Fuenlabrada – Cadiz 0:1 (kon.) | Girona – Osasuna 1:0 (kon.) | Gijón – Villarreal 2:1 (kon.)
Zaragoza – Sevilla 0:2 (kon.) | Almería – Elche 1:2 (kon.) | Mancha Real – Bilbao 0:2 (kon.)
Rayo Majadahonda – Atlético Madrid 0:5 (kon.)
koniec
UD Almería
1:2 (1:0)
Elche CF
cz Štvrtok 06.01.2022, 20:00 • Estadio de los Juegos Mediterráneos, Almería • Španielsky pohár • 1/32 finále
Predzápasové kurzy
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu UD Almería – Elche CF. Utkání 1/32 finále Španělského poháru začíná ve 20:00.
     


    UD Almería

    Almería vstupuje do tohoto souboje jako lídr LaLigy2, kterou vede o tři body před druhým Eibarem (navíc má zápas k dobru). Naladěna ale vítězně není, protože po sérii 12 soutěžních zápasů bez prohry v neděli prohrála s Cartagenou 0:1. Jinak však druhé nejvyšší španělské soutěži dominuje, protože je nejproduktivnějším týmem, celkem s nejlepší obranou a je nejlepší v tabulce zápasů doma i venku.

    Ve Španělském poháru Almería zatím postoupila přes dva soupeře. Čtvrtoligový Aguilas vyřadila až po penaltách (2:1), v dalším kole však dokázala uspět už v řádné hrací době proti druholigové Amorebietě (2:1).
     


    Elche CF

    Elche se v této sezoně LaLigy zatím trápí a po posledním odehraném ligovém kole je na poslední nesestupové 17. příčce, jen o skóre před 18. Alavésem. V první polovině ligové sezony vyhrálo jen třikrát a jeho aktuální forma je také všechno možné, jen ne dobrá, protože z posledních 13 soutěžních zápasů vyhrálo jen tři (z toho dva v poháru).

    Ve Španělském poháru ale zatím Elche postupovalo dál a v předchozích dvou kolech dokonce neinkasovalo ani jednu branku. Nejdříve vyřadilo pětiligovou Leiou (2:0) a pak si poradilo i s třetiligovým Unionistasem (1:0).
     


    Vzájemné zápasy

    Jelikož Elche hraje LaLigu od sezony 2020/2021, tak se v LaLize2 utkávalo s Almeríi pravidelně. Od sezony 2015/2016 se v LaLize 2 tyto dva kluby proti sobě postavily osmkrát a vzájemná bilance mluví ve prospěch Almeríe, která vyhrála nad Elche třikrát, remizovala s ním třikrát a prohrála dvakrát. Poslední vzájemné souboje se odehrály v sezoně 2019/2020. Na půdě Elche se tehdy zrodila remíza 1:1, Elche ale pak vyhrálo odvetu v Almeríi 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    UD Almería: Makaridze – Buñuel, de la Hoz (C), Martos, Centelles – Babić, Robles – Nieto, Ramazani, Appiah – Villar

    Náhradníci: Martínez – Robertone, Portillo, Sánchez, Dyego Sousa, Akieme, Pozo, Brandariz, Costa, Puñal, Gilbert

    Trenér: Rubí

    Elche CF: Werner – Barragán (C), González, Roco, Josema – Josan, Guti, Marcone, Milla – Pastore – Piatti

    Náhradníci: Badía – Gumbau, Verdú, Carrillo, Morente, Palacios, Fidel, Benedetto, Mascarell, Diamanka, Jony Álamo

    Trenér: Francisco

    Rozhodčí: Hernández – Sánchez, Carreño.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše, zápas se tak o malou chvíli začne.
     
    Almería bude hrát v červeno-bílé kombinaci, Elche ve žlutých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop utkání měli hosté. Obránci Elche si míč přihrávají na vlastní polovině a s rozehrávkou svého prvního postupného útoku nikam nepospíchají.
     
    2
    Hosté se poprvé dostali na útočnou polovinu. Barragán dostal výbornou průnikovou přihrávku na pravé křídlo, nepovedeným centrem ale nakopl míč až do zámezí na opačné straně.
     
    3
    Hned první útok domácích přinesl obrovskou gólovou příležitost! Nieto krásným centrem z pravého křídla našel v šestnáctce Elche úplně volného Villara, jenž z první trefil břevno Wernerovy branky.
    3. Osamocený Villar namířil z první do břevna branky Elche
     
    4
    Milla si zpracoval pas za domácí obranu a jeho tečovaná přihrávka se dostala z levé strany šestnáctky až na zadní tyč, kde dobíhající Pastore nepochopitelně namířil místo do odkryté branky Almeríe jen do boční sítě.
    4. Pastore zblízka netrefil odkrytou domácí branku
     
    5
    Zápas začal ve velmi vysokém tempu a domácí se rychle dostali na útočnou polovinu, kde tlačí hosty do obrany.
     
    6
    Hosté odkopli nákop do vlastní šestnáctky až k domácímu brankáři Makaridzemu. Ten rozehrává další útok Almeríe spolu se svými obránci.
     
    7
    Gólman Elche Werner vyběhl před vlastní pokutové území, aby odhlavičkoval nákop na Villara. Ten ale i tak vybíhal z ofsajdu.
     
    8
    Domácí se nadále tlačí na útočnou polovinu, hostům se ale povedlo dvě „vlny“ jejich útoku zastavit těsně za půlící čárou.
     
    10
    Piatti si zpracoval skvělý nákop za domácí obranu a pokusil se přelobovat vybíhajícího brankáře Makaridzeho, ten ale dokázal míč zastavit.
    10. Piatti nepřeloboval vybíhajícího domácího brankáře
     
    11
    Další nákop domácích skončil u gólmana Elche. Werner rozehrál útok svého týmu nákopem na útočnou polovinu.
     
    12
    Jeho spoluhráči míč ve vzdušných soubojích vybojovali, sami se pak ale nepřesnými přihrávkami ve středu pole zahnali zpět na vlastní polovinu hřiště.
     
    13
    Appiah si naběhl na pravé křídlo na výbornou kolmici od Nieta, v okamžiku přihrávky ale byl v ofsajdu a v akci tak nemohl pokračovat.
     
    14
    Elche se rozehrávka vůbec nepovedla a nepovedený nákop na hrot útoku skončil u obránců Almeríe. Ti hned přenesli hru na opačnou stranu.
     
    15
    Nákop domácích obránců dopadl podobně jako nákop hostů a míč skončil u obránců soupeře. Ti se na rozdíl od Almeríe tentokrát neženou okamžitě dopředu.
     
    16
    Místo toho se Elche povedlo rozehrát solidní útočnou kombinaci, kterou se hosté dostali až před domácí pokutové území. Domácí se zatáhli do obranného postavení.
     
    17
    Ani tento útok Elche ale úspěch nepřinesl. Míč skončil v rukou domácího gólmana Makaridzeho, který ho rychle vykopl do středu pole.
     
    18
    Hra se po aktivním úvodu z obou stran trochu uklidnila a zasekla se ve středu pole, kde si oba týmy střídají kontrolu nad hracím předmětem.
     
    19
    Centr domácích z rohového kopu doletěl na zadní tyč na Babiće, jenž míč ještě vracel na přední tyč na Roblese. Těsně před ním odhlavičkoval hrací předmět na poslední chvíli na další roh jeden z obránců Elche.
     
    20
    Další Appiahův centr od rohového praporku chytil brankář Werner. Ten chtěl hned rozehrát protiútok hostů, nepřesným výkopem ale své spoluhráče na útočné polovině spíše zahnal na křídlo.
     
    21
    I tak se ale hosté krátkou kombinací dostali do zakončení. Střela Piattiho po zemi ze střední vzdálenosti skončila výrazně mimo domácí branku.
     
    22
    Appiah šlápl na nohu protihráči v souboji o míč zhruba ve středu vlastní poloviny. Standardní situace pro Elche.
     
    23
    Hosté rozehráli standardku nacvičeným signálem na levé křídlo na Piattiho, kterého musel těsně před vlastní šestnáctkou podrazit Ramazani. Další standardka pro hosty, tentokrát ale z mnohem lepší pozice.
     
    24
    Gutiho střílený centr srazil kapitán Almeríe de la Hoz do zámezí. Hosté pokračují po autovém vhazování v tlaku na domácí obranu.
     
    25
    Ten končí až úplně zbytečným faulem Marconeho v souboji, ve kterém měl míč pod kontrolou.
     
    26
    Josema se pokusil o individuální průnik po levé straně, míč si ale u šestnáctky předkopl příliš daleko a Buñuel ho k němu už nepustil.
     
    27
    Zdá se, že hosté postupně získávají územní převahu, hra se totiž začíná čím dál častěji odehrávat na polovině Almeríe. I teď mají fotbalisté Elche kulatý nesmysl pod kontrolou.
     
    28
    Appiahovi se však povedlo vystihnout přihrávku hostů ve středu pole a dokázal se dostat na útočnou polovinu, kde ho taktickým faulem zastavil Guti.
     
    29
    Almería pak úplně pokazila rozehrávku standardky a míč zadarmo odevzdala hostům. Ti poděkovali a hned přenesli hru na opačnou stranu.
     
    30
    Josema si nabíhal na levé křídlo za domácí obranu na nákop Gonzáleze, vybíhal ale z naprosto zjevného ofsajdu.
     
    31
    Nieto si hned v protiútoku převzal míč před šestnáctkou Elche a navedl si ho na střelu, kterou srazil Roco na rohový kop.
     
    32
    Centr z rohu se Elche povedlo vyřešit, míč se však za šestnáctkou odrazil k volnému Buñuelovi, který vypálil z první přímo do rukou připraveného brankáře Wernera.
     
    33
    González zasáhl vysokou nohou před vlastní šestnáctkou do nohy Ramazaniho. Přímý kop pro Almeríi z výborné střelecké pozice.
     
    34
    Appiah zakroutil míč z přímého kopu těsně nad břevno branky Elche.
    34. Appiah poslal míč z přímého kopu těsně nad branku Elche
     
    35
    Appiah pak měl snad ještě větší příležitost, protože se k němu dostala mezi obránci Elche kolmice ze středu pole. V šestnáctce ale z první namířil jen do vybíhajícího brankáře Wernera.
     
    36
    Domácí se chytili a teď mají zatím největší nápor na obranu Elche. Hosté jen odvracejí jeden nákop do vlastní šestnáctky za druhým.
     
    37
    Almería získala rohový kop, který rozehrála nakrátko. Ani následný centr ale ke gólové příležitosti nevedl.
     
    38
    Ta přišla až poté, co Roco odhlavičkoval Ramazaniho centr jen na dobíhajícího Roblese, který střelou po zemi z levé strany šestnáctky Elche těsně minul branku hostů.
    38. Dobíhající Robles střelou po zemi těsně minul Wernerovu branku
     
    39
    Domácí pokračují v tlaku a hosté netuší, kam dřív skočit. Míč se jim nepovedlo podržet už docela dlouhou dobu...
     
    42
    Almería právě vstřelila branku!
    Domácí využívají svůj tlak a otevírají skóre! LARGIE RAMAZANI posunul na pravém křídle míč do šestnáctky na Nieta, jenž mu ho patičkou mezi dvěma obránci vrátil a úplně volný Ramazani pak střelou z první po zemi poslal míč k pravé tyči branky hostů.
    42. Largie RAMAZANI (ALM) - 1:0
     
    Tato branka je vůbec první, kterou Elche v tomto ročníku Španělského poháru inkasovalo.
     
    42
    Domácí brankář Makaridze vyběhl ze své branky, aby zastavil průnik Piattiho. To se mu nepovedlo, při tom se ale srazil s útočníkem Elche.
     
    43
    Domácí brankář si lehl na trávník, aby byla hra přerušena. Poté k němu přiběhli lékaři Almeríe.
     
    45
    V prvním poločase se bude hrát ještě dvě minuty.
     
    45+1
    Hra po ošetření Makaridzeho konečně pokračuje, jak je v posledních minutách standardem, kombinací Almeríe na útočné polovině.
     
    45+2
    Hosté odkopli nákop domácích za půlící čáru. Obránci Almeríe mají míč pod kontrolou a první poločas už zřejmě dohrají na vlastní polovině.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase je na tom lépe druholigová Almería a po jeho průběhu se dá říct, že zaslouženě. Zhruba 25 minut byla hra vyrovnaná a oba týmy měly šance na skórování, branka ale nepadla a postupně převzali iniciativu domácí. Ti si začali vytvářet jednu brankovou příležitost za druhou a nakonec se gólu dočkali, protože ve 42. minutě zakončil rychlou kombinaci Almeríe Largie Ramazani. Hosté, kteří se ve druhé polovině prvního dějství téměř výhradně jen bránili, tak budou muset ve druhé půli změnit svou taktiku, aby měli dnes šanci na obrat zápasu.

    Statistiky po 1. poločase:

    Držení míče: 52 % : 48 %
    Střely na branku: 3:1
    Střely mimo: 4:3
    Rohy: 7:1
    Ofsajdy: 2:3
    Fauly: 4:5
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Enzo Roco, přichází Gonzalo Verdú.
     
    47
    Domácí začali druhý poločas tam, kde skončili první, a hned se dostali na útočnou polovinu. Jejich útočnou akci ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    48
    Zapomenutý Josan si naběhl za domácí obranu na krásnou Pastoreho přihrávku, naštěstí pro Almeríi ale byl i on v ofsajdu.
     
    49
    První žlutou kartu zápasu dostává Antonio Barragán (Elche CF), jenž doslova sestřelil na levém křídle střelce gólu Almeríe Ramazaniho. Přímý kop pro domácí.
     
    50
    Ramazani pak sám standardku i rozehrál, jeho centr ale bez větších problémů chytil brankář Elche Werner.
     
    51
    Poprvé ve druhém poločase se hosté dostali k delší kombinaci na polovině domácího týmu, zatím ale kombinují jen v uctivé vzdálenosti od domácí branky.
     
    52
    Elche právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Josan se po zisku míče rozběhl do otevřené obrany Almeríe a přihrávkou za domácí obranu do šestnáctky našel PABLA PIATTIHO, jenž poslal míč z první k levé tyči domácí branky.
    52. Pablo PIATTI (ELC) - 1:1
     
    53
    Domácí brankář Makaridze opět leží na trávníku a opět je v péči lékařů. Zdá se, že zranění z prvního poločasu mu nedovolí pokračovat v zápase.
     
    54
    Střídání brankářů v týmu UD Almería: ze hřiště odchází Giorgi Makaridze, přichází Fernando Martínez.
     
    55
    Almeríe je inkasovanou brankou zjevně zaskočena, protože se jí vůbec nedaří rozehrávka a hosté domácí drží aktivním presinkem na jejich polovině.
     
    56
    Žlutou kartu za šlápnutí na nohu protihráče v souboji o míč ve středu pole dostává Javi Robles (UD Almería).
     
    58
    Domácí hostům presink vrátili a rozehrávku jim znepříjemnili natolik, že brankář Elche musel pod tlakem míč odkopnout alespoň do středu pole.
     
    59
    Pastore hledal pasem na levé křídlo rozběhnutého Millu, ten si ale mezi domácími obránci nedokázal hrací předmět zpracovat.
     
    61
    Střídání v týmu UD Almería: ze hřiště odchází Largie Ramazani, přichází Samú Costa.
     
    61
    Střídání v týmu UD Almería: ze hřiště odchází César de la Hoz, přichází Dyego Sousa.
     
    62
    Střídající Costa se hned zapojil do hry, když zbrklou střelou ze zhruba 25 metrů zakončil krátkou kombinaci Almeríe. Svým spoluhráčům se ale musel omluvit, protože jeho pokus výrazně minul Wernerovu branku.
     
    64
    Žlutou kartu za zásah rukou do obličeje Dyega Sousy dostává Diego González (Elche CF).
     
    65
    Žlutou kartu pak dostal i faulovaný Dyego Sousa (UD Almería), který se až příliš agresivně dožadoval červené karty pro Josemu.
     
    65
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Ivan Marcone, přichází Darío Benedetto.
     
    65
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Javier Pastore, přichází Gerard Gumbau.
     
    66
    Žlutou kartu za držení pronikajícího Appiaha dostává Gonzalo Verdú (Elche CF). Přímý kop pro domácí z levé strany útočné poloviny.
     
    66
    Žlutou kartu dostává i Arvin Appiah (UD Almería), který se po Verdúovi po odpískání faulu rukou ohnal.
     
    67
    Appiah našel centrem ze standardky v šestnáctce Elche Villara, jeho hlavička ale skončila výrazně mimo Wernerovu branku.
     
    68
    Karetní Mariáš hlavního rozhodčího pokračuje a po šarvátce ve středu pole dostávají žlutou kartu Samú Costa (UD Almería) a Pere Milla (Elche CF).
     
    69
    Střídající Dyego Sousa se chytil za lýtko a musí být ošetřen. Vypadá to na svalové zranění.
     
    71
    Střídání v týmu UD Almería: ze hřiště odchází Dyego Sousa, přichází Alejandro Pozo.
     
    71
    Střídání v týmu UD Almería: ze hřiště odchází Aitor Buñuel, přichází Chumi Brandariz.
     
    72
    Hosté propadli ve středu pole a domácí se dostali do přečíslení 3 proti 2. To se jim ale vůbec nepovedlo, protože Pozo dostal těžkou přihrávku na levou stranu šestnáctky Elche a jeho přihrávka na spoluhráče neprošla.
     
    73
    Hosté odpovídají svým útokem, kterým se po delší době nastěhovali na polovinu Almeríe.
     
    74
    Benedetto napřáhl ze střední vzdálenosti a i když jeho střela nebyla nijak přesná, tak ji blokující obránce Almeríe tečoval zády tak, že míč vysokým obloukem spadl těsně mimo levou tyč domácí branky.
    74. Benedettova tečovaná střela skončila těsně mimo domácí branku
     
    76
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Pablo Piatti, přichází Fidel.
     
    77
    Oba týmy se s blížícím se závěrem řádné hrací doby zaměřují čím dál více na obranu a hlavně nechtějí pustit soupeře do rychlého protiútoku. Tempo hry ve srovnání s prvním poločasem upadlo.
     
    78
    Costa šlápl v souboji o míč na nohu Gutimu. Hosté se dožadují druhé žluté karty pro Costu, hlavní rozhodčí ale Costovi jen domlouvá.
     
    79
    Guti nakonec ošetření nepotřeboval a hra pokračovala dalším postupným útokem Elche, který se rozbil o seřazenou obranu Almeríe.
     
    80
    Postupná útočná kombinace domácího týmu dopadla úplně stejně. Domácí pak dokázali alespoň zastavit pokus Elche o rychlý protiútok a rychle se vrátili na polovinu soupeře.
     
    81
    Nieto si naváděl z levého křídla míč do šestnáctky na střelu, ideální okamžik ale prováhal a jeho přihrávku na Villara pak odkopl do bezpečí Verdú.
     
    83
    Žlutou kartu za zásah vysokou nohou do stehna Josemy dostává Álex Centelles (UD Almería). Standardka pro hosty z pravé strany útočné poloviny.
     
    84
    Elche právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčejí skóre! Gumbau našel ideálním centrem ze standardní situace za domácí obranu úplně zapomenutého RAÚLA GUTIHO, jenž míč sám před brankářem Martínezem jen jemně zasáhl volejom. I to ale stačilo na to, aby domácí brankář na míč nedosáhl.
    84. Raúl GUTI (ELC) - 1:2
     
    86
    Domácí už nemají na výběr a otevírají hru. Hosté se zatáhli na vlastní polovinu a přenechávají iniciativu Almeríi.
     
    87
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Josan, přichází Tete Morente.
     
    88
    Domácí měli přece jen možnost vyrovnat! Nieto dostal skvělou kolmici do běhu na pravém křídle a přesnou přihrávkou do druhé vlny našel dobíhajícího Centellese. Ten vypálil z první vysoko nad branku Elche.
     
    89
    Tlak Almeríe pokračoval, protože domácí rychle získali míč zpět pod svou kontrolu. Po faulu Josemy na Roblese na pravé straně, těsně před hranicí pokutového území Elche, navíc získala přímý kop.
     
    90
    Žlutou kartu za držení rozběhnutého Roblese dostává Josema (Elche CF).
     
    90
    Bude se hrát ještě pět minut.
     
    90+1
    Centr ze standardky Almeríe byl zblokován, míč se ale odrazil na pravém křídle k Nietovi, jenž ho nakopl zhruba na penaltový bod. Tam se míč snažil doskočit Robles, na zásah hracího předmětu mu ale chybělo několik centimetrů.
     
    90+2
    Hosté pak zavezli míč na opačnou stranu a Benedetta nakonec před vlastní šestnáctkou podrazil Robles. Elche bude mít k dispozici také přímý kop.
     
    90+3
    Gumbau poslal míč z této standardky nad Martínezovu branku.
     
    90+4
    Domácí chtěli rychle rozehrát, jejich útok ale výrazně zbrzdil zbytečnou ztrátou ve středu pole Costa. Ten byl následně alespoň faulován Millou.
     
    90+5
    Hosté opět zastavili rozehrávku domácích a ještě se pokusili ohrozit domácí branku. Benedetto dostal přihrávku do šestnáctky, vybíhal však z ofsajdové pozice.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Domácí nadějně rozehraný zápas nedokázali dotáhnout do úspěšného konce a jejich cesta Španělským pohárem v této sezoně končí. Elche předvedlo ve druhém poločase výrazně lepší výkon, hlavně v obraně, a svého soupeře až na jednu možnost Centellese v závěru řádné hrací doby nepustilo do žádné nebezpečnější příležitosti. Navíc hned na začátku druhého dějství se povedlo vyrovnat Pablovi Piattimu a i když se pak kvůli početným šarvátkám a sporům začala karetní šou hlavního rozhodčího, tak hosté postupně přece jen získali převahu. Tu korunoval v závěrečné desetiminutovce vítězným gólem po standardní situaci Raúl Guti. Domácí se pak začali zoufale tlačit dopředu, kromě zmiňované příležitosti Centellese se už ale přes disciplinovanou obranu Elche nedostali k ničemu.
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3.
    Střely mimo: 7:4.
    Rohy: 7:3.
    Ofsajdy: 3:7.
    Fauly: 16:15.
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (22:04:03)

    Michal Sadlek

    Góly: 42. Ramazani – 52. Piatti, 84. Guti

    Karty:   56. Robles (ALM), 65. Dyego Sousa (ALM), 66. Appiah (ALM), 68. Costa (ALM), 83. Centelles (ALM) – 49. Barragán (ELC), 64. González (ELC), 66. Verdú (ELC), 68. Milla (ELC), 90. Josema (ELC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 16:15.
    UD Almería: Makaridze (54. Martínez) – Buñuel (71. Brandariz), de la Hoz (C) (61. Dyego Sousa. 71. Pozo), Martos, Centelles – Babić, Robles – Nieto, Ramazani (61. Costa), Appiah – Villar
    Náhradníci: Martínez – Robertone, Portillo, Sánchez, Dyego Sousa, Akieme, Pozo, Brandariz, Costa, Puñal, Gilbert

    Tréner: Rubí

    Elche CF: Werner – Barragán (C), González, Roco (46. Verdú), Josema – Josan (87. Morente), Guti, Marcone (65. Benedetto), Milla – Pastore (65. Gumbau) – Piatti (76. Fidel)
    Náhradníci: Badía – Gumbau, Verdú, Carrillo, Morente, Palacios, Fidel, Benedetto, Mascarell, Diamanka, Jony Álamo

    Tréner: Francisco

    Rozhodca: Hernández – Sánchez, Carreño