Fuenlabrada – Cadiz 0:1 (kon.) | Girona – Osasuna 1:0 (kon.) | Gijón – Villarreal 2:1 (kon.)
Zaragoza – Sevilla 0:2 (kon.) | Almería – Elche 1:2 (kon.) | Mancha Real – Bilbao 0:2 (kon.)
Rayo Majadahonda – Atlético Madrid 0:5 (kon.)
koniec
UD Almería
1:2 (1:0)
Elche CF
cz Štvrtok 06.01.2022, 20:00 • Estadio de los Juegos Mediterráneos, Almería • Španielsky pohár • 1/32 finále
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (22:04:03)
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3.
    Střely mimo: 7:4.
    Rohy: 7:3.
    Ofsajdy: 3:7.
    Fauly: 16:15.
     
    Domácí nadějně rozehraný zápas nedokázali dotáhnout do úspěšného konce a jejich cesta Španělským pohárem v této sezoně končí. Elche předvedlo ve druhém poločase výrazně lepší výkon, hlavně v obraně, a svého soupeře až na jednu možnost Centellese v závěru řádné hrací doby nepustilo do žádné nebezpečnější příležitosti. Navíc hned na začátku druhého dějství se povedlo vyrovnat Pablovi Piattimu a i když se pak kvůli početným šarvátkám a sporům začala karetní šou hlavního rozhodčího, tak hosté postupně přece jen získali převahu. Tu korunoval v závěrečné desetiminutovce vítězným gólem po standardní situaci Raúl Guti. Domácí se pak začali zoufale tlačit dopředu, kromě zmiňované příležitosti Centellese se už ale přes disciplinovanou obranu Elche nedostali k ničemu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Hosté opět zastavili rozehrávku domácích a ještě se pokusili ohrozit domácí branku. Benedetto dostal přihrávku do šestnáctky, vybíhal však z ofsajdové pozice.
     
    90+4
    Domácí chtěli rychle rozehrát, jejich útok ale výrazně zbrzdil zbytečnou ztrátou ve středu pole Costa. Ten byl následně alespoň faulován Millou.
     
    90+3
    Gumbau poslal míč z této standardky nad Martínezovu branku.
     
    90+2
    Hosté pak zavezli míč na opačnou stranu a Benedetta nakonec před vlastní šestnáctkou podrazil Robles. Elche bude mít k dispozici také přímý kop.
     
    90+1
    Centr ze standardky Almeríe byl zblokován, míč se ale odrazil na pravém křídle k Nietovi, jenž ho nakopl zhruba na penaltový bod. Tam se míč snažil doskočit Robles, na zásah hracího předmětu mu ale chybělo několik centimetrů.
     
    90
    Bude se hrát ještě pět minut.
     
    90
    Žlutou kartu za držení rozběhnutého Roblese dostává Josema (Elche CF).
     
    89
    Tlak Almeríe pokračoval, protože domácí rychle získali míč zpět pod svou kontrolu. Po faulu Josemy na Roblese na pravé straně, těsně před hranicí pokutového území Elche, navíc získala přímý kop.
     
    88
    Domácí měli přece jen možnost vyrovnat! Nieto dostal skvělou kolmici do běhu na pravém křídle a přesnou přihrávkou do druhé vlny našel dobíhajícího Centellese. Ten vypálil z první vysoko nad branku Elche.
     
    87
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Josan, přichází Tete Morente.
     
    86
    Domácí už nemají na výběr a otevírají hru. Hosté se zatáhli na vlastní polovinu a přenechávají iniciativu Almeríi.
    84. Raúl GUTI (ELC) - 1:2
     
    84
    Elche právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčejí skóre! Gumbau našel ideálním centrem ze standardní situace za domácí obranu úplně zapomenutého RAÚLA GUTIHO, jenž míč sám před brankářem Martínezem jen jemně zasáhl volejom. I to ale stačilo na to, aby domácí brankář na míč nedosáhl.
     
    83
    Žlutou kartu za zásah vysokou nohou do stehna Josemy dostává Álex Centelles (UD Almería). Standardka pro hosty z pravé strany útočné poloviny.
     
    81
    Nieto si naváděl z levého křídla míč do šestnáctky na střelu, ideální okamžik ale prováhal a jeho přihrávku na Villara pak odkopl do bezpečí Verdú.

    Michal Sadlek

    Góly: 42. Ramazani – 52. Piatti, 84. Guti

    Karty:   56. Robles (ALM), 65. Dyego Sousa (ALM), 66. Appiah (ALM), 68. Costa (ALM), 83. Centelles (ALM) – 49. Barragán (ELC), 64. González (ELC), 66. Verdú (ELC), 68. Milla (ELC), 90. Josema (ELC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 16:15.
    UD Almería: Makaridze (54. Martínez) – Buñuel (71. Brandariz), de la Hoz (C) (61. Dyego Sousa. 71. Pozo), Martos, Centelles – Babić, Robles – Nieto, Ramazani (61. Costa), Appiah – Villar
    Náhradníci: Martínez – Robertone, Portillo, Sánchez, Dyego Sousa, Akieme, Pozo, Brandariz, Costa, Puñal, Gilbert

    Tréner: Rubí

    Elche CF: Werner – Barragán (C), González, Roco (46. Verdú), Josema – Josan (87. Morente), Guti, Marcone (65. Benedetto), Milla – Pastore (65. Gumbau) – Piatti (76. Fidel)
    Náhradníci: Badía – Gumbau, Verdú, Carrillo, Morente, Palacios, Fidel, Benedetto, Mascarell, Diamanka, Jony Álamo

    Tréner: Francisco

    Rozhodca: Hernández – Sánchez, Carreño