou prosadil CYRIEL DESSERS, Aleksandar Popović si na jeho ránu sáhl, zastavit ji ale nedokázal, Feyenoord srovnává na 2:2! Asistence: Luis Sinisterra.
     
    50
    Orkun Kökçü se drží na balonu ve středu hrací plochy, kde si vyměňuje hrací předmět s Lutsharelem Geertruidou.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Fredrik Aursnes (Feyenoord Rotterdam).
     
    49
    K bráně soupeře se opět vydali fotbalisté srbského mužstva, kteří ale nerozehráli dobře a kupředu tak může naopak Orkun Kökçü.
     
    48
    Hráči Bělehradu poslali do šestnáctky Feyenoordu další vysoký balon a zády k bráně hlavičkoval na klec Rotterdamu Siniša Saničanin. Justin Bijlow jeho pokus chytá do rukavic.
     
    47
    Justin Bijlow se musí pustit do rozehrávky od vlastní branky, následně však byl faulován před vápnem Rotterdamu snad Saša Zdjelar, standardka pro Partizan.
    46. Nemanja JOVIĆ - 2:1
     
    46
    Partizan právě vstřelil branku!
    Rohový kop Miloše Jojiće úspěch nepřinesl. Jenže o chvíli později se míč vysokým obloukem do šestnáctky Rotterdamu vrátil. Marko Milovanović ho sklepl za sebe do druhé vlny a NEMANJA JOVIĆ poslal tvrdou přízemní ránu na přední tyč, kam skákal Justin Bijlow marně! Bělehrad se v úvodní minutě druhé půle ujímá vedení 2:1!
     
    46
    V druhé půli rozehráli hru výkopem ze středového kruhu fotbalisté Bělehradu. Ačkoliv se tak úspěšně stalo až na druhý pokus. Partizan ihned získává rohový kop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Fotbalisté jsou zpět na hrací ploše, druhý poločas začne za malý okamžik.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:47.
     
    Viděli jsme zajímavý první poločas souboje Partizanu s Feyenoordem. Rotterdam měl v úvodu nápor, jenže ten uťal prvním krásným gólem Bibras Natcho, jenž sice krásně napálil míč k tyči svatyně Feyenoordu, ale při své gólové střele se zranil a následně musel střídat. O sedm minut později navíc parádním angličákem vyrovnal Jens Toornstra, takže na startu druhé půle bude skóre znovu nerozhodné.
     
    Siniša Saničanin je v pořádku a odchází s ostatními hráči do útrob stadionu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Exekuce volného přímého kopu se ujal Orkun Kökçü, jenž tvrdou ranou napálil do hlavy Sinišu Saničanina, jenž se složil na zem a spěchají k němu lékaři.
     
    45+1
    Sudí Mariani nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby v prvním poločase, Luis Sinisterra byl ještě faulován na ose hřiště Sašou Zdjelarem. Volný přímý kop ze solidní pozice pro Rotterdam.
     
    45
    Rychlý protiútok svým pohybem nastartoval na pravé straně Reiss Nelson, jenže při zpracování akci zabrzdil a následně úplně zadrbal.
     
    44
    Justin Bijlow vykopává od vlastní svatyně míč až za půlící čáru, tam se k autovému vhazování dostávají fotbalisté Bělehradu.
     
    43
    Luis Sinisterra se opět prohnal po levé straně kupředu a snažil se o centr na malý čtverec ve vápně Partizanu. Přitom však podklouzl a míč poslal jen do boční sítě klece Bělehradu.
     
    42
    Igor Vujačić rozehrává akci Partizanu na pravé straně u půlící čáry, Feyenoord teď vytáhl svůj presink trochu výš a získává balon.
     
    41
    Rotterdam poslal z levé strany centr do šestnáctky soupeře, kde však sudí Mariani viděl útočný faul a nyní si situaci ještě s hříšníkem vysvětluje.
     
    40
    Siniša Saničanin nyní dobře zapracoval směrem dozadu, když prudký pas soupeře po levé straně sráží na autové vhazování.
     
    39
    Následný rohový kop z levé strany přetavil v pádu do zakončení Luis Sinisterra, který ale na klec Partizanu zamířit nedokázal.
     
    38
    Luis Sinisterra se hnal po levém křídle kupředu, obešel Sinišu Saničanina a jeho tvrdou přízemní ránu musel Igor Vujačić srazit podrážkou své boty na rohový kop!
     
    37
    Queensy Menig byl faulován na pravé straně hrací plochy, Partizanbude rozehrávat volný přímý kop přibližně z poloviny trávníku.
     
    36
    Feyenoord se nyní rozhodl pro zpětný pas k vlastnímu pokutovému území, jenže přihrávka dozadu nebyla dost prudká, takže Justin Bijlow musel vyběhnout asi deset metrů z vápna, aby míč odkopl do bezpečí.
     
    36
    Aleksandar Popović rozehrává ve spolupráci se svými obránci, nyní se ale ve středu hřiště nechal soupeřem lacino dostoupit Saša Zdjelar a komplikuje tak rozehrávku Bělehradu.
     
    35
    Rotterdam se svou akcí nijak nespěchal. Nakonec poslal balon na levé křídlo, kde však Jens Toornstra nebyl dostatečně rychlý a Aleksandar Popović může vykopávat od své klece.
     
    34
    Slobodan Urošević vrací míč autovým vhazováním na hrací plochu. Ve středu hřiště ale dobře zapracoval Marcos Senesi a kupředu tak může Fredrik Aursnes.
     
    33
    Nizozemský celek je opět aktivnějším mužstvem na hrací ploše, Reiss Nelson nyní Slobodanu Uroševićovi nejprve nasadil jesle, jenže jej následně nedokázal obejít a balon má bek Bělehradu.
     
    32
    Ani druhý rohový kop Feyenoordu neměl proti obraně Partizanu žádný efekt. Domácí zvládli poslat hrací předmět na půlící kruh.
     
    31
    Rohový kop si na opačném konci hrací plochy zkusí o chvilku později také fotbalisté Rotterdamu. Orkun Kökçü jej rozehrál na krátko a po centru z této strany si celou situaci zopakuje ještě jednou.
     
    30
    Miloš Jojić zahrál rohový kop z levé strany na malé vápno, kde však do vzduchu vyletěl Justin Bijlow, který rukama stáhl míč do své náruče.
     
    29
    Nemanja Jović se žene po levé straně rychle kupředu, Reiss Nelson se s ním pro jednou zvládl vrátit dozadu a jeho centr sráží na rohový kop.
     
    28
    Marko Živković ve středu hřiště vystavil slušný strom Reissi Nelsonovi. Feyenoord bude rozehrávat volný přímý kop z půlící čáry.
     
    27
    Gólman Partizanu rozehrává od vlastní svatyně dlouhým výkopem za půlící kruh, tam se však jeho parťáci na hracím předmětu dlouho neudrželi.
     
    26
    Nizozemský celek se žene kupředu s další rychlou akcí, z rohu velkého vápna to nyní ostrou střelou na přední tyč zkusil Luis Sinisterra, brankář Aleksandar Popović však byl na jeho pokus připraven.
     
    25
    Lutsharel Geertruida opět vhazuje merunu zpět na hrací plochu na pravé straně u půlící čáry. Rotterdam přenáší hru na druhé křídlo.
     
    24
    Aleksandar Popović zastavuje míč u vlastní svatyně po nezdařené kombinaci Feyenoordu. Následně rozehrává ve spolupráci s Sinišou Saničaninem.
     
    23
    Feyenoord se tlačí kupředu středem hrací plochy, přihrávku na pravé křídlo krotí Reiss Nelson, jenž musí vrátit míč za sebe.
     
    22
    Gernot Trauner dobíhá k míči, který se válí na hrací ploše, aby jej zakopl do zámezí, následně vhazuje balon, se kterým se bude skutečně hrát, zpět do hry Lutsharel Geertruida.
     
    21
    Obrovská šance Partizanu! Ten zahrával rohový kop z pravé strany, balon byl na přední tyči prodloužen a směroval k té zadní, kde ho mohl pohodlně do sítě Feyenoordu uklidit Nemanja Jović. Jenže před něj se chtivě vrhl do balonu Igor Vujačić, který ovšem bránu Rotterdamu z bezprostřední blízkosti přestřelil!
    20. Jens TOORNSTRA - 1:1
     
    20
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Ale teď už to je 1:1! Feyenoord srovnává! Míč se dostal na hranici velkého vápna, kde krásnou narážečku předvedli Luis Sinisterra a střílející JENS TOORNSTRA, jenž parádním angličákem nedal nejmenší šanci zasáhnout brankáři Aleksandaru Popoviću a srovnává skóre na 1:1! Assitence: Luis Sinisterra.
     
    20
    Feyenoord se tlačí kupředu, opět si vytvořil herní převahu, centr Gernota Traunera do šestnáctky protivníka ale uplatnění nenašel.
     
    19
    To na druhé straně poslali fotbalisté Bělehradu centr z pravého křídla na zadní tyč a Nemanju Joviće může mrzet, že svou hlavičku nezvládl lépe.
     
    18
    Rotterdamští zahrávali standardní situaci na polovině hřiště na pravé straně, jejich centr do šestnáctky soupeře však ovoce nepřinesl.
     
    17
    Autor prvního gólu Bibras Natcho opravdu není schopen pokračovat a na hrací ploše jej nahradí Nemanja Jović. Feyenoord bude zahrávat volný přímý kop.
     
    16
    Střídání v týmu FK Partizan Bělehrad: ze hřiště odchází Bibras Natcho, přichází Nemanja Jović.
     
    15
    Queensy Menig nyní velice ošklivě zezadu podkopl nohy kupředu postupujícího Reisse Nelsona. Všichni hráči se následně seběhli k situaci, aby ji řešili s rozhodčím. Ten uděluje Menigovi žlutou kartu.
     
    14
    Následně Bibras Natcho okamžitě signalizoval lavičce Partizanu, že se zranil a bude potřebovat vystřídat, následně to ale vypadá, že bude schopen pokračovat.
    13. Bibras NATCHO - 1:0
     
    13
    Partizan právě vstřelil branku!
    Jako blesk z čistého nebe! Partizan využívá svou první příležitost a jde do vedení! Přitom asi přijde o autora branky, který se při trefě zranil. Queensy Menig na hranici velkého prostrčil míč skrz tři soupeře na osu hřiště, kde se do mičudy tvrdě opřel BIBRAS NATCHO, jenž přízemní tvrdou ranou poslal míč přesně k pravé tyči svatyně Rotterdamu a posílá Bělehrad do vedení 1:0! Asistence: Queensy Menig.
     
    12
    Jens Toornstra posílal centr z pravého křídla na malý čtverec ve vápně Partizanu. Sudí Mariani však píská útočný faul Rotterdamu.
     
    11
    Opět dochází na zatím nejčastější souboj na trávníku, Reiss Nelson ale tentokrát Slobodana Uroševiće na pravém křídle nepřetlačil.
     
    10
    Saša Zdjelar rozehrává standardní situaci na středu hrací plochy, pro kombinaci si vybral Miloše Jojiće, který mu vrací balon.
     
    10
    Na druhé straně šikovně zahrál Tyrell Malacia, jenž poslal merunu o soupeře do zámezí, takže Rotterdam bude rozehrávat od své klece.
     
    9
    Slobodan Urošević tentokrát ustrážil zatím hodně aktivního Reisse Nelsona a Aleksandar Popović tak může vykopávat od své klece.
     
    8
    Nizozemský celek nyní drží hrací předmět na vlastní polovině hrací plochy. Následně se kupředu vysouvá Jens Toornstra po pravé straně.
     
    7
    Rotterdam z rozehrávky rohového kopu na pravé straně nevytěžil zhola nic. Následně ještě rozehrává další roh na protějším křídle. Centr si ve vápně našel Reiss Nelson, ale jeho zakončení šlo kousek nad klec svatyně Partizanu!
     
    6
    Reiss Nelson se nyní krásně protáhl po pravém křídle kupředu, ve vápně si obhodil bránícího Slobodana Uroševiće a tvrdou ranou na přední tyč řádně protáhl Aleksandara Popoviće, jenž ale dokázal ránu vyrazit na rohový kop!
     
    6
    Saša Zdjelar dostal rychlou přihrávku za obranu Feyenoordu až k pravé lajně. Od rohového praporku nacentroval, ale jeho pas byl jen příjemným pozdravem pro Justina Bijlowa.
     
    5
    Gernot Trauner se na levém křídle prodral do šestnáctky Partizanu, jenže tam mu zastoupili cestu hned tři soupeři, kteří jej nakonec zvládli zastavit.
     
    4
    Feyenoord se dostal na půli protivníka a nyní hledá skulinku v jeho defenzivní formaci, balon doleva ve středu hřiště sklepává Jens Toornstra.
     
    4
    Nakonec z akce Bělehradu nic nebylo a Rotterdam rozehrává od své klece, brankář Justin Bijlow se zahájením kombinace příliš nespěchá.
     
    3
    Kupředu mohou hráči Partizanu, vyšší balon na levou stranu si zpracoval Saša Zdjelar, jenž čeká na to, až situaci dostoupí jeho spoluhráči.
     
    2
    Fotbalisté Bělehradu ze standardní situace nic užitečného nevymysleli a když poslali hráči Feyenoordu vysokým obloukem míč do šestnáctky soupeře, v pohodě jej chytil brankář Aleksandar Popović.
     
    1
    Justin Bijlow rozehrává od své svatyně doleva, kde došlo k několika soubojům a po lehčím faulu Jense Toornstry bude mít Partizan volný přímý kop.
     
    1
    Úvodní rozehrávku měli fotbalisté Feyenoordu, kteří se po pravé straně ihned cpali kupředu, jenže Reiss Nelson nechal mičudu za patami.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už jsou na hrací ploše stadionu Partizanu a zní hymna Evropské konferenční ligy. Kapitáni se za chvíli sejdou u sudího Marianiho při úvodním losu.
     
    Partizan nastupuje v rozestavení 4-2-3-1. V bráně bude Aleksandar Popović, v obraně Slobodan Urošević, na kraji zálohy kapitán Lazar Marković a na hrotu formace Marko Milovanović.

    Feyenoord volí formaci 4-3-3. Mezi tyčemi bude Justin Bijlow, před ním bude prostor čistit Lutsharel Geertruida, v záloze je připraven kapitán Jens Toornstra a v útoku bude číhat Luis Sinisterra.
     
    Ještě jednou přeji hezký podvečer všem příznivcům kvalitního fotbalu! Evropská konferenční liga už za chvíli otevře své osmifinálové brány a my už se velice těšíme na souboj Bělehradu s Rotterdamem!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Partizan Bělehrad: Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Marković (C), B. Natcho, Menig – Milovanović.

    Náhradníci: N. Stevanović – Holender, Pavlović, Baždar, Jevtović, Ostojić, Terzić, Miletić, Jović, Smiljanić, Lutovac, Ilić.
    Trenér: Aleksandar Stanojevič.

    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia – Toornstra (C), Aursnes, Kökçü – Nelson, Dessers, Sinisterra.

    Náhradníci: Marciano, Jansen – Holmgren Pedersen, Džahánbachš, Linssen, R. Hendriks, Benita, Hartjes, Hendrix.
    Trenér: Arne Slot.

    Rozhodčí: M. Mariani – D. Bindoni, A. Tegoni – M. Fabbri (všichni ITA).
     
    Oba celky se potkávají poprvé v historii, dosud spolu nikdy nezměřily síly ve vzájemném utkání.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Ani Feyenoord nezažívá v posledních letech nejrůžovější období, stejně jako Partizan si už 4 roky nesáhl na domácí titul. O ten ho kromě covidu obrali také největší konkurenti – PSV Eindhoven a Ajax Amsterdam. Borci z Rotterdamu však budou na titul nejspíš čekat dál, protože jim aktuálně v Eredivisie patří znovu až 3. příčka a není těžké uhádnout za kým. Ano, za PSV a Ajaxem, Na celek z Amsterdamu už svěřenci Arneho Slota ztrácejí osm bodů.

    Forma Rotterdamu navíc není nijak zářivá. Holandský celek se do osmifinále Evropské kontinentální ligy dostal díky skvělým výkonům v základní skupině soutěže, kde za svými zády nechal i pražskou Slavii. Od té doby však utekly tři měsíce a poslední výsledky Feyenoordu nejsou moc uklidňující. Hráči pod Arnem Slotem nejprve sice vyhráli v domácí soutěži dva zápasy, když porazili Waalwijk na jeho trávníku 2:0 a doma pak uspěli v souboji s Camburem (3:1). Jenže poté prohráli na půdě Alkmaaru 1:2 a o víkendu před vlastními tribunami pouze remizovali s Groningenem 1:1. Do pekla v Bělehradě tak nepřijíždějí v ideálním rozpoložení.
     
    FK Partizan Bělehrad

    Partizan je poslední čtyři roky ve stínu svého největšího rivala a konkurenta – Crvené Zvezdy, která v tomto dlouhém období získává pravidelně srbské tituly. Skalní příznivci mužstva z Bělehradu, Grobari, však věří, že je čas na střídání stráží. Mužstvo pod vedením Aleksandara Stanojeviče je v současné chvíli na čele tuzemské Super Ligy, před Crvenou Zvezdou vede o 2 body a doufá v návrat titulu do jejich rukou.

    Forma Partizanu není vůbec zlá. Asi není nutno připomínat, že v předchozí fázi soutěže dokázal srbský celek vyřadit pražskou Spartu po dvou vítězstvích (1:0 a 2:1). Štve ho však poslední střet s největším konkurentem – Crvenou Zvezdou, na jejímž trávníku podlehl svému ústřednímu rivalovi 0:2. Následně však mužstvo z Bělehradu zvítězilo v domácím prostředí nad Mladostí 2:1 a v neděli zvládlo další těžký duel na půdě Spartaku Subotica výsledkem 1:0.
     
    Příjemný dobrý večer přeji všem příznivcům dobrého evropského fotbalu! Evropská konferenční liga vstupuje do osmifinálové fáze prvními zápasy. Dnes se představí všech šestnáct kandidátů na zisk poháru. My se v textovém přenosu detailně zaměříme na souboj FK Partizanu Bělehrad s Feyenoordem Rotterdam.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

    Petr Šatalík

    Góly: 13. B. Natcho (Menig), 46. Jović – 20. Toornstra (Sinisterra), 51. Dessers (Sinisterra), 64. Geertruida (Nelson), 71. Sinisterra, 77. Toornstra (Dessers)

    Karty:   15. Menig (PAB), 78. Vujačić (PAB), 86. Holender (PAB) – 49. Aursnes (FEY)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:16.
    Partizan Belehrad: Popović – Živković (75. Lutovac), Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić (75. Holender) – Marković (C) (75. Baždar), B. Natcho (16. Jović), Menig (57. Jevtović) – Milovanović.
    Náhradníci: N. Stevanović – Holender, Pavlović, Baždar, Jevtović, Ostojić, Terzić, Miletić, Jović, Smiljanić, Lutovac, Ilić.

    Tréner: Aleksandar Stanojevič.

    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia – Toornstra (C), Aursnes, Kökçü – Nelson (81. Džahánbachš), Dessers (87. Linssen), Sinisterra.
    Náhradníci: Marciano, Jansen – Holmgren Pedersen, Džahánbachš, Linssen, R. Hendriks, Benita, Hartjes, Hendrix.

    Tréner: Arne Slot.

    Rozhodca: M. Mariani – D. Bindoni, A. Tegoni – M. Fabbri (všichni ITA).
    Štvrtok 17.03.2022
    Feyenoord - Partizan 3:1

    Góly: 45. Dessers (Toornstra), 60. Nelson (Til), 90. Linssen (Toornstra) – 62. Ricardo Gomes

    Karty:   28. Urošević (PAB)

    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:11.