L. Mikuláš – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Senica 5:0 (kon.) | Trenčín – Pohronie 3:0 (kon.)
koniec
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
0:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
Sobota 12.02.2022, 15:00Niké liga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Vitajte pri sledovaní 20. kola Fortuna ligy, ktorá sa vracia takmer po dvojmesačnej prestávke a dnes budeme sledovať dôležitý súboj v boji o záchranu medzi Liptovským Mikulášom a Zlatými Moravcami. Obidve mužstvá delí v tabuľke iba jediný bod, ktorý hovorí v prospech domácich, ale v prípade prehry by ich Zlaté Moravce preskočili a odsunuli na predposledné miesto. Prvý vzájomný duel sa skončil remízou 2:2, keď ViOn v domácom prostredí neudržal sľubné dvojgólové vedenie.

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: V rámci prípravy odohral Mikuláš tri duely, ktoré priniesli zaujímavé výsledky. Najprv prišla prehra rozdielom triedy so silnou Wislou Krakow, ale reakcia na tento výsledok bola veľmi dobrá, keďže Tatran dokázal zdolať Karvinú a v generálke aj Košice. Do jarnej časti tak môže vstúpiť Liptovský Mikuláš s optimizmom, ale dobré výsledky musí potvrdiť na ihrisku.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Hostia v príprave pravdepodobne viac trénovali, pretože odohrali iba jediný zápas proti Petržalke, ktorý veľa o ich forme nenapovie. Každopádne, Zlaté Moravce v ňom uspeli a po výhre 2:0 môžu byť odhodlaní pred týmto o veľa dôležitejším zápasom.

    Ako obvykle Liptovský Mikuláš odohrá domáci zápas v Poprade, čo je nevýhoda vzhľadom na slabú divácku podporu.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Sváček – Gerát, Bartoš(C), Staš, Kotora, Bielák, Šinderlář, Laura, Nagy, Pavúk, Flak
    Náhradníci: Kačerík, Václavik, Švec, Voško, Pinte, Andrič, Krčík, Filinský, Luksch
    Trenér: M. Petruš

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kira – Grozdanovski, Horák, Sloboda, Mondek, Čögley(C), Neofytidis, Menich, Pintér, Kyziridis, Čonka
    Náhradníci: Lukáč, Švec, Chren, Duga, Jibril, Kolesár, Haspra, Ďubek
    Trenér: Ľ. Benkovský

    Rozhodca: I. Kružliak.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali domáci, ale dlhý nákop dopredu nič nepriniesol a defiitívne loptu pre hostí vybojoval Kyziridis.
     
    2
    Súboj o loptu v strede poľa vyznel lepšie pre Zlaté Moravce, ktoré si vybojovali autové vhadzovanie zhruba na polovoci.
     
    3
    O prvý nedovolený zákrok sa postaral Pintér, s loptou tak môžu hrať domáci.
     
    4
    Liptovský Mikuláš si dokonca vybojoval prvý rohový kop, ktorý nebol vôbec zle kopnutý, lenže prudká lopta prešla pokutovým územím bez zakončenia jedného z domácich hráčov.
     
    5
    Úvodných päť minút prinieslo opatrnú partiu, obe mužstvá hrajú zo zabezpečenej obrany.
     
    6
    Na opačnej strane neprenikol Mondek do šestnástky domácich a aj ďalší center odvátila obrana Liptovského Mikulášu na rohový kop.
     
    7
    Žltú kartu dostáva Mondek (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    8
    Videli sme už aj prvú strelu zápasu, ktorá však neletela na bránu, keďže Laurovi lopta na volej nesadla a tá letela len na tribúnu.
     
    9
    Pavúk zastavil akciu hostí čistým spôsobom a domáci majú k dispozícii autové vhadzovanie na vlastnej polovici.
     
    10
    Dlhý nákop Sváčeka na hrot, kde sa Staš nedokázal presadiť a navyše ešte fauloval protihráča.
     
    12
    Hostia sa snažili po kratšej kombinácii vysunúť Slobodu na pravom krídle, lenže ten nebol dostatočne rýchly a nestihol loptu na hracej ploche.
     
    13
    Ani Kirova rozohrávka nebola presná, takže Zlaté Moravce odovzdávajú loptu domácim.
     
    14
    Nepresnosť aj na domácej strane v útočnej fáze, ktorú vyriešil Bielák len nedovoleným zákrokom.
     
    15
    Tak prvú strelu majú na konte aj Zlaté Moravce, lenže hlavička Mondeka nemala žiadnu šancu na úspech, bola veľmi slabá a neletela do priestoru brány.
     
    16
    Domáci sa snažili využiť autové vhadzovanie z dobrej pozície, keď Pavúk hodil loptu až do šestnástky, ale Neofytidis ju dokázal odvrátiť.
     
    18
    Veľké nedostatky v kombinácii na strane hostí, ktorí opäť jednoducho odovzdali loptu Liptovskému Mikulášu.
     
    19
    Zlaté Moravce chceli vyriešiť situáciu dlhou loptou, lenže Neofytidis nenašiel svojho krajana Kyziridisa, pre ktorého to bola príliš prudká lopta.
     
    21
    Domáci mohli ísť do vedenia, najprv mali k dispozícii štandartnú situáciu, ktorú mohol zužitkovať po odrazenej lopte Laura, ale jeho strelu zblokoval Sloboda a krátko na to centroval Flak, ktorý našiel Šindelářa, ale hlavičkou tesne minul bránu hostí.
     
    23
    Zlaté Moravce mali pripravenú rýchlu odpoveď, lenže Kyziridis nespracoval centrovanú loptu v rozhodujúcej chvíli, potom sa hostia dopustili útočného faulu.
     
    24
    Nádejná akcia hostí je prerušená, keďže Grozdanovského prihrávku na Čonku zastavil hlavný rozhodca Kružliak, ale loptu dostanú samozrejme hostia.
     
    25
    Zdá sa, že Zlaté Moravce po dvoch šanciach domácich ožili a majú teraz loptu v moci dosť dlho, ale stále čakajú na svoju príležitosť.
     
    27
    Domáci to v šestnástke prekombinovali a do brejku sa pustili Zlaté Moravce, ale Mondekove kľučky nazafungovali a o loptu prišiel.
     
    28
    Naďalej aktívny Mondek strieľal spoza šestnástky, ale proti sebe mal obranný val Liptovského Mikulášu a Šindelář nepustil loptu na Sváčeka.
     
    29
    Po dlhšej dobe sme videli opäť nakopnutú loptu, ktorá však nepriniesla úspech, keďže Kyziridis ju nestihol dobehnúť.
     
    31
    O veľa lepšie to ide hosťom postupnou kommbináciou, tentokrát Mondek centroval z pravej strany, ale hlavička Horáka z dobrej pozície neletela na bránu Sváčeka.
     
    32
    Zlaté Moravce pokračujú v útoku, Čonka dostal viac priestoru na ľavej strane, ale jeho lopta do šestnástky nenašla žiadneho spoluhráča.
     
    34
    Môžeme hovoriť aj o menšom nápore Zlatých Moraviec, ktorému však zatiaľ chýba finálna fáza, keďže ani teraz nevyšla akcia na jeden dotyk.
     
    35
    Konečne sa dopredu na chvíľu dostali aj domáci, ale ich akcia nebola nebezpečná a nič viac ako autové vhadzovanie z nej nevzišlo.
     
    36
    Pintér chcel prekvapiť Sváčeka zakončením z polovice ihriska, ale tento pokus dokumentoval zatiaľ doterajší priebeh zápasu a mal ďaleko od presnosti.
     
    38
    Domáci sa pokúsili o rýchly útok, ktorý vyzeral nádejne po peknom teči sa mohol dostať do šance Laura, pred ktorým však zasiahol spoľahlivý Menich.
     
    39
    Stále čakáme na prvú strelu do priestoru brány, zatiaľ sú v štatistike striel aktívnejší hostia, ktorý vystrelili štyrikrát a Liptovský Mikuláš má na konte o jednu strelu menej.
     
    40
    Tak ani teraz sa domáci nedostali k strele na bránu, aj keď Pavúk v šestnástke takmer prešiel cez obranu hostí.
     
    42
    Dočkali sme sa vôbec prvého ofsajdu zápasu, čo domácich určite mrzí, keďže z pravej strany mohla prísť zaujímavá lopta do šestnástky.
     
    43
    Hostia predviedli tiež rýchlu akciu, ktorá mohla skončiť prvým gólom, keď si Šindelář mohol streliť vlastný gól po prudkom centri Mondeka, ale Sváček dobre zareagoval a vyriešil túto situáciu.
     
    45
    V úplnom závere prvého polčasu mal šancu Mondek, ktorého hlavu našiel center Kyziridisa, ale do zakončenia nedal silu a ani presnosť, takže Sváček ľahko chytil loptu smerujúcu presne na neho.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu medzi Liptovským Mikulášom a Zlatými Moravcami neponúkol záživný futbal a videli sme minimum šancí. Na oboch stranách sme videli asi dve dobré príležitosti na otvorenie skóre, ale brankári nemali takmer žiadnu prácu. Až posledná akcia priniesla prvú strelu na bránu, lenže Mondekova hlavička smerovala len do Sváčekovho náručia. Dúfajme, že v druhom polčase uvidíme lepší futbal, ktorý prinesie aj góly. Druhý polčas sa začína približne o 16:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden z trénerov sa neodhodlal siahnuť do základnej zostavy, hra bola rýchlo prerušená, pretože jeden z hráčov hostí zostal na zemi.
     
    48
    Zdá sa, že pre Pintéra dnešný zápas skončil kvôli zraneniu, takže netrvalo to dlho a dočkáme sa aj prvého striedania.
     
    49
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Michal Pintér, prichádza Martin Chren.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Georgios Neofytidis (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    51
    Žltú kartu dostáva Kristián Flak (MFK Tatran Liptovský Mikuláš).
     
    52
    Najväčšiu šancu zápasu si vypracovali domáci, Gerát pousnul loptu na Pavúka, proti ktorému však vystúpil Kira a zmenšil mu strelecký uhol, takže domáci útočník zakončil len do brankára hostí.
     
    54
    Krušné momenty pred bránou hostí pokračujú, Pavúk poslal výbornú loptu na Bartoša, ktorý ju chcel usmerniť hlavou padáčikom pod brvno, ale Kira ju stihol v poslednej chvíli vyboxovať.
     
    55
    Opäť to bol center Pavúka z ľavej strany, ktorý nebol až tak dobrý, ale Kira loptu neudržal v náručí a to sa mohlo Zlatým Moravciam vypomstiť, lenže nikto z domácich hráčov nedokázal zareagovať.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Martin Šindelář (MFK Tatran Liptovský Mikuláš).
     
    58
    Na opačnej strane rozohrával štandartnú situáciu Čonka, jeho center netrafil nikto z hosťujúcich hráčov a loptu do rukavíc ukryl Sváček.
     
    59
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Tomáš Horák, prichádza Taofiq Jibril.
     
    61
    Liptovský Mikuláš mal tretiu veľkú šancu v druhom polčase, keď Bartoš nabil spätnou prihrávkou Gerátovi, ale jeho pekne umiestnenú strelu k pravej tyči vyrazil Kira.
     
    62
    Ďalšia výborná strelecká pozícia pre Staša spoza šestnástky, keď mu prenechal loptu Flak po prihrávke od Bartoša, ale zakončenie skončilo len nad bránou Kiru.
     
    63
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Ľuboslav Laura, prichádza Jakub Švec.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Tomáš Gerát (MFK Tatran Liptovský Mikuláš).
     
    66
    Tak stále čakáme na prvý gól, ale určite nám to až tak nevadí, keďže sme už videli niekoľko šancí na strane Liptovského MIkuláša.
     
    67
    Kira si musel pripísať ďalší zákrok, keďže Staš vyslal naňho ďalší projektil, ale brankár hostí si s ním znova poradil.
     
    68
    Druhú žltú kartu dostáva Neofytidis za nedovolený zákrok v strede poľa, takže Zlaté Moravce budú dohrávať zápas v oslabení!
     
    70
    Ale predstavte si, hostia mohli ísť do vedenia aj v desiatich, pretože Kyziridis dostal nádhernú prihrávku do behu a bol rýchlejší ako Kotora, snažil sa prelobovať Sváčeka, ale jeho zakončenie skončilo na brvne domácej brány!
     
    72
    Pokračujeme v napínavom druhom polčase, ktorý prináša výborný futbal v porovnaní s prvým dejstvom, aj keď čas sa kráti a zatiaľ zápas smeruje k bezgólovej remíze.
     
    73
    Všetci desiati hráči Zlatých Moraviec sú už stiahnutí na vlastnej polovici a budú odolávať v záverečných dvadsiatich minútach domácim útokom.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Richard Nagy (MFK Tatran Liptovský Mikuláš).
     
    75
    Jedna z mála šancí pre hostí ako zahroziť, ale štandartná situácia bola rozohraná mizerne a neznamenala žiaden problém pre Sváčeka.
     
    76
    Ďalšia pekná akcia domácich, ale znova nepriniesla gólovú radosť, keď Staš posunul loptu na Flaka a jeho zakončenie sa odrazilo od Bartošovho chrbta tesne vedľa pravej tyče Kirovej brány.
     
    78
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza František Pavúk, prichádza Peter Voško.
     
    80
    Gerát prihral na Voška, ktorý na dvakrát vystrelil, najprv bol jeho pokus zblokovaný a jeho druhé zakončenie letelo vedľa ľavej tyče brány hostí.
     
    81
    Nebezpečný rohový kop na prednú tyč rozohrával Staš, ale hostia ho dokázali odvrátiť na ďalší.
     
    82
    Zlaté Moravce získali na vlastnej polovici autové vhadzovanie, čo je pre nich malé víťazstvo, keďže hrajú v oslabení už pár minút.
     
    83
    Krásnu prihrávku adresoval Grozdanovski do šestnástky na Mondeka, ktorého možno gólové zakončenie v poslednej chvíli zblokoval vracajúci sa Nagy.
     
    85
    Nepríjemnosť pre Liptovský Mikuláš, pretože kapitán Bartoš zostal ležať na zemi po súboji s Chrenom.
     
    87
    Blížime sa k úplnemú záveru tohto zápasu a domáci sa naďalej snažia nájsť cestu za víťazným gólom, keďže stále hrajú v presilovke.
     
    88
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Tomáš Gerát, prichádza Patrik Pinte.
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Richard Bartoš, prichádza Dragan Andrić.
     
    89
    Ďalšia dobrá príležitosť pre Zlaté Moravce rozhodnúť aj v oslabení, ale Kyziridis váhal čo s loptou a jeho spätná prihrávka na spoluhráča nakoniec neprešla.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Peter Čögley (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    90+1
    Len dve minúty nadstaveného času, Kyziridis bol prešprintovaný domácim obrancom a ešte jedna šanca na útok pre Liptovský Mikuláš.
     
    90+2
    Vykúpenie Liptovského Mikuláša mohlo prísť na samom konci, keď Flak prihral Švecovi, ten si loptu hodil na pravačku a chcel rozhodnúť strelou k bližšej ľavej tyči, ale Kira predviedol ďalší vynikajúci zákrok.
     
    90+3
    Hrá sa ešte trochu cez čas dvoch nadstavených minút, ale tento zápas sa už skončí bezgólovou remízou.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas zápasu medzi Liptovským Mikulášom a Zlatými Moravcami priniesol strhujúci futbal s množstvom šancí na oboch stranách, ale ani jednému mužstvu dnes nebolo súdené streliť ten vytúžený vítazný gól. Zaujímavé je, že hostia si začali vypracovávať gólové šance v čase, keď už na ihrisku nebol Neofytidis, tak museli dohrávať o jedného muža menej. Paradoxne Liptovskému Mikulášu hra v početnej výhode príliš nesvedčala a asi si domáci predstavovali, že si v nej vypracujú viac príležitostí. Bezgólová remíza znamená, že Liptovský Mikuláš si udržal jednobodový náskok na desiatom mieste pred Zlatý Moravcami. Ja vám ďakujem za pozornosť a teším sa na vás pri ďalších prenosoch z Fortuna ligy! (16:54:08)

    Filip Kosnáč


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly:

    Karty:   51. Flak (LMI), 57. Šindelář (LMI), 64. Gerát (LMI), 74. Nagy (LMI) – 7. Mondek (ZMO), 50. Neofytidis (ZMO), 90. Čögley (ZMO)   68. Neofytidis (ZMO)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:10.
    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Sváček – Kotora, Šindelář, Nagy, Pavúk (78. Voško) – Gerát (88. Pinte), Staš, Laura (63. Švec) – Bartoš (88. Andrić), Flak – Bielák.
    Náhradníci: Luksch – Andrić, Filinský, Káčerík, A. Krčík, Pinte, Švec, Václavik, Voško.

    Tréner: M. Petruš

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kira – Čögley, Menich, Pintér (49. Chren), Čonka – Sloboda, Grozdanovski, Neofytidis – Mondek (90+1. Haspra), Horák (59. Jibril), Kyziridis.
    Náhradníci: Lukáč – Ďubek, Duga, Haspra, Chren, Jibril, Kolesár, Švec.

    Tréner: Ľ. Benkovský

    Rozhodca: I. Kružliak